6 tips om rengjøring av laminatgulv til perfeksjon

Du har alltid ønsket å ha laminatgulv hjemme. Nå som du har det, ikke vent til gulvet blir skittent for å finne måter å rengjøre det på. Vær klar med alle rengjøringsmaterialene og løsningene du trenger for å kvitte deg med raskt søl og opphopning av støv og smuss.Du bør også rengjøre laminatgulvene regelmessig slik at de ikke blir vridd eller riper. Vær imidlertid forsiktig så du ikke bruker sterke rengjøringsmidler som etterlater striper på laminatet eller ødelegger det. I stedet må du rengjøre den med en tørr mopp med jevne mellomrom, slik at den alltid er ren.

Innholdsfortegnelse

Måter å rengjøre laminatgulvet på

Hvis du vil ha noen spesifikke metoder for rengjøring av laminatgulvet, er de her for deg:

  • Fei gulvet regelmessig

Ca tre ganger i uken, bruk en tørr støvmopp for å feie laminatgulvet for å fjerne overflatesmuss. Dette vil bidra til å bli kvitt hår, pollen, støvmidd og rusk, som hvis de får være igjen, kan forårsake riper på gulvet.

Hvis du synes det er vanskelig å skaffe en tørr støvmopp, kan du støvsuge og bruke den myke børsten. Ikke bruk en gulvbørste, da de stive bustene kan skade gulvet. Du kan også bruke et støvsuger med et mykt penselfeste.

  • Bruk en svamp til å rengjøre søl

Hvis du ignorerer væske eller til og med vann falt på gulvet i en langvarig periode, kan det skade laminatgulvet. Bruk i stedet en tørr klut eller svamp for å suge opp væsken og tørke stedet med en tørr og myk klut.

  • Bruk en mopp til å rengjøre gulvet

Bruk alltid bare en mopp til å rengjøre gulvet. Ikke bruk en buffer eller damprenser, da disse kan skade gulvet ditt. Hvis gulvet mangler sin første glans, kan du bruke litt albuefett og en mopp til å rengjøre gulvet.

Det kan ta sin toll på tid og energi, men til slutt vil det være vel verdt det.

Det er også en god ide å bruke en laminatmopp. Du kan gjenkjenne disse som en spray eller flate mopper, laget av mikrofiber eller noe annet absorberende materiale og er ment å tørke på en ren måte uten å etterlate væskerester.

Når du har fullført moppingen, bruker du en tørr mikrofiberklut for å absorbere vann som kan bli igjen på gulvet. Hvis du nettopp har gjort en dyp rengjøring, kan du kjøre en dampmopp over gulvet, men veldig sparsomt. Tørk gulvet kort tid etter at du er ferdig med å rengjøre dampen med en mikrofibermopp.

Kanskje det beste mopp for laminatgulv i dag er en mikrofibermopp på grunn av det høye absorpsjonsnivået.

  • Bruk eddik

Det er helt trygt å blande en kopp husholdningseddik med 4 liter varmt vann. Dypp en mopp i denne løsningen og tørk av gulvet med den. Ikke fukt gulvet for mye, da laminatgulv ikke kan ta for mye vann. Dessuten kan dette føre til ikke bare vannflekker, men også vridning.

Denne løsningen av eddik og vann kan være til stor hjelp når laminatgulvet har gjørme eller sta flekker som har fått det til å falme. Alternativt kan du kombinere 80 ml eddik og tre sprøyter oppvaskmiddel og 4 liter varmt vann.

902-nummer

Spray løsningen på laminatet litt en gang. Spray eddik på gulvet i områder som ikke er større enn små 1-fot (30,5 cm) firkanter.

Ikke spray hele gulvet med eddik på en gang. Du må tørke løsningen av gulvet nesten umiddelbart, og sprøyting av hele gulvet på samme tid vil forhindre at du rengjør eddiken før den begynner å bli borte av laminatets beskyttende belegg.

  • Arbeid et beholderstøvsuger

Ved å arbeide regelmessig med et vakuum på laminatgulvet, vil du kunne kvitte seg med rusk og smuss fra sprekker og hjørner på gulvet.

  • Såpe vekk flekker

Du kan bruke en mild såpe eller babysjampo til 4 liter varmt vann. Ikke bruk duftende vaskemiddel, da dette kan skade laminatet. Soak en mopp i den, vri den overflødige løsningen og tørk den forsiktig over gulvet.

Såpevann blir kvitt gjørme eller annen form for forurensning. En mikrofibermopp er ideell for å rengjøre gulvet på en gang, da for mye vann kan føre til forvrengning i gulvet.

Feil å unngå

Laminatgulv er en spesiell type gulv som til en viss grad trenger en viss type pleie. Selvfølgelig er det ikke vanskelig å gjøre, men det krever en rutine som skal opprettholdes. Visse ting må huskes når du tar best mulig vare på gulvet ditt, for eksempel:

  • Ikke bruk vann for mye, ellers vil det sitte for lenge på gulvflaten, ellers vil det skade gulvet ditt.
  • Bruk aldri slipende rengjøringsutstyr, da det kan forårsake riper som det kan være vanskelig å bli kvitt.
  • Unngå å bruke et rengjøringsmiddel som gir glans, da det kan føre til opphopning av voks som kan være ekstremt vanskelig å fjerne.
  • Pine duftende rengjøringsmidler er et dårlig valg da de gir ut en såpevann.

Konklusjon

Laminatgulv er et godt og billig alternativ sammenlignet med tregulv. De kan løfte hjemmet ditt fra å være vanlig til å være ultramodern og elegant. Hvis du tar best vare på laminatgulvene dine, kan de vare lenge, faktisk - så lenge hardtre. I tillegg trenger den ikke overflatebehandling.

Sannelig, ved å bruke litt tid på å lære de riktige måtene å rengjøre laminatgulvet på, kan du holde gulvene dine elegante og vakre i mange år.

Del Med Vennene Dine: