15 inspirerende oppdragserklæringer fra anerkjente globale selskaper

Hver bedrift har visse kjernemål som den ønsker å oppnå på sikt. Og for å oppnå disse endelige målene, må et selskap være fokusert og forpliktet til å tilby verdi til sine kunder.Imidlertid kan det oppstå mange distraksjoner underveis, og derved spore selskapet fra å fokusere på hovedmålene. Noen av disse distraksjonene inkluderer fortjenestemarginer, konkurranse, myndigheters politikk, fremveksten av nye bransjetrender, for å nevne noen få.

Avhengig av vekten av distraksjonen, kan et selskap helt miste synet av verdiskapingsprosessen, noe som resulterer i en snøballeffekt.

Først overgår konkurrentene deg, så begynner fortjenestemarginene å synke, og det er bare begynnelsen på dine problemer. Før du vet ordet av det, blir dine ansatte demotivert, og til slutt henger fremtiden til et en gang glitrende selskap i vekten.

For å forhindre at slike uheldige situasjoner presenterer seg, bør du ha et formål som inspirerer mennesker, inkludert dine ansatte, kunder, leverandører og allmennheten. Og det er motivasjonen bak å ha et oppdrag og en visjonserklæring.

Enkelt sagt, en oppdragserklæring er en kort oppsummering av kjernemålene, fokuset og sluttmålene til en organisasjon. Det er vanligvis en kort beskrivelse som fanger opp hva et selskap gjør og dets primære mål.

På den annen side er en visjonserklæring en kort oppsummering av de bredere ambisjonene og virkningene som en organisasjon ønsker å skape.

Både misjons- og visjonsuttalelser bør avgjøre selskapets kritiske beslutningsprosesser. Og som vi allerede har nevnt, bør en misjonserklæring også inspirere håp og energi hos selskapets ansatte, samtidig som den påvirker deres kollektive samvittighet.

Hva er forskjellen mellom et oppdrag og en visjonserklæring og trenger du dem?

Forskjellen mellom et oppdrag og en visjonsuttalelse ligger i de spørsmålene hver uttalelse svarer på.

En misjonserklæring skal kunne definere HVA et selskap gjør, og inkluderer vanligvis håndgripelige mål som organisasjonen har som mål å oppnå. Og selv om dette ikke alltid er tilfelle, bør en oppgaveerklæring også kort fremheve HVORDAN selskapet søker å oppnå disse målene. På den annen side bør en visjonserklæring adressere HVORFOR et selskap eksisterer, mens det defineres HVOR selskapet er på vei i forhold til dets bredere ambisjoner.

Oppdrag og visjonsuttalelser trenger ikke eksistere uavhengig. Du kan slå sammen de to til å danne en uttalelse som klart definerer formålet ditt med eksistensen.

Nå er det en populær misforståelse der ute at startups ikke trenger misjons- og visjonsuttalelser. Ingenting kan være lenger fra sannheten.

Enten du er et etablert merke eller en spirende bedrift, trenger du en misjons- og visjonserklæring for å inspirere selskapets kritiske beslutningsprosesser. Disse uttalelsene vil være nyttige for å veilede dine handlinger slik at virksomheten din er i tråd med dine endelige mål.

Misjons- og visjonsuttalelser legger også til et lag av unikhet til et merke, og derved skiller det fra konkurrentene.

Innholdsfortegnelse

15 mest inspirerende oppdragseksempler

1. Tesla

Elan Musk holder en presentasjonMisjonserklæring: Å skape det mest overbevisende bilfirmaet i det 21. århundre ved å drive verdens overgang til elektriske biler.

I følge denne misjonserklæringen forklarer Tesla at den tar sikte på å være ledende innen bilproduksjon i det 21. århundre. Selskapet skisserer også tydelig hvordan de har til hensikt å nå disse målene.

Fra denne misjonserklæringen kan vi se Teslas forpliktelse til å fremme overgangen til elektriske kjøretøy, et oppdrag som er i tråd med Millennium Development Goal on miljømessig bærekraft.

2. Nike

Nike sko

Misjonserklæring: Lag banebrytende sportsinnovasjoner, gjør produktene våre bærekraftig, bygg et kreativt og mangfoldig globalt team, og få en positiv innvirkning i lokalsamfunn der vi bor og jobber.

De fleste kjente globale selskaper har misjonserklæringer som taler om deres forpliktelse til miljømessig bærekraft, og Nike er ikke noe unntak. Men Nike tar ikke bare sikte på å fremme innovasjon innen sport.

eventyrbøker for 10 åringer

I stedet søker organisasjonen også å påvirke levebrødene til urfolkssamfunnene der selskapet har sin virksomhet. Det er en utmerket uttalelse som er ment å elske flere mennesker til merkevaren ved å overbevise dem om at selskapet har sine sosioøkonomiske interesser i hjertet.

3. IKEA

Vakker moderne leilighet interiør

Misjonserklæring: Tilby et bredt utvalg av godt designede, funksjonelle møbler til hjemmet til priser så lave at så mange som mulig har råd til dem.

IKEA handler ikke bare om å tilby funksjonelle, holdbare og avanserte hjemmemøbler. Selskapets misjonserklæring fremhever også sitt engasjement for å tilby utrolig rimelige produkter.

IKEA mener at alle fortjener innredningsprodukter av høy kvalitet, uavhengig av inntektsnivå. I følge deres misjonserklæring kommer ikke selskapet frem som drevet av profittmotivet, men av ønsket om å øke tilgjengeligheten og tilgjengeligheten til deres produkter.

4. TED

ted-com

Misjonserklæring: Spre ideer.

Misjonserklæringer trenger ikke å være kompliserte setninger, ikke når du treffende kan fange målene dine med færrest mulig ord. Og misjonserklæringen fra TED er et bevis på det faktum. TED er et akronym for teknologi, utdanning og design. Og deres misjonserklæring gjentar deres forpliktelse til å spre innovative teknologiske, design- og utdanningsideer.

TED tror på kraften til å dele ideer i å føre agendaer, endre holdninger og forbedre liv. Faktisk har selskapet en tendens til å være mer fokusert på hvordan (ikke hvis) å spre uvurderlige ideer til mennesker fra alle samfunnslag i et forsøk på å påvirke verden av teknologi, utdanning og design positivt.

5. Livet er bra

Oppdragserklæring: Å spre optimismens kraft.

Med et raskt blikk høres selskapets tittel ut som en misjonserklæring i seg selv. Life Is Good handler om å spre optimisme og positivitet over hele verden, mens du prøver å gjenopprette tro og håp i menneskeheten.

Dette T-skjortefirmaet er kjent for å lage morsomme klær som er trykt med oppløftende slagord som 'Seas The Day'. Selskapet driver også med veldedige verk, som er en del av det bredere oppdraget med å bringe et smil på ansiktene til klientene.

6. Amazon

Amazon-tilknyttet

Misjonserklæring: Vi streber etter å tilby våre kunder de lavest mulige prisene, det beste tilgjengelige utvalget og den største bekvemmelighet.

Amazon trenger ingen introduksjon så langt som online shopping går. Og hvis du noen gang har lurt på hva drivkreftene bak denne onlinehandleren er, fanger selskapets misjonserklæring det hele.

Amazon handler om overkommelighet, variasjon og bekvemmelighet. Selskapet søker å tilby sine kunder et bredt utvalg av produkter til konkurransedyktige priser. Og den enkle, men intuitive utformingen av Amazon-nettstedet, er et bevis på selskapets forpliktelse til å tilby praktisk shopping.

7. Google

Google Headquaters

10. februar dyrekretsen

Misjonserklæring: Å organisere verdens informasjon og gjøre den allment tilgjengelig og nyttig.

Googles misjonserklæring er noe kort, men den oppsummerer hva selskapet handler om. I følge Google kan informasjon bare bli tilgjengelig avhengig av hvor godt organisert den er. Men det er ikke nok.

Etter nøye og metodisk organisering av informasjon, søker Google å gjøre informasjonen tilgjengelig for mennesker over hele verden. Ordet nyttig i deres misjonserklæring er også verdt å merke seg. For at informasjon skal være nyttig, må den være relevant, saklig og forskningsstøttet, og det er et annet viktig aspirasjon fra selskapet.

8. American Express

Oppdragserklæring: Vi jobber hardt hver dag for å gjøre American Express til verdens mest respekterte servicemerke.

Misjonserklæringen fra American Express kan ikke umiddelbart komme over som kreativ og inspirerende. Men det er to følelser som uttalelsen treffende fanger - behovet for teamarbeid og ønsket om å fremstå som et respektert merke.

American Express mener at et selskap bare kan oppnå sine delte mål når det tar en 'total medlemsinvolvering' -tilnærming. Ved å fremme teamarbeid vil en organisasjon til slutt oppfylle sine mål og fremstå som et av de mest respekterte merkene i sin nisje.

9. Nordstrom

Nordstrom ved Toronto Eaton Centre i Toronto

Oppdragserklæring: For å gi kundene en mest mulig overbevisende shoppingopplevelse.

Som de fleste klesbedrifter, streber Nordstrom med å tilby produkter av høy kvalitet mens de leverer verdi til sine kunder og ansatte. Det er imidlertid Nordstroms kundebaserte tilnærming som skiller den fra andre klesbedrifter.

Nordstrom lover sine kunder de mest tilfredsstillende shoppingopplevelsene noensinne. Og mens du handler i Nordstrom-butikker, vil du se at selskapet virkelig lever opp til sin misjonserklæring. Salgsmedarbeiderne deres går alltid rundt i salgsgulvene, klare og villige til å hjelpe kundene med å ta de beste kjøpsbeslutningene.

10. Universal Health Services, Inc.

Oppdragserklæring: For å tilby helsetjenester av overlegen kvalitet som: PASIENTER anbefaler til familie og venner, LÆKERE foretrekker for sine pasienter, KJØPERE velger for sine klienter, MEDARBEIDERE er stolte av, og INVESTORER søker langvarig avkastning.

3. mai dyrekretsen

Dette er en av de lengste, men likevel mest inspirerende misjonsuttalelsene du noensinne har kommet over. De fleste misjonserklæringer søker å skissere et selskaps forpliktelse overfor sine kunder.

Imidlertid er misjonserklæringen fra Universal Health Services, Inc. altomfattende. Det taler om selskapets forpliktelse til å levere verdi til alle sine viktigste interessenter.

11. Usynlige barn

Barn som spiller i mørket

Misjonserklæring : For å avslutte vold og utnyttelse overfor verdens verdens mest isolerte og sårbare samfunn.

Invisible Children er en ideell organisasjon som har som mål å øke bevisstheten om volden som rammer sårbare samfunn over hele Vest-Afrika. Når organisasjonen din primært er involvert i humanitært arbeid, kan det være vanskelig å ha en misjonserklæring som fanger opp dine endelige mål. Det er fordi utfordringene som påvirker menneskeheten er tilbakevendende og vanskelige å utrydde.

Usynlige barn mener imidlertid noe annet. I følge organisasjonens misjonserklæring har selskapet et klart definert mål - å avslutte vold.

12. Microsoft

Microsoft datamaskin

Oppdragserklæring: Vårt oppdrag er å styrke hver person og enhver organisasjon på planeten til å oppnå mer.

Misjonserklæringen fra Microsoft høres kanskje ikke så inspirerende ut som de fleste forventer av et så anerkjent teknologiselskap. Du trenger imidlertid bare å lese mellom linjene for å avdekke Microsofts kjerneengasjement.

Bortsett fra å produsere avanserte teknologiske produkter, prøver Microsoft også å være en banebrytende spiller for å fremme bærekraft mens de taler for inkludering. Selskapet oppfordrer også ærlighet og åpenhet på arbeidsplassen.

13. Uber

Uber-sjåfør

Oppdragserklæring: Vi tenner muligheten ved å sette verden i bevegelse.

Ubers kjerneformål for eksistens er enkelt - selskapet har som mål å sette verden i bevegelse. Og for det meste har Uber forsøkt å leve opp til sin misjonserklæring. Gjennom Uber rideshare-appen kan du bli hentet hvor du er og slippes av hvor du vil.

Uber får deg imidlertid ikke bare fra et punkt til et annet. Bedriftens app gjør det mulig for klienter og tjenesteleverandører å samhandle med hverandre sømløst, når ryttere utforsker nye steder og møter nye mennesker.

14. Coca-Cola Company

Oppdragserklæring: For å oppdatere verden i sinn, kropp og ånd. Å inspirere øyeblikk av optimisme og lykke gjennom våre merkevarer og handlinger.

Hvis du har eksistert lenge nok, må du ha innsett at nesten alle annonser fra Coca-Cola Company utstråler lykke og optimisme. Coca Cola i seg selv er en kul og forfriskende drink som passer til enhver anledning.

Den siste delen av selskapets misjonserklæring fremhever forpliktelsen til å oppnå positive endringer gjennom ansvarlig virksomhetspraksis.

15. Amerikanske Røde Kors

Amerikanske Røde Kors

Oppdragserklæring: Det amerikanske Røde Kors forhindrer og lindrer menneskelig lidelse i nødssituasjoner ved å mobilisere frivilliges kraft og gavmildhet fra givere.

Det amerikanske Røde Kors er et ideelt selskap som bruker kraften til velvillige til å hjelpe i krisetider, enten gjennom sjenerøse donasjoner eller aktiv deltakelse i redningsoppdrag. Og de har en av de mest presise og rettferdige misjonsuttalelsene.

Selskapets virksomhet styres av kjerneidealene i Global Red Cross Network. Disse inkluderer; menneskehet, nøytralitet, uavhengighet, upartiskhet, enhet, frivillig tjeneste og universalitet.

Pakk opp

Vi har gjennomgått oppdragserklæringer fra noen av de beste globale selskapene. Som du skal finne, kan en misjonserklæring variere fra enkel til sofistikert, forutsatt at den fanger opp selskapets kjerneaspirasjoner.

Del Med Vennene Dine: