15 hjernespill for barn barna dine vil elske

Hva om jeg fortalte deg at det er en måte for barna dine å bli bedre tenkere, holde øyeepler sunne og bygge sosiale ferdigheter samtidig?Hjernespill vil gjøre nettopp det!

Hjernespill for barn som får dem til å tenke!
Hjernespill for barn er en viktig del av verktøyet mitt for foreldre. De fyll tiden mens du venter i kø , kjører i bilen, eller de klebrig øyeblikkene når du ikke bare kan la barnet kjede seg uten at kaos regner ned.

Visst, et elektronisk hjernespill på telefonen eller nettbrettet kan gjøre susen, men disse skjermfrie hjernespillene som gir rask tenking er forskjellige!

De krever at barna dine ser på deg, hverandre og verden. Visste du at nærsynthet øker fordi barnas øyeepler ikke bruker nok tid på å tilpasse seg og justere på nytt for å fokusere på gjenstander i det fjerne? ( kilde: min optolog! ) Vel, disse hjernebrytende hjernespillene vil få barna dine til å få øye på skjermen og få de unge tankene til å tenke og vokse! Ganske snart spiller de alle slags tankespill med deg ( Ha ha ).

Noen få av disse spillene kan spilles alene, men de fleste krever minst en annen partner, noe som betyr at barna jobber med sosiale ferdigheter når de navigerer rundt og ut av samarbeid og konkurranse.7. januar stjernetegn

Hjernespill er også gode verktøy for klasserom, når lærere trenger å gi barna litt 'mellom' aktiviteter.

Jeg valgte tre kategorier skjermfrie hjernevridere nedenfor. Verbal flyt spill som er avhengige av rask tenking og ferdigheter i ferd med lese- og skriveferdigheter (for eksempel ordspill ); Penn og papir spill; og fysiske hjernespill som krever gjenstander, eller bruker barnas kropper.

Verbal Fluency Games

Halt rosa. Hink Pinks er rimende ordoppgaver. En person tenker på et to ord rim og gir en to ord beskrivelse. Den andre spilleren må da gjette 'Hink Pink'. For eksempel, hvis en person sier 'sint gutt', svarer den andre spilleren, 'gal gutt.' Eller, 'våt hund' blir 'soggy doggy.'Menneskelig synonymordbok. Velg et enkelt ord som 'vakker'. Tenk på så mange synonymer du kan. Hvis du spiller med andre, kan du stille inn en tidtaker og bytte med forskjellige ord, eller skrive ord ned og se hvem som kan finne på mest.

Verbal Venn.  En spiller velger to forskjellige objekter, den andre spilleren prøver å finne en koblingskarakteristikk mellom de to objektene og ordet som vil gå midt i det imaginære Venn-diagrammet.

For eksempel spiller spiller en, 'magasin og ovn.' Et potensielt svar kan si: 'Kokebøker: ting du leser og ting på kjøkkenet.' Spiller en trenger ikke ha svar. Dette er morsomt og bli veldig gal! Her er et visuelt, men dette spillet er verbalt!Verbal venn brain game

9. september dyrekretsen

Ikke tre like. En person navngir 3 lignende objekter, og den andre spilleren (e) må finne ut hvordan en av dem ikke passer inn i gruppen. For eksempel: banan, sitron, jordbær. Bananer og sitroner er gul frukt så jordbær er den rare.

Rapid Fire. På 30 sekunder si så mange ord som begynner med en bokstav som mulig. Valgfritt: begrens ordene etter kategori.

Bakover i tid: Si ukedagene, eller månedene i året, i tilbakestående rekkefølge så fort du kan. Gjenta! Hvis du spiller med en partner, bruk en stoppeklokke for å se hvem som kan gå raskest.

Penn og blyant hjerne spill

Tell figurene. Dette krever egentlig ikke blyant, med mindre du vil prøve å skissere figurene for å hjelpe deg med å låse opp svaret! Se på de to bildene nedenfor. I den første, hvor mange trekanter kan du telle? I det andre, hvor mange firkanter? Hvor mange trekanter?

telle figurene hjernespill

Last ned en utskrift av spillet med trekanthjernen her .

Last ned en utskrift av det firkantede hjernespillet her .

Epletre. Dette er en mindre makaber versjon av en gammel favoritt, Hangman. En person tenker på et ord og tegner bindestreker langs et papir for å representere hver bokstav i ordet. Over bindestrekene tegner han et tre med 7 epler. Den andre personen gjetter en bokstav om gangen. Hvis bokstaven står i ordet, fyller den første personen ut blanket (e). Hvis ikke, er feil bokstav skrevet i et av eplene. Hvis personen gjetter ordet før alle eplene er fylt, vinner han, hvis ikke - vel, han taper. Selvfølgelig kan du også spille Hangman på tradisjonell måte!

Prikker og esker. Dette er en av mine favoritt penn og blyant hjerne spill. Jeg har instruksjoner og en video her -> hvordan du spiller prikker og bokser .

The Game of Sim! Dette er et smart 2-personers hjernespill som til og med involverer litt geometri. Les Sim-spillinstruksjoner her , eller se videoen nedenfor.

Fysiske hjernespill

Du kan kjøpe fysiske gåter, som Rubiks kube eller andre gammeldags hjernetrimpuslespill, men du kan også lage dine egne!

Bead Escape Puzzle. Jeg viser deg hvordan du lager dette gammeldags streng og perlepuslespill , slik at du kan ha det for hånden for barn å gjøre alene. Det er et utmerket spill for ferdigheter med å løse problemer. De vil ikke kunne motstå det.

String og perlespill

Fjerner båndet. Dette er flott for småbarn og førskolebarn. Det er så enkelt, men det holder små hjerner og hender i orden. Legg strimler av malertape på gulvet eller på et bord, stol eller benk. Du kan til og med gjøre dette ute på en veranda eller et dekk. Gjør en teststrimmel hvis du er bekymret for klebrighet, men jeg har ikke hatt noen problemer med blå malertape. Det er overraskende gøy for små barn å prøve å trekke opp båndet. De må finne ut hva som er den beste måten å ta tak i, ta i den, og hvis de vil at den skal komme i ett stykke, vinkelen og kraften!

T-puslespillet. Tangram-lignende hjernespill er mye moro for barn. jeg har mønster for et T-puslespill som du kan skrive ut gratis . Puslespillet tar faktisk de fleste voksne 30 minutter å finne ut! Se videoen for å se hvordan den fungerer.

Bonus: Her er noen tangram puslespillark for å skrive ut

beste ungdomsskolebøker 2015

Hand-Slap Reaction. Husker du dette spillet? Det er faktisk flott for konsentrasjon og reflekser! Person A holder håndflatene nede foran kroppen. Person B holder håndflatene opp under Person A's hender. Person B prøver å raskt få hendene opp for å slå den andres hender. Men person A vil unngå å få hendene slått. Hvis person B rekker ut for å slå og savner, taper de. Trikset er at hvis Person A fjerner hendene og Person B IKKE har tatt opp hendene, taper de.

Bonus: Klappende spill er også gode hjernebyggere!

For mange flere skjermfrie hjernespill som du kan spille hvor som helst, når som helst, sjekk ut disse ideene:

20 Ventespill for barn

Brain teasers (perfekt for familiesammenkomster!)

Skjermfrie minnespill for alle aldre .

Del Med Vennene Dine: