10 alternativer til å tvinge barna til å lære å lese

Hater barnet ditt å lære å lese?Det gjør min!

Det er så mye råd der ute om å oppdra lesere, og for mitt første barn ignorerte jeg det for det meste. Ikke fordi det ikke var gode råd. Det var! Det er bare det at min eldre sønn lærte seg å lese i en alder av 3 og har siden blitt en glupsk leser . Så jeg trengte ikke gjøre noe.

Det har imidlertid vært klart i lang tid at jeg ikke ville hatt den samme opplevelsen med min yngste sønn.

Foreldretips for å unngå de tidlige lesefrustrasjonene.

Jeg liker faktisk ikke å lære min nesten 6 år gamle å lese.Å, det er en fryktelig ting å innrømme. Men jeg er bare ærlig !! En stor del av problemet er at han ikke liker å gjøre ting som ikke er enkle. Selv om jeg vet at jeg har gitt ham et godt grunnlag for leseferdighet ved å inkludere rimespill , fonetisk bevissthet , Til og med poesi inn i hverdagen vår , Jeg sliter med min egen utålmodighet. Jeg må jobbe veldig hardt for å holde et smil om munnen.

126 engelnummer

I kort tid virket sønnen min endringsbar til å lære å lese. Jeg lette etter bøker som faktisk var enkle og han har til og med lest noen få av dem ( med hjelp ) til meg. Men nylig har han bestemt seg for at han hater å høre ord. Hvis han ikke kan ordet av syne, vil han ikke engang prøve. Personlig synes jeg det er greit hvis han ikke har leseflyt i nok et år eller så, og jeg har skalert min aktive undervisning, helt tilbake. (Merk: Sønnen min var tydeligvis en leser som vanligvis utvikler seg. Hvis du noen gang har bekymringer, bør du rådføre deg med en spesialist i leseferdigheter.)

Det betyr ikke at jeg ikke finner måter å overbevise ham om å lære å lese! Dette gjør jeg for å unngå utbrenthet: (Merk: boktitler er tilknyttede lenker.)Gjør hjemmet til et tekstrikt miljø , og ikke bare bøker. Sett skilt. Sett opp dikt. Legg til magnetord i dører og vegger. jeg anbefaler på det sterkeste Skrivstart som en ressurs for flere ideer. Boken er rettet mot å oppdra barn som elsker å skrive, men vi vet alle at lesing og skriving går hånd i hånd.

Lese ordløse bildebøker . Sønnen min elsker å lese den samme ordløse boka om og om igjen. Dette er utmerket for å lære historiestrukturen og se etter meningslag. Den siste uken har vi lest Oppdrag gjentatte ganger. Se min tips for å få mest mulig ut av ordløse bøker ( Jeg trekker tungt på min teateropplæring ).

Få søsken med . Mine to sønner ser ikke alltid øye mot øye, men noen ganger når jeg tar med meg en bok som de begge ikke kan vente med å lese, ber jeg Kiddo om å lese den høyt for sin yngre bror. Kiddo er en helt i brorens øyne, og jeg skal bruke den til min fordel!Ikke les dårlige bøker . Greit. Denne kommer til å skaffe meg litt hatpost. I tillegg strider det mot alle rådene der ute som sier å lese hva barnet ditt vil, selv om det er en bok om Pokemon eller Disney Princesses ( Jeg kan i det minste unngå sistnevnte, selv om det var en frossen lettleser jeg måtte lese før barnet mitt 'oppdaget' at frossent var for jenter [sett inn øyehjul] ). Imidlertid har jeg også lest mange råd som forteller en mamma å ta vare på seg selv. For meg betyr det å begrense den tankeløse driblingen jeg leser. Ja, jeg leser fremdeles lisenstegnsbøker, hvis de er korte . De lengre jeg kaller 'å se på bøker'. Og vet du hva, han klager ikke. Han ser på dem i timevis. Jeg fornærmer ikke bøkene, eller kritiserer ham for at han vil ha dem, men jeg leste ( for det meste ) gode bøker, og han kan ha en på en gang med Pikachu, eller LEGO Han Solo eller Spiderman. Når han lærer å lese, kan han lese de bøkene så mye han vil, men jeg må bevare sunn fornuft.

Enkle leserbøker for begynnende lesere.

23. juni dyrekretsen

Når du leser høyt, ta en ekstra lang pause før et ord . Jeg må være uformell om dette, slik at sønnen min ikke får tak i det, men hvis jeg tar en pause lenge nok, blir han utålmodig, og jeg ser ham se på ordet for å finne ut av det.

Les interaktive bøker . Trykk her er en personlig favoritt og løft klaffbøkene som Flora og Flamingo er et annet godt valg. Disse bøkene, sammen med ordløse bøker, understreker hvordan lesing ikke er en passiv sport.

La barnet ditt lese bare de enkle ordene. En av mine nåværende strategier er å be ham lese et enkelt ord som gjentas gjennom hele boka. For eksempel, hvis boken bruker 'katt' om og om igjen, vil jeg føre fingeren langs teksten mens jeg leser, stoppe ved ordet 'katt' og la ham lese det ordet. Elephant & Piggie er gode for dette. I Jeg brøt kofferten min! for eksempel vil jeg peke på arbeidet 'bagasjerommet'.

Modell som høres ut ord. I stedet for å få ham til å høre ut hele ordet, som han HATER, ber jeg ham om lyden av det siste brevet. For eksempel: CAT. Jeg sier, 'ca .. hva er den lyden?' mens du peker på 't'. Han får t-lyden til, og jeg høres ferdig ordet.

1234 betydning

Lytt til lydbøker . Her er en l er av våre favoritt lydbøker .

Bare les høyt. Vi vet det alle sammen. Å lese høyt begynner leserne. …. …. Etter hvert.

Jeg vil avslutte dette innlegget ved å si at jeg ikke er faglærer i literacy. Jeg vet at mange foreldre kanskje ikke er enige i strategien min. For å være helt ærlig er jeg ganske sikker på at jeg vil endre tilnærmingen min når sønnens holdning endres. Vi vet alle at barn elsker å endre mening hver dag!Akkurat nå er målet mitt å øke sønnens ønske om å lære å lese, uten å stresse noen av oss.

Bøker å prøve:

  • Enkle leserbøker som faktisk er enkle
  • Morsomme tidlige lesere
  • Flotte enkle leserbøker
  • Klassiske enkle leserbøker
  • Sommerlesebokliste for begynnende lesere

Fortell meg, hva gjør du med den nye leseren din? Synes du det er en utfordring å oppmuntre til leseprosessen?

Del Med Vennene Dine: