Bøker om kvinnelige artister som blendet folkemengdene

Vet hvem som blir utelatt når du lærer om kjente kunstnere gjennom historien? Utøvende kunstnere! Aldri frykt. Denne listen over biografier av kvinnelige utøvere vil bidra til å fylle gapet. De biografiske bildebøkene på denne listen inneholder kvinnelige utøvende kunstnere fra ulike samfunnslag. Du vil se kjente navn så vel som kvinner som har gitt viktige bidrag til scenekunstfelt og som er alt annet enn glemt, og til og med noen hvis arbeid ble kreditert menn! ( Skammelig! )Bilder av biografier om kvinnelige artister, dansere og skuespillere

Så når du diskuterer kunstnere med barna dine, glemmer du ikke å lese om utøvende kunstnere nå, ikke sant? Teater, dans, musikk og andre scener er like viktige som kunstverk du henger på veggen. Med litt søk på Mr. Google kan du også vise barna dine videoer av disse utøverne!

Jeg har dekket deg skjønt. Når du vil lære om billedkunst, sjekk ut ledsagerlisten: Bildebokbiografier av kvinnelige billedkunstnere.

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)

Biografier av skuespillerinner og filmskapere


Lys! Kamera! Alice !: The Thrilling True Adventures of the First Woman Filmaker av Mara Rockliff. Mellom 1896 og 1920 laget Alice Guy-Blaché over 700 filmer, men historien har feilaktig kreditert mennene hennes! Som jente elsket Alice historier. Da familiebedriften mislyktes og faren hennes døde, gikk Alice på jobb hos et kamerafirma. Da Alice lærte om et bevegelig bildekamera, var hun ivrig etter å lage bevegelige historier. Hun eksperimenterte med film, kjørte den bakover, tilførte farge og lyd. I 1907 forlot hun Frankrike til Amerika og bygde et studio i New York. Selv om fremveksten av Hollywood ville bety at studioet hennes ikke ville vare, fortsatte Alice med å skrive sin egen historie. Se noen av filmene hennes her !


Shining Star: The Anna May Wong Story av Paula Yoo. Anna May Wong vokste opp med å hjelpe foreldrene sine i vaskerivirksomheten, men drømte om å bli filmskuespillerinne. Da hun begynte å få filmarbeid, var hun frustrert over at de eneste rollene hun kunne få var kinesiske stereotyper, så hun flyttet til Europa. Da hun kom tilbake til USA, hadde ingenting endret seg, og hun satte i gang for å bekjempe stereotypiene i film. Jeg hadde aldri engang hjertet av Wong, og jeg har en doktorgrad i teater! For en fascinerende og viktig historie.


Bare det å være Audrey av Margaret Cardillo. Denne boken begynner med Audreys ønske om å bli danser og de kampene hun opplevde under krigen. Fortellingen tar oss gjennom hennes vekst til en figur av eleganse og hennes arbeid med UNICEF. Gjennom hele boken understreker forfatteren hvordan Audrey vokste opp, oppmuntret til å være snill mot andre.


Hedy Lamarr’s Double Life: Hollywood Legend and Brilliant Inventor av Laurie Wallmark. Jeg har satt dette inn som plassholder fordi jeg fremdeles venter spent på et bibliotekseksemplar av denne nye boka. Jeg vil oppdatere med en anmeldelse blurb når jeg kan, men jeg er veldig spent på å lese den!

Biografier av dansere


Ballett for Martha: Making Appalachian Spring av Jan Greenberg og Sandra Jordan. Dette er ikke nødvendigvis en biografi om Martha Grahams liv, uten tvil den viktigste figuren i moderne dans, men historien om hvordan hennes banebrytende danseforestilling av Appalachian Spring ble levende. Appalachian Spring var et dansesamarbeid fra 1944 mellom Graham, komponisten Aaron Copeland og scenograf Isamu Noguchi, og historien her fokuserer på det samarbeidet og hvordan elementene i forestillingen kom sammen. Illustrasjonene er nydelige, og dette er en viktig bok for å demonstrere for barn hvordan ytelse er resultatet av mennesker som jobber sammen. Se Martha Graham-selskapet opptre !


Firebird av Misty Copeland. I denne nydelige selvbiografiske bildeboken skriver Copeland poetisk om følelsene hennes som en vanlig jente som sliter med selvaksept, men som har drømmer om å bli en prima ballerina. Myers illustrasjoner er helt fantastiske.

lesing for 4 åringer


Svanen: Livet og dansen til Anna Pavlova av Laurel Snyder er en utsøkt illustrert bok om den berømte russiske ballerinaen. Anna vokste opp og ble fortalt at kroppen hennes ikke var riktig for ballett, men hun holdt ut, og trodde at ballett var for alle og førte skjønnhet til verden med en ny, dramatisk og romantisk dansestil. Dette er en fantastisk historie, men med litt hjertesorg. En sluttnote gir mer informasjon om Annas liv.


Dans!: Amalia Hernández og Mexicos folkloristiske ballett av Duncan Tonatiuh. Dette er en flott bok å lese for barn sammen med bøker som har tradisjonelle europeiske ballerinaer. Amalia Hernández visste alltid at hun ville være danser, og hun studerte en rekke danseformer. Hun reiste over hele Mexico og lærte tradisjonelle danser i hver region. Hun dannet El Ballet Folklórico de México, som kombinerte ballett med disse folkedansene. Tonatiuhs illustrative stil, som fremkaller Mixtec-kunstverk, er perfekt for denne bildebokbiografien om en viktig utøver. Hvis du er heldig, kan du få med deg selskapets neste forestilling !


Tallchief: America's Prima Ballerina av Maria Tallchief og Rosemary Wells. Dette er historien om en viktig skikkelse i dansen som sannsynligvis er ukjent for de fleste av oss. Fortalt av Maria Tallchief selv, begynner hun med å beskrive barndommen sin på Osage-reservasjonen. Med oppmuntring fra moren vokste hun opp med en voldsom kjærlighet til musikk og dans, og familien flyttet til Los Angeles slik at Maria kunne fortsette treningen. Denne biografien fokuserer på Marias formative år, og boken slutter når hun slutter seg til Ballets Russes de Monte Carlo i en alder av 17 år.


Brave Ballerina: The Story of Janet Collins av Michelle Meadows. I motsetning til mange billedboksbiografier er denne boken ikke teksttung, og er som sådan egnet selv for førskolebarn. Kort rimetekst forteller historien om Janet Collins, den første svarte prima ballerinaen som opptrådte på Metropolitan Opera House. Boken begynner med Collins som en veldig ung jente som elsket å danse med trærne, og fokuset er på dansens glede og skjønnhet. Dette er kjempegøy å lese høyt.


Jazz Age Josephine av Jonah Winter er nok en fantastisk billedbok om den ikoniske sanger, danser og sceneutøver. Josephine Baker overvant en vanskelig barndom, presset tilbake mot rasistisk underholdningspolitikk og blendet publikum med dansen sin. Winter's spirited text og Pricemans livlige, jazzete illustrasjoner bringer Josephines spesielle merke av gledelig ytelse til livs.

Andre ytelsesplattformer


Alt annet enn vanlig addie: Den sanne historien om Adelaide Herrmann, Queen of Magic av Mara Rockliff. Adelaide elsket å opptre og begynte sin karriere som danser. Etter å ha giftet seg med magikeren Herrmann den store, ble hun med på showet hans og utførte alle slags sprø stunts. Da mannen hennes døde, fortsatte Adelaide og ble stjernen i showet. De fantastiske illustrasjonene og den kreative bruken av font speiler historiens magiske magi. Barn vil absolutt ønske å prøve noen magiske triks etter å ha lest dette, bare ikke la dem klatre inn i noen kanoner!


Mermaid Queen: The Spectacular True Story Of Annette Kellerman, Who Swam Her Way To Fame, Fortune & Swimsuit History! av Shana Corey. Annette Kellerman hadde vanskeligheter med å gå som barn, så faren oppfordret henne til å begynne å svømme som en måte å styrke bena på. I en tid da kvinner ikke fikk lov til å delta på den konkurransedyktige svømmescenen, begynte Kellerman å utvikle en mer kunstnerisk form for svømming som vi ville tenkt på som vannballett. Hun utførte svømming, dykking og akvakrobatikk for å tilbe folkemengder og presset seg alltid til å gjøre mer og gjøre det bedre. Denne boka om litt kjent heltinne er kjempegøy.

Biografier av musikere og sangere

Det er mange, mange bildebokbiografier av kvinnelige musikere og sangere i hyllene. Jeg har tatt med et begrenset utvalg her fordi de virkelig fortjener sin egen liste ( som kommer ).


When Marian Sang: The True Recital of Marian Anderson er skrevet og illustrert av et fantastisk team: Pam Muñoz Ryan og Brian Selznick. Contralto Marian Anderson fant sann aksept først i Europa fordi amerikanerne ikke var villige til å akseptere en svart kvinne på scenen. Da DAR nektet å tillate henne å opptre i Constitution Hall, arrangerte Eleanor Roosevelt at hun skulle synge på Lincoln Memorial i 1939. ( Se en video av den forestillingen her .) Som alle de andre kvinnene på denne listen, måtte Anderson overvinne sterke barrierer for å oppnå suksess. Ryan forteller dyktig Andersons liv som sanger og borgerrettighetsaktivist og fanger de følelsesmessige opp- og nedturene på Andersons reise. Selznicks illustrasjoner skinner. En omfattende forfatternotat er inkludert.


Mitt navn er Celia / Me llamo Celia: Livet til Celia Cruz / la vida de Celia Cruz av Monica Brown. Denne livlige, livlige tospråklige biografien forteller historien om kubanskfødte Celia Cruz, en viktig salsasanger og utøver. Fortellingen sporer Celias reise, startende med sin kjærlighet til musikk og gjennom hennes erfaring som flyktning som rømmer fra det kommunistiske regimet på Cuba. Hun brakte sin musikalske kunst til Miami og New York, kjempet mot rasestereotyper og ga aldri opp. Teksten fremkaller rytmen til salsamusikk og er veldig morsom å lese.

Mer dramatisk leser:

Del Med Vennene Dine: