50 designoppsett for å få ideene dine til å flyte

I en for det meste digital verden føler mange at layout ikke er så viktig som de pleide å være da trykkdesign fremdeles regjerte som konge. Det du kanskje ikke er klar over er at bruk av oppsett kan være mer avgjørende nå mer enn noen gang.Innholdsfortegnelse

Hvorfor layoutene fortsatt betyr noe

Oppsett er den mest kritiske delen i trykkdesign. Misoppsett, og meldingen du prøver å sende vil ikke bli forstått slik du vil at den skal forstås. Feil layout kan forvirre publikum, og kan slå dem av helt.Det er layoutet ditt som dikterer hvor effektivt innholdet ditt er. Uansett hvor relevant innholdet, hvis ikke det er lagt ut effektivt, kan budskapet bli forvirret. Lesbarhet kan ofres. Estetikk kan også bli et problem.

Men det er ikke bare menneskene i trykte medier som bør være opptatt av oppsett. Om noe, bør digitale markedsførere også sette topp prioritet på innholdsoppsettet. Dette gjelder spesielt hvis du forventer at innholdet ditt skal vises på tvers av forskjellige kanaler.

Bare se for deg. Det som fungerer i et nettoppsett, vil ikke alltid kunne brukes i et mobilmiljø. Og hva er det første du justerer når du bytter fra en modus til en annen? Oppsettet.

Få riktig oppsett

Nå som vi har funnet ut hvor viktige oppsett virkelig er, uansett om det er for trykte eller digitale medier, er det noen tips som kan hjelpe deg med å sørge for at oppsettene dine alltid er effektive.1. Begrens fargene dine.

Uansett hvor ekstravagant eller ute av denne verden du vil at midtpunktet ditt skal være, må du fremdeles tenke på om øynene til seerne dine vil være i orden med det.

Ikke misforstå, farger er alltid morsomme og spennende. Spesielt hvis 'levende' og 'ung' er noen av adjektivene som redaktørene dine brukte, vil du sannsynligvis maksimere bruken av farger på alle mulige måter.

Men det betyr ikke at du kan bruke alle tenkelige farger og dumpe det hele på en side. Jo mer kontrast og kombinasjoner du bruker, desto mer slitsomt er det for øynene. Du kan fange lesernes oppmerksomhet, men det er kanskje ikke på en god måte.

Begrens antall farger du bruker i et enkelt oppslag. På denne måten kan du sørge for at all tekst vil være lesbar, og leserne dine blir ikke slitne lett.

Tørk øynene for mye, så glemmer de hva de neste sidene har å si. Men gi øynene akkurat den rette blandingen av farger, så holder du oppmerksomheten lenge nok.

2. Begrens elementene dine.

En veldig merkbar ting med nybegynnerdesignere er deres uopphørlige behov for å fylle opp alle mulige rom. Kall det spenning eller iver, men du må kontrollere denne trangen. Det er det samme konseptet som fargen. Bruk for mye, så sliter du seernes øyne med en gang.

Vurder å ha litt hvitt mellomrom. Spesielt når det er viktig tekst å lese, må du sørge for at du gir nok plass til at hvert av elementene kan puste, mens du retter lesernes oppmerksomhet mot det som teller mest.

3. Begrens skriftene dine.

Her er en annen ting som lett kan ødelegge ethvert oppsett.

Ja, det er en rekke forskjellige skrifttyper tilgjengelig for designere å bruke i dag. Men du trenger ikke å bruke dem alle på en gang. Det magiske tallet her er 3 - en skrift for tittelen din, en skrift for underoverskriftene dine, og en annen for teksten din.

Sørg for at disse skriftene utfyller hverandre. Bare fordi du brukte en serif-skrift for tittelen, betyr det ikke at du ikke kan bruke noen sans serif-skrifter lenger. Bare finn den rette blandingen, så går det bra.

4. Tenk på marginene dine.

Dette er en ting som mange nå glemmer. Når du ser på nettsteder, ser du at design går fra den ene enden til den andre mesteparten av tiden. Men når det gjelder utskrift, må du begynne å tenke på marginer.

Jo mindre siden er, jo mindre er marginen tydeligvis også. Du må utvide margen når siden blir større.

Hva skjer hvis du ikke legger til marginer? Vel, i digital design er alt du trenger å bekymre deg for, kanten på skjermen. Men når det gjelder utskrift, må du huske at sidene må bindes sammen, noe som betyr at en del av designet kan ende opp med å bli avskåret. Dette vil føre til uoverensstemmelser i det endelige produktet.

5. Bruk rutenett.

Rutenett er en gave for designere fordi de gir løsninger på så mange problemer.

For det første holder nettene alt i layoutet ditt organisert. De holder alt på riktig sted, og hjelper med å holde noen elementer overveldende alt annet rundt det.

Rutenett forbedrer også designerens effektivitet. Med rutenett lagt ut på hvilken som helst side, er det lettere å finne ut hvor ting skal gå. Uten et ordentlig rutenett på plass, måtte designere finne ut hvor hvert element kunne gå. Men når et rutenett er til stede, er det ikke et spørsmål om hvor det KAN gå, men hvor det BØR gå.

Rutenett er også ekstremt nyttig når du har mye tekst på designet. Den lar deg justere tekst etter behov. Visst, folk uten designbakgrunn vil ikke merke at noe av teksten ikke er riktig justert. Imidlertid, for det blotte øye, virker designet mer rotete.

Ja, alle disse elementene er involvert når du snakker om layout, så det er ikke akkurat et konsept som har blitt ubrukelig.

Flotte designoppsett for inspirasjon

Leter du etter layoutinspirasjon? Lurer du på hvordan du kan bruke tipsene ovenfor på ditt eget arbeid? Disse oppsettene kan hjelpe.Vi har satt sammen 50 designoppsett som perfekt belyser hvordan oppsett skal gjøres. Noen av dem er ganske konservative og gir seg mot den minimalistiske siden av ting.

Noen av dem er mer kreative og presenterer unike ideer som du sjelden ser. Uansett hvilken tilnærming hvert oppsett tar, er du sikker på å plukke opp noen gode fremgangsmåter som du kan bruke på ditt eget arbeid.

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

28. april stjernetegn

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Designoppsett

Design Layout Layout design >

Del Med Vennene Dine: