6 motiverende bøker, hvorpå du ser annerledes på verden

Enten vi innrømmer det eller ikke, det er kraftige, livsforandrende bøker der ute. Noen av dem var en gang grunnlaget for revolusjoner. Andre endret sakte samfunn fra innsiden. Ikke alt som blir publisert, har heldigvis slike jordskjelvende egenskaper.3 år gamle lesebøker

Noen bøker kan bare hjelpe deg å se noe du aldri har sett før og komme til viktige erkjennelser. De tilhører forskjellige felt, men har en ting til felles - de hjelper oss å forstå livet rundt oss litt bedre.

Når du åpner en bok, forventer du aldri at den virkelig vil påvirke deg. Folk leser av mange grunner: å bruke tiden, å bli underholdt, å få litt informasjon. Men bøker er subtile slik: side etter side får deg til å dykke dypere og tenke på noe du aldri har tenkt på før.

Og du vil aldri gjette det bare fra tittelen. Her er en liste over noen av de beste livsforandrende bøkene, ifølge flere mennesker. Dette er fantastiske verk, av både skjønnlitteratur og sakprosa som får deg til å se verden på nytt.

Innholdsfortegnelse

en. Paulo Coelho. Alkymisten.

“Alchemisten” er en historie om å vokse opp og finne din egen vei. Selv om historien tilsynelatende er enkel, er ikke måten den blir fortalt på. Det er en grunn til at Coelhos signatur fungerer er fortsatt en bestselger . Og akkurat som enhver veldig populær bok, forårsaker Coelhos signaturroman mange kontroverser.

På den ene siden forakter mange “seriøse lesere” det som bare en billig lesning. På den andre siden er det akkurat forfatterens enkle, poetiske og forståelige prosa som fikk mange til å prøve å følge stien til Santiago, en gjetergutt fra andalusisk. Veien til ens drømmer.

to. Rettssaken. Franz Kafka.

Rettssaken Franz Kafka

Denne boka er egentlig ikke motiverende i streng forstand. Den lærer ikke hvordan man kan leve sitt liv og endre det til det bedre. Og det er veldig skummelt. Men for meg var det mye mer enn en bok jeg måtte lese for gjøre leksene mine . Tenk deg et øyeblikk. En respektabel mann blir plutselig arrestert og dømt.

Han vet ikke hvorfor. Han vet ikke for hva. Kafka fanger perfekt denne marerittiske forvirringen som overvinner en person når den står overfor en uforklarlig, uovervinnelig fare. Ja, det er ikke et enkelt stykke å lese.

Men man må gjøre det minst en gang. Denne historien om hvilken makt som byråkrati kan ha, fremhever også hvor viktig rettferdighet og ære egentlig er. Livet uten disse tingene ville være uutholdelig.

3. Historien om Pi. Yann Martel.

Historien om Pi. Yann Martel.

Sammendraget av denne boken som også nylig ble gjort til en vakker film er veldig engasjerende. Historien handler om en ung tamilsk gutt som ble tvunget til å tilbringe 227 dager i en båt midt i Stillehavet.

Og av alle mulige ting måtte han dele denne båten med en tiger som hadde et menneskelig navn - Richard Parker. Men denne boka er faktisk mange ting, betydelig mer enn annonsert.

83 engelnummer

Det er en eventyrbok, en fortelling om å overleve og også en fortelling om å tro - på naturen, Gud eller deg selv. Dette er absolutt et mesterverk som sannsynligvis vil bli en av bøkene som endret ditt perspektiv på livet.

Fire. Mannens søk etter mening. Viktor E. Frankl.

Frankl er psykiater. Men ikke din gjennomsnittlige. Han er en overlevende fra Holocaust. Han har klart å overleve tapet av de kjære og det slitsomme livet i en konsentrasjonsleir og forteller nå leserne om sin opplevelse.

Men dette er ikke bare en memoar. Det er også et eksempel på hvordan du kan endre måten du tenker på å takle tap, smerte og frykt. Og det er vanskelig å finne en person som kan forholde seg til slike opplevelser som Frankl, med tanke på de tingene han ble tvunget til å tåle.

5. Bonobo og ateisten: På jakt etter humanisme blant primatene. Frans de Waal. Bonobo og ateisten: På jakt etter humanisme blant primatene. Frans de Waal.

Dette er en av bøker som får deg til å tenke lenge og hardt med alt du trodde du visste. De Waal er en av verdens ledende primatologer. Primatologer fra det 20. århundre har fått oss til å forstå hvor komplekse og noen ganger ganske menneskelige primater er.

21. oktober tegn

Genetikerne har vist oss at vi ikke er så genetisk forskjellige heller. Men det er fortsatt noen tro vi desperat holder fast ved. For eksempel ideen om at vi er artene som har oppfunnet moral - skillet mellom hva som er rett og galt.

Men de Waal understreker faktisk at det ikke er slik. Dyr forstår medfølelse, godhet og rettferdighet like godt som mennesker gjør. Og man trenger ikke slike ting som religion, et våkent øye fra himmelen, for å oppføre seg som et anstendig vesen. Ikke egentlig. Det er virkelig noe å tenke på, ikke sant?

6. Flow: The Psychology of Optimal Experience. Mikhail Csikszentmihalyi.

Flow: The Psychology of Optimal Experience. Mikhail Csikszentmihalyi.

Hva betyr det for vær glad ? Liker du det du gjør? Psykolog Mikhail Csikszentmihalyi mener at det er en oppskrift på å føle seg bra og lykkelig. Og han har forskning som støtter ideene sine. Denne boka gir noen tips om hvordan du kan endre livet ditt og den daglige rutinen for å føle deg betydelig bedre om familie, arbeid og liv og generelt.

Avslutte boka

Selvfølgelig er denne listen knapt uttømmende. Og det er mange andre gode bøker der ute. For eksempel var den mest betydningsfulle boken som bestemte hele livet mitt for meg en fantasi - 'Ringenes herre' av J. R. R. Tolkien.

For andre kunne det ha vært et seriøst bind om psykologi eller filosofi. For mange var det like enkelt som å lese Bibelen for første gang. Listen over er bare et eksempel på det ubestridelige faktum - ved å begynne å lese en bok - hvilken som helst bok - tar du alltid risikoen for at du blir en helt annen person etter å ha lukket den siste siden.

Del Med Vennene Dine: