Om Macaulay Culkin: Bakgrunn, karriereinformasjon og nettoverdi

InnholdsfortegnelseHvem er Macaulay Culkin?

Macaulay Carson Culkin er en amerikansk skuespiller, musiker og webvert som ble kjent i 1990 for sin rolle i julefilmen Home Alone.

Som musiker huskes Culkin best for å være med å grunnlegge Pizza Underground, et nå nedlagte pizza-komediarockband som var basert i New York.

Kjappe fakta

Fullt navn: Macaulay Carson Culkin
Populært navn: Macaulay culkin
Kjønn: Mann
Bursdag: 26. august 1980
Alder: 40 år
Foreldre: Christopher Cornelius “Kit” Culkin og Patricia Brentrup
Søsken: Shane Culkin, Dakota Culkin (død), Kieran Culkin, Quinn Culkin, Christian Culkin og Rory Culkin
Fødested: New York City, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Tysk, irsk, engelsk, sveitsertysk og sveitsisk fransk
Utdanning: St. Joseph's School of Yorkville, Professional Children's School og The School of American Ballet
Sivilstatus: Skilt, men er for tiden i et forhold med Brenda Song. Tidligere gift med Rachel Miner (fra 1998 til deres skilsmisse i 2002). Var også i et forhold med Mila Kunis (fra 2002 til 2010).
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Ingen
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 18 millioner (per 1. november 2020)
Rikdomskilde: Skuespill, sang, webhotell, godkjennelsestilbud og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 6 ″ (1,7 m)
Vekt: 62 kg; I pund: 136 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Macaulay Culkin ble født 26. august 1980 i New York City, New York, av Christopher Cornelius “Kit” Culkin og Patricia Brentrup. Hans far er en tidligere skuespiller som også jobbet i en lokal katolsk kirke som sakristan, mens moren hans var en telefonoperatør.

Culkin startet sin skuespillerkarriere i en alder av fire ved å vises mest i små teateroppsetninger så vel som laget TV-filmer. I 1989, ni år gammel, spilte han sammen med John Candy i den oppsiktsvekkende filmen Uncle Buck. Gjennombruddet hans kom imidlertid i 1990-filmen Home Alone. Takket være sin fantastiske opptreden i denne filmen mottok Culkin en nominasjon til en Golden Globe Award under kategorien Beste skuespiller - filmmusikk eller komedie.

Året etter spilte Macaulay Culkin med i tegneserieserien Wish Kid og var også vert for Saturday Night Live. Hans andre spillejobber for året inkluderte en opptreden i Black or White musikkvideoen av Michael Jackson og med hovedrollen i filmen My Girl.

I 1992 repriserte Macaulay Culkin sin rolle i Home Alone i filmens oppfølger, Home Alone 2: Lost in New York.

Følgende er andre bemerkelsesverdige filmer med Macaulay Culkin:

• The Good Son (1993)
• Nøtteknekkeren (1993)
• Bli jevn med far (1994)
• Ri ¢ hie Ri ¢ h (1994)
• The Pagemaster (1994)
• Party Monster (2003)
• Lagret! (2004)
• Sex and Breakfast (2007)
• Adam Green’s Aladdin (2015)
• Changeland (2018)

Som skuespiller blir Culkin også husket for å gjøre noen få voiceover. I 2004 lånte han ut stemmen til det animerte TV-showet Robot Chicken.

I 2013 bestemte Macaulay Culkin seg for å våge seg inn i musikk ved å grunnlegge komedierockbandet The Pizza Underground. Bandet splittet til slutt opp i 2016.

Etter oppbruddet av The Pizza Underground, skiftet Caulin fokuset til å lage podcaster og være vert for nettshow. Han har også dukket opp i noen få TV-annonser, inkludert en reklame for Google Assistant.

Macaulay Culkins nettoverdi

På høyden av skuespillerkarrieren ble Macaulay Culkin ansett som den mest dyktige barneskuespilleren siden Shirley Temple. Han var også en av de best betalte Hollywood-kjendisene.

Per 1. november 2020 hadde Culkin en nettoverdi på 18 millioner dollar. Som kan være langt lavere enn for mange vellykkede skuespillere, men høyt nok for noen som bare har en håndfull filmer til sitt navn.

Følgende er noen av Culkins bemerkelsesverdige filmlønn:

• Uncle Buck (1989) - Tjente $ 40 000
• Hjemme alene (1990) - Tjenes $ 110 000
• My Girl (1991) - Tjenet 1 million dollar
• Home Alone 2: Lost in New York (1992) - Tjenes 4,5 millioner dollar
• The Good Son (1993) - Tjente $ 1,5 millioner
• Getting Even with Dad (1994) - Tjente 8 millioner dollar
• Ri ¢ hie Ri ¢ h (1994) - Tjente $ 8 millioner

Til sammenligning er å tjene 40 000 dollar på slutten av åttitallet like bra som å tjene rundt 80 000 dollar i dagens dollar.

I tillegg til å opptre tjente Macaulay Culkin også sin rikdom fra sin korte periode som musiker. Selv om vi kanskje aldri vet hvor mye han tjente på sitt musikalske arbeid, bidro det absolutt til hans samlede nettoverdi.

Macaulay har angivelig også investert i eiendom og eier eiendommer i New York City og Paris, Frankrike.

20 juni dyrekretsen

Leksjoner fra Macaulay Culkin

1. Det handler ikke alltid om pengene

Culkin huskes for å avslå en forespørsel om å spille i CBS-tv-serien The Big Bang Theory. Han har siden hevdet at han ikke gjør det angre avvisende rolle, noe som er bevis på at penger ikke er det eneste som driver våre karrierevalg.

2. Samarbeid med etablerte merkevarer

Macaulay Culkin var en god venn med den avdøde legendariske popstjernen, Michael Jackson . De vennskap til og med så ham vises i en av Jacksons musikkvideoer, som fungerte til fordel for hans popularitet.

3. La alle gjette

En av nøklene for å lykkes i underholdningsindustrien, er å holde alle gjette ved å skjule litt informasjon om deg selv. På den måten vil søkelyset alltid være på deg. Macaulay ser ut til å forstå denne leksjonen og har holdt mye av barndomslivet for seg selv.

Berømte sitater av Macaulay Culkin

“Som senior på videregående skole finner du ut hva du vil gjøre med livet ditt. Jeg spurte meg selv om jeg ville komme tilbake til skuespill og tenkte: 'Ja, men under mine egne betingelser og ingenting som det var før.'

“Jeg er en samling tanker og minner og liker og liker ikke. Jeg er de tingene som har skjedd med meg og summen av alt jeg noen gang har gjort.

bøker å lese for 11 åringer

“Jeg gjorde 14 filmer på seks år, jeg hadde et tegneserie-TV-show, og jeg vil ikke gjøre det igjen. Derfor sa jeg opp alt da jeg var 14 og satt rundt i åtte år før jeg gjorde en film til. '

«Jeg har ikke kontroll over folks oppfatning av meg i det hele tatt, og det er en av de tingene jeg bestemte meg veldig tidlig for, er at jeg ikke kan kontrollere måten andre tenker på meg. Alt jeg kan gjøre, spesielt når det gjelder karrieren min, er å gå der ute og gjøre kule unike slags ting. ”

“Min far var nedlatende. Veldig kontrollerende. Han var alltid slik han er, selv før jeg lykkes. Han var ikke alltid et godt menneske. Han hadde spilt tankespill for å forsikre meg om at jeg kjente plassen min. Jeg ser ham ikke, noe som er uheldig. Men jeg har ikke noe ønske om å se ham. Jeg vet vagt hvor han er, og jeg vil ikke vite det. '

Endelig ord

Macaulay Culkin vil gå inn i historien som en av de mest suksessrike barneskuespillerne gjennom tidene. Selv om han har trukket seg noe fra filmindustrien, satte Culkin utvilsomt spor.

Del Med Vennene Dine: