12 Negative effekter av teknologi i utdanning

I dag lever mennesker i en verden der teknologien allerede har overgått menneskeheten. Teknologi spiller en veldig viktig rolle i alle aspekter av menneskers liv.Det er mange utdanningseksperter som mener at teknologien har oppgradert utdanningssystemet i verden, noe som er sant til en viss grad, men det er mange andre mennesker som grundig mener at denne teknologiske utviklingen også har en dårlig effekt på utdannelsen.

Studentene blir sterkt avhengige av enhetene for å fullføre arbeidet i stedet for å avhenge av egen kunnskap, og dette er åpenbart et negativt signal mot vekst av utdanning og menneskehet i den moderne verden. Det er mange positive og negative effekter av teknologi i utdanningen Imidlertid vil vi i dag kort diskutere den negative siden av teknologi mot vekst i utdanningen.

Innholdsfortegnelse

1. Store utgifter

I dag er studentene ikke avhengige av penn og papir. I denne moderne tid av teknologi har datamaskiner og andre enheter erstattet bruken av penn og papir.

Disse høyteknologiske enhetene tilbyr mange avanserte funksjoner til brukeren, noe som er mye mer nyttig enn å bruke penn og papir, men vedlikeholdet av disse enhetene koster en formue for eieren. Vedlikeholdet krever enorme mengder penger, og oppdateringen av den utdaterte programvaren tar også ganske mye penger. Så vi kan si at teknologi har gjort utdannelse dyrt.

425 betydning

2. Utilstrekkelige undervisningsmetoder

Med utviklingen av teknologi er lærere ikke i stand til å undervise studenter med moderne teknikker. Lærerne kjenner den primitive måten å lære elevene på ved å samhandle med dem. Forskning har vist at interaktiv undervisning er den beste måten for studenter å lære.

Ved bruk av teknologi og avanserte enheter er interaksjonsdelen fullstendig eliminert. Studentene studerer bare temaene alene og diskuterer ikke noe tema. Dette har dårlig innvirkning på studentene.

3. Sløsing med tid

Programvare og maskinvareenheter er laget av mennesker, ettersom mennesker kan gjøre feil, så teknologien eller enhetene som er laget av mennesker kan også ha noen feil i den. Disse feilene medfører tap av tid. Problemer som serverproblemer og tilkoblingsproblemer tar lang tid å bli løst, og det forstyrrer den normale strømmen av undervisning og forårsaker frustrasjon for begge lærer og studenten.

Å kaste bort tid på grunn av slike unødvendige problemer er ikke tilrådelig i noen utdanningsinstitusjoner eller i skoler der hvert sekund er viktig for studentene.

4. Misviset på grunn av feil informasjon

Med rask utvikling og forbedring av teknologien, er nettstedseiere ivrige etter å rangere nettstedene sine høyere på forskjellige søkemotorer . Så eierne er mest opptatt av rangering og er minst bekymret for innholdet på nettstedet.

Dette er grunnen til at mange nettsteder inneholder feil informasjon om forskjellige emner som limes inn eller kopieres fra forskjellige kilder uten å verifisere innholdet. På grunn av denne feil informasjonen blir elevene ofte villedet, noe som kan skade deres pedagogiske utvikling.

5. Stor kilde til distraksjon

Forskning har avslørt at mer enn 60% av skoler og høyskoler i verden bruker moderne enheter som bærbare datamaskiner og nettbrett som et læremiddel. Så elevene bruker også de samme enhetene for å være på nivå med lærenes læresetninger.

I dag har sosiale medier utviklet sprang og grenser, med 90% av verdens befolkning som bruker sosiale medier. Så enhetene som blir levert til studentene for å studere, brukes i stedet for å være aktive på sosiale medier.

Studentene studerer ikke ved hjelp av disse enhetene, de er interessert i å sjekke innleggene og statusoppdateringene til sine nærmeste og mange andre ting. Slik blir teknologien en stor distraksjon for elevene, og øker dermed gapet mellom studenter og lærere.

6. Skaper nok muligheter for juks

Fremskrittet innen teknologi gjør studenten lat. Det gir dem kraften og muligheten til å kontrollere alt med noen få museklikk. Juks er ulovlig, men teknologien har gjort det enkelt med alle ressursene det inneholder.

Det er mange situasjoner der elevene kan jukse veldig enkelt uten å bli fanget, f.eks. i eksamenssalen kan studentene bruke smarttelefonene sine til juks.

Med utviklingen av teknologi er smarttelefoner utstyrt med mange utviklede funksjoner og med internettilgang, slik at det blir enkelt for studentene å finn svarene ved hjelp av internett .

7. Elever blir koblet fra den virkelige verden

I dag, på grunn av den enorme teknologiske utviklingen, lærer lærerne elevene med forskjellige elektroniske verktøy i stedet for fysisk å kommunisere med dem, og studentene klarer derfor ikke å samhandle med studentene og kan heller ikke dele problemer med dem.

Lærere klarer ikke å trekke studentens oppmerksomhet. Det anbefales å bruke verbal kommunikasjon med studentene sammen med bruk av elektroniske verktøy. Så studentene kan lære temaene i tillegg til at de kan dele problemene sine med lærer .

8. Mister oppgaven til studentene

Dette er en av de største ulempene ved å bruke enheter som bærbare datamaskiner og datamaskiner til pedagogiske formål. Bærbare datamaskiner og datamaskiner er enheter laget av mennesker, og disse enhetene kan fungere på grunn av interne eller eksterne årsaker.

I dag har studentene en tendens til å gjøre alle oppgavene sine på bærbare datamaskiner eller datamaskiner, selv skolene og høyskolene vil også ha denne oppgaven som myke kopier. F.eks. en student fullførte oppgaven med mye hardt arbeid og tålmodighet.

Hvis studentens bærbare datamaskin plutselig ikke fungerer i siste øyeblikk, vil studenten være i store problemer. All innsats og hardt arbeid vil gå forgjeves. Så på grunn av funksjonsfeil på en enhet vil hele innsatsen til studenten bli bortkastet.

Det anbefales at studentene alltid har en sikkerhetskopi eller en kopi av de nødvendige dokumentene. Så vi kan si at disse enhetene ikke er helt pålitelige.

9. Vanskelig å håndtere de elektroniske kursene

Det sies at kunnskap ikke har noen alder og ingen grenser. Det er mange studenter som har en trang til å fortsette å lære regelmessig, men noen ganger blir det veldig vanskelig for dem å oppnå alle forelesningstidene regelmessig.

Disse vanskelighetene kan oppstå på grunn av mange grunner; det kan være helseproblemer, familieproblemer eller andre problemer. Fremskritt innen teknologi har løst dette problemet, og nå kan studentene lære det savnede emnet fra nettstedene som er tilstede på internett, og de kan få tilgang til disse nettstedene når og hvor de vil.

Løsningen er litt feil i seg selv, innholdet og forelesningsvideoene på Internett krever god Internett-hastighet, slik at den ikke kan nås jevnt hvis internett er tregt. Disse elektroniske forelesningene motiverer heller ikke studentene sammenlignet med de fysiske forelesningene.

10. Utryddelse av god håndskrift

Enheter som bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner har allerede erstattet bruken av en normal penn og papir. På grunn av dette blir alle viktige oppgaver og dokumenter skrevet og lagret i de respektive mappene, og dermed blir nedskrivningen på papir mer eller mindre eliminert.

På grunn av ingen skriving eller veldig lite skriving, folk mister vanen å skrive Derfor blir håndskriften verre enn den var før. Forskning har også avdekket at bruk av disse maskinene i stedet for å skrive har bremset studentenes tenkeprosess og også bringer en del sløvhet hos studentene.

11. Delvis av gruppen med lav inntekt

Fremskritt innen teknologi har også gjort utdanning dyrt. Fremgang har gitt forskjellige slags moderne enheter som er svært kostbare og som også krever mye penger for vedlikehold.

Dette har gjort utdanning vanskelig for mennesker med mindre inntekt; disse menneskene har ikke råd til denne typen utdanning for seg selv eller for barna sine, så det er delvis for folk med lav inntekt.

Hver person i denne verden har rett til å utdanne seg, men økningen i kostnadene har stjålet denne retten, folk med mindre inntekt har ikke råd til dette.

12. E-bøker som erstatter fysiske bøker

Ebøker er i utgangspunktet elektroniske bøker. E-bøker er de elektroniske versjonene av de vanlige bøkene, så disse er enkle å lagre, og en person trenger ikke kjøpe denne boken fra butikken, han eller hun kan enkelt laste den ned fra internett.

Problemet er at disse bøkene ikke er kompatible med alle enhetene, og å også hele tiden se mot skjermen på den bærbare datamaskinen eller en smarttelefon kan forårsake øyeproblemer for brukeren. Så det anbefales at studentene bruker vanlige bøker.

En måte å håndtere kompatibilitetsproblemet på er å konvertere e-bøker til et mer universelt format som PDF. En robust PDF-editor som PDF-element lar deg konvertere EPUB og andre e-bokformater til PDF. Dette formatet vil se likt ut uansett hvilket operativsystem eller hvilken enhet brukeren ser det på, slik at du kan ha en blanding av tekst og annet rich media-innhold når du bruker PDF uten å bekymre deg for layoutproblemer. Faktisk lar PDFelement deg også konvertere trykt materiale til redigerbare PDF-filer fra bilder eller skannede PDF-filer, noe som gir deg enda mer fleksibilitet.

Sluttoppsummering

Selv om teknologi har en viss negativ effekt på utdanningen, kan det ikke benektes teknologi har også gjort utdanningssystemet enkelt og fleksibelt:

18. mars tegn
  • Studentene kan ta hjelp av internett for studiene
  • Implementeringen av smarte klasser i hver skole og høyskole er et veldig godt resultat av teknologien
  • Det eliminerer alle pedagogiske begrensninger og grenser som en elev står overfor
  • Studentene kan få tilgang til arbeidet og oppgavene sine ved hjelp av disse avanserte enhetene når og hvor de vil.

Så dette er noen måter som teknologien har vært til stor fordel for utdanningssystemet.

Del Med Vennene Dine: