21 bildebøker med forskjellige karakterer

I mine flerkulturelle folkeeventlister nevnte jeg hvor viktig det er å lese bildebøker med forskjellige karakterer i moderne omgivelser. Det har vært mye sus i det siste om den fryktelige mangelen på mangfold i barnebøker. I løpet av de neste månedene skal jeg lage noen boklister med barnebøker som har folk i farger som hovedpersoner, og deretter avrunde dem alle til slutt ( det er uansett planen ). Ikke bekymre deg, jeg er ikke ferdig med min folkeeventlister , enten.Mangfoldige bøker med karakterer i hverdagssituasjoner.

Jeg valgte disse 21 bøkene fordi de alle viser barn i hverdagssituasjoner. Bare barn som er barn, nyter livet, har drømmer, utforsker deres verden, lærer hvordan man navigerer i forhold - ting vi alle gjør, opplevelser vi alle deler. Det er selvfølgelig mer enn 21 bøker ( en del av årsaken til flere lister ) men dette er noen av favorittene våre. Jeg håper du legger til favorittene dine i kommentarseksjonen nedenfor.

Mer: mangfoldige tidlige kapittelbøker

{ Merk: Jeg har valgt bøker basert på mine og mine barns meninger og inkludert tilknyttede lenker hvis en tittel vekker din interesse. }

Regn! Denne nye boka får deg sikkert til å smile. I motsetning til den gretten mannen som ser på regn som en plage, ser en frosk-klær-kledd gutt det for hva det er: en glede å utforske. Det er alt i holdningen, folk.


Stor rød slikkepinne . Rubinas søsterlige kjærlighet blir testet når moren insisterer på at hun tar lillesøsteren, Sana, til bursdagsfest. Det strekkes enda lenger når Sana spiser lollipop! Argh! Alle barn kan forholde seg til det! Bildet av søskenrivalitet håndteres behendig av forfatteren Rukhsana Kahn, og historien berører også litt kulturelle forskjeller (Kahn er pakistansk, og antagelig også familien, selv om den ikke er nevnt i teksten).


Paraply . Taro Yashima tjente en Caldecott-ære for denne søte boken om en 3 år gammel japansk-amerikansk jente som bor i New York City, som venter spent på dagen da hun vil kunne bruke sin nye paraply. Jeg elsker måten Momo prøver å komme med grunner til at hun bruk paraplyen hennes selv om det ikke regner og spenningen hun føler når skyene endelig kommer. Regndråpens musikalske rytme - ponpolo ponpolo - er smittsom og barna dine kan begynne å synge sammen med deg.

5 engel nummer betydning


Hello, Goodbye Window . Ja, faktisk-y forfatteren av Phantom Tollbooth har en bildebok! Ikke bare det, men det er illustrert av den berømte Chris Raschka. En ung jente elsker å besøke besteforeldrene som har et innbydende kjøkkenvindu du kan klatre inn i, se ut av og se refleksjonen din i. Teksten tar oss med på en reise med barnet mens hun beskriver sitt spesielle forhold til Poppy og Nanna.


Alle er kjent med Ezra Jack Keats ’klassiker Snødagen , men ikke gå glipp av alle de andre fantastiske bøkene hans med nabolagsgjengen. To av favorittene mine er Pet Show og Et brev til Amy . I Kjæledyrshow! , alle barna tar med dyr til nabolagskonkurransen i håp om å vinne en premie. Det jeg liker best med denne historien er den milde forståelsen de voksne dommerne viser overfor en gruppe barn; de gir akkurat den rette prisen til hvert ivrige barn. I Et brev til Amy , Peter (av Snødagen berømmelse) sender et spesielt brev til Amy for å invitere henne til festen sin. Alle de andre inviterte er gutter, så han bekymrer seg for at hun ikke vil komme. Keats ’bøker lar meg ikke smile.


'Mer mer mer,' sa babyen er en bok som burde være på bokhyllen til baby. Tre korte vignetter har en baby (en kaukasisk, en to-rasisk og en asiatisk-amerikansk) og hans eller hennes voksne omsorgsperson som driver med forsiktig lek. Den repeterende teksten appellerer til små ører, og det fniser, kileringen og jakten vil sikkert bli utspilt i historien.


Jeg hadde en favorittkjole . Både gutter og jenter vil kunne forholde seg til denne boken hvis de noen gang har hatt et element de var spesielt knyttet til. En ung jente har en favorittkjole, men når hun blir fortvilet over å finne ut at det en dag er for kort for hennes voksende kropp, hjelper moren henne med å forme den til en skjorte, og deretter til et skjerf og så videre. Det minnet meg litt om Sims Tabak Joseph hadde litt overfrakk men den byttet ut den jødiske folkeeventyrsstil mot moderne urbane sjarm.


Spor i snøen og Sommerdager og netter . Her er to bøker for å komme deg gjennom (minst halvparten) av året. Begge disse sjarmørene har Yees vakkert rimetekst og illustrasjoner som viser en ung jente som engasjerer seg i den naturlige verden.


Baby går på shopping . Min 4-åring er veldig interessert i denne boka akkurat nå. Rymetekst om babyens 'entusiastiske' tilnærming til dagligvarehandel inneholder spanske ord. Clever Mamá distraherer ham med en pakke med dyrekjeks og til slutt kommer alt bra ut. Du kan bruke denne boka til å lære spanske ord, men den glede teksten står alene.


Bestemor . En jente og hennes Abuela (bestemor på spansk) hopper på en buss til parken hvor hun forestiller seg å fly høyt over New York City. På deres imaginære flukt tar de inn alle de forskjellige og spennende scenene i bylivet. Teksten er krydret med spanske ord og uttrykk (en ordliste er inkludert). De av dere som leter etter gode bøker med positive forhold til besteforeldre og barnebarn, vil like denne. Jeg elsker også de livlige, fargerike illustrasjonene, fulle av detaljer å strømme over.

innendørsaktiviteter å gjøre med barn


Tar Beach . Dette er en interessant bok for meg på så mange nivåer. En familiepiknik på en varm sommerkveld på taket av leiligheten i Harlem. En ung jente forestiller seg å kaste seg gjennom stjernehimmelen på et teppe med broren over George Washington Bridge ( du vil bli overrasket over hvor mange bøker det er med flyreiser over NYC, jeg kan lage en liste omtrent det! ), som hennes far hjalp til med å bygge. Jentens optimistiske drømmer om sin egen fremtid og mulighetene foran henne glanser ikke over motgang som hennes familie står overfor. Ringgolds nydelige illustrasjoner er dyner som blir levende.


Marisol McDonald stemmer ikke overens / Marisol McDonald stemmer ikke overens . Rødhodet halvskotsk halvperuviansk Marisol spretter av siden med stor entusiasme og elsker hennes uoverensstemmende liv. Når venninnen, Ollie, utfordrer henne til å 'matche', finner Marisol at hun er misfornøyd med livet som konformist. Dette er en flott historie som understreker viktigheten av å omfavne og akseptere ens egenart. ( Teksten er på både engelsk og spansk. )


Tante Isa vil ha en bil . Tía Isa drømmer om å ha en skinnende grønn bil for å kjøre til stranden! Hennes mangel på midler vil ikke holde henne tilbake! Fortelleren (niesen hennes) bestemmer seg for å tjene pengene og jobber rare jobber for å spare opp. Sammen drar hun og Tía til forhandleren og plukker ut en bil. Jeg liker de positive forholdene mellom utvidede familiemedlemmer og hvordan de jobber sammen for å få Tias drøm til å gå i oppfyllelse. Dette er en fantastisk historie, og siden den er teksttung, sannsynligvis best i alderen 5 år og oppover, selv om min 4-åring virkelig liker det.


Det er ingen skumle ulver . En liten gutt vil ut, men moren er ennå ikke klar og ber ham vente. Fantasien hans tar ham utenfor for å utforske nabolaget, men hans overaktive fantasi ser ulver overalt, og han bestemmer seg for at det kanskje er bedre å vente på moren sin. Historien har en mild humor, og barna vil like å oppdage en liten overraskelse i illustrasjonene på slutten.


En strandhale . På stranden trekker Gregory en løve i sanden. Faren hans ber ham holde seg nær løven og ikke våge seg i vannet. Gregory tar opp en pinne og begynner å trekke løvenes hale ... en veldig lang hale, helt nede på stranden. Når han innser at han har gått for langt, finner han veien tilbake ved å reise langs linjen i sanden. Jeg liker måten historien opprettholder en balanse mellom naturlig nysgjerrighet, undring og utforskning og den frykt som et barn føler når det innser at han nesten kan ha gått for langt for komfort. Det er et nydelig glimt av et viktig barndomsøyeblikk.


Lemonade in Winter: A Book About Two Kids Counting Money . Det kan snø, men det vil ikke avskrekke disse to fryktløse søsknene fra å sette opp butikk og selge limonade og limeade på byblokken deres! Det er litt matte, litt sang og sang i denne historien, som kom på listen vår over favorittbøker om vintertema fra 2012 .

kompatibilitet med steinbukkfiskene


Max and the Tag-Along Moon . Selv om denne tittelen var inkludert i min nylige liste over månebildebøker , Jeg elsker det så mye at jeg må nevne det igjen. Historien om en gutt som ser på månen følge ham hjem mens han kjører i bilen, minner meg om lignende opplevelser jeg hadde som barn. Akkurat som Max, elsket jeg å se månen 'slå sammen' over åser, gjennom trær, bak skyer, til vi endelig ankom - sammen - til vårt mål. Trøstende.


Hvor mange stjerner i himmelen? Når en gutt ikke kan sove, lurer han på stjernene på himmelen og bestemmer seg for å telle dem. I stedet for å skyve ham i søvn blir faren hans med og pleier nysgjerrigheten hans. De finner stjernene som er hindret av bygninger og gatelykter, de hopper inn i bilen og drar ut gjennom byen til landet, og ser hvordan stjernene forsvinner, dukker opp igjen, blir lysere, blir svake. Når de endelig er for slitne til å holde øynene åpne, sover de ute i lastebilen under den stjernehimmelen.


Mens de fleste bøker som faller inn i kategorien 'mangfold' er moderne titler, ikke glem klassikerne. Corduroy er så kjent at det knapt trenger introduksjon. Sammen med bøker som Keats Snødagen , Corduroy er en viktig bildebok som skildrer fargede mennesker i hverdagssituasjoner, noe som ikke var vanlig på 1960-tallet, da den første gang ble utgitt.

Det er faktisk mange flere bøker jeg kunne ha lagt til i denne samlingen. Dette er ikke ment å være en omfattende liste. Legg igjen favorittene dine nedenfor i kommentarfeltet, slik at jeg kan inkludere dem i fremtidige lister og dele dem med alle!

Se også:

  • Flerkulturelle julebøker
  • Flerkulturelle Thanksgiving-bøker
  • Diverse tidlige kapittelbøker
  • Diverse bøker for babyer og småbarn

Del Med Vennene Dine: