50 flotte Lao Tzu-sitater om liv, kjærlighet og opplysning

Du har kanskje hørt om det berømte ordtaket, 'En reise på tusen miles begynner med et enkelt trinn.' Mannen bak dette ordtaket er ingen ringere enn Lao Tzu , ellers kjent som “Laozi”. Han var en berømt kineser filosof som ble antatt å ha grunnlagt filosofisk taoisme.Innholdsfortegnelse

Historien til den gamle mesteren

Lao Tzu Sitater

Lao Tzu oversetter bokstavelig talt til 'Old Master' eller 'Old Sage'. Han var kjent for å tjene som posteroffiser i Sentral-Kina. I løpet av sin tid som arkivar hadde han tilgang til gamle tekster og kongelige prosedyrer. Selv om noen av hans jevnaldrende på jobben hadde en annen oppfatning av ting, gikk Tzu helt fint sammen med dem.

Han var kjent for å være innbegrepet av ro og motstandere av vold. Han trakk seg til slutt fra sin stilling som posteroffiser. Dette skyldes delvis at han ikke var enig i prinsippene for politikk i løpet av den tiden.

Tzu hadde en enorm følge til tross for at han ikke hadde en formell utdannelse. Han snakket, og folk samlet seg stille for å lytte. Hans jevnaldrende og studenter var i stand til å forholde seg til ham på et personlig nivå. Hans visdom gjorde at han kunne kommunisere med mennesker i alle aldre og berøre livene deres.

Lao Tzu og Confucius

Lao Tzu Sitater

Confucius var en av hans mest fremtredende jevnaldrende da. Tradisjonelle beretninger hevder at de skrev en bok om visdom sammen. Læren til Confucius er ofte forbundet med en sterk ansvarsfølelse.

Tzus tilnærming til livsstilen er gjennom 'wu wei' eller passivitet når det gjelder bekymringer og angst. Både filosofer understreke viktigheten av vennlighet i hverdagen. I tillegg anbefaler begge dem sterkt å ha overdreven ambisjon. De to filosofer fant dette å ha en skadelig effekt på å oppnå ekte livslykke.

Tao te ching

Lao Tzu Sitater

Tzus mest innflytelsesrike arbeid i historien er hans bok kalt “ Tao te ching “. Det er en grunnleggende referanse for taoismen og ble mye brukt av gamle herskere tidligere. Den inneholder i grunn Tzus lære om 'veien' til harmoni og å leve med lykke. Det fungerte som en inspirasjon for poeter, lærde og adelsmenn. Teksten spilte også en stor rolle i kinesisk filosofi og religion.

Det er mange forskjellige oversettelser av teksten siden den ble skrevet. Generelt fremhever Tzus arbeid visse 'regler' for å vinne kampene i livet.

Den inneholdt også dikt av samme tema og ble mye brukt av lærde og herskere. Tidligere ble det sagt at teksten kanskje ikke var skrevet av Tzu alene, men med hjelp fra andre lærde. Det som er sikkert er at teksten legemliggjør det Tzu forkynte i hans liv som filosof.

Kinesiske tegn har unike symboler og streker som kan tolkes på mange måter. I hovedsak betyr 'tao' 'vei' eller 'vei', og 'te' betyr 'dyd' eller 'moral'. Til slutt betyr 'ching' betyr 'regel' eller 'makt'. Det er mange aksepterte oversettelser for denne tittelen, men den vanligste er 'The Way and Its Virtues'.

Hvorfor vi trenger å være tomme

Den berømte kinesiske filosofen antyder at vi alle er tomme. Han sier at mennesker bør tømme seg når det gjelder bekymring og angst. Noen ganger kan for mye ambisjon komme i veien for å leve. Meditasjon er viktig i forbindelse med oss ​​selv. Å eliminere bekymringene våre betyr å eliminere mørket. Det er her 'lyset' kommer fra. Derfra blir vi bedre kjent med oss ​​selv.

Vårt indre selv, ifølge Lao Tzu

Å komme i kontakt med sitt sanne og åndelige selv er også en av hans mest berømte lære . Tzu sier at hvis vi bare slipper det vi er, så kan vi bli det vi kan være. Dette betyr at vi ikke skal være for fokusert på å skape et bilde av hvem vi skal være.

I stedet må vi fokusere på hvem vi er akkurat nå. Slik kunne vi leve et liv fylt med oppfyllelse . Tzu sa at for å bli koblet til vårt sanne selv, må vi evaluere hjertet vårt, og derfra vil vi få svarene våre.

Livet: En med naturen

Tzus tilnærming til å leve et harmonisk liv er ganske enkel og grei. Tankefullhet er en av hans mest berømte læresetninger. Filosofen foreslår at vi fjerner vår vane med å stadig bekymre oss. Tzu mener sterkt at vi i stedet bør vente på det naturlige forløpet.

Han sammenligner menneskelig prestasjon og vekst med naturen. Solen forsterker glasuren når det er sommer. Bladene tørker og faller ned fra trærne når det er på tide. Blomster viser sine vakre blomster når det er vår. Snow avslører seg når alle de andre sesongene har gått.

Tzu forkynte ofte om dette parallelle fenomenet. Det er et formål bak oss mennesker som eksisterer sammen med naturen. Tzu antyder at for at vi skal kunne leve et harmonisk liv, må vi leve med naturen. Videre må vi forstå at vi mennesker har samme skjebne som trærne og blomstene. Vi vil trives og blomstre i vår egen tid, akkurat som den typen natur vi lever i.

Her er flere av de beste av Lao Tzus mest inspirerende sitater:

Lao Tzu Sitater

'Hvis du retter tankene dine, vil resten av livet ditt falle på plass.' - Lao Tzu

'Den beste fighteren er aldri sint.' - Lao Tzu

'En mann med ytre mot tør å dø: en mann med indre mot tør å leve.' - Lao Tzu

'En reise på tusen miles begynner med et enkelt trinn.' - Lao Tzu

'Å kjenne andre er visdom. Å kjenne seg selv er opplysning.' - Lao Tzu

'Bry deg om hva andre mennesker tenker, og du vil alltid være deres fange.' - Lao Tzu

“Hvis du er deprimert, lever du i fortiden. Hvis du er engstelig, lever du i fremtiden. hvis du har fred, lever du i nåtiden. ” - Lao Tzu

kompatibilitet med jomfru og steinbukk

'Å mestre andre er styrke, å mestre deg selv er sann kraft.' - Lao Tzu

“Vær fornøyd med det du har, gled deg slik ting er. Når du innser at det ikke er noe som mangler, tilhører hele verden deg. ” - Lao Tzu

'Hvis du ikke endrer retning, kan du havne dit du er på vei.' - Lao Tzu

'En leder er best når folk knapt vet at han eksisterer, når hans arbeid er gjort, hans mål er oppfylt, vil de si: vi gjorde det selv.' - Lao Tzu

'Ny begynnelse er forkledd som smertefulle avslutninger.' - Lao Tzu

'Slutt å tenke og avslutt problemene dine.' - Lao Tzu

'Åpenbar enkelhet, omfavne enkelhet, reduser egoisme, har få ønsker.' - Lao Tzu

“Gjør hjertet ditt som en innsjø med en rolig stille overflate og store dyp vennlighet . ' - Lao Tzu

“Livet er en rekke naturlige og spontane endringer. Ikke motstå dem; som bare skaper sorg. La virkeligheten være virkelighet. La ting flyte naturlig fremover på hvilken måte de vil. ” - Lao Tzu

'Store handlinger består av små gjerninger.' - Lao Tzu

'Den som er tilfreds, er rik.' - Lao Tzu

'Når jeg slipper det jeg er, blir jeg det jeg kan være.' - Lao Tzu

'For et sinn som er stille, overgir hele universet.' - Lao Tzu

'Hjertet som gir, samles.' - Lao Tzu

'Tillit er den største vennen.' - Lao Tzu

'Når du er fornøyd med å bare være deg selv og ikke sammenligne eller konkurrere, vil alle respektere deg.' - Lao Tzu

'Stillhet er en kilde til stor styrke.' - Lao Tzu

'Vær stille som et fjell, og flyt som en stor elv.' - Lao Tzu

'Handle uten forventning.' - Lao Tzu

'Bruk lyset i deg for å gå tilbake til ditt naturlige syn.' - Lao Tzu

“Gi en mann en fisk, så gir du ham mat i en dag. Lær en mann å fiske, og du gir ham mat hele livet. ” - Lao Tzu

“Se på tankene dine, de blir dine ord. Se på ordene dine, de blir dine handlinger. Se på dine handlinger, de blir dine vaner. Se på vanene dine, de blir din karakter. Se på karakteren din, det blir din skjebne. ” - Lao Tzu

'Helse er den største besittelsen.' - Lao Tzu

'Kunnskap er en skatt, men praksis er nøkkelen til den.' - Lao Tzu

'Tøm deg selv for alt - la tankene bli stille.' - Lao Tzu

'Ved å gi slipp blir alt gjort.' - Lao Tzu

'Å være dypt elsket av noen gir deg styrke, mens det å elske noen gir deg mot.' - Lao Tzu

“Enkelhet, tålmodighet, medfølelse. Disse tre er dine største skatter. ” - Lao Tzu

'En god reisende har ingen faste planer og er ikke opptatt av å ankomme.' - Lao Tzu

“De som vet, snakker ikke. De som snakker, vet ikke. ” - Lao Tzu

“Tid er en skapt ting. Å si 'Jeg har ikke tid', er som å si 'Jeg vil ikke.' - Lao Tzu

“Fordi man tror på seg selv, prøver man ikke å overbevise andre. Fordi man er fornøyd med seg selv, trenger man ikke andres godkjenning. Fordi man godtar seg selv, aksepterer hele verden ham eller henne. ” - Lao Tzu

'Sannheten er ikke alltid vakker, og heller ikke vakre ord sannheten.' - Lao Tzu

“Vær forsiktig med hva du drømmer drømmene dine med. Vann dem med bekymring og frykt, og du vil produsere ugress som kveler livet fra drømmen din. ” - Lao Tzu

'Naturen skynder seg ikke, men likevel er alt oppnådd.' - Lao Tzu

'Har du tålmodighet til å vente til gjørma legger seg og vannet er klart?' - Lao Tzu

' Vennlighet med ord skaper tillit. Vennlighet i tenking skaper dyphet. Vennlighet i å gi skaper kjærlighet. ” - Lao Tzu

'Flammen som brenner dobbelt så sterkt, brenner halvparten så lenge.' - Lao Tzu

'Svar intelligent selv på uintelligent behandling.' - Lao Tzu

“For å oppnå kunnskap, legg til ting hver dag. Fjern ting hver dag for å oppnå visdom. ” - Lao Tzu

“Hvis du prøver å endre det, vil du ødelegge det. Prøv å holde den, så mister du den. ” - Lao Tzu

“Snegås trenger ikke å bade for å gjøre seg selv hvit. Verken trenger du gjøre annet enn å være deg selv. ” - Lao Tzu

“Vann er det mykeste, men det kan trenge gjennom fjell og jord. Dette viser tydelig prinsippet om at mykhet overvinner hardhet. ” - Lao Tzu

Del Med Vennene Dine: