20 Lauryn Hill-sitater om å være tro mot seg selv

Oppdagelsen av Lauryn Hill er et av musikkens største gjennombrudd. Hennes solo-plate, Miseducation of Lauryn Hill , er det første hip-hop-albumet som vinner Årets album på Grammys. Dette skjedde i 1999. Library of Congress anser albumet som et uvurderlig stykke amerikansk historie og beskriver musikken som sammensmelting av soul, rhythm and blues, rap og reggae.Innholdsfortegnelse

Tidlig liv

Lauryn Hill ønsket å være en del av underholdningsindustrien da hun hørte slike som Aretha Franklin, Gladys Knight og Curtis Field i kjelleren i hjemmet sitt i New Jersey. Da hun gikk på Columbia High School, etablerte hun skolens gospelkor mens hun øvde på å spille fiolin og piano.

I en alder av 13 år var hun en av deltakerne av Showtime på Apollo, et musikk-TV-show som er kjent for sangkonkurransen, Amateur Night-konkurransen.

Hills far, Mal, var en profesjonell bryllupsanger før han jobbet som dataanalytiker. Moren hennes Valerie var en lærer som elsker å lytte til klassisk musikk. Sammen med sin eldre bror Malaney vokste de opp i en familie som støttet deres lidenskap for kunst og musikk.

Klokka 17 prøvde Hill seg på skuespill. Hun fikk en rolle i Sister Act 2: Back in the Habit med Whoopi Goldberg i hovedrollen. Til tross for den lille rollen fikk hun mye oppmerksomhet, noe som igjen ga henne karakteren Kira i såpeoperaen med tittelen As the World Turns.

Vekten av suksess

Lauryn Hill

Da Hill møtte Pras Michel på videregående, bestemte de seg for å lage et band som smelter rapmusikk med jazz. Pras fetter Wyclef Jean hørte om ideen og samarbeidet ved å legge til sjelen til R & B-musikk til gruppen. De kalte bandet sitt Tranzlator Crew. Etter å ha sendt flere demoopptak til store plateselskaper, fanget Ruffhouse medstifter Chris Schwartz endelig geniet bak musikken deres og signerte dem.

I 1994 ble Tranzlator Crew omdøpt til The Fugees, et avledet av ordet flyktning, og ga ut sitt debutalbum kalt Blunted on Reality. Mange artister og produsenter kritiserte albumet som noe som ikke passet med tiden. Kritikere observerte at musikken var raus, og koblet trioens talent fra.

Til tross for den floppede debuten, ga The Fugees ut det fineste lyriske hiphop-albumet kalt The Score. Albumet produserte en frisk lyrisk stil som kombinerer en perfekt hybrid av pop, rap og R&B. Laurens versjon av sangen 'Killing Me Softly' ble lagt til albumets massive hit og vant Grammy for beste R & B-opptreden av en Duo.

Bandet sementerte navnet sitt i musikkhistorien som den mest solgte rapgruppen gjennom tidene etter at albumet solgte 17 millioner eksemplarer og ble nummer 1 i Billboard-hitlistene i fire uker.

Til tross for at hun ble akseptert i flere høyskoler, inkludert Yale og Columbia, la Hill ut på college for å konsentrere seg om musikken sin. Hun grunnla Refugee Project, et oppsøkende program dedikert til å tilby ferdighetsverksteder, college-applikasjonsassistanse og mentorprogrammer til unge mennesker i minoritetssamfunn og på steder som Haiti, Kenya og Uganda.

Fugees oppløste seg på grunn av Hill og Wyclef Jean's urolige forhold. Det ryktes at det var fiendskap og bitterhet i trioen da det bare var Hill som fikk så mye oppmerksomhet.

Sommeren 1996 møtte Hill Rohan Marley, sønn av den avdøde reggae-giganten Bob Marley . Mens hun var gravid med Rohans sønn, spilte hun inn sitt første soloalbum The Miseducation of Lauryn Hill, som vant fem hovedkategorier - Beste R & B-album, Beste R & B-sang, Beste nye artist, kvinnelige R & B-vokalprestasjon og Årets album - i februar 1999 Grammy Awards.

Albumet solgte 420 000 eksemplarer i løpet av den første uken og satte rekorden for flest priser noensinne vunnet av en kvinnelig artist i en overveiende mannsentrert sjanger. Bemerkelsesverdig jamaicanskfødt amerikansk journalist Christopher John Farley beskrev Hills album som 'ubemerket personlig, ubarmhjertig konfronterende og uvanlig oppfinnsom'.

På høyden med suksessen trakk Hill seg tilbake fra det offentlige liv for å sette familien sin først. Hun nektet også intervjuer og opptredener på grunn av sin økende misnøye med musikkbransjen. Etter 4 år med pause, ga hun ut en intim forestilling på MTV Unplugged med sine kommanderende vokal og tekster gjennom emosjonell akustisk musikk.

Et av Hills store karrieremessige tilbakeslag skjedde i mai 2013 da hun ble dømt til tre måneders fengsel for skatteunndragelse. Tilsynelatende klarte hun ikke å betale føderale skatter på 1,8 millioner dollar i inntekt.

Etter at Hill kom ut av fengselet, tilbrakte hun tiden sin til sine fire barn, Sion, Selah, Joshua og John. Hun skriver fortsatt musikken sin og opptrer i sitt eget tempo. Tidligere i år ble Hill bestemor etter at hennes første barn Sion ønsket en gutt, Zephaniah, velkommen i familien.

Lauryn Hill Sitater

Lauryn Hill Sitater

'Den eneste måten å vite er å leve, lære og vokse.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Jeg kan gi bort alt jeg har, men er uten kjærlighet, og jeg har ingen lykke.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Hvordan har du vunnet, når du ikke er der inne?' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Alt kan være så enkelt, men du vil heller gjøre det vanskelig, å elske deg er som en kamp, ​​og vi ender begge med arr.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

«Det er vanskelig fordi vi lever i en verden som ikke virkelig respekterer kvinners kreative og intellektuelle bidrag. Det er mer som 'Å, du er så søt. Vær stille. Shhh, ikke snakk for mye ’.” - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

“Se fantasi er hva folk vil ha, men virkeligheten er det de trenger. Og jeg trakk meg akkurat tilbake fra fantasy-delen. ” - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

“Vi kan ikke planlegge livet. Alt vi kan gjøre er å være tilgjengelig for det. ” - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'I morgen er det alltid en annen dag for å gjøre ting riktig.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

«Jeg prøvde å manipulere og kontrollere mennesker, og jeg hadde vondt. Jeg ønsket å bli tilgitt, men jeg ville ikke tilgi andre. ” - Lauryn Hill

5. september dyrekretsen

Lauryn Hill Sitater

“Den eneste hjelpen jeg trenger for å leve, er uprofesjonell. Den eneste rikdommen jeg har å gi, er ikke materiell. Og hvis du trenger mye mer enn det, er jeg ikke tilgjengelig. ' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Min frigjøring passer ikke til ligningen din.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Jeg skrev disse ordene for alle som sliter i sin ungdom, som ikke vil akseptere bedrag i stedet for hva som er sannhet.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Jeg trenger å være omgitt av mennesker som er like lidenskapelige og like dedikerte som meg.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Vi vil ikke at folk skal ha forventninger til oss, men så har vi forventninger til alle andre.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

“Visdom er bedre enn sølv og gull. Jeg var håpløs, nå er jeg på håp. ' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

“Vær ærlig, brutalt ærlig. Det er det som skal opprettholde forhold. ' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Ikke vær en hard rock når du virkelig er en perle!' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Hvis alle er et produkt av dette samfunnet, hvem vil da si tingene som må sies, og gjøre de tingene som må gjøres, uten kompromisser?' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Hele menneskeheten lever i en drømmeverden, men har reelle konsekvenser.' - Lauryn Hill

Lauryn Hill Sitater

'Jeg må tilstå, skjebnen min er manifest.' - Lauryn Hill

Del Med Vennene Dine: