En kort, elegant historie om motorsykkeljakken (AKA høstens must-ha-vare)

Jeg er dypt i lesing Zen og kunsten å vedlikeholde motorsykler , som ikke bare blåser tankene mine (hvem visste at filosofi var så kul?!), men inspirerer høstgarderoben min. Jeg kommer til å tappe inn i min indre Hell's Angel så snart kjøligere vær ruller rundt, takket være den uber-chic motorsykkeljakken ... men jeg er definitivt ikke den første som oppdager klassisk svart skinns sexappeal. Sjekk ut vår korte, elegante historie om høstens must-ha yttertøy, etter hoppet.1928: Irving Schott designer den første motorsykkeljakken og selger den for 5,50 dollar i Harley Davidson-butikken i New York. Han navngir den etter sin favorittsigar, The Perfecto.

Bildet kan inneholde Klær Klær Menneske Person Kjøretøy Transport Motorsykkeljakke frakk og Vespa

UKJENT: Skuespiller Marlon Brando er sett på dette udaterte bildet for filmen The Wild One. Brandos advokat kunngjorde 2. juli 2004 at den 80 år gamle skuespilleren døde på et sykehus i Los Angeles, California. (Foto av Getty Images)

23 august dyrekretsen
Getty bilder

1953: Den ville spilte en sexy Marlon Brando i en klassisk skinnbomber. Skoler rundt om i landet forbød elevene sine å bruke jakkene, som de mente symboliserte en røff og opprørsk ungdomskultur.

Bildet kan inneholde klær og motorsykkel for kjøretøy og transport av mennesker

1955: To år senere ble James Deans motorsykkeljakke praktisk talt hans andre skinn - noe som definitivt hjalp opprørerryktet. Finnes det noe mer maskulint enn 1950-tallets hjerteknuser på sykkelen med en sigarett dinglende fra leppene?

Bildet kan inneholde hjelm Klær Klær Menneske Person Militæruniform Militær Røyking og soldat

Skuespiller Steve McQueen røyker, tar på seg hjelm under 500 mil. motorsykkelløp over Mojave-ørkenen. (Foto av John Dominis//Time Life Pictures/Getty Images)

Time & Life Pictures/Getty Image

1963: Ok, så kanskje Steve McQueen får ham til å slå. Skuespilleren er et absolutt moteikon - Audrey Hepburn for menn, om du vil - takket være det klassiske bildet av ham som kjører over Mojave-ørkenen i en perfekt tilpasset motorsykkeljakke.

Bildet kan inneholde Menneske Person Solbriller Tilbehør Tilbehør Klær Klær Mennesker og familie

USPSESIFISERT - CIRCA 1970: Foto av Blondie Foto av Michael Ochs Archives/Getty Images

leo kvinne egenskaper

1970: Den ermeløse versjonen til Debbie Harry gjorde henne til en bona fide badass – og muligens inspirerte Alexander Wangs mange varianter av motorsykkelvesten.

Bildet kan inneholde Menneske Klær Klær Dee Dee Ramone Bukser Frakk Jakke Brick og Johnny Ramone

USPSESIFISERT - CIRCA 1970: Foto av Ramones Foto av Michael Ochs Archives/Getty Images

1974: Da The Ramones gikk på scenen på CBGB (også iført Schott Perfecto), beskrev Punk magazine-grunnlegger Legs McNeil dem slik: «De hadde alle på seg disse svarte skinnjakkene... De så så slående ut. Disse gutta var ikke hippier. Dette var noe helt nytt.'

Bildet kan inneholde klær, klær, jakke, jakke, skinnjakke, menneske og person

2009: Kjendiser som Ashley Olsen og Kate Moss hjelper til med å innlede en ny æra av motorsykkeljakken. * Project Runway* alun og Schott kreativ direktør Joe Faris redesigner den originale Perfecto, og rullebanene fra Rick Owens til Hermes skrøt av oppdaterte bilder på det klassiske skinnutseendet.

Handle for noen av våre favorittmotorsykkeljakker til enhver pris nå:

Hva synes dere dukker om denne trenden? Kommer du med på det? Eier du allerede en gammel motorsykkeljakke? Sykler noen av dere egentlig? Dele!

PLUSS: Stilhemmelighet! Kast den gamle skinnjakken din i vaskemaskinen og tørketrommelen!

engel nummer 59

Legg til glamour.com på Google-hjemmesiden din

Følg Slaves to Fashion på Twitter!

Bli venn med oss ​​på Facebook

Bilder: Eric Ryan/Getty Images News; med tillatelse fra Everett Collection; John Dominis/Time & Life Pictures; Michael Ochs Arkiv/Getty Images; Getty bilder

Del Med Vennene Dine: