7 måter å øke karrieremulighetene dine som heltidsarbeider

Når du vil gjøre en karriereendring eller øke dine nåværende karrieremuligheter, kan du ofte komme i en vanskelig situasjon. Du vil uten tvil se på å studere og måter å kvalifisere deg på, men det kan være at du har liten tid til å ta fatt på disse satsingene. Det er imidlertid måter du kan forbedre dine karrieremuligheter, selv om du bare har litt tid hver uke, og her er noen tips som kan hjelpe.Innholdsfortegnelse

Se hvor du kan bevege deg i din nåværende rolle

Noen ganger kan rollen du ønsker, bli funnet på din nåværende arbeidsplass, men du har kanskje ikke blitt fremsatt for det fordi lederen din enten ikke tror du vil være interessert eller tror du ikke har de riktige ferdighetene. Imidlertid liker arbeidsgivere å promotere internt, da det sparer penger og problemer og betyr at de allerede kjenner personen som blir ansatt godt.

I tillegg til å se på kampanjer, hvis du ikke er fornøyd med din nåværende rolle, kan du se om du kan få et internt trekk. Hvis du tenker på en karriereendring, men likevel elsker selskapet, så hold øye med interne ledige stillinger for å se om noe av interesse kommer opp. Hvis du passer godt inn i selskapet, men ikke har de riktige ferdighetene eller erfaringene, kan arbeidsgiveren din være villig til å overse det litt for å holde deg ombord.

Nettverk

Nettverk er ikke bare for å lande en jobb, det kan hjelpe deg med å gå lenger når du er ansatt. Nettverk i virksomheten din, og du vil finne ut om muligheter for interessante prosjekter eller til og med kommende roller. Du kan også knytte nettverk til bransjearrangementer, der du kan finne ut mer om konkurrenter, landkontoer eller bare generelt få navnet ditt der ute.

Studer på fritiden

Hvis du ikke har kvalifikasjoner for å endre karriere eller ta neste steg, hvorfor ikke få dem på fritiden? Online læring er ikke bare for korte kurs, du kan gjøre alt fra en lavere grad til mastergrad, MBA eller andre spesialistkvalifikasjoner. For eksempel, hvis du alltid har drømt om å undervise, kan du ta en online master med University of Redlands School of Education , som vil hjelpe deg med å ta det første trinnet.

21 sept stjernetegn

Denne typen programmer er spesielt populære blant eldre studenter som ikke kan forplikte seg til et heltidsstudium, men som likevel ønsker å oppnå kvalifikasjoner.

Hold deg oppdatert med din bransje

Å vite hva som skjer i bransjen din, vil hjelpe deg med å bestemme hvor du skal ta karrieren din neste gang. For eksempel, hvis det er mangel på visse ferdigheter, kan du kvalifisere deg og gjøre deg mer attraktiv for potensielle arbeidsgivere. Du kan også finne ut om nye oppstartsbedrifter og hvilke selskaper som utvider seg, og kommer foran arbeidsmarkedet.

De fleste bransjer har fagmagasiner, så sørg for at du abonnerer.

Ta på deg nye prosjekter på jobben

Hvis din nåværende rolle er uinspirerende, hvorfor ikke utvide omfanget av det du gjør? Mange ledere finner gjerne nye oppgaver for de ansatte, og det får deg til å se entusiastisk ut hvis du melder deg frivillig til å ta på deg prosjekter. Deretter kan du ta nye ferdigheter og erfaring til din neste jobbrolle, noe som gjør det mer sannsynlig at du blir ansatt.

Gjør praksis

Sliter med å komme inn i et nytt felt? Mange eldre mennesker søker nå om praksis for å hjelpe dem med å komme inn i den rollen de ønsker. Internships pleide å være noe du ville gjøre på college, men nå som folk ofte har flere karrierer, blir det vanlig å se folk i slutten av 20-, 30- og utover få erfaring som praktikant.

Mange praksisplasser kan tilby fleksibilitet, spesielt hvis de ikke er betalt, slik at du kanskje kan passe den inn i den betalende jobben din.

Jobb med dine myke ferdigheter også

Du vil bli overrasket over hvor mye arbeidsgivere verdsetter myke ferdigheter, som inkluderer kommunikasjons- og menneskelige ferdigheter, og andre typer sosial og emosjonell intelligens. På konkurransedyktige felt, jobber med dine myke ferdigheter kan hjelpe deg med å holde deg foran konkurransen. Hvis en stor gruppe mennesker kjemper om den samme jobben, alle med samme kvalifikasjoner og lignende erfaring på CV-en, vil du kunne være i stand til å demonstrere kommunikasjon, ledelse og andre ferdigheter.

Å være i en karriere du ikke liker, kan gjøre at du føler deg fanget, men selv om penger og omstendigheter ikke tillater deg å forlate jobben din, er det måter du kan jobbe med karrieren din og fortsette å jage etter drømmen din. Bare noen få timer i uken med å studere, jobbe frivillig eller prøve nye ting kan utgjøre en enorm forskjell for dine karrieremuligheter, og hvem vet hvor ditt harde arbeid kan føre deg.

Del Med Vennene Dine: