Finn Ut Antall Engel

16 tryllebindende bøker å lese hvis du liker Harry Potter

Harry Potter er kjent som en av de bøkene som gjør at motvillige lesere ikke er så motvillige tross alt. Når barna blar den siste siden i Harry Potter, er det den perfekte tiden å utnytte interessen for å lese med noen flere valg kapittel bøker . I motsetning til mange 'Bøker for barn som liker Harry Potter ...' -lister, anbefaler jeg ikke utelukkende fantasy-titler. Nå som du har fått barnet ditt opptatt av å lese gjennom magien til Harry Potter, er det den perfekte tiden å dele ære fra andre sjangre! På denne boklisten finner du ikke bare fantasier, men detektivhistorier, tidsreiser og mysterium om negler. Felles for alle disse bøkene hvis du liker Harry Potter, er at de er siderettere. De tar tak i deg fra første avsnitt.Serier og bøker å lese for barn som liker Harry Potter.Jeg anbefaler disse 'bøkene å lese hvis du liker Harry Potter' for uavhengige lesere, i alderen 10 år og oppover, men - selvfølgelig - hver leser er forskjellig, så bruk ditt beste skjønn. Hvis barnet ditt er litt yngre, prøv disse bøker for barn som ikke er klare for Harry Potter - selv om barnet ditt har les HP! Det fine med mange av disse anbefalingene er at de enten er trilogier eller serier, noe som vil gjøre at barna dine leser enda lenger! Vinn-vinn. (Merk: titler og omslag er tilknyttede lenker.)

MER : Vi har mer enn 100 boklister for barn. Se dem alle i boklisteindeksen .

Inkheart
Inkheart (Inkheart Trilogy) . Det er en bokstav, men hvis barnet ditt var i stand til å lese en av de senere Harry Potter-bøkene, kan han absolutt komme gjennom denne. Jeg elsker det metafiksjonelle aspektet av denne boken. Det er noe så fantastisk med tegn som unnslipper grensene for historiene deres. Meggies fars høytlesede ferdigheter er så magiske at de faktisk kan lese tegn ut av bøkene! Dessverre er en ond karakter han har lest ut av en bok på oppdrag for å bringe ham ned, og faren til Meggie har ved et uhell lest kona inn i ei bok. Spellbinding.Jack True Story
Jack: The True Story of Jack and the Beanstalk . Jeg har nettopp lest denne fengende boka. Jeg tror også dette vil gjøre en utmerket høytlesning, og planlegger å lese den for guttene mine. Historien trekker både Jack og Beanstalk og Jack the Giant Killer. Jack klatrer opp titularplanten for å redde pappaen hans, som er blitt stjålet av gigantene midt i en hungersnød og styrt av en grådig, gulloppsamlende konge med en kylling som legger gyldne egg. Shurtliffs oppfinnsomme vendinger og måten hun vever i referanser til populære eventyr og barnerim er genialt.MER: Shurtliff’s Rump: Den sanne historien om Rumpelstiltskin er like verdt å lese. Finn den på listen min over Eventyrkapittelbøker.

kartet til overalt
Kartet til overalt er veldig spennende, og den magiske eventyrlysten gjør den til en av de beste bøkene å lese hvis du liker Harry Potter! Jeg var hekta på slutten av den første siden, som lar meg fortelle deg at det ikke skjer veldig ofte i disse dager. To verdener kolliderer når Fin, en mestertyv i en magisk piratverden, møter Marrill, en 'normal' jente som går ombord på et skip i en luftspeiling på en parkeringsplass i Arizona. De to slutter seg til et flerspørsmål for å finne to deler av et berømt piratkart som Fin tror kan hjelpe ham med å finne moren. Dette er den første i en helt ny serie, og jeg er ganske spent på å lese neste bok!matematiske kunstprosjekter 3. klasse

gåsejenta
Gåsepiken (Bøker av Bayern) er den første boka i en serie av Princess Academy forfatter, Shannon Hale. En gjenfortelling av eventyret med samme navn, alle Books of Bayern-seriene ( det er fire ) dra nytte av Hales overlegne evne til å skape intrikate, fullt realiserte verdener. Ani ( den aktuelle jenta ) blir sendt på reise til et naboland for å gifte seg. Når tjenestepiken forråder henne, skjuler Ani seg og oppdager den skjulte gaven hennes med å snakke til vinden. En nydelig lesning for både jenter OG gutter.Erfarne
Erfarne handler om den magiske Beaumont-familien. Mibs er i ferd med å fylle tretten, alderen da hvert barn finner ut hva hans eller hennes magi, eller 'kunnskapsrike', vil være. Brødrene hennes kan kontrollere naturlige elementer, moren kan gjøre alt perfekt og Mibs er opptatt av å finne ut hva hennes spesielle kvalitet er. Rett før hennes 13-årsdag hadde faren en ulykke og Mibs er overbevist om at makten hennes vil helbrede ham. Hun stikker av med søsken og venner for å prøve å nå ham. En magisk oppveksthistorie; en fantastisk bok for barn som elsker Harry Potter.

den falske prinsen
Den falske prinsen (Ancestry Trilogy ). Jeg slukte denne serien mens den ble utgitt. Hvert år ventet jeg spent på utgivelsesdatoen for hver nye del i trilogien. Kongeriket Farthenwood er i uro og en adelsmann er fast bestemt på å gi bort en ukjent foreldreløs som den savnede prinsen. Han tar med seg tre gutter for å trene på eiendommen sin, og lover at den som best fullfører testen, vil få et nytt liv som herskeren over Farthenwood. Som leser var jeg stadig på tærne når det gjaldt utfallet, og en overraskende vri vil gjøre at barna er ivrige etter å lese de to neste bøkene

hvordan lage en transformerende ninjastjerne av papir

calpurnia tate
Evolusjonen av Calpurnia Tate . Denne boken er veldig forskjellig fra Harry Potter, for mens Harry lærer om det overnaturlige krefter, lærer Calpurnia Tate om magien i den naturlige verden. I 1899 avskyr Calpurnia forventningene til 12 år gamle jenter; hun vil mye heller lese Darwins Opprinnelsen til arter og fange og studere dyrelivet med sin naturforsker Granddaddy . Jeg elsket denne fortellingen om en jente som ble voksen i en tid da naturlige og tekniske funn endret verden. Det er nå en oppfølger, The Curious World of Calpurnia Tate .mystisk benedict samfunn
The Mysterious Benedict Society (Serie) . Disse bøkene er veldig populære og med god grunn! De er umulige å legge fra seg. Jeg synes plottet er vanskelig å beskrive på bare en setning eller to, det er så mange gåter og mysterier å løse. Historien sentrerer rundt 4 barn som svarer på en annonse for begavede barn og befinner seg i sentrum for et forseggjort eventyr som setter alle deres mentale styrker på prøve.

mr lemoncello
Flykte fra Mr. Lemoncello’s Library (Serie) . Hvis du noen gang har drømt om å tilbringe en natt i biblioteket, er dette eventyret for deg. Luigi Lemoncello, en verdenskjent spillskaper, har designet det lokale biblioteket, og 12 7. klassinger får overnatte. De har nøyaktig 24 timer på seg til å finne den hemmelige utgangen og vinne en premie.

hpafter candymakers
Candymakers Når fire barn samles til Confectionery Association Conference, ender de opp med å løse mysteriet om en stjålet hemmelig ingrediens og lage det beste godteri noensinne. En fin lang bok for å holde dem lese, lese, lese.

den blå kometen
På den blå kometen . I likhet med Hogwart’s Express er Blue Comet et magisk tog som tar barn med på uventede eventyr. Den blå kometen krysser imidlertid tid og rom og tar sine ryttere frem og tilbake mellom 1920-, 1930- og 1940-tallet. Du kan bare gå ombord på den blå kometen hvis du har et intenst behov for å unnslippe din nåværende situasjon. Det er akkurat det som skjer når Oscar er vitne til en forbrytelse. Han blir transportert gjennom tiden og må finne veien tilbake igjen. Spenningsfull.

historietyver
Story Thieves . Når Owen oppdager at hans nye venninne Bethany er halvfiktiv og har evnen til å hoppe i bøker, overbeviser han henne om å ta ham med i favorittboken. Selv om Bethany er fast bestemt på at Owen er veldig forsiktig med å ikke endre noen del av historien, bestemmer han seg i hemmelighet for å prøve å påvirke utfallet av handlingen ved å forpurre skurken og dermed vinne seg ære sammen med sine jevnaldrende. Som du kan forestille deg, setter en slik forstyrrelse i gang en alvorlig kaotisk og potensielt katastrofal hendelse!

Isfall
Isfall . Solveig og brødrene hennes, sammen med berserkere som skal beskytte dem, venter spent gjennom vinteren, fanget i en festning nær snødekte fjell og det frosne havet. Mens de venter på ord fra faren kongen, blir det sakte klart at noen blant dem er en forræder, men hvem? Dette er et spennende mysterium for barn som liker historier som holder dem oppe på kanten av stolen i spent spenning. Jeg anbefalte dette også på listen min over Winter Chapter Books .

under egget
Under egget er en del mysterium, delvis skattejakt, delvis vennskapshistorie og en spenningsfull, engasjerende lesning. Rett før bestefaren hennes døde hvisket han til Theodora: 'Det er et brev ... Og en skatt' skjult 'under egget.' Theodora, hvis mor ikke er i stand til å ta vare på henne, må finne bort for å betale regningene, og hun starter søket etter denne mystiske skatten som involverer et kunstverk. Hennes jakt tar henne over hele New York City, inn i fortiden, og introduserer henne for en mangfoldig gruppe nye venner. Slutten er litt praktisk, men boka er så engasjerende at alt fungerer.

hugo cabret
Oppfinnelsen av Hugo Cabret . Detaljbilder er like viktige ( hvis ikke mer ) til å kommunisere historien som teksten. De få standard setningene mine i en anmeldelse er utilstrekkelige. Hugo bor i veggene til en jernbanestasjon i Paris når hans hemmelighetsfulle liv blir avbrutt av forbindelsene han gjør med en uvanlig jente og en eldre leketøysleverandør. En magisk, fantastisk, intrikat, mystisk og fantastisk middelklassebok for Harry Potter-fans. ( og bra for høytlesning også ).

151 engelnummer

Det gyldne kompasset
Det gyldne kompasset (Hans mørke materialtrilogi) . Det er en stund siden jeg leste denne serien, men jeg ble nittet av den. To barn, Lyra og Will, krysser parallelle universer i en verden der deres sjeler ( i mangel av et bedre ord ) eksisterer utenfor kroppene deres som ledsagere av dyr. Handlingen er kompleks og er sterkt involvert i filosofi og teologi. Det er en fantastisk trilogi, men er bedre for eldre barn som ønsker bok som Harry Potter; Jeg anbefaler det i alderen 12 og oppover.

Flere boklister barna dine vil elske:

  • Bøker for barn som liker Percy Jackson
  • Bøker for barn som liker Diary of a Wimpy Kid
  • Bøker for barn som liker Chronicles of Narnia
  • Bøker for barn som liker Artemis Fowl
  • Bøker for barn som liker Roald Dahl

Se alle våre boklister i hovedindeksen !

Liker du denne boklisten? Jeg har en ny bokliste hver mandag. Holde kontakten!

Del Med Vennene Dine: