Finn Ut Antall Engel

7 fordeler ved å gi barnet ditt oppgaver – hvordan oppgaver kan være et viktig verktøy for læring

Å mase barn til å gjøre oppgavene sine er ingens favorittdel av å være forelder. Faktisk bare 56 % av amerikanske foreldre spurte spør barna sine om å gjøre noen husarbeid i det hele tatt.

Noen foreldre mener at vi bør la «barn være barn». Det er bare så mange timer i døgnet, og barn bruker allerede så mange av dem på skolearbeid eller fritidsaktiviteter.

Kanskje bør gjøremål overlates til de voksne i familien? Tross alt vil barna oppleve nok hardt arbeid når de vokser opp.Mange av oss blir dratt inn i denne måten å tenke på, men husarbeid er faktisk veldig viktig for barn. Og å slippe de små ut av kroken så lett kan bety at de går glipp av en utmerket læringsmulighet.

Hvorfor er oppgaver viktige for barn?

Mens barna trenger tid til å slappe av og ha det gøy, passer de noen få gjøremål inn i dagen gjør gi en rekke fordeler.

Å gi et barn gjøremål gir mer kvalitetstid sammen som familie. Mens deling av belastningen kan også bidra til å senke foreldrenes stressnivå!

Men det er betydelige pedagogiske og utviklingsmessige fordeler for barna også...

7 fordeler med å gi barnet ditt oppgaver

1. Arbeidsoppgaver bygger en sterk arbeidsmoral

'Du får ikke noe for ingenting', og gjøremål bidrar til å bringe dette ordtaket til live. Enten du bytter klistremerker, godbiter, en godtgjørelse eller bare noen rosende ord for fullførte gjøremål, lærer du barna dine at hardt arbeid har sine belønninger.

Barn opplever forsinket tilfredsstillelse, som senere vil hjelpe dem til å studere hardt på skolen, håndtere frustrasjonene sine og jobbe mot langsiktige mål.

2. Større barn lærer livsferdigheter

Å steke et egg. Rengjøring av toalettet. Vasker sine egne klær. Å hjelpe barna dine med å utvikle denne typen livsferdigheter gjør dem mer selvstendige.

Når det er på tide for dem å forlate hjemmet, vil barn som regelmessig har hjulpet til rundt i huset på meningsfulle måter, være bedre i stand til å ta vare på seg selv.

sikade åndelig betydning

3. Små utvikler motoriske ferdigheter

Den praktiske naturen til gjøremål kan være svært fordelaktig for førskolebarn og yngre barn spesielt.

Å sette bokser i skapet, sortere klesvask, hakke frukt (med en smørkniv!), eller forsiktig helle ut juice er alle oppgaver som hjelper barnets fysiske utvikling. På skolen gir dette seg utslag i god pennekontroll og forbedret evne på idrettsbanen.

4. Barn kan trene på teamarbeid

Uansett alder, når barn gjør oppgaver, erkjenner de at de er en del av familieteamet – de jobber for det beste alle .

Å samarbeide med andre og lære å føle empati hjelper barna å bygge solide relasjoner fra de er små, noe som vil tjene dem godt gjennom skolen og utover.

5. Arbeidsoppgaver forbedrer tidsstyringsferdigheter

Å tilpasse oppgaver rundt lekser, leketid og å se venner er en utfordring for barn. Men å utvikle disse tidsledelsesferdighetene gjennom husarbeid er veldig viktig, spesielt for tenåringer. Når barna kan disponere tiden sin, overholder de leksetidsfrister, holder fokus på oppgavene og prioriterer fornuftig.

6. Arbeidsoppgaver bygger selvtillit

Når du gir barnet ditt gjøremål, viser du at du stoler på det og gjerne gir dem litt ansvar. Dette er med på å bygge barnets selvtillit.

De begynner også å stole på sine evner og ser på seg selv som dyktige og viktige for familiens velvære.

7. Det gjør dem lykkeligere i det lange løp - ja, virkelig!

Vi har alle opplevd tilfredsstillelsen av en godt utført jobb. Og selv om barn kan ta litt motivasjon, vil de oppleve en følelse av prestasjon når de fullfører oppgavene de har blitt tildelt.

Dessuten, a studie utført av University of Minnesota viste at barn som fikk gjøremål fra de var små, vokste opp til å lykkes mer i karrieren og relasjonene sine som voksne.

Så mens 12-åringen din kan anklage deg for ' ødelegger sitt liv' ved å få dem til å dekke bordet eller vaske oppvasken, vær trygg på at du faktisk gjør det motsatte.

Hvilke gjøremål passer for barnet mitt?

Så det er grunnen til at gjøremål er så viktige for barn og tenåringer. Er du overbevist? Da er det på tide å begynne å delegere!

spionbøker for 12-åringer

Selv om oppgavene absolutt ikke vil bli fullført til samme standard som du er vant til, prøv å være tålmodig. Jo oftere barna gjør oppgaver, desto bedre blir de med dem.

engel nummer 600

Her er noen ideer for alderstilpassede jobber rundt om i huset.

Oppgaver for førskolebarn

Barn i denne alderen er naturlig hjelpsomme. De elsker å bli involvert i det mamma og pappa gjør, så dra nytte av det!

Be dem om å rydde lekene sine - et organisert lekeområde med lavt oppbevaringsnivå gjør dette mye enklere. De kan dekke bordet til middag og ta oppvasken til vasken etter et måltid også.

Hvis førskolebarnet ditt trenger litt ekstra motivasjon, prøv et klistremerkediagram. Enkle belønninger kan gjøre underverker i denne alderen.

Arbeid for barn i skolealder

Du kan gi barn i skolealder litt mer ansvar. De bør alltid legge vekk veskene og skoene når de kommer hjem, og de kan også fylle oppvaskmaskinen, vanne hagen og legge fra seg de rene klærne.

Du kan til og med lære dem å gjøre noen grunnleggende rengjøringsoppgaver som å tørke støv og feie gulvet. Det er viktig at du viser dem hvordan de skal gjøre oppgaven først - og aksepterer at det vil ta tid å lære dem.

Arbeidsoppgaver for tenåringer

Når barna når tenårene, er det på tide å begynne å forberede dem på et liv utenfor familiens hjem. Be dem handle dagligvarer, gå tur med hunden, lage mat, rengjøre badet eller klippe plenen.

Det kan være lurt å tilby en godtgjørelse i retur for å gjøre oppgaver. Eller du foretrekker kanskje å holde de to tingene adskilt – å oppmuntre tenåringer til å hjelpe til i huset som medlem av familieteamet i stedet for for pengebelønning.

Hvis du får barnet ditt til å gjøre oppgaver, husk det (til tross for alle klagen) hjelper du dem med å utvikle et viktig utvalg ferdigheter – ferdigheter som vil hjelpe dem til å lykkes, både nå og i fremtiden.

Hvem hadde trodd å ta ut søpla kunne være så livsforandrende!?

Del Med Vennene Dine: