Finn Ut Antall Engel

70+ livsundervisning og råd jeg vil lære mitt yngre selv

I løpet av de siste årene har jeg lært mange verdifulle livstimer og vil gjerne dele dem med deg. Disse tipsene er ikke aldersbegrenset, jeg skulle bare ønske jeg ville ha kjent om dem tidligere.

Jeg antar at det å gjøre feil og lære av dem er den viktigste leksjonen i livet, ikke sant? Vel, for de av dere der ute som ikke vil falle i de samme fellene, hvorfor ikke lære av andres feil?

Du kan ikke leve lenge nok til å gjøre hver eneste feil i verden selv.Å fortelle deg at jeg vet alt det er å vite om livet, ville være en fullstendig løgn. Virkeligheten er at ingen virkelig vet hva vi alle gjør på denne planeten. Jeg er sikker på at folk har noen gode teorier, men ingen vet det egentlig.

Sørg for å holde en mens du leser åpent sinn . Ingenting er perfekt. Selv denne artikkelen. Du kan argumentere for hvert eneste punkt nevnt til kyrne kommer hjem. Jeg forventer ikke at du er enig i alt jeg skrev, men jeg håper du vil lære og bruke noen av disse leksjonene i ditt eget liv. Nyt!

Bli den beste: Hvis det er noe du virkelig er interessert i, ikke bare les om det på nettet. Øv håndverket ditt og bli best - det er helt innen rekkevidde.

27 mai stjernetegn

Bli-det-beste

'For det vi må lære før vi kan gjøre det, lærer vi det ved å gjøre det?' - Aristoteles

Ikke kjøp henne en diamant: Det er ganske trist at menn og kvinner har blitt hjernevasket til å kjøpe diamanter (her kommer hatpost). Trenger du virkelig å bruke alle de pengene? Hva med å sette pengene mot noe annet? Prisene på disse karbonsteinene er blitt kunstig drevet opp av karteller som hamstrer dem for å begrense forsyningen. Denne videoen av College Humor gjør en god jobb med å forklare dette emnet med humor.

Ikke over plan: Ikke prøv å fokusere på å planlegge et omfattende plan for hvordan du vil at livet ditt skal trene; det vil sjelden finne ut hvordan du forventer. Ta det som det kommer.

'Livet er det som skjer med deg mens du er opptatt med å lage andre planer.' - Allen Saunders

Les mer: Begynn å lære om nye ting så tidlig du kan. Ikke vent til du er gammel og kjeder seg . Prøv å lese minst 2-3 timer om dagen. Plukk opp en bok du synes er interessant og dykk i.

Før hadde jeg ikke hat å lese, jeg så aldri poenget (facepalm). I stedet for å lære nye ting så jeg tankeløse TV-programmer. Jeg var en idiot. Ikke vær som meg. Her er et utrolig tilbud for å få deg motivert:

“Det har vært gazillioner av mennesker som har levd før oss alle. Det er ikke noe nytt problem du kan ha - med foreldrene dine, med skolen, og en mobber. Det er ikke noe nytt problem som noen ikke allerede har hatt og skrevet om det i en bok. ' - Will Smith

Det er aldri for sent: Det er aldri for sent å bli forelsket, få barn, gifte seg, reise verden rundt, starte en bedrift, finne lidenskap osv. Med mindre du bokstavelig talt ligger på dødsleie.

Bare fordi du kan, betyr ikke det at du burde: Denne er ganske selvforklarende, men kan brukes på nesten alle avgjørelser i livet ditt.

Kom deg ut: Gå og gjør ting. Ta en biltur, gå på fottur, opplev fallskjermhopping, møte nye mennesker, gå et sted du aldri trodde at du ville dra. Du vil ikke angre gjør det. Samle stunder ikke ting.

Samle-øyeblikk

Unngå nakenbilder: Ikke la noen ta bilder eller videoer av deg naken, med mindre du prøver å lekke den for å bli kjent og få et tv-show. Din nåværende kjæreste kan være din eks i morgen, så vær smart om det.

Ikke dater før du er 20: Seriøst er det sjelden verdt innsatsen, og du har all tid i verden til å finne din sjelefrende. Bruk litt tid på å lære hvem du er først.

Ikke bekymre deg for karakterer: Forsikre deg om at du faktisk lærer materialet, ikke bare bestått eksamen. Arbeidsgiveren kunne ikke bry seg mindre om hva GPA var. De vil se erfaring, skarpe tenkeevner, arbeidsmoral og mest resultater.

Vær snill: Du vil møte massevis av flotte mennesker gjennom hele livet som vil lære deg utrolige leksjoner, men de vil ikke ha noe med deg å gjøre hvis du er slem.

Skriv mye: Få stemmen din der ute, og prøv å bli kjent i noen kretser; folk vil vite at du er en proff på hva du vil oppnå.

Vær ærlig: Hvis du er vant til å ligge deg inn og ut av ting, ikke bry deg. Alt det gjør er å forårsake problemer, og det kommer til å innhente deg før eller senere.

Omfavne enkelhet og minimalisme: Still dette spørsmålet før du handler på noe: 'Skal dette komplisere livet mitt?' Hvis ja, ikke gjør det. I nei, så gå for det. Du bør fokusere på å slette rot fra livet ditt.

Omfavne-minimalisme

Vær åpen: Du trenger ikke å fortelle alle livshistorien din, men det kommer ikke til å skade deg å være åpen med folk som stiller spørsmål.

Hold kontakten: Ikke glem den vennen du har hatt siden barnehagen bare fordi du er på college nå; ikke miste kontakten med menneskene som alltid har vært der.

Finn en veldedighet: Velg å donere pengene dine til en sak som er lokal, få lokal innflytelse i samfunnet ditt og gjøre noe godt for de rundt deg.

Ikke alt er perfekt: Noen ganger vil til og med drømmejobben være forferdelig. Du vil kjempe med ektefellen din, og det vil være problemer i livet; bare godta dem og prøv å gjøre ditt beste.

Ikke kast bort tiden: TV hjelper deg ikke med å oppnå noe; ikke bruk for mye tid på å gjøre ting som ikke fører deg noen vei.

“Tiden flyr som en pil; frukt flyr som en banan. ” - Anthony G. Oettinger

Vet at erfaring er større enn penger: Ikke bekymre deg så mye for å være rik mens du er ung. Du skal være blakk og streife rundt en stund. Gå og lær noe.

Vær lidenskapelig: Sørg for at du finner noe å være lidenskapelig opptatt av mens du er ung.

“Hver eneste store drøm begynner med en drømmer. Husk alltid at du har i deg styrken, tålmodigheten og lidenskapen for å nå stjernene for å forandre verden. ” - Harriet Tubman

Få venner: Dette er mennesker som vil gi deg mer erfaring enn noe annet kan. Senere kan de bli forretningsforbindelser, eller en god skulder å gråte på.

Ha alltid et mål: Selv om du ikke skal planlegge hele livet ditt, har du en drøm du vil følge. Hvis det endres, må du sørge for at du har noe nytt å sikte på.

Alltid-ha-et-mål

Delta i en diskusjon: Begynn å snakke med så mange mennesker som mulig. Du vil bli kjent med navn og ideer som er knyttet til disse navnene.

Se opp til noen: Finn noen som har gjort det bra, og følg deres vei; bli kjent med hva de har gjort. Sett dine egne standarder, men beundre noen som inspirerer deg.

4. klasse bøker å lese

Forstå at foreldrene dine hadde det dårligere: Målet deres var å gjøre livet ditt lettere, og det gjorde de sannsynligvis. Ta noen leksjoner fra dem, hør når de snakker. Du trenger ikke nødvendigvis å ta rådene deres, men sørg for å lytte.

Ta kroppen din for hva det er: Ingen er perfekte, og jo raskere du forstår at du aldri vil være perfekt, jo bedre har du det.

Familiesaker: Ikke ta familien din for gitt siden de alle er der for å støtte deg, i de fleste tilfeller. Familien din kan være et godt verktøy.

Ikke se etter sympati: Noen mennesker kan ikke vente på en grunn til å dømme deg; aldri se etter sympati fra folk. Du kan dele problemet ditt, men hvis du kan løse det, burde du sannsynligvis gjøre det.

Stol på ingen: Selv om det er flott å ha støttende venner og familie, er det alt på deg når det kommer til hvor suksessen din kommer fra. Fokuser på å gjøre ditt beste.

Velg: De trenger ikke alltid å være de rette, men ta valg, og aldri nøye seg med mindre enn du tror du fortjener.

Ikke velg en vice: En og annen drink er vanligvis ok, men ikke begynn å drikke, spill, røyking, narkotika og sove. Hver av disse tingene vil innhente deg. Livet handler om å opprettholde en balanse.

Ikke velg en last

Mennesker er mennesker: Det stemmer, høyskoleprofessorer og sjefen din, som du kanskje hater, er alle mennesker. Tenk på dem på denne måten, så får du bedre forhold.

Pleie mindre: Det er viktig å elske mennesker, men ikke legg alt i forholdene dine, siden dette kan føre til at du blir obsessiv og mister mye til slutt.

Å bli rik er vanskelig: Det betyr ikke at det er umulig. Det betyr bare at du må jobbe hardt for å være velstående. Vi har alle drømt om det, men du må handle.

Ikke tvil: Hvis du begynner å tvile på dine evner, vil du ikke ende opp med å komme veldig langt med noe du ønsker å oppnå. Prøv å fokusere på det du KAN gjøre.

Noen mennesker liker deg ikke: Vanskelig å forestille seg, ikke sant? Det er noen mennesker du bare ikke kan ta, uansett hva du gjør. Ikke fokuser på disse menneskene. La dem være.

'Jeg vet ikke nøkkelen til suksess, men nøkkelen til feil er å prøve å behage alle.' - Bill Cosby

Noen har gått gjennom det: Tenk på det verste øyeblikket i livet ditt, noen har vært der, og noen andre vil være der, og de kom gjennom det. Slutt å synes synd på deg selv. Livet ditt er i dine egne hender, gjør noe med det.

Ikke følg noen blindt: Ikke bruk tid på å sette energi på årsaker du ikke forstår eller bryr deg om å forstå. Lag din egen vei.

Don

Ikke skjul ting fra ektefellen din: Dere er begge på samme lag, og det er så viktig å huske. Kom rent, fortsett og samarbeid.

Spar penger: Det er alltid en god ting å ha litt penger klare.

Gresset er aldri grønnere: Ganske selvforklarende, men det er veldig sant. Tenk aldri på hvor mye bedre ting kan være.

Ta litt tid: Vær takknemlig for hva du har, og fokuser aldri på det du ikke har. Noen ganger trenger du bare å huske at du har det bedre enn noen.

Ingen stirrer på deg: Folk er altfor bekymret for seg selv, og de bryr seg ikke om du ikke ser best ut; folk bryr seg mer om seg selv enn noe annet.

Det er ingen Riktig tid : Dette sies vanligvis om å få barn, men i virkeligheten er det ingen bedre tid enn akkurat nå å begynne å gjøre hva du ser frem til.

Folk elsker humor: Prøv å finne måter å få folk til å le når du snakker med dem; det vil vinne over hjertene deres.

Skjem bort deg selv: Ikke vær redd for å bruke ressursene dine på ting som er viktige for deg. Få ekstra søvn, kjøp fine ting, og gjør noe spesielt som er akkurat for deg.

Skjem bort deg selv

Tid er den mest verdifulle varen: Uansett hvor mye penger du har, kan du aldri kjøpe tilbake tid.

Lær å beklage: Ja, selv om du ikke tar feil. Svelg din stolthet og gjør det. Det vil gjøre livet ditt mye lettere. Det spiller ingen rolle hvem som har rett eller galt. Bare spør deg selv: 'Vil dette ha betydning om 3 eller 5 år fra nå?' Hvis svaret er nei, så ikke stress med det.

Ikke tell dager: Noen mennesker er så glade for å fylle 18, 21, 25, 40 osv., Men det er ikke noe poeng i det. Det er bare et år til, og nå er du bare eldre. Det er ingenting galt med å feire noe, men hvorfor trenger du noen andre som forteller deg hva du skal feire?

Du har makten til å gjøre hvilken som helst dag til en feiring. For mange mennesker faller for fabrikerte helligdager som Valentinsdag. Hvorfor ikke sende kona eller kjæresten blomster på en tilfeldig tirsdag? Overrask henne.

Branding suger: Ikke la store selskaper fortelle deg hva du trenger. Hvis du ikke vet hvordan reklame fungerer, vil du hele tiden bli lurt til å kjøpe ting du egentlig ikke trenger. Jeg vil sterkt anbefale at du leser om Edward Bernays og Sigmund Freud . Hvis du liker å bli manipulert, kan du i det hele tatt ignorere dette rådet.

Ikke drikk og kjør: Det er uansvarlig, farlig og utrolig dyrt.

Ta bilder: En dag, når du er åtti, skal du vær glad du tok dem.

Take-More-Pcitures

Ikke bekymre deg hvis du ødelegger: Alle gjør feil, ikke la dine få det beste ut av deg. Lær leksjonen din og fortsett.

Livet er ikke rettferdig: Noen mennesker vil bare ha det bedre enn deg uten grunn i det hele tatt. Andre virkelig gode mennesker kan ha forferdelige liv. Prøv å ikke bli fanget av rettferdighet. Det er ikke slik at vi får velge foreldre, personligheter og utseende før vi blir født. På en annen tanke, kanskje vi gjør det. Kanskje dette bare er en enorm simulering. Det er noe å tenke på ...

Hold en husnøkkel et sted trygt: Det er ikke morsomt å låse seg ute, og opplåsingsgebyrer er vanvittige. Hold en i nærheten av inngangsdøren din, men ikke gjør den for åpenbar.

Aldri snakk med politiet hvis du ikke trenger å: Enhver advokat vil fraråde det. Hvis en fredsoffiser stiller spørsmål du ikke ønsker å svare på, bare si: 'Jeg ber den femte.' Dette er en referanse til Firth-endringen.

Lær et annet språk: Det vil være mer nyttig enn du tror. Du vil kunne jobbe over hele verden, bli mer respektert og lytte til hemmelige samtaler.

Si nei: Forstå at du ikke trenger å gjøre alt sjefen din, familien, vennene dine eller partneren din ber deg om. Dette kan også gjelde andre ting, men du kan alltid si nei.

Reis mer: I dag har vi tilgang til biler, fly, tog, busser, båter osv. For 300 år siden hadde folk ikke de mulighetene du har i dag. Du kan fly til Kina, Brasil, Australia eller et annet land i en uke og deretter komme hjem. Hele ideen alene er helt oppsiktsvekkende hvis du stopper og tenker på den.

Travel-More

Stå opp for deg selv: Ikke la noen gå over deg. Du kan bare være hyggelig til et visst punkt. Hvis noen gjør noe som er ondt eller umoralsk mot deg, så si noe.

morsomme innendørsaktiviteter med småbarn

Bare gjør det: Du kan lese så mange produktivitetsbøker du vil, men på et eller annet tidspunkt må du faktisk begynne å gjøre de tingene du ønsker å gjøre. Her er et enkelt tips. Før du gjør noe, teller du bare til 3, 5 eller 7. Så snart du er ferdig, gjør du hva du hadde tenkt å gjøre. Trenger du å vaske oppvasken? Trenger du å vaske klærne dine? Trenger du å planlegge en avtale? Bare tell til fem og bare gjør det. Slutt å tenke over.

Trening: Ikke bruk tid på å komme ut av form. Du vet ikke om du noen gang trenger å løpe for livet ditt. Så når zombie-apokalypsen endelig treffer, er du klar.

Aldri få et kredittkort: Hvis du ikke har råd til noe med debetkortet ditt, er det en dårlig idé. Kanskje har en liten $ 500-grense for nødsituasjoner, men bortsett fra det, glem det.

Du kan byttes ut: Dette er så viktig på jobben; vet at sjefen din kan finne noen til å ta stillingen din. Ikke ta jobben din for gitt.

Kjøp aldri noe du ikke har råd til: Det er sunn fornuft, men jeg antar at folk fortsatt blir offer for det.

Kjøp aldri en ny bil: La noen andre være marsvin. Så snart du kjører den av partiet, svekkes den i verdi. Generelt er biler en forferdelig investering (med mindre du er en samler og planlegger å selge dem på et senere tidspunkt). Bare kjøp en bil som får deg fra punkt A til punkt B uten problemer. Det er en grunn til at Honda og Toyota er populære. Jeg lar det bare være.

Never-Buy-a-New-Car

Oppretthold et sunt kosthold: Dette er ganske kontroversielt, fordi forskjellige selskaper tjener på at folk spiser feil mat. Jeg vet at folk er uenige med meg, men jeg vil gi deg noen enkle tips basert på forskningen min de siste 5 årene. Jeg prøver ikke å være arrogant. Bevis meg gjerne feil ved å gjøre din egen forskning.

Her er noe viktig å huske. De fleste vitenskapelige studier er finansiert av gigantiske selskaper, regjeringer og noen ganger ideelle organisasjoner. Alle har en agenda, ikke ta noen vitenskapelige studier til pålydende. Forskning som finansierte det og hvordan det ble utført.

 • Ikke spis korn. Hvis du ikke tror meg, gjør et eksperiment. Ikke spis korn i 2-3 uker, og gå deretter tilbake til å spise dem.
 • Fett er sunt for deg. Spis mer fett. Sørg for å undersøke forskjellige fettstoffer. Åpenbart, ikke spis de dårlige. (Det opprører meg at selskaper driver propagandaen med 'lite fett'.)
 • Fett gjør deg ikke feit. Karbohydrater og sukker gjør deg feit.
 • Fjern de tre hvite giftene; sukker, salt og hvitt mel. Du kan åpenbart ikke fjerne sukker og salt helt, men prøv å se på inntaket ditt. Opprettholde en balanse.
 • Å spise 3 store måltider om dagen er en myte. Jo mindre du spiser jo lenger vil du leve. Bare lytt til kroppen din, den vil fortelle deg når den er full. Hvis du tar deg tid til å undersøke dette, vil du se at folk som spiser mindre og raskt ofte ender med å leve opp til eller mer enn 100 år. Ikke tvangsmate deg selv.
 • Det er en grunn til at faste har blitt praktisert i tusenvis av år. Forskning om det.
 • Unngå bearbeidet mat. Slå opp noen få Youtube-videoer om hvordan den er laget, og jeg lover at du vil tenke to ganger om å spise den.
 • Å gå er bedre enn å løpe.
 • Tren hele kroppen din. Ikke isoler spesifikke muskler. For eksempel er det unaturlig å gjøre bicep-krøller. Finn en øvelse som trener flere muskler samtidig.
 • Kjøp en vannkoker av høy kvalitet og slå opp treningsveiledninger online. Den vannkokeren vil overleve deg og sannsynligvis også barnebarna.
 • Ikke kast bort pengene dine på treningssentre. Du kan løpe, gå, sykle, løpe opp trappene osv. Utenfor. Med mindre du har harde vintre der du bor, er det ingen grunn til å få et treningsmedlemskap.
 • Det er ingen snarveier for å gå ned i vekt og bli sunn. Som alt det tar tid. Hvis du virkelig er fast bestemt på å endre kropp og kosthold, vil du lykkes. (Vær så snill å ikke falle for de reklamene som går raskt ned i vekt.)
 • Undersøk hva som er i maten din. Hvilke kjemikalier bruker du?

Lær å la gå: Denne er lettere sagt enn gjort. Gjennom livet ditt vil du krysse stier med utrolige mennesker, og på et eller annet tidspunkt vil de ikke være en del av livet ditt lenger.

Da jeg var liten, flyttet jeg mye rundt og måtte stadig få nye venner. Jeg ville møte nye mennesker, bygge relasjoner og til slutt måtte gi slipp. Det er vanskelig, men realiteten er at du kommer i denne verden alene, og du vil også være alene.

'Ikke gråter fordi det er over, smil fordi det skjedde.' - Dr. Seuss

Kunnskap er makt: Jo mer du vet, jo bedre har du det. Når du utdanner deg, lærer du nye ting som i hovedsak fører til flere alternativer. Kunnskap = Alternativer = Kraft.

Kjærlighetsråd: Her er noen ting du bør vurdere.

 • Ikke gift deg med den første jenta / fyren du blir forelsket i. (Sørg for at det faktisk er kjærlighet)
 • Bruk kondom med mindre du prøver å få barn.
 • Ikke gifte deg uten å bo sammen med ham eller henne i løpet av 3-6 måneder.
 • Stopp med osteaktige hentelinjer. Bare si 'Hei. Jeg er _____. Hyggelig å møte deg ”Slå en samtale om noe rundt deg og gå derfra.
 • Mine damer, det er ikke noe galt med å nærme seg en fyr først. Det er 2014.
 • Ikke få en seriøs kjæreste før du er minst i slutten av tjueårene.
 • Vær sammen med noen som gjør deg lykkelig, tiltrekningen vil forsvinne.
 • Aldri stjele kjæresten til en mann. Hvis hun jukser på ham, vil hun jukse deg.

Sist, men ikke minst, vil jeg gi deg denne videoen. Jeg håper det vil inspirere deg. (NSFW) Kos deg!

Del Med Vennene Dine: