64 førskolebøker du ikke visste at du trengte

Alle vet at du bør 'lagre førskolebokens bokhylle med Goodnight Moon, Where the Wild Things Are og Brown Bear, Brown Bear. Men hva om du vil ha noe utover det vanlige, men at barna dine i førskolealderen fortsatt vil elske? Vel, du har kommet til rett sted! Dette er listen over førskolebøkene du ikke visste at du trengte!Liste over førskolebøker for 3-5-åringer

Forhåpentligvis har jeg satt sammen en førskolebildeliste fylt med titler som er ( for det meste ) nytt for deg! Du må fortelle meg om jeg lyktes. Enten du leser disse bøkene hjemme eller i et førskoleklasserom, vil de være en stor hit med alle dine favoritt 3-5 åringer! (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker.)

Bøker er ordnet i løse kategorier:

  • Sesongbasert og natur
  • Venner og familie
  • Følelser og karakter
  • Fantasi
  • Just for Fun (Diverse)
  • Folklore

Vil du ha en utskrivbar liste? Se etter boksene midt på listen og på slutten.

20 mai horoskop

Sesong og natur


Bjørn kom sammen av Richard T. Morris. Denne boka vil kjøle deg ned i varmen fra august! Etter å ha kommet ut av hulen sin, faller Bear i elven og begynner en reise nedstrøms. Underveis plukker han opp forskjellige dyrefolk, inkludert en frosk og en skilpadde, en vaskebjørn og mer. I løpet av den vanne turen oppdager dyrene at de trenger hverandre, og så - her kommer fossen! Helt gledelig.


Moon: A Peek-Through Picture Book av Britta Teckentrup. Denne fantastiske bildeboken bruker utstansede sider for å vise måneskiftet når den skinner ned i forskjellige miljøer rundt om i verden. Rimteksten vil glede både barn og voksne. Herlig!


Vi er takknemlige: Otsaliheliga av Traci Sorell. I Cherokee, otsaliheliga uttrykker takknemlighet. Forfatter Sorell, et medlem av Cherokee-nasjonen, tar leserne med på en reise gjennom årstidene og forteller opplevelser å være takknemlige for. Reisen er både herlig og fredelig, og illustrasjonene skildrer det moderne Cherokee-livet. Medfølgende engelsk tekst er sporadiske ord skrevet i Cherokee-pensum, sammen med en fonetisk stavemåte. Sluttnotene er en ordliste og en fullstendig Cherokee-pensum. Denne boken er den perfekte høytlesningen i november - ikke gå glipp av denne spesielle feiringen av takknemlighet og fellesskap.


Hvis du finner en stein av Peggy Christian. Hvis det er en ting førskolebarn elsker, er det å samle bergarter! Dette er en fantastisk, poetisk feiring av alle slags bergarter som helt sikkert vil fascinere. Vakre fotografier vil gjøre barna opptatt av å komme ut på steinjakt igjen.


The Whole Wide World and Me av Toni Yuly er en sjarmerende historie om en jente som nyter den naturlige verden. Kuttpapirillustrasjoner er enkle og fargerike, teksten er ekstra, men poetisk. Det jeg virkelig liker med denne boka som høytlesning er at du kan fokusere på de skiftende perspektivene i illustrasjonene. Du ser kanskje et nærbilde av jentas føtter, eller en vidvinkel utsikt over landskapet. Fortellingen er i første person, jenta som forteller hvordan hun ser på seg selv som en del av verden, 'Jeg er en sky på himmelen,' 'Jeg er en rullestein ...' Får barna til å tenke metaforisk!

Nå av Antoinette Portis
av Antoinette Portis. Jeg elsket denne boken, både dens enkelhet og dens overflod. En ung jente opplever verdens gleder, nyter alle tingene rundt seg og erklærer favorittene sine, enten de er en sølepytt eller et øyeblikk med en elsket. En flott påminnelse om å finne glede i den umiddelbare opplevelsen.


Vilde Bær av Julie Flett. En gutt og bestemoren samler blåbær i ordet. Underveis observerer de dyrelivet fra mauren til elgen til fuglene. Den generelle følelsen er en rolig oppmerksomhet, og illustrasjonenes villedende enkelhet legger til den følelsen. Reserveteksten er på engelsk, men noen av ordene er ledsaget av deres Cree-ekvivalent. En ordliste og uttalsguide er inkludert.


Snow Sounds: An Onomatopoeic Story av David A. Johnson. Dette onomatopoeiske snødiktet er en fryd å lese. Snøen faller om natten og dekker alt med sine frodige hvite tepper. Om morgenen begynner maskiner og mennesker å grave ut: en far med en snøfreser, forskjellige snøploger og en gutt med spaden. Jeg elsket denne boka og dens evne til å formidle både stillheten og spenningen ved et tykt snøfall.

Fellesskap, venner og familie


Hvorfor er jeg meg? av Paige Britt, illustrert av Selina Alko og Sean Qualls. Jeg elsker denne splitter nye boka der barn grubler over følelsen av selvtillit. Det var et spørsmål jeg tydelig husker at jeg stilte meg selv i barndommen, og jeg tror de fleste voksne vil kjenne seg igjen i det. Men til slutt er dette en bok for barn og gjenspeiler hvordan de ser seg selv og menneskene rundt dem. Teksten er ekstra og illustrasjonene er dynamiske i denne oppmerksomme boken som lærer om empati, selvrefleksjon og fellesskap. Sterkt anbefalt.


Pai er for deling av Stephanie Parsley Ledyard. Jeg er ikke veldig interessert i bøker som ukritisk smitter over en bestemt nasjon, og de fleste patriotiske bøkene er egentlig ikke min stil. Men jeg elsker denne sjarmerende bildeboken. Med sin mangfoldige rollebesetning og temaet for gleden ved å dele er den den perfekte høytlesningen for uavhengighetsdagen. Å ønske velkommen og dele med andre uansett hvor de er fra er en amerikansk tradisjon og kan ikke vektlegges nok. Du kan si at det er like amerikansk som eplepai.


Hector og Hummingbird av Nicholas John Frith er en søt bok om vennskap. Hector og Hummingbird er venner, men i det siste har Hector irritert seg over hvor mye støy Hummingbird lager! Men når han endelig får det han vil, savner han vennen sin og lærer at det å være alene er ikke akkurat det han ønsket.


Mr Gumpy's Outing av John Burningham. Mr Gumpy drar ut på en avslappende ettermiddag i trebåten sin. Snart ber noen barn om å bli med ham. Han ønsker dem velkommen med ro. Deretter blir en rekke dyr en etter en med i gruppen, og selv om båten blir ganske full, blir ingen nektet. En gledelig bok om å dele en båt kommer hva som helst, og å dele en te med en te.


En familie er en familie er en familie av Sara O'Leary. I et klasserom fullt av forskjellige studenter ber en lærer barna om å beskrive familiene sine. De er alle forskjellige. Noen har mamma og pappa, en annen bor sammen med besteforelderen, en annen har skilt foreldre, en annen stesøsken. Det er LGBTQ-familier, funksjonshemmede foreldre, fosterfamilier og mer. Fortelleren er et barn som lytter til alle beskrivelsene og innser at alle familier er spesielle fordi de består av mennesker som elsker hverandre.


Daniel's Good Day av Micha Archer. Å, hvordan jeg elsker denne optimistiske, føles bra bildeboken! Daniel kommer utenfor og spør sine mangfoldige venner og naboer hva det betyr for dem å ha en god dag. En gartner forteller ham at det er en god dag når biene besøker. Venninnen Emma har en god dag når vinden er tilstrekkelig for drageflyging. Boken har en så positiv melding, og etter å ha lest barna vil de elske å diskutere hva det betyr for dem å ha en god dag. Kanskje de til og med begynner å avstemme vennene sine også!


Mommy’s Khimar av Jamilah Thompkins-Bigelow. Jeg tror dette er forfatterens debutbildebok, og jeg ser frem til det som ennå kommer! En ung jente beundrer skjerfene moren bruker. Hun tar glede i å se gjennom skapet, danse med dem, prøve dem på og forestille seg mulighetene for når hun skal bruke sitt eget. Uansett hva leserens bakgrunn har, vil hvert barn se seg selv i den unge fortelleren når hun feirer khimar og det kjærlige forholdet hun har til moren.


Si hei! av Rachel Isadora. Carmelita går tur med hunden sin i nabolaget og hilser på alle sine naboer. Hver nabo svarer på sin side 'Hei!' på sitt eget språk. Barna mine hører sannsynligvis 4 eller 5 forskjellige språk hver dag bare ved å være utenfor, så det er hyggelig å ha en bok som anerkjenner den virkeligheten. Isadoras collageillustrasjoner er fantastiske ( som vanlig ).

Sumo joe
Sumo joe av Mia Wenjen. En morsom, positiv historie om en gutt som må lære å balansere sin kjærlighet til sumobryting med å være en god storebror. Jeg elsker hvordan japanske begreper er sømløst flettet inn i historien. En flott måte å introdusere barna for sporten, men likevel en fin historie om et søskenforhold.


Benji, den dårlige dagen, og meg av Sally J. Pla. Hvert barn ( og voksen ) må takle en dårlig dag, eller mange dårlige dager, egentlig. Sammy har en veldig, veldig dårlig dag. Det virker som om alt går galt og ikke bare det, men hans autistiske bror, Benji, opplever også en tøff dag. Sammy merker at Benji har et spesielt sted bare for ham når han begynner å bli overveldet, men Sammy har ikke et sted som det. Benji merker Sammys tristhet og hjelper broren sin ut ved hjelp av et blått teppe. Denne hjertevarmende boken lærer barna hvordan å ha et sted å besøke kan hjelpe dem med å regulere seg selv og den positive kraften i forbindelse med andre ( spesielt familie ).


Baabwaa and Wooliam: A Tale of Literacy, Dental Hygiene, and Friendship av David Elliot. Å, hvordan jeg elsker denne boka. Wooliam leser og Baabwaa strikker og mens de nyter dagen en skitten sau med forferdelige tenner ( som faktisk er en ulv ) vises. Men dessverre kan han ikke lese. Så Wooliam legger ut for å lære ham å lese, og Baabwaa vil strikke ham en fin frisk genser. Helt morsom!


Takk, Omu! av Oge Mora. Jeg elsker de fantastiske illustrasjonene av klippepapir i denne tidløse fortellingen om fellesskapsverdien av å dele og vise takknemlighet. Omu lager lapskaus og den deilige lukten fortryller nabolaget. En etter en, en mangfoldig gruppe besøkende, trukket inn av duften av Omus gryterett, banker på døren og ber om en bolle. Omu deler sjenerøst ut deler, men innser til slutt at hun ikke lenger har igjen for seg selv. Ikke vær redd! Naboene hennes glemmer ikke hennes vennlighet, og de slår seg sammen for å gi tilbake gunst.


Fest for 10 av Cathryn Falwell. En familie handler for, forbereder og setter seg sammen til et måltid. Jeg elsker spesielt bøker som viser matematikk i hverdagssituasjoner som shopping og matlaging. Det kan til og med få den lille interessert i å telle neste gang du legger henne i handlekurven i matbutikken! I tillegg er jeg alt for bøker som viser familier som har det gøy sammen.


Alma og hvordan hun fikk navnet sitt av Juana Martinez-Neal. Dette er en søt bok om en jente som oppdager en spesiell familiehistorie når hun spør faren hvordan hun fikk navnet sitt. Jeg elsker historien mellom generasjoner.


Anna Hibiscus ’Song av Atinuke er en fantastisk billedbok med en av mine favorittpersoner. Anna Hibiscus spiller også i sin egen kapittelbokserie, som vi har lest og elsket. Anna Hibiscus bor i det moderne Afrika, og hun føler så mye lykke at hun ikke vet hva hun skal gjøre med det hele! Hun henvender seg til familiemedlemmene sine for å få råd, og til slutt oppdager Anna sin egen personlige måte å uttrykke gleden på - gjennom sang.


Maks av Rachel Isadora er ikke bare en flott bok å lese hvis barnet ditt tror ballett bare er for jenter, men også fordi det viser barna fordelene ved å tenke utenfor boksen. Hver helg går Max og søsteren til henholdsvis baseball og ballett. En lørdag, når Max kommer til søsterklassen sin litt tidlig, finner han seg å akseptere lærerens invitasjon til å bli med. Max elsker det, og fra da av går han på klasse med søsteren som en måte å varme opp for baseballkampene sine, , takket være noen få strekninger, treffer han hjemmeløp!


Phoebe og Digger av Tricia Springstubb. Det er ganske klart for alle som noen gang har besøkt en sandkasse som gutter og jenter elsker graver like mye. Likevel gjetter jeg ( Jeg har aldri gjort en offisiell avstemning ) at de fleste skildringer av barn som leker med gravemaskiner er av gutter, og ikke jenter. Det gjør Phoebe til en forfriskende forandring. I sentrum er dette en historie om å lære å leve med et nytt søsken. Phoebe har en ny gravemaskin, og moren hennes har en ny baby. Phoebe må lære å dele moren sin, akkurat som hun trenger å navigere i sandkassen med andre barn som kanskje vil dele ( eller ta ) hennes nye gravemaskin.


Tiger og Badger av Emily Jenkins. Tiger og Badger er bestevenner, men det hindrer dem ikke i å krangle, selv om tilsynelatende trivielle ting. ( Men husk, ingenting er trivielt for et barn! ) Etter hver tiff er de imidlertid i stand til å rette opp ting, enten det er å jobbe sammen for å løse et problem, eller med et dumt ansikt. Dette er en av de beste bøkene om vennskap jeg har lest, og jeg oppfordrer deg til å hente en kopi!


Hvor langt elsker du meg? av Lulu Delacre. En nydelig bok som tar deg og barnet ditt med på en tur rundt i verden, forankret i kjærlighet til hverandre.


Takk til dyrene av Allen Sockabasin. Under hans Passamaquoddy-familiens flytting til vinterhuset i det landlige Maine, faller Little Zoo Sap av sleden. De lokale dyrene bryr seg om den redde gutten og holder ham varm. Da faren, Joo Tum, merker at sønnen er savnet, søker han bestemt etter gutten. Når han finner Little Zoo Sap, tar han seg tid til å takke hvert dyr for deres beskyttelse. Det var kanskje min favorittdel - at faren ikke bare hentet ungen sin og gikk - han var oppmerksom og takknemlig for dyrene!


Ser etter Bongo av Eric Velasquez. Jeg leste denne boken da den først kom ut, og jeg har kløet å sette den på en liste siden den gang. Det er få barnebøker med afro-latino-familier, og denne er helt herlig. En gutt leter etter sitt manglende kosedyr, og han ber alle rundt ham om hjelp. Svarene er sprinklet med spanske ord, og innredningen av huset gjenspeiler den kulturelle bakgrunnen for familien. Førskolebarn vil elske å se ledetrådene til hvem den virkelige skyldige i Bongos forsvinning er.


Lykkelig i huden vår av Fran Manushkin, illustrert av Lauren Tobia. En sjarmerende, rimende skildring av et mangfoldig samfunn som tar vare på hverandre, danner grunnlaget for denne tiltalende historieboken. En livlig by er vert for barn og foreldre i alle farger, religioner, evner og etnisiteter. Det er lagt vekt på berøringssansen - kiler, skinnede knær og klemmer, for bare å nevne noen - og en feiring, som tittelen antyder, av huden vi er i.

Følelser og karakter


Elefanten som likte å knuse småbiler av Jean Merrill. Som tittelen antyder, elsker en ung elefant å knuse små biler når de går forbi. Han elsker å knuse røde, gule, blå biler! Men hva skjer når en bilselger ikke tåler elefantens forkjærlighet for ødeleggelse? Han må finne en måte å temperere sin knusende entusiasme. En uvanlig, men lunefull førskolebok som barna vil glede seg over, kjenner gleden av å slå ned blokktårn og lignende!


Muren midt i boka av Jon Agee. Er vegger virkelig alt de er sprukket opp for å være? Du tror kanskje den ene siden er tryggere enn den andre, men er det virkelig? En liten ridder er overbevist om at fare lurer på den andre siden av en stor vegg. Selv når ridderen i økende grad utsettes for stigende trusler på siden av veggen som rustningen hans ikke vil beskytte ham fra, nekter han å se sannheten. Heldigvis for ham er ikke innbyggerne på den andre siden av veggen så blinde. Denne betimelige bildeboken snakker mye om vår oppfatning om sikkerhet, isolasjon og tillit til andre.


Hvordan være en løve av Ed Vere. Dette er en så fantastisk bok om hvordan det er mange måter å være et individ på. Leonard vet at løver forventes å være voldsomme, men han kommer ikke til å gå den veien. I stedet skal han være seg selv, skrive poesi og leke med venninnen Marianne, anda. Sammen skriver de et dikt for å fortelle de andre løvene at Leonard ikke trenger å leve opp til stereotypen. Historien inneholder en viktig melding om å være deg selv, spesielt for gutter som er under press for å være 'tøffe'.


Kaninen lyttet av Cori Doerrfeld er en fantastisk påminnelse om å lytte til behovene til de rundt deg. Skredder ( avbildet som kjønnsnøytralt slik at ethvert barn kan identifisere seg med Taylor ) bygger et tårn når en fugl kommer og slår den over. Taylor er veldig opprørt, og flere dyr kommer bort for å prøve å fikse situasjonen. De går imidlertid galt. De roper, lover hevn eller prøver å avvise Taylors sorg. Kaninen lytter imidlertid til og lar Taylor oppleve en hel rekke følelser over tapet av tårnet hans. Jeg elsket absolutt denne boka, og foreldre vil lære en god leksjon for seg selv når de leser den også!


Amandina . Av alle bøkene på denne listen, Amandina er min favoritt. Amandina er veldig talentfull, men veldig sjenert. Hun bestemmer seg for å stille opp et show. Hun rydder opp i et gammelt teater, konstruerer settene, syr kostymene, øver på akrobatikken og setter opp plakatene. Når hun åpner gardinene, er huset ( aka publikum ) er tom. Motløs, men målbevisst, setter hun forestillingen for livet, uten å vite at mens hun synger og danser publikum vokser ... Ruzziers illustrasjoner fremkaller kunstkomedie av hjemlandet Italia, og teksten hans fanger perfekt den sanne ånden og hjertet av hva det betyr å være en utøver.

kjempen av jum og andre vennighetsbøker for barn
Kjempen til Jum av Elli Woollard. Dette er en gledelig rimhistorie, og en morsom vri på Jack and the Beanstalk som førskolebarn vil elske å høre når de blir med på refren av 'Avgift!' sier han og 'Fi!' sier han og 'Fo!' sier han og 'Fum!' En sulten gigant er på jakt etter et velsmakende barn ved navn Jack å bite i. I løpet av søket møter han flere barn som ber om hans hjelp - å redde katter i trær osv. Den slags ting som kjemper er spesielt gode til - slik at når han finner Jack, belønner barna hans godhet med en kake og kjempen innser at sjokolade uansett er bedre enn barn.

The Subway Sparrow av Leyla Torres. Når en spurv blir fanget i et t-banetog, jobber en gruppe forskjellige individer sammen for å fange og slippe den skremte fuglen. Selv om t-banekjørerne ikke alle snakker det samme språket, overvinner deres ønske om å samarbeide for det store gode deres forskjeller.

Fantasi


Hank’s Big Day: The Story of a Bug av Evan Kuhlman. Denne historien kan dreie seg om en feil, men hver førskolebarn vil forholde seg til måten feilen går om dagen hans. Først starter du med små oppgaver som å våkne, spise og gå ut på tur, deretter utforske, observere og deretter delta i fantasifull lek med sin beste venn som elsker å late som om hun er Amelia Earhart. Etter sin spennende dag kommer han tilbake til sitt koselige og innbydende hjem under en stein. Så sjarmerende!


Tror du på enhjørninger? av Bethanie Deeney Murguia. Denne boka er så gøy! En hvit hest iført hatt stikker rundt. Men er det faktisk en hest? Kanskje det er en enhjørning i forkledning? Selv når hatten løsner, får smarte illustrasjoner deg til å lure på om hesten egentlig ikke er en enhjørning. Eller er bare fantasien din? Barn vil elske humor og måten historien stiller spørsmål om virkeligheten i det de ser.


Hoot Owl, mester i forkledning av Sean Taylor. En melodramatisk ugle er på jakt. Han er sulten, men som en klok ugle er han en forkledningsmann og vet akkurat hvordan han skal fange byttet sitt. For å fange en kanin, forkledning han seg som en gulrot. For en due blir han et prydfuglbad. Han ser ikke ut til å ha mye hell, men uansett! Han er uheldig og når han endelig får middagen ( Jeg vil ikke gi det bort! ) verden kan sove igjen. Jeg elsker absolutt den skumle, latterlige humoren til denne boken. Jeg kunne knapt inneholde latteren min, noe som selvfølgelig fikk sønnene mine til å elske det enda mer, for tilsynelatende når mor ler, er livet morsomt.


Fromme ! av Barbara McClintock er en fantastisk gledelig lesning høyt for småbarn og førskolebarn. Denne historien om en jente som drar på tur i en racerbil, feirer gleden av fart! En natt tar Annie på seg hjelmen ( sikkerhet først! ), hopper inn i bilen hennes og zoomer ut gjennom vinduet på soverommet hennes, med kurs på et eventyr som bare er begrenset av fantasien. Teksten er enkel og til det punktet, slik at leseren kan reise stedfortredende med raceren over landskapet. Illustrasjonene er smarte og engasjerende. En perle.

undrende bjørnebok om kunst
Wonder Bear av Tao Nyeu. En overdimensjonert bok som var en vinner med både min 4 og 8-åring som begynte å fortelle historien til hverandre, jeg måtte knapt engasjere meg! En dag starter en jente og en gutt. Pakken med frø vokser jevnt og trutt til vannmeloner, men hatten de plantet vokser raskt til et magisk vintre som signaliserer begynnelsen på et lunefullt eventyr. Dette var en vinner i vårt hjem.


Snekkeren av Bruna Barros. En ordløs bok som du kan bruke til å inspirere barna til å utforske mulighetene til vanlige gjenstander. En gutt blir opptatt av mulighetene til et målebånd, og han forlater elektroniske skjermer for å skape og konstruere. Strålende.

Bare for moro skyld


Squeak, Rumble, Whomp! Whomp! Whomp !: Et Sonic Adventure av Wynton Marsalis. En sprudlende feiring av hvordan hverdagsgjenstander gir superjazzy lyder. Fantastisk og flott å lese høyt for førskolebarnet ditt så vel som de yngste fangene dine!


En sulten løve, eller et svindlende utvalg av dyr av Lucy Ruth Cummins er for de av oss som elsker en god dose subversiv humor. Jeg vil ikke ødelegge boken fordi alle trenger en god, sunn gisp av overraskelse, så i stedet vil jeg sette scenen for deg. Løven ser frem til en morsom dag med sine søte uklare venner. Men de forsvinner stadig .... Hvorfor? Kommer de tilbake?


Den blandede lastebilen av Stephen Savage. Fantastiske hijinks oppstår når en sementbil går ut for sin første dag på jobben. Men stopp på feil steder fører til blanding av kake, frosting og mange bobler. Denne boken er en fin måte å injisere litt humor i all lesing om konstruksjonstema du vil gjøre i løpet av barnets førskoleår!


Kyllinger til unnsetning av John Himmelman . Ting fortsetter å gå galt på Greenstalk Farm. Bonden slipper klokken i brønnen, sauen går seg vill, kua blir sittende fast i treet ... og mer! Hvorfor vil fikse alt? Kyllingene, det er hvem! Morsomme førskolebøker er essensielle, og denne er en vinner. Førskolebarn vil elske den repeterende, men morsomme naturen til denne historien, i tillegg til å oppdage alle slags detaljer i illustrasjonene. Ytterligere latter kan fås med kyr, griser og ender til redningsbøkene!


Naken ! En stund var sønnen min OBSESSERT med denne boka. Jeg overdriver ikke. Vi leser den hver natt før sengetid i flere uker. Han gjentok også boka flere ganger om dagen - hver gang han fant seg selv uten klær på, faktisk. Jeg må si, jeg elsket å se ham bli så involvert i å overføre sin kjærlighet til en historie til det 'virkelige' livet! Jeg kan ikke forestille meg at et barn ikke liker denne boka. Er det noe barn som ikke elsker å løpe rundt i bursdagsdrakten sin? Jeg tror ikke. Både forfatteren og illustrasjonen har perfekt fanget gleden som kommer med en kul bris på ens bare bakside.


Undertøy! av Jenn Harney. Ærlig talt, hvilket barn liker ikke en morsom, rimende bok om undertøy? Selv om denne høytlesningen er rettet mot førskolebarn til 6-åringer, kunne ikke min 10-åring motstå det. Da jeg sa, 'Kom hit, vil jeg lese denne boka,' svarte han, 'Nei! Jeg hører ikke på en bok om undertøy! ' Jeg svarte at jeg i stedet skulle lese det høyt 'for moren min', som tilfeldigvis var rommet. Selvfølgelig la jeg alt i det, og han var fort rask og måtte undersøke alle bildene! Les denne høyt, du blir ikke lei deg!


Å nei! av Candace Fleming gjør en flott høytlesning for en gruppe. Tiger venter skjult ved et hull i bakken. Frosk er den første som faller i. 'Å nei!' Deretter kommer mus, så en loris, og en rekke dyr som uten hell prøver å redde de som kom foran dem. Jolly, hoppende rim og onomatopoeic tekst oppfordrer barna til å delta i 'oh, no!' avstå når dyr glir ned i det dype hullet. Men vil tigeren virkelig kunne fange dem? Eller vil han også falle i hullet?


Angus and the Ducks av Marjorie Flack. Moderne førskolebarn elsker fortsatt denne boka fra 1930-tallet. Angus er en veldig nysgjerrig Scottie-hund, og en dag unnslipper han hagen ved å krype under hekken. På den andre siden oppdager han alle noen veldig interessante ender!


Petunia av Roger Duvoisin. Petunia er en herlig, quirky, ikke altfor lys gås som er under inntrykk av at det å være i besittelse av en bok gjør henne til den smarteste skapningen på gårdsplassen. Hun tar på seg luft og gir svært tvilsomme råd, men blir raskt og humoristisk brakt til oppgave av de andre husdyrene og løper inn med en boks med fyrverkeri.


Jeg tør deg ikke å gjesp av Helene Boudreau. Alle kjenner den smittsomme kraften til et gjesp. Bare prøv å ikke gjesp når noen nevner det! ( Jeg vedder på at du gjesper akkurat nå! ) Heldigvis har fortelleren alle mulige triks for å holde gjesping, og dermed unngår leggetid. Dette er en morsom leggetidbok og min 4-åring og jeg liker å se hvem som kan holde ut med å gjespe lengst før boka er ferdig. Så langt har han vunnet hver gang.


Child Wrestles the World av Yuyi Morales er kjempegøy! Min yngste sønn er veldig interessert i alle ting som 'kjemper' akkurat nå, og denne Pura Belpré-vinneren ble en stor hit med ham. Ved hjelp av sin livlige fantasi bruker Niño wrestles sine stjernebevegelser, som 'kile tackle' og 'puzzle muzzle' til de beste alarmerende intergalaktiske motstanderne, men når det gjelder hans største utfordring, 'Las Hermanitas', trekker Niño ut sin helt spesielle beveger seg. Niño forestiller seg selv som en 'Lucha Libre' bryter. En sluttnote beskriver denne typen teaterbryting populær i spansktalende land.


Sergio lager et sprut av Edel Rodriguez. Begge sønnene fniste av ideen om at en pingvin kunne elske vann, men likevel være redd for å svømme. Svømmelæreren, fru Waddle, gir ham litt mild oppmuntring, og Sergio tar endelig steget ( så å si ). Selv om mine nesten 5 og nesten 9 åringer ( aldri for gammel for bildebøker! ) likte dette Jeg tror det enkle plottet og den milde humoren gjør det til et godt valg for førskolebarn.

149 engelnummer


The Line Up Book av Marisabina Russo. Elsker dere barna å stille opp? Guttene mine lagde for alltid kryssende linjer med biler og lastebiler. Neste gang du går over en av deres lange, svingete leker med leker, klapper du deg selv på ryggen, fordi barnet ditt lærer alt om mønster og romlige forhold, viktige ferdigheter for matematisk læring.


The Happy Owls av Celestino Piatti. Dette kan være min favorittbok på listen, og når du leser den, vil du få en klar følelse av hvilke typer bøker som får meg til å le høyt. For latter høyt på slutten er det jeg gjorde. Boken ble utgitt første gang i 1964, men jeg leste den for første gang bare nylig. Historien begynner med en gaggle av ulykkelige fjøsdyr som ikke vet hva de skal gjøre med seg selv, bortsett fra krangling med hverandre. Uglene fører imidlertid en lykkelig og innholdsrik tilværelse. Når de andre ber uglene om å avsløre hemmeligheten sin, blir de forbløffet! Men det er alt jeg kan si uten å gi det bort. Beklager. Piattis illustrasjoner er helt fantastiske. Uglenes røde øyne formidler en fantastisk humor og sannhet!


Flere bjørner av Kenn Kesbitt. I denne veldig morsomme bildeboken skriver en forfatter en bok uten bjørn i seg. Ingen. Ingen bjørner. Men noen vil ha bjørn. FLERE bjørner. Hvor mange bjørner kan uansett få plass i boka? Barn vil le og rope, 'flere bjørner !!' til de begynner å rope 'flere kyllinger'? ( Beklager, du må lese boka for å vite hva jeg mener. )

Folklore


Kaninens gave av George Shannon er en mild kinesisk folkeeventyr om å gi til andre. Kanin finner en kålrot i snøen, men mens han spiser den, tenker han på kameraten sin, Esel, og lurer på om hun har noe mat. Kanin etterlater den ekstra kålroten sin ved Donkey's door, og når Donkey finner den, etterlater hun den til naboen Geit. Fortsett fortsetter det, med hver venn, i sin tur, med tanke på trivselen til en annen. Til slutt kommer de alle sammen til et måltid i vennskap. En fantastisk historie.


Rabbit’s Snow Dance av Joseph og James Bruchac. I denne gjenfortellingen av en Iroquois pourquoi-historie utfører den snøelskende kaninen sin snødans så mange ganger at snøen faller til den dekker trærne. Dessverre for Rabbit fører dette til et lite uhell som nå forklarer hvorfor halen ikke lenger er saftig lang.


Bestemor og den store kalebassen: En bengalsk folkeeventyr av Chitra Banerjee Divakaruni. Når bestemor legger ut for å besøke datteren, må hun reise gjennom jungelen. På veien truer mange ville dyr med å spise henne, men hun utsetter dem ved å forklare at hun vil være fylligere på reisen hjem ( etter at hun har festet seg ved datterens bord ). Hennes skjul-i-en-kalebas-strategi på vei hjem lurer alle bortsett fra reven, men hennes trofaste hunder redder dagen ( og henne ).


Topper og bunner av Janet Stevens er en trickster fortelling med røtter i det amerikanske sør, så vel som i Europa. Amerikanske folkeeventyr i postkolonialtiden henter ofte fra fortellerne europeiske aner. Den late bjørnen eier en gård, men siden han ikke vil gjøre jobben, gjør han et kupp med den fattige kaninfamilien. Avtalen er at kaninene skal jobbe landet og dele innhøstingen i to med bjørnen. Kanin vil bare vite, vil Bjørn ha topper eller bunn? Når Bjørn velger topper, planter Kanin rotvekster. Når Bear velger bunn, planter Rabbit mais. Dette er en smart, morsom historie og flott for historien.


Head, Body, Legs: A Story from Liberia av Won-Ldy Paye og Margaret H. Lippert. I ganske lang tid var min yngste sønn helt opptatt av denne boken. Denne fortellingen om hvordan menneskekroppen ble til i sin form i dag er også en historie om viktigheten av samarbeid og besluttsomhet.


Maria hadde en liten lama av Angela Dominguez. Førskolebarn elsker å høre nye tar på kjente historier og rim. Dette klassiske barnerimet har en peruansk vri. Illustrasjonene er herlige. Tospråklig.

Trenger du flere førskolebøker?

Del Med Vennene Dine: