5 fantastiske fordeler med ketogen diett til hjernen din

Å være på et ketogent diett er ikke bare gunstig for kroppen din. Det hjelper ikke bare å løse vektproblemet ditt. Å oppnå en full keto kan tilsynelatende bidra til å forme hjernen din til å fungere godt.Selv om det først høres absurd ut, er dette kravet gyldig. Faktisk oppmuntres denne dietten på grunn av dens mirakellignende fordeler for dine mentale evner.

For tre år siden - da jeg fremdeles ikke gjorde denne dietten - pleier jeg å være glemsom og uoppmerksom. Da var jeg ganske loslitt. Heldigvis lærte jeg å omfavne dette unike dietten og gjorde ting bedre for meg selv.

Slik forbedrer ketogen diett hjernens funksjon.

Innholdsfortegnelse

1. Forbedrer ATP-produksjonen

Kroppen din krever energi for at den skal fungere. Det er kjernen i det. Derfor trenger du så mye som ATP du kan for å få systemet til å gå.

22 mai stjernetegn

ATP, eller adenosintrifosfat, er kroppens primære energienhet. Den er produsert i mitokondriene av cellen. Det er bemerkelsesverdig at noen celler har mer mitokondrier enn de andre, avhengig av organet eller delen de befinner seg i.

Hjernen er et av organene i kroppen som har mye mitokondrier. Tross alt regnes det som den mest aktive delen av kroppen din. Den skal tilføres nok energi til å fortsette å fungere.

Mitokondriell biogenese sørger for at produksjonen av ATP i mitokondriene optimaliseres. Effektene av et ketogent kosthold kan utløse denne mekanismen –Det samme med faste.

2. Forbedrer ketonproduksjonen

Sukkeret i blodet ditt, som er kjent som glukose, er også viktig i hjernen din. Den fungerer som drivstoffkilde, samme som ATP. Ta hensyn til at hjernemuskulaturen ikke kan bruke fett som den primære drivstoffkilden.

Alternativt kan hjernen din også bruke ketoner som drivstoff. Når insulin- og glukosenivået er mangelfullt, vil kroppen din automatisk produsere ketoner. Det meste av tiden kommer den fra leveren din.

Prosessen med å produsere ketoner forbedres drastisk når du er i ketogenese. Når karbohydratnivået i kroppen din går ned 50 gram per dag leveren dobler ketonproduksjonen. Når glukosen er utarmet, kan ketoner erstatte den slik at hjernens funksjon vil bli ytterligere forhøyet.

3. Reduserer epileptiske anfall

Ingen ønsker å lide av epilepsi. Det er en av de ondartede sykdommene som forårsaker ukontrollerte anfall i kroppen. Det antydes at overstimulering av hjerneceller er den viktigste årsaken til denne tilstanden.

Personer med epilepsi er utsatt for rykk ukontrollert. I noen tilfeller kan det også føre til at en person mister bevisstheten. Heldigvis kan et fullstendig ketogent diett bidra til å forhindre at denne tingen skjer.

Maten som er inkludert på et standard ketogent diett sies å svekke sjansen for en person å lider av anfall . For eksempel sies den klassiske ketogene menyen, som gir smør og organisk fet mat, å redusere epileptiske beslag.

Hvis du vil forbedre effekten av ketogen diett for å takle forhold som epilepsi, trenger du en ren drivstoffkilde. Når det gjelder dette, vil du kanskje vurdere BHB salter .

BHB, eller beta-hydroksybutyrat, er en type ketonlegeme som utgjør flertallet av ketonene i systemet ditt. Det foretrekkes av kroppen din fremfor andre ketogene legemer på grunn av dens stabilitet og overflod.

4. Optimaliserer hjerneavledet neurotrofisk faktor

Jeg er ganske sikker på at bare noen få av dere har hørt om hjerneavledet nevrotrofisk faktor . Det har kanskje ikke blitt diskutert på grunnleggende og sekundær vitenskapsklasse. Denne tjener imidlertid ytterligere betydning for hjernens funksjon.

BDNF fungerer ved å regulere hjernens nevrale nettverk. Det hjelper i veksten av disse forbindelsene, slik at tankene dine kan fungere ordentlig. I baksiden blir det også fortalt at en rekke psykiske lidelser, slik som schizofreni , er forårsaket av utarmet BDNF.

Heldigvis kan faste og lite karbohydrat diett, som ketogen diett, hjelpe til med produksjonen av BDNF. Disse diettene holder BDNF-nivåene i hjernen din til riktig nivå, noe som sikrer stabiliteten i nevrale forbindelser.

5. Fremmer hjerneavspenning og fokus

Folk som er i ketogen diett er mer avslappede og fokuserte. Det er fordi de har oppnådd den perfekte balansen mellom GABA og glutamat .

Både GABA og glutamat er viktige nevrotransmittere i hjernen din. De er direkte ansvarlige for avslapning og økt fokus , som er utmerket for alle arbeidshester der ute.

Imidlertid er det nødvendig at disse to hjernekomponentene finner en skikkelig balanse før disse gunstige effektene kan nytes.

For eksempel sies det at overdreven produksjon av glutamat forårsaker autisme, humørsykdommer og epilepsi. Derfor er det et behov for å konvertere overflødig glutamat til GABA for å beholde balansen igjen. Heldigvis kan et ketogent kosthold øke hastigheten på denne konverteringsprosessen.

Hold hjernen sunn med Keto!

Som du kan se, er fordelene med et ketogent kosthold ikke bare sett i avgivelse av vekt. De mest kritiske fordelene ved denne dietten oppleves vanligvis av hjernen din. Økt mental funksjon og motstand mot sykdommer er blant tingene tankene dine kan motta når du utløser full ketose.

Hvis du vil at hjernen din skal være sunn hele tiden, er keto dietten riktig for deg!

Del Med Vennene Dine: