10 ikoniske logo-redesign fra det siste århundre

Hver berømte logo har en inspirerende historie. Hver gang du ser Apples logo, tenker du ufrivillig på teknologi. Tilsvarende får et visuelt bilde av McDonald-logoen deg til å tenke på saftige hamburgere og pommes frites. Merker som disse har stor innvirkning på vår psykologi.Mange verdensberømte logoer var en gang lite tiltalende, og det tok en anstendig mengde kreativ kraft for å forme dem til det de er i dag. Den inspirerende reisen til disse berømte merkene skylder mye på merkevareidentiteten. Fra McDonald’s til Pepsi tjener alle disse merkene sitt rykte på merkevaren som et resultat av deres logo-design som knytter dem til deres nisjepublikum.

I denne artikkelen vil vi løse opp logo design historie bak verdens største merkevarer.

Innholdsfortegnelse

McDonald’s

mcdonalds-logoer

Den første logoen til denne ledende hurtigmatrestauranten inneholdt sitt tidligere navn 'McDonald's Famous Bar Be Que' hvor ordet berømt ble plassert mellom to parallelle linjer. Det gjennomgikk et nytt redesign i 1948 da selskapet skiftet navn til McDonald’s Famous Hamburgers. Dette designet ble beholdt til 1953 da designeren skapte et middelmådig design som viste en kokk.

Det var først i 1962 da Jim Schindler introduserte de berømte buene i designen. Ideen om Golden Arches ble inspirert av arkitektonisk utforming av McDonald's restaurant som ligner på en M. I 1968 ble McDonalds logo igjen fornyet, og denne gangen ble bokstaven M litt reist og skrifttypen ble endret til solid gull. Denne logoen forble som merkevareidentiteten til McDonald's de neste 15 årene. I 1983 ble den røde bakgrunnen lagt til i logoen, mens skrifttypen ble endret til hvit. Denne logoen er fremdeles merkevareidentiteten til McDonald's.

Pepsi

Pepsi logo design historie

Et av de eldste drikkevaremerkene, Pepsi, har en historie med logo-makeover. Starter fra det første logo design i 1898 som var litt skribent opprettet av eieren, har selskapet testet forskjellige versjoner før det fikk den nåværende designen.

Logoen gjennomgikk en første større makeover i 1962 da Pepsi slapp ordet 'Cola' fra manuset. Det ble da omgjort bare med ordet Pepsi sammen med en flaskekork i bakgrunnen som viser røde, hvite og blå farger. Siden den gang har Pepsis logo gjennomgått flere redesign med små skriftendringer før den fikk sin endelige design.

eple

Apple-logghistorie

Apples logo var hjernebarnet til Rob Janoff som opprettet den i 1977. Den første Apple-logoen var imidlertid ikke så kul. Du måtte tolke dens betydning for å forstå den fullt ut. Logoen illustrerte den berømte oppdagelsen av tyngdekraften og kjennetegnet Isaac Newton liggende under et epletre.

30 mars dyrekretsen

Logoen var for komplisert til å fange seernes oppmerksomhet, og det trengte sårt et redesign.

I 1977, Steve Jobs ba sitt kreative team om å komme med en bedre ide, og deretter modifiserte Rob Janoff den for å lage en form av et eple med et bitt i. Opprinnelig hadde logoen også regnbuefarger som var ment å appellere til en yngre publikum.

Royal Dutch Shell

Shell-logghistorie

En av de mest ikoniske logoene til de 20thårhundre utstråler emblemet til Shell sin uendelige fortreffelighet. Den inspirerende historien om Shells logo begynte i 1900 da logoen ble designet i svart og hvit . I de neste 48 årene forble det som deres merkeidentitet. I 1948 fikk Shells logo den ikoniske gule fargen. Siden har det forvandlet seg til en mer raffinert form med små skriftendringer. Den nåværende logoen viser et gult skall.

Coca Cola

Coca Cola

Et av de mest forbrukte cola-merkene, Coca Cola introduserte logoen sin samme år som den ble lansert. Imidlertid var logoen for grunnleggende. Den inneholdt navnet på drikken i plate serif og chunky sans serif script. Den berømte logoen til Coca Cola med Spenserian-skript dukket opp i 1887 da Frank Mason Robinson fornyet sitt første design.

I 1985 tok Coca-Cola Company en enorm risiko og kunngjorde at det endret formelen deres. Sammen med endringen redesignet de logoen sin. Etter en massiv brannstorm av forbrukerprotester trakk Coca Cola seg tilbake til forrige design.

Volkswagen

Volkswagen Logo historie

En av de ledende produsentene av bilen, Volkswagen-logoen ble først oppfattet i 1938. Den aller første logoen ble laget da Franz Xaver Reimspiess opprettet Volkswagens emblem som et resultat av en konkurranse. I 1938, den første svart og hvit Volkswagen-emblemet representerte bokstavene VW og et hakekors av nazistpartiet.

I 1938 ble hakekorset fjernet fra emblemet. Da den britiske hæren overtok Tyskland i 1950, endret de sirkelen i Volkswagens logo. I 2000 endret Volkswagen fargene til blått og sølv.

Mercedes Benz

Mercedes Benz

Flaggbæreren til eksklusive og sofistikerte biler, Mercedes-Benz ble grunnlagt i 1926 som et resultat av en sammenslåing mellom DMG og Benz & Cie.Siden den gang har logoen sin gått gjennom flere makeover, og den nåværende designen er en modifikasjon av 1909 logo design da Mercedes ble drevet av DMG. Imidlertid inneholdt selskapets første logo noensinne en oval form med et hvitt skrift.

Mellom årene 1916 og 1921 inneholdt logoen en indre ring som omringet navnet. Etter sammenslåingen av Mercedes og DMG dannet logoen den trepunkte stjernen til DMG og den berømte laurbærkransen til Benz & Cie. Denne logoen forble som merkevareidentiteten til Mercedes frem til 2008 da navnet Mercedes ble fjernet fra den.

FedEx

matet ex-logghistorie

FedEx har en merkeidentitet som virkelig taler for sin oppfinnsomhet. Interessant, den drastiske utviklingen av logoen har en veldig kort historie. Den første noensinne logoen til FedEx ble designet i 1973. I 1994 hyret FedEx Lindon Leader for å forny sin merkevareidentitet.

Heldigvis for dem kom han på en gjennomtenkt idé om å gi FedEx et unikt logokonsept. Omformingen resulterte i at 'Federal Express' ble slått sammen til 'FedEx.' Designeren brukte subtilt negativt avstand for å lage en pil som knytter seg til deres merkefilosofi.

NBC

NBC

Da NBC-logoen først ble designet i 1926, eksisterte den berømte påfuglen ikke. Den første logoen til NBC viste en mikrofon og bokstavene NBC over den. I 1930 ble den redesignet igjen. Mikrofonen ble fjernet mens fargene ble endret til svart og hvit .

I 1942 ble NBCs logo forvandlet til en fargerik skildring av en mikrofon sammen med de tre bokstavene. Den berømte påfugllogoen ble introdusert bare i 1956 og ble senere erstattet av et ordmerke som forble som ansiktet på kanalen de neste 16 årene. I 1975 ble en ny logo av NBC laget en abstrakt N som bare ble erstattet av påfugllogo i 1979. Den moderne NBC-logoen er en modifikasjon av den forrige designen fra 1986.

LEGO

Lego-logoer

Den første LEGO-logoen dukket opp i 1932. I løpet av 1946-1950 eksperimenterte selskapet med ulike design, inkludert det berømte redesignet fra 1946 som hyllet opprinnelsesbyen Billund, Danmark. I 1950 kom selskapet opp med en ny logo design med navnet i en indre sirkel og Billund Danmark i den ytre sirkelen.

I 1953 ble den berømte boblefonten inkludert som fulgte med dem til i dag. Mellom 1953 og 1973 redesignet LEGO logoen flere ganger. Den nåværende logoen til LEGO ble opprettet i 1998.

Del Med Vennene Dine: