5 måter å leve i samsvar med verdiene dine

Husker du da du var ung og drømte om fremtiden? Husker du å fantasere om hva du ville vært når du vokste opp? Kanskje en lærer ? En lege? En brannmann? En flott artist?Men så blir du eldre, og livets momentum kommer i veien. Du har en familie. Du får jobb. Du har mennesker avhengig av deg, og det føles som om hvert minutt av hver dag allerede er tatt opp med ansvar

Du finner at du er langt fra det barnet som ligger i sengen og drømmer om fremtiden. Og livet du lever ser veldig annerledes ut enn det du forestilte deg.

Din eksterne verden samsvarer bare ikke med din indre. Og plutselig innser du at livet du lever ikke er livet du elsker.

Innholdsfortegnelse

Lev dine verdier

Hvis du føler deg frustrert, misfornøyd, deprimert eller rett og slett kjeder seg med livet ditt, kan det være fordi du lever et liv koblet fra verdiene dine . Og det betyr at du sannsynligvis tar valg, enten du er i ditt personlige eller profesjonelle liv, som kanskje ikke støtter eller gjenspeiler det som betyr noe for deg.

23 sept stjernetegn

Du lever et liv som ikke speiler hvem du er, hva du vil eller hva du tror. Og i beste fall gir det en uautentisk og overfladisk tilværelse. I verste fall betyr det at omstendighetene dine styrer deg, i stedet for at du kontrollerer forholdene dine. Det gjør deg til et offer i livet ditt, ikke til en seierherre.

Å vite verdiene dine

Når du ikke etterlever verdiene dine, vil alle områder av livet ditt, fra forhold til arbeid til fysisk og mental helse, lide før eller senere. Men i all rushen i hverdagen, er det sannsynligvis lenge siden du har sluttet å tenke på hva verdiene dine er, om hva som er viktig for deg.

Men bare fordi du kanskje ikke kan navngi verdiene dine rett utenfor flaggermusen, betyr det ikke at du ikke har noen. Hjertet og sjelen inni deg har ikke bare forsvunnet. Det betyr bare at du midlertidig har glemt hvordan du skal lytte til dem.

Den gode nyheten er at det ikke trenger å ta mye tid eller krefter for å koble til verdiene dine på nytt, og fordelene ved å gjøre det kan vare livet ut. En flott måte å begynne på er bare å sette seg ned med en penn og papir og ta en personlig inventar .

Skriv ned ting som får deg til å føle deg begeistret og motivert. Liste over prestasjonene du er mest stolt av. Beskriv så dine største svakheter, dine viktigste feil. Rekonstruere verdiene dine gjennom øvelser som dette er den perfekte måten å gjeninnføre deg selv til en kjent fremmed: Du!

Verdier hjemme

mandag sitater

Når du har koblet deg til de kjerneverdiene som inspirerer og oppfyller deg, er det på tide å begynne å tilpasse disse verdiene til livet du lever. Og det er ikke noe bedre sted å begynne enn ditt eget hjem. Fokuser på å få hjemmemiljøet til å gjenspeile lidenskapene og troen din.

Dette skal ikke bare sikre at hjemmet ditt er det pleiende, sjelens nærende rommet det skal være for deg og din familie, men det vil også fortelle verden umiddelbart hvem du er og hva som betyr noe for deg.

Så hvis du er lidenskapelig opptatt av miljøet, må du sørge for at hjemmet ditt og hjemmelivet ditt støtter det. Du kan for eksempel ta opp kompostering i stedet for å kaste matavfallet ditt i søpla. Og hvis du vil ta ting til neste nivå, hvorfor ikke bruke komposten din til å starte en vakker hage og dele avkastningen med din lokale matbank?

Å leve verdiene dine hjemme kan imidlertid vise seg å være litt vanskeligere enn bare å ta opp grønne vaner. Å rekonstruere verdiene dine kan ha fått deg til å innse at det som betyr noe for deg, det som vil gjøre deg lykkelig, er å kunne bruke mindre tid på jobben og mer tid med familien din.

Du kan kanskje innse at huset ditt bare er for stort eller at pendlingen er for lang, at du trenges i hjel for å beholde et hjem og en livsstil du bare ikke vil eller trenger lenger. Å leve autentisk kan godt bety å selge hjemmet ditt og flytte til et som passer dine behov og verdier. Å tilpasse livet ditt til verdiene er ikke alltid lett, men frihet og glede venter på den andre siden av offeret.

Verdier på jobben

Det er sant at det å leve et autentisk liv kan begynne hjemme, men de fleste av oss bruker minst en tredjedel av livet vårt på jobben. Og hvis arbeidet du gjør ikke samsvarer med din tro, dine mål og lidenskaper, vil du aldri finne den slags fred og oppfyllelse du fortjener.

Derfor er det så viktig å forstå kulturen i et selskap før du godtar en jobb. Å undersøke virksomheten og snakke med tidligere og nåværende ansatte, hvis mulig, er en fin måte å forstå hva selskapet står for.

Hvis du allerede er ansatt, trenger det ikke å bety at du sitter fast. Uansett hvilken stilling du har, enten du er ledelse eller en nybegynner, er det fortsatt mulig å endre bedriftskulturen innenfra, spesielt hvis ledelse forstår hvor bra det kan være for livet i bunnen.

Et selskap der ansatte på alle nivåer deler samme oppdrag, mål og verdier er et selskap som kommer til å vokse, et selskap der ansatte skal jobbe hardere og gjøre det bedre - fordi det å leve ens verdier er like viktig for bedrifter som det er for enkeltpersoner!

Takeaway

Da du var ung, så du sannsynligvis for deg et liv fylt med hensikt og med glede. Dager brukt på å gjøre det du elsker og var ment å gjøre. Timer fulle av ting og mennesker du er glad i. Og du i sentrum, ikke bare bruker talentene dine for å berike ditt eget liv, men for å gjøre verden rundt deg til et bedre sted. Men disse drømmene trenger ikke å være enkle barndomsfantasier. Når du tilpasser livet ditt til verdiene dine, kan du ha den hensikten og gleden du alltid har drømt om.

Del Med Vennene Dine: