10 beste musikkvisualiseringsverktøy (gratis)

En musikkvisualiser refererer til en lydavspillerprogramvare som genererer animerte bilder som følger rytmen, tempoet, lydstyrken og frekvensspekteret til lydmusikk. En effektiv musikkvisualiser skal generere bildene og gjengi dem i sanntid, slik at mønstrene ser ut til å være synkronisert med lyden som spilles av.Konseptet med musikkvisualisering går helt tilbake til midten av 70-tallet. Imidlertid manglet de fleste av musikkvisualiseringsverktøyene som ble utviklet den gang i to kritiske områder. For det første var det ingen nøyaktig visuell korrelasjon mellom lydegenskapene og komponentene i bildene som ble vist. Det manglet også sanntid.

Men mens musikkvisualiseringsindustrien har vært vitne til en enorm vekst siden den gang, er det fortsatt litt vanskelig å finne en pålitelig musikkvisualisering.

Heldigvis har vi gjort undersøkelsene for deg, og pakker ut de ti kraftigste musikk visualiseringsapparatene.

Innholdsfortegnelse

en. Renderforest Music Visualizer

renderforest-com

Kompatibilitet: på nett

Renderforest kommer i både freemium- og abonnementsbaserte planer, noe som gjør den til en av de mest fleksible appene for musikkvisualisering. Men det er ikke alt; verktøyet hjelper brukerne med å visualisere musikken sin på nettet og til og med designe et helt nettsted. Siden det er nettbasert, må brukerne registrere seg for en konto for å bruke appen.

Når du har en konto, kan du få tilgang til Renderforests enorme bibliotek med visualiseringsmaler som du kan legge til sangtittel, artistnavn og bakgrunnsbilde eller video til. Deretter velger du din foretrukne visualiseringsstil og farge. Deretter fullfører du prosessen ved å laste opp sangen du vil bruke i videoen.

Når du er klar, kan du klikke på 'Forhåndsvisning' -ikonet, og be Renderforest om å sende deg musikkvisualiseringsvideoen via e-post.

to. Magic Music Visuals

Magic Music Visuals

Kompatibilitet: Windows og MacOS

Magic Music Visuals kommer med en cocktail med funksjoner som gjør det til en annen topp anbefalt programvare for musikkvisualisering.

For det første er det en Performer-utgave som er perfekt for artister og VJ-er. Denne utgaven lar deg sømløst blande lyder og bilder under liveopptredener. Det er også Studio-utgaven som du kan bruke til å generere sanntids musikkvisualisering samt musikkvideoer. I tillegg til de to utgavene godtar Magic Music Visuals et ubegrenset antall lyd på en gang, slik at du kan mikse flere sanger samtidig.

Når videoene er klare, kan du eksportere dem i enten .mp4- eller .mov-filer. Selv om Magic Music Visuals er en premiumbasert musikkvisualiser, kan nye brukere få en gratis demo.

3. VSDC Video Editor Free - Audio Spectrum Visualizer

VSDC Video Editor Free - Audio Spectrum Visualizer

Kompatibilitet: Windows

16 mai stjernetegn

VSDC Video redigerer er helt gratis, men det er ikke alt å elske med det. Foruten å visualisere lydene dine, kan du også bruke VSDC Video redigerer for å stabilisere videoene du spilte inn med et actionkamera. Verktøyet kan også forbedre fargene på opptakene og lage 3D-kart.

VSDC Video redigerer bruker en Spectrum-funksjon som spiller lydene dine i et forhåndsinnstilt fargespekter. Verktøyet bruker også en Audio Abstraction-funksjon som skaper mer fargerike abstraksjonsformer, avhengig av hvilken lyd du velger.

Når bildene dine er beriket, er VSDC Video redigerer lar deg distribuere dem automatisk på enheten, nettstedet eller sosiale medier.

Fire. After Effects - Audio Spectrum Effect

After Effects - Audio Spectrum Effect

Kompatibilitet: Windows og MacOS

Adobe trenger ingen introduksjon når det gjelder foto-, lyd- og videomanipulering. Og det er ikke overraskende at den er høyt blant de mest pålitelige verktøyene for musikkvisualisering.

Adobe Audio Spectrum Effect er utrolig enkel å bruke, forutsatt at du har bakgrunnskunnskap om Adobe. Selv om det er en premiumbasert musikkvisualiserende, er det nok av musikkvisualiseringsfunksjoner å eksperimentere med.

For å bruke verktøyet, må du begynne med å lage en ny komposisjon og deretter fortsette å legge til lydfilen i komposisjonen din. Til slutt stiller du inn lydvarigheten og lar visualisereren gjøre resten.

5. Winamp

Winamp

Kompatibilitet: Windows og MacOS

En av tingene som skiller Winamp fra de fleste musikkvisualiseringsverktøy er det faktum at den godtar mange lydfilformater. Appen støtter .MP3, .MP2, Audio CD og .WAV lydformater, for å nevne noen få. Dens visualiseringer er gruppert i forskjellige kategorier, inkludert kunst, bar, albumkunst og batteri.

Dessuten er Winamp utrolig enkel å bruke. Du logger ganske enkelt på nettstedet fra hvilken som helst nettleser, og velger deretter 'Fil'. Deretter trykker du på 'Spill fil' -knappen og lar visualisereren komme i gang.

For å endre skinnet på lyden din, trykk på 'View' og deretter foreta de ønskede endringene på 'Skin Settings'. Hvis du er fornøyd med resultatet, avslutter du prosessen ved å trykke på 'Lagre spilleliste' -knappen.

6. Media Monkey

Kompatibilitet: Windows og MacOS

Media Monkey lar brukerne legge til bilder i musikken sin og utføre et bredt spekter av andre lydredigeringsfunksjoner. Med verktøyet kan du administrere over 100.000 lyd- og videofiler.

Media Monkey lar deg også spille inn eller laste ned musikken du vil legge til visualiseringer til. Og det er også enkelt å bruke. Etter at du har åpnet appen, legger du til lydfilene dine ved å velge 'File' og trykke på 'Add / Rescan files to the Library'. Deretter velger du 'View' og trykker 'Visualization' for å velge den foretrukne visualisereren.

Når filen er klar, lagrer du den ved å klikke på 'Eksporter til spilleliste' -knappen.

7. Videobolt Music Visualizer

Kompatibilitet: på nett

Videobolt Music Visualizer kommer med en rekke maler som brukerne kan velge å legge til bilder i musikken sin. Men for å tilpasse de valgte malene, må du kjøpe noen av Videobolt Music Visualizers abonnementsplaner.

Musikkvisualiseringsprosessen med denne programvaren er en rask og enkel prosess. Du velger ønsket mal og klikker deretter på “Rediger” -knappen. Deretter kan du laste opp filer fra enheten eller SoundCloud og begynne å legge til effekter i lydene dine.

En annen bemerkelsesverdig tilpasningsfunksjon av Videobolt Music Visualizer inkluderer tillegg av omslagskunst. Appen kommer også med en gratis prøveperiode, selv om det er begrensninger på antall tilpasningsfunksjoner du kan nyte i løpet av denne perioden.

8. ProjectM Music Visualizer

Android-app

iOS-app

Kompatibilitet: Android og iOS

ProjectM Music Visualizer støtter både Android- og iOS-enheter, noe som snakker om fleksibiliteten.

Men mens du kan bruke både Android- og iPhone-versjonene for å legge til kraftige lydbilder til musikken din, anbefales iOS-versjonen mer. Det er fordi den kommer med en innebygd mediespiller som lar deg spille lydene dine for å få en forhåndsvisning av hvordan det endelige resultatet vil se ut.

Ikke desto mindre tilbyr begge versjonene hundrevis av musikkvisualiseringseffekter og interaktive visualiseringer med flere berøringer. En annen bemerkelsesverdig funksjon ved ProjectM er at den tilbyr Chromecast-støtte.

9. VLC Media Player

VLC Media Player

Kompatibilitet: Windows og Android OS

VLC Media Player er en utmerket anbefaling for de som leter etter en gratis og brukervennlig musikkvisualisering. Programvaren visualiserer ikke bare lydspor, men lar brukerne også konvertere lydfilene til hvilket som helst format, vannmerke videoene sine og til og med lage bokmerker.

For å visualisere musikken din ved hjelp av VLC Media Player, må du laste ned og installere programmet først. Velg deretter 'Media' og trykk på 'Åpne fil' -knappen. Fortsett med å velge 'Audio' og velg den foretrukne visualisereren ved å trykke på 'Visualiseringer'.

Len deg tilbake og la VLC Media Player bruke de valgte effektene på lydsporet ditt.

10. PotPlayer

Kompatibilitet: Windows

PotPlayer er et annet verktøy som kommer med mange redigeringsfunksjoner i tillegg til å visualisere favorittsangene dine.
Med PotPlayer kan du redigere kontrasten og lysstyrken på lydbildene og til og med justere volumet på sangen. Du kan også bruke verktøyet til å lage slo-mo og time-lapse videoer.

PotPlayer er også en av de letteste å bruke programvarene for visualisering av musikk. For å bruke, logger du deg på Pot Player-nettstedet og velger “PotPlayer”. Trykk deretter på 'Åpne' og deretter på 'Åpne fil' -knappen. Til slutt velger du den foretrukne visualisereren ved å klikke på “Visualiseringer”.

Pakk opp

Enten du er en profesjonell mikser eller bare er gal på lyder, slår ingenting følelsen av å se sangene dine spille akkompagnert av vakre animasjonsbilder i sanntid. Appene vi har vurdert her, hjelper deg med å velge og legge til de ønskede visualiseringene i musikken din.

Værens mannegenskaper

Del Med Vennene Dine: