6 Førskolearmaktiviteter for leseferdigheter

I dag deler jeg tankene mine om førskolearmaktiviteter som et verktøy for førlesing. Min yngste sønn er nå 4 ( tiden flyr ) og begynner å vise tegn på forståelse av hvordan lesing fungerer. En vei Jeg kan hjelpe ham med leseberedskap er å legge til rimespill i vårt daglige liv . I tillegg er det gøy!Hvordan legge til førskoleaktiviteter til barnet ditt

Hvorfor legge til rimaktiviteter på dagen din?

Rim og rimespill er en flott pre-literacy-aktivitet fordi de hjelper barna til å forstå de fonetiske delene av ord. Tenk på de tidlige leserne der en 'katt satt på en matte'. Barn lærer å lese ved hjelp av grunnleggende fonologiske stavemønstre. Hvis de allerede forstår gjennom å lytte til hvordan disse mønstrene fungerer, så mye bedre!

Jeg er ikke en leseferdighet, bare en uorganisert, men entusiastisk forelder . Det er en godt slitt setning, men foreldre er virkelig barna sine første lærere og største innflytelse på utvikling av leseferdigheter. Det er veldig enkelt å innlemme rim i dagen med barna, og du trenger ingen spesielle ferdigheter. En utmerket sidefordel med rim er at barna elsker det, og det er en fin måte å jage crankies bort.

Tenk på rim som hjernespill for småbarn og førskolebarn.

(Dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.)6 ideer for rimespill:

Gjør riming enkel og tilfeldig
Å legge til rimelig moro i hverdagen er enkelt! Og hvis 4-åringen min skrev dette, ville han legge til, 'sitron-squeezy!' Jeg liker å legge til tullete tull som rimer til samtalene mine med barna. Hvis det er tid for middag, sier jeg at vi har 'pasta-basta!' Hvis det er på tide å kle på meg, sier jeg: 'La oss ta på deg den sokker-wocksy!' Nesten alltid vil han ringe med sin egen versjon.

Resitere spontant barnerom
Lær noen barnerim utenat og si dem når du utfører verdslige oppgaver. Når jeg lager mat ved komfyren, elsker jeg å si 'Pølse i en panne, Pølse i en panne, Frizzle-Frazzle, Frizzle-Frazzle, Pølse i en panne'. Når du tar på deg sko, er den gamle standby '1, 2, Buckle My Shoe' perfekt. Du kan være dum med dem også. Når sønnen min teller noe og sier, '1, 2, 3, 4, 5,' kan jeg ropte ut, 'jeg trodde jeg fikk en fisk i live!' Han vil at de skal fullføre rimet, '6, 7, 8, 9, 10, men jeg kastet det tilbake igjen!'

2. mai dyrekretsen

Fyll ut Rhyme Blank
Hvis du har lest en rimende bildebok så mange ganger at barnet ditt vet det mitt hjerte, les det høyt, og la det siste ordet være usagt slik at barnet ditt kan fylle ut det tomme. Hvis dette er for avansert for dem, kan du legge vekt på rimord ved å bruke en ekstra dramatisk stemme på de aktuelle rimordene.Snu et rime opp ned
Du kan undergrave rim. Bildeboken, Rhyming Dust Bunnies er et perfekt eksempel på hvordan dette fungerer. Start en streng med rimord og ta med en feil. For eksempel, 'rød, ted, seng, gress.' Når jeg gjør dette, roper min 4-åring vanligvis: 'nei, ikke' gress! og gir deretter sitt eget ord for å avrunde det.

Gi riminstruksjoner
Inkluder enkle, 2 setnings rim når du trenger å ta affære med barna. For eksempel, hvis du prøver å komme deg ut av døren, si 'det er på tide å gå, ikke vær treg!' Ikke bare sniker dette seg inn i litt leseferdighet, men barna dine kan bare lytte til instruksjonene dine. (Alltid en bonus!) I morges da jeg gjorde dette, gjorde begge barna rim på hele turen til skolen.

Ha en rimekonkurranse
Begynn med hvilket som helst ord og se hvor mange rimord du kan finne på. For ekstra fniser, tillat oppfunnte ord.Hvis du vil legge inn rim mer formelt i læreplanen din, elsker jeg dette rimpakke fra The Measured Mom .

8. desember dyrekretsen

Jeg håper disse ideene har inspirert deg til å sette litt rim i barnehagens hverdag. Siden jeg ikke kan motstå dele bøker jeg elsker , her er tre forslag til noen av mine favorittrimbøker. (tilknyttede lenker nedenfor)

For å ta rimekompetanse et skritt videre, les poesi med barna. For å gjøre det enkelt for nybegynnere, satte jeg sammen en månedslange poesi lesing utfordring det er lite stress og full av fniser.

Førskolespill for leseferdigheter.

Del Med Vennene Dine: