30 beste irske ordtak og ordtak gjennom tidene

Irland er kjent for sin rike tradisjon for historiefortelling . Historiefortelling har vært en del av den irske kulturen, lenge før leseferdigheten kom. Landet er også kjent for sin sterke språkbruk. Det antas faktisk at det irske språket er eldre enn engelsk.Og til tross for sterk innflytelse fra moderne engelsk, har det irske folket klart å bevare sitt språk så vel som kulturen til historiefortelling . Det forklarer hvorfor irene har en måte med ord. Faktisk sporer noen av de søteste, kuleste og morsomste ordtakene og ordtakene deres opprinnelse i Irland.

Innholdsfortegnelse

Populære irske ordtak og ordtak

kløver på grønn overflate

Dette innlegget skal utforske 30 vanlige irske ordtak, sammen med deres underliggende betydninger.

1. Guds hjelp er nærmere enn døren.

Dette irske sitatet advarer oss mot å stikke av fra våre egne problemer. I stedet oppmuntrer det oss til å ta en frontmessig tilnærming til alle livets utfordringer. Det kan også innebære at løsninger på våre problemer kan være nærmere og enklere enn vi tror.

2. En blåsig dag er ikke en dag for tekking.

Når du er i en vanskelig og usikker situasjon, er det uforsiktig å planlegge for fremtiden. I stedet bør din umiddelbare bekymring være hvordan du skal håndtere den nåværende situasjonen.

3. Hver pasient er lege etter kur.

Du har kanskje lykkes med å løse dine egne problemer i livet. Men det betyr ikke nødvendigvis at du kan løse andres, ettersom problemene kommer i forskjellige former og størrelser.

4. Mange skip går tapt innen synet av havnen.

Etter å ha gått gjennom motgang er en lysstråle ved enden av tunnelen en grunn til å feire. Men det er absolutt ikke en unnskyldning for å la vakta gå ned, da du kanskje ikke er ute av skogen ennå.

5. Livet er som en kopp te; det er alt i hvordan du lager det.

person-holding-hvit-keramisk-kaffekopp-lenende-på-brun-tre-bord

Folk gjennomgår nesten lignende opplevelser i livet. Den primære forskjellen er vår holdning til livet og de beslutningene vi tar. Dårlig holdning og feil avgjørelser fører uunngåelig til beklagelige konsekvenser.

6. Det er de stille grisene som spiser måltidet.

Å utøve skjønn og være proaktiv kan forbedre sjansene dine for å lykkes i livet betydelig. En støyende gris vil tiltrekke seg flere grisers oppmerksomhet, og det betyr mindre mat. Dette irske ordtaket ligner på et annet kjent sitat 'Den tidlige fuglen fanger ormen'.

7. Et lammeslag er ofte mer talende enn hundens bark.

Dristighet og mot er beundringsverdige trekk. Imidlertid kan visse problemer i livet bare løses hvis du er subtil og ydmyk i motsetning til å være altfor høylytt og rettferdig.

420 betydning

8. Selv svarte høner legger hvite egg.

Det spiller ingen rolle hvor stygt en person ser ut, det er alltid noe frø av dyd og anstendighet i dem. Dette ordtaket advarer oss mot å merke folk som helt gode eller dårlige. Husk at gode og dårlige er to krefter som har vært i konflikt fra uminnelige tider, og ingen ser ut til å seire over den andre.

9. Det er ikke en forsinkelse å stoppe og skjerpe ljåen.

Uansett hvor ustabil eller prekær en situasjon er, kan du fremdeles finne en mulighet til å lære noe nytt eller gjøre ting riktig.

10. Vokt dere for sinne fra en tålmodig mann.

Den bokstavelige betydningen av dette sitatet er at du vet at gåsen din er kokt hvis du gjør en pasient mann sint. Sitatet advarer også mot å skyve ting utover tippepunktet, og at vi bør vite bedre enn å krysse terskelen.

11. Ikke mislik å bli gammel, mange nektes privilegiet.

De fleste av oss bruker enorme mengder penger på å forsinke aldringsprosessen. Dette irske ordtaket minner oss om at det å bli gammel er en ære og et privilegium som skal feires, ikke vondt.

12. Etterpåklokskap er den beste innsikten for framsyning.

Det er viktig å lære av dine tidligere feil, slik at du kan unngå å gjenta dem og gå videre. Et lignende ordtak er 'De som ikke lærer av historien er dømt til å gjenta det'.

13. Hver mann er sosial til en ku invaderer hagen hans.

Hvor godt en person forholder seg til deg, avhenger i stor grad av humøret og den generelle sinnstilstanden. Hvis noe skjer for å irritere dem, kan de bare avsløre sin mørke side.

14. Uansett hvor mange rom du har i huset ditt, kan du bare sove i en seng.

Det spiller ingen rolle hvor rik eller fattig du er, alle mennesker har de samme grunnleggende behovene.

15. Det er en lang vei som ikke har sving

Når du gjør noe på samme måte som du har gjort det før, får du bare lignende resultater. Og med tiden vil repetisjonene skape monotoni, noe som gjør øvelsen kjedelig og kjedelig.

16. Erfaring er kammen som livet gir en skallet mann.

Menn som har levd lenge nok til å bli skallet, har visse opplevelser om livet som resten av oss ikke gjør.

17. Du må dyrke din egen, uansett hvor høy faren din var.

Suksess kan ikke arves, og det er aldri garantert heller. Så slutt å stole på familienavnet ditt og følg din egen suksess i stedet.

18. Det er bedre å betale slakteren enn legen.

Det er bedre å investere i god mat og leve et sunt liv enn å spise usunn mat, bare for å avvikle på et sykehus. Den bokstavelige betydningen av dette irske ordtaket er at sunn mat er rimeligere enn medisinsk behandling.

28 august dyrekretsen

19. Hvis du leter etter en venn uten feil, vil du være uten en venn for alltid.

Tankevekkende spørsmål i livet

Dette irske ordtaket er selvforklarende, og betyr ganske enkelt at ingen er perfekte.

20. Guds mølle kan male sakte, men den maler fint.

Sitatet betyr at du til slutt vil lykkes i livet hvis du er treg, men motstandsdyktig. Det kan også antyde at selv om en dårlig gjerning ser ut til å ha blitt ustraffet, vil noen gjøre rede for det en dag.

21. Han slikket den ikke av en stein.

Brukes til å bety at menneskers handlinger, karakter og personlighet er påvirket av noen andre. Sitatet minner oss om hvor tett sammenflettet menneskeheten er.

22. Du vil aldri brøyte et felt ved å snu det i tankene dine.

Det er greit å tenke, planlegge og visualisere fremtiden din. Men når tiden for handling kommer, bør du stoppe all tenkningen og begynne å handle.

23. Skinnet til de gamle sauene er på sperren snarere enn skinnet til ungen.

Dårlig helse, som døden, kan komme til noen av oss uavhengig av alder. Så, et barn bør læres sunne vaner rett fra vuggen.

33 betyr kjærlighet

24. Det nytter ikke å koke kålen din to ganger.

Hvis noe er gjort, er det gjort, og det er ingenting du kan gjøre med det. Å revidere en tidligere feil eller feil vil bare føre til mer stress og smerte.

25. Solskinn følger alltid regn.

Gode ​​ting følger vanligvis dårlige. Derfor bør vi være takknemlige for all motgang, da vi til slutt er sikre på gode nyheter. Et lignende ordtak er 'Det er et lys ved enden av tunnelen.'

26. Vis den fettede kalven, men ikke det som fette ham.

Når du deler hemmelighetene til suksess, pass opp for å gi alt bort. Noen kan bare bruke hemmelighetene dine for å få et forsprang på deg.

27. Legg silke på en geit, og det er fortsatt en geit.

Det spiller ingen rolle hvordan du kler deg ut, det vil ikke utgjøre noen forskjell hvis du ikke er attraktiv. Den figurative betydningen av dette sitatet er at karakterer og personligheter er vanskelige å endre.

28. Frykt aldri om vinteren før snøen ligger på teppet.

Du trenger ikke å bekymre deg for kulden, forutsatt at du har tak over hodet. Sitatet oppfordrer folk til å stoppe og telle velsignelser til og med midt i motgang.

29. Bedre å bruke penger som om det ikke er morgendag enn å bruke i kveld som om det ikke er penger.

rik mot dårlig tankesett

Dette sitatet advarer oss mot å plage fremtiden når vi kan unne oss gleden ved nåtiden.

30. Det er bedre å være feig i et minutt enn død resten av livet.

Når du er i en prekær situasjon, er det ofte bedre å spille trygt enn å være dristig og rettferdig. Husk at selv soldater i frontlinjen av og til tar taktiske retreater.

Pakk opp

Der går vår liste over noen av de mest populære irske ordtakene og sitatene gjennom tidene. Disse sitatene dekker hele spekteret, fra hvordan du skal takle motgang, forfølge suksess, velge venner osv.

Del Med Vennene Dine: