Finn Ut Antall Engel

22 Alternative Book Series til Junie B. Jones

Åh, juni B. Jones ( ikke glem 'B'! ). Elsker du henne fordi barnet ditt liker å lese, eller hater du henne for hennes irriterende oppførsel og grusomme grammatikk? Personlig føler jeg meg nøytral. Enten du liker Junie eller ønsker at du aldri ville møtt henne, trenger vi alle en pause. Mens serien på denne listen ikke nødvendigvis er bøker som Junie B. Jones ( ved at de ikke alle har sassy jentehovedpersoner med dårlig grammatikk ) de er alle tiltalende, morsomme bøker som barna vil like.

22-serien med bøker som Junie B. Jones som barna vil like å lese.

Det er sant at dette for det meste er bøker om jenter, men det er de ikke til jenter fordi ... vel, uh. Jeg har tatt med titler med guttepersoner og et par som stjernedyr. Gutter og jenter vil glede seg over alle disse bøkene . Mine sønner er bevis. Noen av begynnende kapittel bokserie på denne boklisten er nye, men andre har jeg plukket fra noen få av mine tidligere boklister. Du kan få tilgang til alle mine tidlige kapittelboklister med minivurderinger av flere bøker som er perfekte for fans ( og ikke-fans ) eller June B. Jones i indeksen over alle boklistene mine . (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)
Prinsesse Pistachio . Dette er en ny serie fra den populære forfatteren Marie-Louise Gay. Når Pistachio mottar en krone fra en anonym kilde til bursdagen sin, bekrefter det det hun har kjent hele tiden: at hun er en ekte prinsesse! Men hennes oppfatning av prinsesseplikter er i strid med hva foreldrene hennes føler at hun har. I tillegg er lillesøsteren hennes sååå irriterende, til - det vil si - hun er ikke. Dette er en nydelig, mild kapittelbok om en spunky jente som er sjenerøs til sinns.


Clementine . Clementine kan være min favoritt heltinne fra det 21. århundre. Hun er superspunky og fast bestemt på å nyte livet til tross for at hun stadig kommer i skraper. Hun har blitt sammenlignet med Ramona mange ganger, men jeg tror jeg liker henne enda bedre.

MER: For mange flere flotte morsomme tidlige kapittelbøker, dette liste over 100 morsomme kapittelbøker har mange forslag!


Katie Kazoo, Switcheroo . Det er til dags dato 35 Katie Kazoo-bøker. Så hvis barnet ditt liker dem, vil de lese en stund. Jeg kan ikke si at jeg har lest alle 35, men jeg har lest noen få. Katie er en tredje klasse som har evner til å bytte plass med andre mennesker, fortid og nåtid. Det hadde faktisk vært en god bok for meg Alternativer til Magic Tree House-listen , Jeg kan ikke tro at jeg ikke tenkte på det!


Ivy & Bean . Bean og Ivy er bestevenner med svært kreative forestillinger og sansen for å finne opp kompliserte spill og finne vanskelige løsninger på problemer. Begge jentene er intenst sympatiske, og eventyrene deres vil ha barna dine i masker. Ikke gå glipp av disse bøkene; stor skrift, illustrasjoner og korte kapitler gjør dem til en høy kvalitet valgt for nybegynnere ( og voksne som meg ).

14 januar stjernetegn


Judy Moody . Judy er en sympatisk karakter som har ekte følelser og stemninger som barna lett vil kjenne igjen. Heldigvis for leserne finner den fantasifulle, smarte Judy kreative og humoristiske måter å alltid gjøre det beste ut av situasjonene hennes.


Frekk Fjerde klassingen Sassy er irritert over at familien hennes kaller henne 'Lillesøster'. Faktisk liker hun ikke mye som følger med å være det yngste barnet. Hun er fast bestemt på å endre ting, og innholdet i den glitrende vesken hennes som bestemoren ga henne, var nyttig på den oppdraget. Barn vil like denne, og jeg sier det er absolutt verdt et bedre cover!


Dory Fantasmagory hadde sønnen min i masker mens vi leste den. Dory er en veldig fantasifull 6-åring. Hennes eldre bror og søster oppfinner fru Gobble Gracker for å skremme Dory til å 'ikke oppføre seg som en baby', men Dory tar tak i ideen og fantasien hennes løper unna. Det er vanskelig å beskrive hele den intrikate handlingen her, men måten Dory's imaginære verden og virkelige verden overlapper er morsom. Vi har også nettopp lest den andre boka, Dory og den virkelige sanne vennen , og det er like bra som det første.


Heidi Heckelbeck har en hemmelighet . Heidi leveres komplett med et glitterdekket deksel. Ikke la det utsette deg. Heidi, hjemmelaget til nå, begynner i andre klasse. Hennes oppdagelse av at hun er en heks kommer først på slutten av boken, noe som betyr at barnet ditt vil kreve: 'Neste bok, takk!' Og det er alltid en god ting. De store skriftene og illustrasjonstunge sidene gjør denne serien til et godt valg for nye lesere som vil føle at de leser 'ekte' kapittelbøker, men som fremdeles ikke er klare for noen av de andre på denne listen.


Digby O'Day i Fast Lane . Canine beste venner, Digby og Percy går inn i et løp som viser seg å være mer et twist-y turn-y eventyr enn de forventet. Med et nikk til skilpadden og harefabelen er dette en bok full av mye moro og humor. Det gjør også en flott høytlesning.


Nancy Clancy, Super Sleuth . Fancy Nancy-franchisen forgrener seg i tidlige kapittelbøker. Denne er stereotypisk rettet mot et kvinnelig publikum ( sukk ); likevel vil mange barn glede seg over det, og Nancy er absolutt en tiltalende karakter.


Stink: The Incredible Shrinking Kid . Den yngre broren til den populære seriejenta, Judy Moody, har et uheldig kallenavn. Han er også kort og lei av å bli sjefet av storesøsteren. Kiddos favoritt var nr. 4: Stink and the Great Guinea Pig Express ; mens han leste den kunne han ikke slutte å le. Et barn som synes det er morsomt å lese, er et barn som vil lese mer.


Roscoe Riley regler . Roscoe Riley var en av Kiddos favorittserier da han først begynte å lese kapittelbøker. Spesielt ble den skrevet av årets Newbery-vinner! Jeg tror noen ganger foreldre avskriver bøker ( esp. de om gutter ) som har tegneserilignende omslag og dumme undertekster som 'Lim aldri vennene dine til stoler' som lo. Men dette er en alvorlig feil; Roscoe er et sjarmerende, velmenende barn, som tilfeldigvis har mye å lære om å løse problemer. Og ikke alle?


Prinsesse Posey . Bekjennelsestid: Jeg forventet ikke å like denne serien av den enkle grunnen til at den har glitter på omslaget. Etter min mening er glitter på omslaget et markedsføringskamp for bokpublisering basert på en jentekultur som jeg har en spesiell avsky for. Du må imidlertid aldri dømme en bok etter omslaget. I hver bok oppdager førsteklassingen prinsesse Posey, som har en 'sikkerhetstutu', styrken i seg til å møte frykten. Jeg har funnet at hovedpersonens alder er en god indikasjon på lesenivå, noe som gjør dette til en god første kapittelbok når du går over fra enkle leserbøker.


Appleville Elementary . Denne firebokssamlingen dekker et enkelt skoleår i et klasserom i første klasse. Nancy Krulik ( som også skrev Katie Kazoo ) har skrevet en rekke serier, og denne er bra for de tidligste kapittelbokleserne. Dette var noen av Kiddos første uavhengig leste kapittelbøker; han leste dem alle gjentatte ganger, og du kan ikke argumentere med det!


Nate the Great . Denne klassiske serien er en veldig, veldig tidlig kapittelbok ( det er faktisk i den tidlige leserseksjonen i biblioteket vårt ) så det er bra for yngre barn. Det er massevis av bøker i serien som tilfredsstiller barna dine og holder dem lesende hvis de liker god ol ’Nate.


Franny K. Stein, gal vitenskapsmann . Franny er en ung, gal forsker ( ja, for ekte! ) men jeg elsker hvordan problemene hennes er med et vanlig barn. Hun vil bare passe sammen med de andre barna på skolen. Siden hun er forsker, gjør hun observasjoner om hva de andre barna gjør ( leke med dukker, kle seg 'søt' ) og spiser ( squishy hvite brødsmørbrød i stedet for gresskaravioli ) og utfører deretter eksperimenter for å se hvor best hun kan tilpasse seg. Det viser seg imidlertid at hennes unike er det som hjelper henne å bli akseptert og verdsatt av klassekameratene. Denne veldig smarte serien er veldig gøy for både gutter og jenter.


Ruby Lu, modig og sann . Det er ikke mange barnebøker med asiatiske-amerikanske heltinner, så den evige Ruby Lu er et velkomment tilskudd til feltet. Ruby Lus kinesiske arv er en viktig del av historiene, spesielt når hennes fetter, Flying Duck kommer for å bli. Jeg elsker den morsomme, lille flip-boken som er innebygd i den første boken, så vel som Rubys unike måte å beskrive verden rundt seg på.


Lulu og anda i parken . Tidligere publisert i Storbritannia, har denne nye serien til den amerikanske av den etablerte forfatteren Hilary McKay fått gode anmeldelser. Jeg elsket virkelig denne søte og morsomme historien om Lulu, en dyreelsker som ikke klarer å legge igjen et forlatt andegg i parken, og skjuler det under genseren og bringer det til skolen.


Nikki og Deja . Karen Englands nydelige serie om to venner var en Bank Street College of Education Best Children's Book of the Year. Det er morsomt, søtt, og alle jenter som har BFF, vil kunne forholde seg til Nikki og Dejas vennskap og leksjonene de lærer.


Gloria’s Way . Julians nabo, Gloria, har noen få bøker. Novellene de inneholder følger de typiske historielinjene om skole og familie. De er velskrevne, sjarmerende, og jeg liker spesielt vekt på forholdet mellom foreldrene og barna deres.


Fryktelig Harry i rom 2B . Harrys beste venn, Doug, forteller disse morsomme historiene. De fleste av handlingene handler om skolelivet, og selv om Harry får litt vondt, er han en god venn og er veldig sympatisk. Det er også en spin off-serie om Song Lee, den 'fineste jenta i rom 2B.'


Bad Kitty får et bad . Dette er en populær serie, og jeg trodde aldri at jeg skulle like den før jeg faktisk leste den og lo ganske mange ganger. Det høstet all slags ros fra fagfolk. Det er tungt på illustrasjonene, noe som gjør det til et godt valg for motvillige lesere, og inneholder mange fakta som er vevd inn i teksten, som vil appellere til sakprosaelskere.

Disse listene har også mange andre bokvalg:

Ikke gå glipp av noen av mandagens boklister (og andre aktivitetsideer). Registrer deg for nyhetsbrevet .

Abonner på vårt nyhetsbrev

Del det med vennene dine på Facebook:
Bøker og serier for barn som liker Junie B. Jones

Del Med Vennene Dine: