40 gratis fargevalg og palettapper (massiv guide)

Fargevalg er et stadium i en designprosess som krever både smart tenkning og magefølelse. I dagens digitale tidsalder kan du ha så mange farger og fargekombinasjoner som du vil.Det menneskelige øye kan se millioner av forskjellige farger på en gang. Som designer er ditt ansvar å velge en kombinasjon av to eller tre farger som utfyller hverandre OG fungerer best for prosjektet ditt.

Dette kan være en skremmende oppgave. Fargevalg , i de fleste tilfeller, er subjektiv og ofte vitenskapelig. Du kan ikke velge farger bare fordi du liker dem. Dette gjelder spesielt hvis du designer for en klient.

De ideelle fargevalgene går over personlige preferanser fordi farger kan påvirke følelser, humør og tanker. Fargepaletten du velger, vil ha stor innvirkning ikke bare på designaspektet, men også på hvordan seerne vil reagere på arbeidet ditt.

Som designer er utfordringen din å balansere de komplekse rollene som farger representerer for å gi et effektivt og visuelt tiltalende design. Du kan bare gjøre dette hvis du har kunnskap om hvordan fargeteori virker. Standard fargelære kan være til stor hjelp for å forstå hvilke farger som kan fungere effektivt sammen (eller ikke) og hva slags innvirkning kombinasjonene kan gi inn i designet ditt.

Innholdsfortegnelse

Fargehjulet

Guide til fargevalg

Et av de grunnleggende i fargelære er å forstå fargehjulet. Du har kanskje allerede en ide om hva et fargehjul er, og du har sannsynligvis sett det på skolen før. Det tradisjonelle fargehjulet består av 12 farger:

Primær- eller grunnfarger : Rød, gul og blå

Sekundære farger: Oransje, grønt og fiolett

Tertiære farger: Rød-oransje, gul-oransje, gul-grønn, blå-grønn, blå-fiolett og rød-fiolett

Med tillegg av indigo utgjør primær- og sekundærfargene regnbuens farger eller det synlige spekteret av lys.

Fargehjulet er et enkelt, men effektivt visuelt hjelpemiddel for å forstå fargeforholdet til hverandre. Denne metoden for fargeforståelse er delt inn i to kategorier: subtraktiv modell og additiv modell. Subtraktiv modell innebærer kombinasjonen fargede pigmenter (f.eks. Maling eller blekk).

Standard fargehjul samt CMYK fargesystem som brukes til utskrift faller inn under denne kategorien. Tilsetningsmodell innebærer kombinasjonen farget lys (f.eks. Fargene du ser på TV). Denne modellen bruker et tydelig sett med grunnfarger, RGB (rød, grønn og blå).

Farge i design

Å innlemme farger i et design krever mye mer enn å bestemme seg for to eller tre fargetoner og blande dem i like deler i oppsettet. Produktiv implementering av farger til et designprosjekt innebærer balanse - og jo flere farger du innlemmer, desto vanskeligere blir det å skape balanse.

En enkel måte å tenke på dette konseptet er å dele fargevalgene dine i hoved- og aksentfarger. Hovedfargen vil være den mest fremtredende og mest brukte fargen i designet. Aksentfargen / -ene balanserer og fremhever den dominerende fargen.

Ved å fokusere på hvordan disse fargene forbinder hverandre, kan du tilpasse en ideell palett som passer for prosjektet ditt. Samspillet mellom fargene involverer mengden - eller mangelen - på kontrast, den lette lesbarheten når tekst legges til, hvordan de mer tydelige fargene får resten av fargene til å se ut når de er ved siden av hverandre, den slags stemningen kombinasjonen gir av, og så videre.

Et prinsipp for implementering av den grunnleggende trefargepaletten i design er 60-30-10-regelen. Denne metoden brukes ofte til interiørdesign, men kan også brukes effektivt til utskrifts- og nettstedsoppgaver.

Regelen antyder at 60% av paletten består av hovedfargen i designet; 30% og 10% vil bli delt inn i to aksentfarger.

En god analogi for denne regelen er en mansdrakt: 60% er fargen på jakken og buksene; 30% er fargen på skjorten, og 10% er fargen på slipsen. Resultatet er et godt blandet, balansert og polert utseende.

En alternativ måte å holde en balansert fargepalett på er å bruke nyanser (mørkere versjon) og fargetoner (lysere versjon) av fargen. Hvis du gjør dette, kan du utvide fargekombinasjonene dine uten å overmanne designet ditt med en rekke farger.

Fargesykologi

Colours of Emotion infografisk

Farge er overalt. Selv om du ikke merker det, påvirker farger ditt humør. De spiller også en viktig rolle i ditt daglige liv.

Tenk på stoppskiltet på veien i dag eller fargekombinasjonen av det du hadde på deg på kontoret, eller til og med den tildelte fargen du valgte for telefonvarslingene.

Farge brukes til og med i idiomer: du 'ser rødt' når du er sint eller 'føler deg blå' når du er lei deg. Det er en psykologi bak farger . Det forklarer hvordan de har en unik forbindelse til det du tenker og føler.

Den vanskelige delen i fargesykologi er virkeligheten at ikke alle ser, føler eller opplever farge på samme måte.

Mange ting påvirker symbolikken og betydningen vi forbinder med farger - kultur og samfunn er to av de viktigste påvirkerne. Den gode nyheten er at de fleste farger har en universell betydning.

Nett

Universell betydning: Rødfargen kan uttrykke en rekke bilder og ideer basert på konteksten. Siden fargen på ilden er dominerende rød, kan fargen enten representere varme eller fare. Rødt er også blodfargen, så det er ofte forbundet med liv, kjærlighet og til tider vold.

Varierte symboler: Rød betyr lykke og suksess i noen kulturer. Det er ofte fargen på revolusjon og politiske bevegelser rundt om i verden.

Fargemerking: Rødt formidler kraft, tillit og tillit. Det er en av de mest synlige merkevarefargene for de fleste bransjer og nisjer.

oransje

Universell betydning: Oransje er kombinasjonen av rødt og gult. Som sådan kan det også assosieres med ild, og representerer dermed varme. Den har en munter stemning som uttrykker energi og optimisme. Oransje er ofte assosiert med høstsesongen.

Varierte symboler: Safran, et lyst gul-oransje krydder, blir sett på som hellig i India. Oransje er fargen på kjærlighet i Japan.

Fargemerking: Oransje innebærer generelt ungdommelighet og oppfinnsomhet.

Gul

Universell betydning: Gul er assosiert med lykke og vennlighet siden det er solskinnets farge. Det representerer også våren. I noen sammenhenger betyr gult forsiktighet. I den medisinske verdenen er gult ofte relatert til karantene og sykdommer.

Varierte symboler: Gul er fargen på høy rang eller royalty i noen østlige og asiatiske land. Det er fargen på sorg i noen deler av Afrika og Latin-Amerika.

Fargemerking: Lys gul er fargen for å tiltrekke seg seere. Det kan imidlertid være forstyrrende hvis det er for lyst eller hvis det kombineres med feil farge.

Grønn

Universell betydning: Grønt er fargen på naturen. Det er forbundet med vekst, liv, sunt og alt organisk. Mørkegrønn symboliserer rikdom og stabilitet.

Varierte symboler: Grønt er en hellig farge i noen islamske land. Det er også fargen som er mest forbundet med Irland.

Fargemerking: Grønt er effektivt når du merker et produkt eller en tjeneste som har noe å gjøre med helse, bærekraft og miljø.

12 sept dyrekretsen

Blå

Universell betydning: Blå er fargen på havet og himmelen, så det er ofte forbundet med ro, ro og fred. I noen sammenhenger er blå også knyttet til tristhet.

Varierte symboler: Blå brukes tradisjonelt til å representere beskyttelse mot onde ting i Midtøsten. I de fleste kulturer er det fargen som er mest forbundet med himmelen, åndelighet og udødelighet.

Fargemerking: Blå er en av de mest allsidige merkevarefargene. Det brukes ofte til å uttrykke sikkerhet, pålitelighet og tillit. Bedriftsmerkefarger bruker ofte blått (eller en nyanse av det) siden det også kommuniserer profesjonalitet.

Svart

Universell betydning: I likhet med fargen rød er svart en kompleks fargetone. I den ene enden representerer den luksus, kraft og klasse. På den andre siden symboliserer det død, ondskap og uflaks. I klær formidler svart vanligvis formalitet eller sorg.

Varierte symboler: Svart er en maskulin farge i noen deler av Asia og Latin-Amerika. Det representerer gjenfødelse i Egypt. Svart er assosiert med magi og overtro i mange kulturer.

Fargemerking: Uten tvil er svart den mest brukte merkevarefargen at den praktisk talt er en nøytral fargetone. Men i mange tilfeller og med riktig kontekst, kan fargen fremdeles formidle verdien den gir.

Hvit

Universell betydning: Hvitt representerer renhet, uskyld og godhet. I noen sammenheng betyr det også sterilt og rent.

Varierte symboler: Hvitt er fargen på sorg i Kina. Det betyr også fred eller et tegn på overgivelse i de fleste deler av verden.

Fargemerking: Hvitt formidler vanligvis enkelhet, renslighet og minimalisme.

Fargepalettverktøy

Fargepalettgeneratorer kan hjelpe deg mye med å bestemme hvilken fargekombinasjon som er best for prosjektdesignet ditt. Her er 40 av de beste fargevalgprodusentene i dag:

Materielle UI-farger

Material UI Colors er en av appene bygget av Panda Network for designere, utviklere og eiere av små bedrifter. Appen er en fargepalett for materialdesign. Nettstedet tilbyr en kopi-lim-funksjon for en enklere fargetilpasningsprosess.

Flate UI-farger

Flat UI Colors er en fargepalett-app spesielt designet for flate UI-temaer. Nettstedet tilbyr hundrevis av flate farger som kan brukes til profesjonelle designprosjekter. Kodene for hver farge er tilgjengelige via en funksjon for kopier og lim inn.

Kjøler

Coolors er en rask og enkel fargevalggenerator. Nettstedet lar brukerne opprette, lagre og dele paletter på få sekunder. Coolors er tilgjengelig som en iOS-app, et Adobe-tillegg eller en Chrome-utvidelse.

Fargejakt

Color Hunt er en sosial plattform for fargepaletter. Nettstedet har en kuratert samling av farger laget av brukerne av appen. Hver fargelegging blir gjennomgått og håndplukket, så de beste kreasjonene vises på nettstedets hjemmeside.

Adobe Color CC

Color CC er Adobes fargepalettgenerator. Det lar brukerne lage fargevalg ved hjelp av fargehjulet. Det gir også tusenvis av fargekombinasjoner kuratert og opprettet av Kuler-samfunnet.

Fargefarm

Color Farm, med sin fargerike kyllinglogo, er en unik produsent av fargevalg. Den har JotForm 4.0, den enkleste måten å bygge et elektronisk skjema på. Nettstedet gir daglig fargeinspirasjon via Dribble-skuddene.

Fargekrav

Color Claim er en fargeinspirasjon. Den Tumblr-hostede fargeneratoren er fullpakket med nettstedseierens favorittfargekombinasjoner og koder. De fleste av fargepalettene på nettstedet er subtile med en hovedfarge og en aksentfarge.

Farger Neil Orange Peel

Colors er en fargepalettgenerator av Neil Orange Peel. Nettstedet har 12 primærfarger med en rekke fargekombinasjoner under hver nyanse. Det gir en enkel kopi-lim inn heksekodefunksjon.

Sportslige fargetoner

Sporting Hues er et fargekombinasjonsprogram som hovedsakelig fokuserer på sportsfarger. Fargevalg er delt inn i kategorier: NFL, NBA, MLB og EPL.

RGBto

RGBto er en fargepalett tjeneste som er delt inn i tre faner: HTML fargekoder, RAL farger og Pantone farger. Brukere kan bruke nettstedets søkeknapp for å få heksekoden til hvilken farge eller fargekombinasjon de ønsker. De kan også bruke nøkkelord for et enklere søk.

Fargestoffer

Colorrrs er en kul fargepalettgenerator beregnet for profesjonell fargedesign og markedsføring. Brukere kan bla gjennom hundrevis av farger og fargekombinasjoner ved å bruke mellomromstasten på tastaturet. Nettstedet har også en RGB-omformer.

Fargevelger

Color Picker er et fargepalettverktøy som lar brukerne lage, lagre og bruke fargekreasjonene sine. Nettstedets hjemmeside viser forskjellige farger med sekskantkoder hver dag.

Colordot

Colordot er en fargepalett-app designet av HailPixel og tilgjengelig online og på iOS. Nettstedsversjonen lar brukerne bevege musen frem og tilbake for fargetone, opp og ned for lyshet og bla for metning. Den mobile versjonen lar brukerne velge farger ved å sveipe og ta en farge via telefonens kamera.

Fargehjul

Color Wheel er en av de beste funksjonene i Adobe Color CC. Programmet gir hjelp til InDesign-brukere med å lage fargekombinasjoner for temaer. Wheel kan også oversette farger til fire forskjellige formater - CMYK, RGB, HEX og Lab.

0 til 255

22 april dyrekretsen

0to255 er et enkelt, men genialt fargepalettverktøy som lar designere finne varianter og fargekombinasjoner de ønsker. Appen er spesielt nyttig for å finne de riktige fargene eller fargekombinasjonene for svever, rammer og stigninger.

FARGEelskere

COLOURlovers er et nettsted som inneholder en rekke fargepalettprodukter og tjenester. Det er et fargesentrert fellesskap der brukere kan dele sin kunnskap og kjærlighet til farger så vel som fargekreasjoner. Fargemønstre, design og trender blir også fremhevet.

Brand Colors

Brand Colors er et nettsted der brukere kan finne fargekombinasjoner og koder for populære merker. Den hevder å ha den største samlingen av fargepaletter for offisielle merker over hele verden. Brukere kan også foreslå et merke, og nettstedet finner og gir de riktige kombinasjonene og kodene for å matche merkets farger.

Colllor

Colllor er en fargepalettgenerator som skaper konsistente fargepaletter. Det gir brukerne forskjellige fargevariasjoner å velge mellom. Det gir også ideer til fargepaletter, og fremhever ofte den iboende betydningen av farger.

Farge

Coleure er en generator som gjør det mulig for brukere omfattende fargehåndtering. Appen lar brukerne mikse, sammenligne, teste og redigere farger for å komme med den beste fargekombinasjonen for designet. For enkel bruk, tilbyr nettstedet hurtigtaster.

LOLFarger

LOLColors av Mackenzie Child er en iOS-app for kuraterte fargepaletter. Appen gir fargekombinasjoner og inspirasjon for designere. De dråpeformede fargene har en kopi-lim-funksjon for heksekoder.

Color Crush

Color Crush er en fargepalettgenerator opprettet av fontflame.com-designeren. Nettstedet inneholder fargekombinasjoner og heksekoder for amatører og profesjonelle designere. Nettstedet har også de nyeste og mest populære fargekombinasjonene, aka 'crushes'.

Kolovelt

Colovely er produsent av fargepaletter designet av nofach.com. Ved bruk av et mellomrom kan brukere bla gjennom hundrevis av fargekombinasjoner og deres koder. Nettstedet tilbyr en enkel utklippstavlefunksjon.

ColorDrop

ColorDrop er en nettbasert fargepalett-app. Nettstedet tilbyr hundrevis av forskjellige fargekombinasjoner. For enkel navigering kan brukerne bla gjennom appens 'Favoritter' og 'Flate farger'.

Paletton

Paletton er en fargeskjermprodusent laget for å hjelpe designere med å lage fargekombinasjoner som passer for nettsteder. Appen er designet av Peter Stanicek. Den er assosiert med Patenttons Colorpedia - en omfattende kilde til informasjon om farger.

Fargetrender + paletter

Color Trends + Palettes er en funksjon av Colourlovers. Det er seksjonen der samfunnet kan snakke om 'varme' farger og de nye fargekombinasjonene, hovedsakelig innen mote, design og reise.

Colrd

Colrd er en fargeskjema-generator som lar brukerne lage og dele fargeinspirasjon til alle. Nettstedet har bilder og grafikk med tilhørende fargekombinasjon og kode. Det er en blanding av kunst og designinspirasjon for nybegynnere og pro designere.

ColorSchemer

ColorSchemer er et nettsted som inneholder forskjellige fargerelaterte programmer og tjenester. De utvalgte produktene er hovedsakelig tilgjengelige på iOS-enheter. Nettstedet tilbyr også forskjellige versjoner av ColorSchemer for PC og Mac.

Fargesikkert

Color Safe er et nettsted som genererer fargepaletter. Den skiller seg fra andre fargeplanleggere siden den setter opp både lerret og tekst. Brukere kan skrive inn en bakgrunnsfarge, og programmet gir de beste skriftene for å utfylle den gitte fargen.

Materiell palett

Material Palette er en brukervennlig farge-, ikon- og palettgenerator. Det lar brukerne velge to farger som programmet vil gi tilsvarende fargekombinasjoner fra: fra mørke og lyse primærfarger til aksent- og skillelinjer.

Designfrø

Design Seeds er først og fremst en fargeblogg der seerne kan inspirere seg med fargede skisser og bilder. Hvert bilde er brutt ned etter skygge og fargetone. For enkel navigering er bloggen delt inn etter samling og farge.

UI-graderinger

UI Gradients er en produsent av fargevalg som er spesielt laget for graderinger. De to fargene som utgjør gradienten er kodet. Brukere kan også legge til gradientoppretting eller få CSS-koden til en kombinasjon.

ColorMunki

422 betydning

ColorMunki er et fargeverktøy laget for designere og hobbyister for å hjelpe dem med å lage sine egne farger og fargekombinasjoner. Siden lanseringen har nettstedet hjulpet mange frilansdesignere med å lage grafisk design for sine prosjekter. Nettstedet tilbyr også 'Color Knowledge', en seksjon dedikert til alt og alt om farger.

Pictaculous

Pictaculous er et program som genererer fargepaletter. Nettstedet, drevet av MailChimp, bryter ned fargekombinasjonene til et bilde ved hjelp av kodede serier.

Fargesnapper

Color Snapper er en fargeskjermprodusent laget spesielt for OS X Yosemite. Appen er designet for utviklere og grafiske designere, slik at de kan justere, mikse, modifisere, lagre og eksportere farger på skjermen. Appen støtter både mørke og lyse fargetemaer.

UnClrd

UnClrd er et unikt fargeverktøy som hjelper designere å se hva fargeblinde folk ser når sistnevnte ser på nettsteder og bilder som spretter med farger. Det er et nettleserprogram som gjør fargerike nettsteder til svart-hvitt. Plugin er tilgjengelig for Chrome og Firefox.

WebGradients

WebGradients er en samling på over 100 lineære gradienter som brukere kan bruke som innholdsbakgrunn for deres nettsideprosjekt. Nettstedet tilbyr både .JPG- og .PNG-versjoner av hver gradient. Det gir også pakker for Sketch og Photoshop.

Nippe

Sip er en ekstraordinær fargepalettgenerator. Det er det beste programmet for å samle, organisere og dele farger og fargekombinasjoner. Den har gratis og betalte versjoner, og er tilgjengelig på SETAPP og for iOS.

Dagens farge

Dagens farge har forskjellige fargepaletter hver dag. Nettstedet har som mål å inspirere designere ved hjelp av fargekombinasjonene som ses hver dag i forskjellige kunst, musikk, bilder, design og til og med minner.

Subtile Patterns

Subtle Patterns av Toptal er en samling fargepaletter som alle kan bruke til sine nettsteder eller designprosjekter gratis, så lenge riktige kreditter er notert. Brukere kan også lage sine egne mønstertemaer basert på de som er omtalt på nettstedet.

DeGraeve

DeGraeve er et nettsted fylt med designprogrammer og apper. Den har en brukervennlig fargepalettgenerator. Brukere kan angi nettadressen til bildet de vil dele opp. Nettstedet vil da gi bildene fargekombinasjoner og koder.

Del Med Vennene Dine: