Finn Ut Antall Engel

10 beste verktøy for tankekartlegging (vurdert)

Mind Mapping refererer til en metode for idédugnad og ideer organisk ved hjelp av visuelle diagrammer uten å bekymre deg for strukturen og ordenen. Tankekartlegging er det enklere og mer praktiske alternativet til idédugnad ved å krangle tankene dine på et stykke papir.

Foruten idédugnad er ideekartlegging også en effektiv teknikk i innsamling og organisering av tanker, samt prosjektplanlegging og presentasjoner. Med et tankekart er informasjon og konsepter bygget intuitivt rundt et sentralt tema. Teknikken er nyttig for å konvertere lang og kjedelig informasjon til en mer fargerik og organisert informasjon.

Hovedmålet med tankekartlegging er å løse problemer, innovere nye ideer og kartlegge ressurser. Og for å gjøre metoden effektiv, trenger du en intuitiv app. Dette innlegget skal gjennomgå de ti beste programvarene for tankekartlegging som noen gang er designet.

engel 55

Innholdsfortegnelse

en. MindMeister

mindmeister

MindMeister er stolt av sitt intuitive grensesnitt, noe som gjør det utrolig enkelt å bruke. Verktøyet lar deg samarbeide i sanntid når du brainstormer ideer og organiserer informasjonen din. MindMeister lar også brukere diskutere endringer, utveksle ideer, samt se endringshistorikken over en live chat. Programvaren fungerer både online og offline og er kompatibel med mobile enheter, noe som gjør den ideell for brukere på farten.

Når det gjelder datasikkerhet, lagrer MindMeister dataene dine ved hjelp av hackersikker datakrypteringsteknologi, samtidig som den tilbyr daglig dataovervåking. En annen bemerkelsesverdig funksjon ved dette verktøyet er at det er skybasert. Som sådan trenger du ikke å laste ned og installere den.

to. Text2MindMap

Text2MindMap

Text2MindMap er et annet tankekartleggingsverktøy som markedsfører seg selv som enkelt å bruke. For å bruke verktøyet, begynner du med å skrive tekst i tekstfeltet. Deretter innrykker du tekstlinjer ved hjelp av tabulatortasten, og begynner deretter tankekartopplevelsen din ved å klikke på Draw Mind Map-knappen.

Text2MindMap deler hver tekstlinje i en distinkt node, noe som gjør det enkelt å spore tankekartene dine. Programvaren tillater også flere tilpasninger av kartene for å dekke brukerens krav. Når det gjelder tidseffektivitet, integrerer Text2MindMap forskjellige tidsbesparende hurtigtaster. Når du er ferdig, kan du laste ned tankekartene dine enten som et bilde eller PDF, eller sende dem direkte til samarbeidspartnerne dine.

3. Coggle

coggle-it

Hvis du leter etter en tankekartingsapp som lar deg samarbeide med teamet ditt uten problemer, se ikke lenger enn Coggle. For å bruke plattformen, begynner du med å klikke på Plus (+) for å legge til en gren, og deretter skriver du inn teksten i tekstfeltet som vises. Etter det lar Coggle deg tilpasse teksten slik du vil. Du kan formatere teksten eller legge til bilder, lenker og ikoner for å markere viktige punkter.

Med Coggle kan du legge til så mange grener på tankekartet ditt som mulig. Og hvis du ønsker å utforske flere funksjoner på kartet ditt, høyreklikker du bare på varen. Andre funksjoner du kan utføre ved hjelp av Coggle inkluderer å laste opp ubegrensede bilder, chatte i sanntid og eksportere filene dine.

14 juni stjernetegn

Fire. MindMaster

MindMaster

MindMaster av Edraw leveres med et grensesnitt som ligner på Microsoft Office, som snakker om dets intuitivitet. Appen kommer også med en rekke tankekartelementer. Noen av tingene du kan gjøre med dette verktøyet inkluderer å sette inn emner eller utklipp, tegne forholdslinjer og legge til notater.

Du kan også endre utseendet på diagrammet ditt, inkludert å justere størrelsen og legge til bakgrunn til kartene. Og når du er ferdig, lar MindMaster deg eksportere og dele kartene dine automatisk med dine samarbeidspartnere eller lagre filene i Edraw-skylagring. MindMaster er delt inn i høyre og venstre panel. Det venstre panelet fungerer som lerretet ditt mens det høyre panelet inneholder mange alternativer du bruker for å manipulere innholdet til dine spesifikasjoner.

5. Åpent sinn

Åpent sinn

Freemind er et annet tankekartleggingsverktøy som kommer med mange funksjoner, for eksempel stedsbasert tankekartlegging og samarbeidsverktøy. Det er også blant de få programvarene for tankekartlegging som gir støtte for gjenopprettingsøkt. Appen er bygget i Java og er kompatibel med Windows så vel som Linux og MacOS. Og tro mot navnet, kommer Freemind gratis.

Freemind er ideelt hvis du ønsker å utføre komplekse operasjoner på tankekartet ditt, inkludert innebygging av lenker og inkorporering av multimedia. Så snart kartene dine er klare, kan du eksportere dem i forskjellige filformater, for eksempel .SVG, .PNG, .PDF og HTML.

6. Stormboard

Stormboard

Evnen til å tilby sanntids samarbeid med teamet ditt ser ut til å være en av de viktigste hensynene når du velger et tankekartleggingsverktøy, og Stormboard scorer ganske høyt i det aspektet. Programvaren gjør det ikke bare mulig å brainstorme ideer i sanntid. Det lar deg også legge til ideer og multimedia i en delt virtuell tavle .

Stormboard gjør hele ideeprosessen rask og enkel ved å la brukerne fange og prioritere ideer, og deretter presentere ideene for avstemning. Du kan legge inn unike kommentarer til ideene dine for å gjøre oppmerksom på dem. Tilpassbare maler, kompatibilitet med mobiltelefoner og relativ overkommelig pris er andre faktorer som gjør Stormboard til verktøyet til å kartlegge tankene.

7. Mind42

Mind42

Mind42 er en nettleserbasert programvare for tankekartlegging som gir deg en enkelt rask og effektiv plattform for å administrere dine ideer og samarbeide med teamet ditt. Appen gjør det mulig å lage så vel som administrere og redigere tankekart, uavhengig av deres strukturelle kompleksitet.

Mens du trenger en konto for å få tilgang til Mind42, er det utrolig enkelt å bruke appen. Bare klikk på 'New Mind Map', inviter teamet ditt og begynn med ideeprosessen. Du kan klassifisere samarbeidspartnerne dine i Privat eller Virksomhet, avhengig av arten av ideene du genererer. Og hvis du er litt presset på for tid, kan du importere tankekart fra andre applikasjoner for å starte idédugnadsprosessen.

8. Popplet

Popplet

En av de beste tingene med Popplet er at den gir deg mer spillerom når det gjelder å laste opp ideene dine. Du kan ta opp tankene dine visuelt eller laste opp tekst, bilder og videoer på appen. Fortsatt på fleksibilitet, lar Popplet deg koble til flere enheter på samme prosjekt.

Når du er opprettet, er det mange måter du kan gjøre presentasjonene lettere å finne på appen. Eksempler inkluderer bruk av forskjellige oppløsningsbilder, samt inkorporering av kategorier, koder og nøkkelord. Popplet lar deg til og med lage embeds for presentasjoner som du har tenkt å bruke på bloggene og nettstedene dine.

9. Bubbl.us

bubbl-us

Bubbl.us er en perfekt anbefaling for de som leter etter en morsom måte å tenke på og tenke brainstorm på. Appen bruker et spesielt tre for å hjelpe deg med å organisere dine ideer og tanker. For å bruke verktøyet, begynn med å skrive hovedtemaet. Å skrive i appen starter umiddelbart et tre. Du kan deretter fortsette og legge til så mange ideer som mulig.

Bubbl.us-treet er programmert til å flytte seg slik at det passer dine ideer. Når du legger til flere ideer til hovedtemaet, tildeler Bubbl.us disse ideene sine respektive posisjoner, avhengig av deres relative betydning for det sentrale emnet. Du kan imidlertid også tilpasse treet manuelt for å dekke prosjektets behov. En annen bemerkelsesverdig funksjon ved denne programvaren er at den implementerer en automatisk lagringsfunksjon som lar deg dele den skrivebeskyttede filen din, samt tillate samarbeidspartnere å redigere den.

10. Canva

Canva

Canva er en nettbasert app som ble utviklet med tanke på grafiske designere. Det gjør det til en av de mest effektive programvarene for tankekartlegging. Den kommer med et stort bibliotek med maler som du kan tilpasse for å lage dine egne tankekart.

For å bruke programvaren, start med å skrive inn ordene “tankekart” i søkefeltet, og la det deretter gå i noen sekunder for malene å vises. Du kan velge å tilpasse disse malene etter dine spesifikasjoner eller starte tankekartopplevelsen fra bunnen av. Eksempler på aktiviteter du kan utføre med Canva inkluderer tekstmanipulering, redigering av bilder, innebygging av videoer fra YouTube, justering av bakgrunn osv. Når kartene dine er klare, kan du eksportere dem i forskjellige filformater, inkludert .JPEG, .PDF eller .PNG .

Konklusjon

Som du kanskje har samlet nå, er det visse aspekter du bør vurdere når du velger programvare for tankekartlegging. Noen av disse funksjonene inkluderer brukervennlighet, muligheten til å støtte sanntids samarbeid og kompatibilitet med mange operativsystemer. Det er betryggende å vite at de ti appene vi har vurdert her, utmerker seg innen disse og mange flere områder. Noe som gjør dem rangert høyt blant de mest innovative tankekartleggingsverktøyene som noensinne er designet.

hvordan gjøre en transformerende ninjastjerne enkelt

Del Med Vennene Dine: