5 interessante og inspirerende fakta om Pantones 2019 Color of the Year

TIME har sin person av året, ESPN har sine ESPY-er, og Nobelprisens folk har noen ganger så mange som 49 priser (og store sjekker!) Å dele ut hvert år.Men hvis du er interessert i design, mote, kunst eller til og med markedsføring og reklame, så er det en relativt mindre kjent årlig pris som sannsynligvis troner øverst i din verden: Pantone Color of the Year. Og for 2019 kommer den strålende æren til (trommelrull, vær så snill) levende koraller.

Å overta fra 2018s årets farge ultrafiolett, ifølge Pantone, er levende koraller 'en animerende og livsbekreftende korallfarge med en gylden undertone som gir energi og gir liv med en mykere kant.' Det er ganske høy beskrivelse; men så igjen, for skiltfirmaer som Landemerke skilt USA For eksempel kan ikke viktigheten av farger undervurderes når det gjelder å formidle det riktige budskapet til de rette menneskene på riktig måte.

Slik at du er foran fargekurven i året fremover - eller hvis du bare vil ha noe interessant å prate om på fester som ikke har noe med politikk å gjøre - så er det noen interessante og inspirerende fakta om koraller:

Pantone 2019 Color of the Year

  1. I den naturlige verden er korall et kalsium-karbonatskjelett som er dannet av liten undersjøisk polypp som klynger seg sammen for å danne rev. Naturlig forekommende koraller er imidlertid ikke alltid oransje-rosa kjærlig korallutgave. Noen ganger er det gull, rosa eller til og med svart.
  2. Korall ble først høstet av de gamle egypterne. Romerne hadde også koraller for å avverge ondskapen, og folk i den viktorianske tiden skåret koraller i elegante cameoportretter ('si ost ... i neste time!')
  3. Hippier - ikke de du ser i dag iført designerjeans og til sammen $ 400 smarttelefoner, men folkene på de kornete PBS-dokumentarfilmene - spilte en sentral rolle i å heve rå koraller til den vanlige designverdenen. Fred ut!
  4. Korall ble mye brukt av impresjonistene på 1800-tallet; spesielt Gaugin, Cézanne og Monet. Jeg antar at koraller gjorde et veldig stort inntrykk på dem. Skjønner? (Beklager, det vil ikke skje igjen.)
  5. Korall som en farge brukt av kunstnere og i forskjellige design skjedde nesten aldri. Det tok introduksjonen av kadmiumgult i 1840 og kadmiumrødt i 1910 for å gjøre koraller til en kjemisk stabil farge som kunne transporteres og rimelig brukes over hele verden.

Det endelige ordet

Det sier seg selv - og faktisk vil Pantone være den første til å innrømme - at å velge årets farge ikke bare er et tallspill basert på salg, stemmer eller 'likes'. Det er et sosialt og uten tvil også et politisk element.

Med dette i bakhodet synes jeg det er greit å si at uansett hvem vi er, kan vi alle bruke litt (eller kanskje mye) farger i vår verden som er 'animerende og livsbekreftende', og som 'energiserer og livner opp med en mykere kant ”. Er du ikke enig?

Del Med Vennene Dine: