12 viktige lederskapskvaliteter som definerer fremtidige ledere

Alle organisasjoner, store eller små, trenger noen som kan få medlemmene til å jobbe mot et felles mål. En god leder er mer enn bare en tittel. Det er en enorm rolle som krever ferdigheter langt utenfor kontorpulten. Du løser ikke bare problemer, du må også lytte til dem; du kan ikke bare delegere, du må også tjene som en inspirasjon.Mens ledere kan være forskjellige i strategiene, er det visse ferdigheter som skiller dem som er bestemt til å veilede andre. Ikke bekymre deg - ledere blir ikke født, de er skapt. Så hvis du lurer på om du er egnet til plikten eller ikke, er det alltid rom for å vokse.

Her er noen lederegenskaper en stor leder burde ha.

Innholdsfortegnelse

Viktige lederskapskvaliteter

1. Integritet

Kanskje hjørnesteinen i stort lederskap, integritet, betyr en konsekvent praksis av ærlighet og sterke moralske verdier. Med andre ord: hva gjør du når ingen leter? Hvis sjefen din ikke følger med på det han sier, eller aldri beklager feilene hans, har han ikke integritet. Det samme gjelder mennesker som også tar æren for andre individes innsats.

En person med integritet gjør det som er riktig - hele tiden. De bøyer ikke reglene bare for å dekke deres behov, eller fordi en nær venn ba dem om det. De er eksempler på ære, rettferdighet og pålitelighet.

2. Ansvar

Som forretningsmann Arnold Glasow sier: 'En god leder tar litt mer enn sin del av skylden og litt mindre enn sin del av æren.'

Hva vil du gjøre når et prosjekt går galt? Fester du skylden på dine ansatte? Eller ville du være villig til å ta ansvar for det? Dette høres kanskje urimelig ut, men gode ledere forstår at når ting går veldig galt, møter de det først - og fortsetter.

Dette betyr ikke å bli en menneskelig dørmatte. Snarere er det å eie opp til det faktum at du sannsynligvis ikke ledet teamet ditt godt. Og det var derfor prosjektet mislyktes. Det gir også kreditt der det skyldes, og ikke tar dem for deg selv bare fordi du er sjefen.

3. Effektiv kommunikasjon

Dette handler ikke bare om å gi bestillinger eller delegere oppgaver. Husk at effektiv kommunikasjon innebærer aktiv lytting og oppmerksomhet mot ikke-verbale signaler.

For eksempel: når en ansatt forteller deg hvorfor rapporten ble forsinket, lytt til tonen i stemmen og ansiktsuttrykket. Ikke forstyrr. Sett av dine egne skjevheter og dommer. Deretter jobber du sammen for å danne en klar og realistisk løsning. Hvordan kan dette problemet unngås i fremtiden? Hva skal gjøres annerledes?

Å være en effektiv kommunikator innebærer også god kontroll over følelser. Hvis du for eksempel er sint eller irritert, kan du uttrykke det positivt ved å være respektfull.

4. Ledelseskompetanse

Bare fordi noen er flinke i jobben sin, betyr det ikke nødvendigvis at de kan være gode ledere. I følge Harvard Business Review , det som gjør en person produktiv, vil ikke alltid tjene til deres beste når de blir ledere. Det er fordi mye av effektivt lederskap er avhengig av å være 'annenfokusert'.

I hovedsak er det å ha gode mellommenneskelige ferdigheter. Å være produktiv innebærer vanligvis at du utvikler dine egne arbeidsprosesser og øker teknisk kompetanse. Men i det øyeblikket du blir leder, må du tenke på det gode for hele teamet så vel som organisasjonen. Du må være komfortabel med å motivere, inspirere, veilede og lede andre mennesker.

Mens ledere alltid er produktive individer, kan ikke alle produktive individer være ledere.

5. Motstandsdyktighet

Hva gjør du når det blir tøft? Motstandskraft er mer enn å tenke positivt under en dårlig situasjon, eller å fokusere mer på løsninger. Motstandskraft betyr å hoppe tilbake fra vanskeligheter.

Når det skjer endringer på arbeidsplassen eller det er krise, er det opp til ledere å gi sikkerhet og svar. De gjemmer seg ikke på kontorene sine. De tar ikke syke dager akkurat når det kommer en ulykke. De spenner for støt.

Motstandskraft er kanskje den ene ferdigheten det tar mye tid å lære - fordi bare erfaring kan gi den. Hvis du vil utvikle denne egenskapen, må du oppleve motgang for deg selv. Vær i øyets øyne og observer hvor godt du takler situasjonen.

6. Tålmodighet

Verdien av selvrefleksjon

I dagens krevende og kuttende samfunn er tålmodighet virkelig en dyd. Men mer, hvis du skal være en leder. Tålmodighet vil være nødvendig i alt du gjør: fra å lytte til tilbakemeldinger fra ansatte, til å vite når du skal slå til og vente på at tidevannet skal avta.

De fleste vil ønske å ha alt, og alt på samme tid. Men de beste lederne vet at ekte og varig suksess ikke skjer over natten. Det er en lang og ofte ikke lineær prosess med eksperimentering, fiasko og triumf. Å være tålmodig vil være nyttig ikke bare når du venter på riktig mulighet, men også når det gjelder urimelige arbeidere.

7. Visjon og formål

Hva ser du når du kommer over en lapp med tørt, kargt land? Mens folk flest vil avvise det som en ørken, vil en fremtidig leder se potensialet. Hun vil plante frøene selv. Hun vil komme og vanne den hver dag, håper at den i en rasjonell tidsramme vil bære vakre blomster som vil gjøre det en gang tørre landet til et blomstrende hage .

Enda bedre: hun vil oppmuntre venner og naboer til å gjøre det samme. Så de kommer alle med sine raker, spader og vanndunker. De vil ta vare på spirene til de vokser. Og når månedene går, vil de undre seg over de nye blomstene de alle jobbet hardt for å oppnå.

Flotte ledere har et annet perspektiv på ting. Når andre bare ser en ørken, vil de se en oase. Og med en klar plan kan de samle andre mennesker til å følge dem mot den større drømmen.

8. Kreativitet

Er 2 + 2 alltid lik 4, eller kan det være en annen løsning? Som en fremtidig leder vil du være den som blir bedt om å tenke 'utenfor boksen'. Ikke vær redd for å la fantasien løpe løpsk! Brainstorm med teamet ditt hvis du må. I vår nåværende fartsfylte verden er det de kreative hodene som produserer underverker.

23 juni dyrekretsen

9. Fokus og kjør

hvordan lage et visjonstavle

Problemer er ikke alltid ensidige. Noen ganger kan de skjule lag på lag med forskjellige problemer, hver mer komplisert enn den neste. En av de mest oversett - men kritiske - lederegenskapene er evnen til å fokusere. Dette innebærer å se på et dilemma gjennom rasjonelle linser, og finne det faktiske problemet ved røttene.

Denne egenskapen går hånd i hånd med driv. Dette er entusiasmen du tar med oppgaven. Uten oppriktig kjærlighet til arbeidet ditt, vil du ikke kunne motivere andre til å sette samme lidenskap i deres.

10. Ydmykhet

Dette trekket blir ofte forvekslet med deg selv, men det er helt usant. Å være ydmyk betyr bare at du ikke lar den nye tittelen komme inn i hodet ditt. Tross alt skal ledere være i andres tjeneste.

TIL ydmyk leder eller veileder bør være: klar til å godta tilbakemeldinger for forbedring, beklager at de tar feil, og be om hjelp når de ikke kan takle noe. Du vet at stillingen din ikke innebærer at du er bedre enn resten av teamet ditt. Faktisk kommer du ikke til å gå noe sted uten teamet ditt.

11. Empati

Har du noen gang jobbet på et kontor der sjefen din hele tiden sender deg forespørsler selv etter skiftet ditt? Eller hva med å få deg til å jobbe selv når du er syk fordi det ikke er noen andre å dekke for deg? Til tross for dens betydning mangler mange ledere i dag fortsatt empati .

Per definisjon, empati betyr 'evnen til å forstå og dele følelsene til en annen person'. Det er å sette deg i andres sko. Nå mer enn noensinne er ledere kalt til å ha empati for de rundt dem. Når du kan se en situasjon gjennom andres øyne, vil du kunne ta bedre avgjørelser og løse problemer med mer presisjon.

12. Innflytelse / karisma

Mennesker generelt vil nesten alltid følge med på hvem de liker. Derfor ansetter bedrifter kjendiser og andre fremtredende personer for å støtte produkter. Når en person ser noen de beundrer, bruker en bestemt vare, vil de være mer tilbøyelige til å kjøpe den. Det samme prinsippet gjelder ledelse.

Å ha god karisma har ingenting å gjøre med å være attraktiv eller spille en rolle i filmer. Det har mer å gjøre med å være imøtekommende, vennlig og oppriktig. Ledere som tar seg tid til å pleie positive forhold til sine arbeidere er mer effektive, bare fordi de leder gjennom innflytelse - ikke autoritet.

De bruker ikke sin stilling eller tittel for å gjøre ansatte kompatible. Snarere taler deres handlinger for seg selv. Føler du deg ikke tvunget til å gjøre det når du ser noen som flittig gjør sine plikter?

Hva tror du? Er disse lederegenskapene i orden? Har din nåværende leder noen eller alle disse lederegenskapene?

Del Med Vennene Dine: