20 spennende bøker for barn som liker Percy Jackson

Min sønn elsket Percy Jackson-serien. Jeg innrømmer at det ikke er min favoritt-serie i verden, men jeg vil gi den denne: den er fartsfylt, eventyrbelastet, og Rick Riordans skrivestil har seriøs appell. Jeg klager ikke. Det er også en av disse gateway-bøkene, og jeg er alt for det. Så hvis barna dine likte det The Lighting Thief og de andre Riordan-bøkene, her er noen lese anbefalinger å dele ut mens de skylles av med kjærlighet til lesing.Bøker for barn som liker Percy Jackson og The Lightening Thief.

La meg forsikre deg om at dette ikke alle er bøker om gresk mytologi. Faktisk bare en ( bortsett fra de andre Riordan-titlene ) har noe med gammel mytologi å gjøre. I tillegg valgte jeg ikke bare bøker som er 'Like Percy Jackson.' Jeg er alt for å få barna til å lese forskjellige typer bøker og sjangre! Tråden som holder disse kapittelbøker sammen: de er fartsfylte historier om barn ( eller i ett tilfelle katter ) på livsforandrende, spennende eventyr. Noen er fantasi, noen er til og med historisk fiksjon. De er alle kjempefint.

MER: Jeg gjorde målrettet denne listen helt annerledes enn min Hva du skal lese etter Harry Potter-listen så sjekk ut den listen for flere titler langs disse linjene!

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)


Magnus Chase and the Gods of Asgard , The Kane Chronicles , og Heroes of Olympus . Her er tingen. Jeg har ikke lest noen annen av Rick Riordans serier. Jeg har ikke tenkt å gjøre det. Imidlertid har min 10-åring lest hver eneste. Han har lest dem alle minst to ganger. Han sier de er flotte. Da jeg ba ham om ytterligere detaljer, fastholdt han at handlingen i hele serien i det vesentlige var den samme bortsett fra at bøkene i stedet for gresk mytologi foregår i henholdsvis norrøne, egyptiske og romerske mytologiske verdener. Så der går du. Hvis barna dine liker Percy Jackson, vil de sikkert like forfatterens andre serier.


Tåkedykkeren av Joel Ross. Både sønnen min og jeg rev gjennom denne boka. I en verden der en dødelig tåke dekker det meste av jorden, bor befolkningen høyt på fjellet. En gutt som heter Chess, med tåke i øynene, har den uhyggelige evnen til å overleve i tåken. Han og vennene hans søker etter varer fra tidligere verdener ved å dykke av en flytende båt. De er fast bestemt på å redde sin adoptivmor, som lider av tåkesyke, men Lord Kodoc er på jakt etter sjakk, hvis evner han både frykter og ønsker for sine egne formål. Dette høres kanskje veldig melodramatisk ut, men det gir en veldig spennende historie. Ikke glem oppfølgingsboken: Det tapte kompasset .


Vengekeep-profetiene av Brian Farrey (Trilogi). Jaxter Grimjinx er den eldste sønnen i en tyvfamilie. Når et triks går dårlig og magisk uheldig begynner å regne ned i byen, setter Jaxter av sted for å finne ingrediensene for å motvirke trollformelen. Dette er en flott bok full av interessante karakterer, magiske øyeblikk og mye spenning. Jeg har lest den første i serien, sønnen min kjørte gjennom de to første og venter nå spent på den siste boka i trilogien, som han har på vent på biblioteket.


Cast Off: The Strange Adventures of Petra de Winter og Bram Broen av Eve Yohalem. Jeg har nettopp lest denne historiske skjønnlitteraturen. I 1600-tallet Holland løper Petra fra sin voldelige far og ender ved et uhell som en redningsmann på et handelsfartøy som er på vei mot Nederland. En mulattgutt, Bram, hjelper henne med å skjule seg som en gutt, og Petra bruker sin helbredende kunnskap for å hjelpe skipets kirurg. Hun får tilliten til mannskapet, men når de oppdager at hun er en jente, tar samtidig en mytteri tak, både hun og Bram befinner seg i alvorlig fare. Dette er en ekstremt spennende roman med levende beskrivelser av livet på et skip fra 1600-tallet. ( La oss bare si, jeg setter veldig pris på den lille leiligheten min akkurat nå. )


Øya Dr. Libris av Chris Grabenstein. Billy tilbringer sommeren sammen med moren sin. Mens hun jobber med avhandlingen, utforsker Billy biblioteket til Dr. Libris, hvis hus de leier. Merkelige ting begynner å skje. Han begynner å høre lyder som om bøkene har fått liv. Når han ror ut til en mystisk øy, finner han at alle karakterene kommer til liv, i det som viser seg å være et bisarr eksperiment i fantasi drevet av Dr. Libris. Jeg syntes plottet var et sprøtt virvar av hendelser, men sønnen min likte det veldig.

28. september stjernetegn


A Tale Dark and Grimm av Adam Gidwitz. (Trilogi) Det er definitivt noen mørke bilder i denne subversive gjentagelsen av Hans og Gretel. En lur og snarky forteller forteller advarsler, observasjoner og meninger om handlingen. Denne historien der søsknene fortsetter for å prøve å finne et sett med anstendige foreldre, klarer på en eller annen måte å slå sammen 8 forskjellige Grimm-eventyr i en sammenhengende fortelling. En engasjerende historie, men ikke for svak av hjertet.


Mark av tyven . Jeg satte Jennifer A. Nielsens False Prince-trilogi på min liste over bøker som Harry Potter-fansen vil glede seg over , og dette er den første boka i det som viser seg å være en like engasjerende serie. Nic og søsteren hans er slaver i gruver like utenfor det gamle Roma. Når Nic oppdager en eldgammel bulla som en gang tilhørte Julius Caesar, fyller bulla ham med en kraft. Han blir både et mål og en bonde i en politisk konspirasjon. Jeg er på nåler for den andre boka, Rise of the Wolf , utgis i januar!

MER : 51 Må lese kapittelbøker for barn (ikke din typiske bokliste)


Apoteket (Serie) av Maile Meloy. Dette er fantastisk, og både sønnen min og jeg venter på den tredje boka, som snart kommer ut. Handlingen ble satt i 1952 på bakgrunn av den kalde krigen. I London blir 14 år gamle Janie venn med Benjamin, sønnen til en mystisk apoteker. Benjamin vil være spion og verver Janie i sin innsats. Når faren hans forsvinner, blir Janie og Benjamin fanget opp i et komplott som involverer en magisk bok kalt Pharmacopoeia, staver som lar mennesker forvandle seg til fugler, russiske spioner og utrolige potions. Jeg kunne ikke legge den fra meg!


Al Capone Does My Shirts (serie) av Gennifer Choldenko. I motsetning til de fleste bøkene på denne listen, er det ikke noe fantasielement i denne romanen - ingen trylledrikker, ingen alternative universer eller mytologiske skapninger. Det er rett og slett god moro. Året er 1935 og 12 år gamle Moose og familien flytter til Alcatraz etter at faren hans får jobb der. Mooses storesøster er autistisk, og moren deres prøver å få henne inn på en spesialskole mens Moose blir pakket inn med sprø ordninger for å tjene penger som oppsynsdatteren drømmer om. Dette er fartsfylt, realistisk fiksjon som har stort hjerte og stor humor.


Giveren (Gir kvartett) av Lois Lowry. 12 år gamle Jonas bor i 'The Community' der likhet blir verdsatt og alles liv er forhåndsbestemt av de eldste. Jonas lærer imidlertid sannheten når han blir utpekt som den neste 'Mottaker av minne', den eneste personen som har lov til å lære om fortiden og omverdenen. Det er noen tunge problemer i boka, men budskapet er klart: frihet for mennesker til å lære og følge sin egen vei, til tross for smerte og kaos, er mer verdifull enn uvitenhet og sikkerhet. Det er en leksjon jeg vil lære barna mine.


En rynke i tid (Tidskvintett) . Denne klassiske serien trenger knapt en introduksjon. Hvis barna dine har lest Percy Jackson og den andre Riordan-serien, og de ennå ikke har lest L'Engles bøker, gi dem en kopi av denne tidløse boka.


Egypt-spillet av Zilpha Keattey Snyder . Denne Newbery Honor-boken er på mange 'beste barnromaner gjennom tidene'. En gruppe venner henger i nærheten av en gammel kuriografbutikk og engasjerer seg i noen imaginære verdensbygninger. Mystisk og spennende, det vil bli spesielt elsket av barn som liker alt egyptisk.

20 april dyrekretsen


Redder Lucas Biggs av Marisa de los Santo og David Teague. Denne historien er historisk fiksjon blandet med litt magi. Margaret familie har en hemmelighet: de kan reise i tid. Margaret har gitt et løfte om aldri å bruke denne makten, men når faren blir feil sendt i fengsel, bryter hun løftet. Margaret går tilbake til 1938 da det lokale gruveselskapet utnyttet arbeiderne og en fagbevegelse får damp. Hun håper å påvirke hendelsene som førte til at den unge Lucas Biggs ble til den hjerteløse dommeren Biggs som dømte faren sin til døden.


Hull . Stanley blir sendt til en guttes forvaringsleir, hvor gutter blir dømt til å grave 5 fot hull hele dagen i et forsøk på å bygge sin karakter og reformere deres veier. Stanely og de andre guttene kommer til å innse at rattlesnake-neglelakkbærende vaktmester i senteret faktisk bruker guttene til å lete etter tapt begravd skatt. Quirky og ironisk historiefortelling har gjort Louis Sachars prisbelønte bok til en moderne klassiker.

MER : Grafiske romaner for klasse 4-8 (og oppover!)


The Watsons Go to Birmingham – 1963 Hvis jeg legger denne boka på nok lister, vil til slutt alles barn lese den! Veloppdragen 9 år gamle Kenny og hans ikke så oppførte 13 år gamle bror, Byron, navigerer i familien ( 'Weird Watsons' som Kenny refererer til dem ) og skolelivet i Michigan til foreldrene deres bestemmer seg for at Byron trenger å tilbringe sommeren med bestemor nede i Alabama. Sammen la de ut på biltur. Kort tid etter ankomst til Birmingham er dette samfunnet ødelagt av den beryktede kirkebombingen. Curtis takler temaet rasespenning så godt ( og det er ikke hovedfokuset i boka, familielivet er hovedtemaet ), at jeg ikke har noen forbehold om å anbefale denne boken for barn fra 8 år og oppover.


Terra-Cotta-soldatens hemmeligheter av Ying Chang og Vinson Compestine. På 1970-tallet bor det maoistiske Kina, 13 år gamle Ming og hans familie i en avsidesliggende landsby. Lokale bønder avdekker en terrakottastatue som blir levende og snakker med Ming. Ming og statuen avdekker en plan som vil ødelegge Mings far, slik at Ming trover graven ( på en slags Indiana Jones slags måte ) for å beskytte faren så vel som kinesernes kulturarv under kulturrevolusjonen. På grunn av de kompliserte politiske referansene i boka, anbefaler jeg dette i alderen 10 år og oppover. Men det er veldig spennende.


Krigere (og mange spin-off-serier) av Erin Hunter. Jeg har ikke lest disse bøkene. De handler om klaner av kattekrigere, og det er alt jeg har å si om det. Imidlertid har sønnen min og alle vennene hans DEVOURED dem. Og det er flere spin off-serier, som alle inneholder zillioner av bøker. Så jeg forestiller meg at hvis barna dine ennå ikke har møtt Warrior-serien, kan du ta en titt på biblioteket.


Artemis Fowl av Eion Colfer. (Serier) Det er veldig lenge siden jeg leste denne boken, og jeg er ganske overrasket over at jeg ikke har nevnt den før. Det var faktisk mannen min som fortalte meg om Artemis for mange år siden. Dette er en science fiction-serie om en tenårings kriminell mastermind. Artemis starter som en antihelt, fanger en viktig fe og prøver å gjenopprette familiens formue. Men ting går ikke helt har han planlagt. ( Det gjør de aldri, ikke sant? )

MER:

  • Bøker for 10-åringer
  • Bøker for 11-åringer
  • Eventyrkapittelbøker (Ingen prinsesser!)
  • Klassiske bøker for tweens
  • Bøker for barn som liker Warriors-serien
  • Bøker for barn som liker The Chronicles of Narnia

Jeg publiserer en ny bokliste hver mandag. Se dem alle i vår bok for barn-indeks, og abonner på nyhetsbrevet vårt, slik at du ikke går glipp av fremtidige utgaver.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Del listen på Facebook:

Kapittelbøker å lese etter Percy Jackson.

801 nummer

Del Med Vennene Dine: