30 fantastiske bilder fra Walt Disneys hjem, pluss flere fascinerende Disney-hemmeligheter!

En tidlig septemberdag samlet en liten gruppe journalister seg ved Walt Disneys primære, fortsatt stående bolig høyt oppe i Hollywood Hills for et intimt blikk inn i livet til en av USAs mest kreative genier. Den sjeldne husomvisningen var både utrolig fascinerende og pirrende uhyggelig, delvis takket være Disney-ekspertene som var til stede for å svare på de mange spørsmålene man måtte ha når man besøker Walt Disneys hus for første gang. (PS Les intervjuet vårt med dem om hvorfor Disney-heltinner ikke har mødre og flere Disney-hemmeligheter!) Hjemmet, som er synlig fra gaten (men lykke til med å finne veien gjennom de kronglete veiene!), har stort sett holdt seg urørt— selv om den har snudd flere ganger. Men nå, i forkant av DVD-utgivelsene av Tornerose Diamond Edition og Maleficent , åpnet Walt Disney Studios hjemmet til Walt, og det er en opplevelse vi aldri vil glemme.Bildet kan inneholde Utendørs Hage Arbor Tre Plant Housing Husbygning Villa Trestamme Menneske og Person

Walt Disney-eiendommen har utsikt over sentrum av L.A., og ligger høyt oppe i åsene i Los Feliz.

Bildet kan inneholde veranda og pergola

Fe-gudmødrene fra Tornerose er ikke konstant inventar i hjemmet, men de sørger for søte midtdeler.

Bildet kan inneholde Plante Blomst Blossom Menneske Person Klær Klær Blomsterbukett og blomsteroppsats

Dette Maleficent figuren sitter for tiden inne i Disney-huset.

Bildet kan inneholde klær, klær, kostyme, menneskemengde og utøver

I tillegg til fe-gudmødrene, andre Tornerose karakterer var fokuspunktet for ulike midtpunkter for å feire Tornerose 's Diamond Edition på Blu-ray, DVD og Digital HD (utgitt denne tirsdagen).

Bildet kan inneholde Plante Menneske Person Blomst Blossom Rose Blomsterarrangement Blomsterbukett Dyr og fugl

Her er Walt foran gangveien til huset hans, som han spesialbygde da han fant ut at kona Lillian var gravid med deres første barn. Huset sto ferdig i 1932, men Lily aborterte på tragisk vis babyen.

Bildet kan inneholde menneskelig person utendørs klær, hage og plante

Den fem mål store eiendommen i Los Feliz-området i Los Angeles (for tiden hjemmet til mange A-lister, inkludert Jolie-Pitts), kostet 50 000 dollar å bygge og ble ferdigstilt på to måneder (uforståelig i dagens verden). Etter Lilys spontanabort ønsket hun og Walt senere Diane Marie Disney velkommen i desember 1933, og i 1936 adopterte de datteren Sharon Mae.

Bildet kan inneholde Bolig Husbygning Hytte Taksti Gangvei Menneske og person

Så vidt vi vet, er disse totalt ikke-truende karene nye tilskudd til Disney-huset og ikke et originalt Disney-kjøp.

Bildet kan inneholde Figurine Human Person Amusement Park and Theme Park

Walt var stolt over eiendommen, men det var i årene han var her at han kjøpte et hjem til foreldrene sine, som senere var årsaken til mye ødeleggelse.

Bildet kan inneholde Klær Klær Menneske Person Frakk Overfrakk Utendørs Natur Plante og tre

I løpet av jentenes ungdomsår brukte de timevis på å lese Eventyrene til Winnie the Pooh og Mary Poppins på soverommet deres. Dette fikk Walt til å anskaffe begge eiendommene og gjøre dem om til spillefilmer.

Du skulle tro at det å vokse opp i Disney-huset innebar å være omgitt av Disney-minner. Tross alt var Mikke Mus en stor suksess på dette tidspunktet. Men Walt sa en gang at han bevisst holdt Disney-produkter ute av huset sitt fordi 'jeg har levd for mye med det, og jeg ville bare ikke leve med det hjemme.'

Bildet kan inneholde Menneske Person Univers Rom Astronomi Ytre rom Planet Globe og sfære

Ironisk nok er den nåværende eieren av hjemmet, en fremtredende russisk filmskaper som har bedt om at vi ikke skal avsløre navnet hans, en stor fan av Disneys arbeid, og innredningen hans gjenspeiler det. «Dette er et ikonisk hus. Det bør behandles som et museum, sier han. Faktisk er det ikke bare Disney-relikvier i hvert rom (alt fra sjeldne skisser til skulpturer), men han er den første eieren som faktisk åpner det opp for private arrangementer holdt av American Film Institute og Disney Studios.

Bildet kan inneholde menneskelig person kunsttegning og skisse

Ikke for å skremme deg ut, men familien som først kjøpte Disneys hus (og senere flyttet ut) var ofre for den dømte morderen Charles Manson.

Mens han bodde på Woking Way-residensen, valgte Disney å ikke sosialisere seg med medlemmer av Hollywoods elite (Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks, Mary Pickford) for å holde jobb og hjemmeliv adskilt. Imidlertid besøkte Spencer Tracys ofte hjemmet for svømming og badminton.

Bildet kan inneholde Path Walkway Fortau Pavement Tree Plant og Flagstone

I løpet av årene Disney-familien bodde på Woking Way (1932-50), ga Walt ut klassikere som Tre små griser , Snøhvit og de syv dvergene , Pinocchio , Fantasi , Dumbo , Bambi , og Askepott .

Bildet kan inneholde figur og leketøy

Diane Disney kalte Juliet-balkongen 'Christmas Tree Point'. Julemorgen åpnet hun og Sharon plantasjedørene og så inn på hovedrommet, som inneholdt et nydelig dekorert, gigantisk juletre.

Bildet kan inneholde Gulv Menneske Person Gulv Interiørdesign Innendørs Bolig Bygningsdør Tre og hardtre Bildet kan inneholde Innendørs Rom Møbler Stol Stue Bolig Bygning Lobby Interiørdesign og Venterom

Det originale lekehuset (jepp, det er det nedenfor!) var en gave fra 'nissen' til Diane og Sharon og ble designet for å matche huset. Det inkluderte opprinnelig en vask, kjøkken, bord og stoler.

Bildet kan inneholde Building Hotel and Resort

Legg merke til de intrikate tegningene som pusset veggene i lekehuset.

Bildet kan inneholde kunstmaleri Menneskeperson Dyr Dyreliv Pattedyr Zebra og tegning

Det burde ikke komme som noen overraskelse at landskapet var med Tornerose ligner sterkt på tegningene inne i Sharon og Dianes lekehus.

Bildet kan inneholde kunstmaleriplante og tre

I tillegg til alt det som er nødvendig for et ekte hjem, installerte Walt også en fungerende telefon i lekehuset der han fikk «nissen» til å ringe jentene for å høre hvordan de likte det på julemorgen.

Bildet kan inneholde Walt Disney Human Person Picket and Fence

Bassenget du ser er faktisk et nyere tillegg til hjemmet (bygget i 1963, år etter at Disney's flyttet). Det opprinnelige bassenget ble bygget på et lavere nivå, som var en del av landet som senere ble delt inn og solgt. Bassenget er der fortsatt, men det tilhører eieren av den eiendommen.

1244 betydning

Helt bak i huset finner du lunefulle stoler på en uteplass med utsikt over resten av Walts tidligere eiendom. Det var her jeg satte meg ned med utøvende produsent Don Hahn ( Maleficent, Beauty the Beast, Lion King osv.) for å snakke om Walts veldig private liv.

Bildet kan inneholde klær og klær for mennesker Bildet kan inneholde gressplante menneskelig person bygning bolig hus hytte og dør

Vel inne i hjemmet vil du legge merke til den sirkulære rotunden og den klassiske svingete trappen laget av gips og tre.

Bildet kan inneholde Boligbygg innendørs Interiørdesign Trapp Stue og rom

Tilbakeblikk til da Walt bodde der!

Bildet kan inneholde menneskelig person Slips Tilbehør Walt Disney Audience Crowd Balkong rekkverk og rekkverk

Det intrikate malte takmaleriet forblir intakt fra den tiden Walt fikk det designet.

Bildet kan inneholde trapperekkverk og rekkverk

Mantelen har elementer av Tudor og fransk Normandie arkitektoniske stiler.

Bildet kan inneholde Møbelskjerm Elektronikk Peis Innendørs Brannskjerm og ildsted

Glassmalerier er en fast inventar rundt i huset. Faktisk har glassmaleriene i visningsrommet bilder av William Shakespeare og Charles Dickens.

Bildet kan inneholde bygningskuppelarkitektur og vindu

Hovedsoverommet har omkledningsrom og tilhørende bad. Merk at dette ikke er originalmøblene.

Bildet kan inneholde Møbler Sengelampe Bordlampe Interiørdesign Innendørs Rom Soverom Bolig og bygning

Hvis du ser nær nok, kan du se Magic Kingdom i Disneyland. Bare tuller, men det er en spektakulær utsikt!

Bildet kan inneholde trekant

Så hva fikk Walt og familien til å forlate den fantastiske boligen? Mer plass, selvfølgelig. Og også mer privatliv. Holmby Hills-området i Los Angeles (for tiden hjemmet til Spelling Mansion, Playboy Mansion, etc.) var stort sett uutviklet og hadde mer plass til å bygge viltvoksende eiendommer. I mai 1950 kjøpte Walt og Lilly drømmehjemmet sitt, som de kalte en '25-årsgave til seg selv.' På dette tidspunktet var døtrene deres, Diane og Sharon, henholdsvis 17 og 13. Holmby Hills-hjemmet (komplett med et tog, som ble inspirasjonen for Disneyland-toget) har siden blitt revet, og etterlot Woking Way-huset som hovedboligen til Walt Disney og hans familie.

Bildet kan inneholde Utendørs Natur Takplante Landsbygd Bygning Shelter Landlig og Tre

Tornerose Diamond Edition

Nærmere én million tegninger, skisser, bakgrunner og layoutdesign ble laget, beholdt eller forkastet i tilblivelsen og utviklingen av karakterer og scener for Tornerose . For første gang, Tornerose gjøres tilgjengelig på Diamond Edition Blu-ray, Digital HD og Disney Movies Anywhere denne tirsdagen 7. oktober. Ytterligere helt nye bonusfunksjoner inkluderer aldri før-sett slettede scener 'The Fair', 'Arrival of Maleficent' pluss 'Forbannelsen er oppfylt.' Diamond Edition inkluderer også en featurette med Disney-skurkeanimator Marc Davis.

Bildet kan inneholde kunst og maleri

* Dette innlegget er oppdatert.

Hva er favorittdelen av Walt Disneys hus?

Spesiell takk: Michael Barrier ( The Animated Man: A Life of Walt Disney ), Neal Gabler ( Walt Disney: The Triumph of the American Imagination ), Paula Sigman Lowery ( Generelle merknader for Woking Way Home Tour ), Elmer T. Peterson ( Hjemme med Walt Disney ), Waltsapartment.com, JustDisney.com. Også en spesiell takk til Jennifer Malone i Disney PR og Kelli Hagan ved CS PR.

Del Med Vennene Dine: