Finn Ut Antall Engel

Bygg ordforråd med en sommerordkrukke (pluss tips og ideer)

Husker du de vokabatestene du tok på ungdoms- og videregående skole? De hvor du husket mange ord og oppstod dem i flervalgsformat? Lærte du faktisk ordforråd på den måten? Ja, jeg heller ikke.

Og hvorfor husker du ikke noen av disse tilfeldige vokabordene? Fordi ordforråd er meningsløst hvis det ikke brukes i sammenheng.

Vel, det viser seg at sommeren er en fin måte å øve på ordforråd i sammenheng. Sommer! Hvem visste?

Det er riktig. Hver sommer bruker barna og jeg en ordkrukke for å introdusere nytt ordforråd.

Øk barnas vokabular og sommerkunnskap med et ordkrukke.

Den beste måten å øke vokabularet på barn er gjennom lesing og samtale , og siden vi absolutt har leseelement tatt vare på Jeg opprettet en sprø-blendende ordkrukke for å forbedre samtalevokabularet vårt. Foreldre, vi må alle pusse opp ordforrådet vårt, ikke sant? Tross alt mistet vi mange hjerneceller i løpet av de søvnløse nettene.

Slik fungerer det.

Hver morgen dette sommer , sønnen min velger et ord fra ordforrådets ordkrukke. Så gjennom hele dagen har vi en god sportskonkurranse for å se hvem som kan bruke ordet i sammenheng mest. Det er ganske gøy, og vi ender med å lage dumme observasjoner om dagen vår.

Her er noen tips:

1. Hold det enkelt . Ikke start med SAT ordlister! Jeg fylte glasset vårt med ord jeg fant på disse klassetrinnslistene basert på lesenivå, plukking og valg av ord, trodde jeg at han kanskje ikke var kjent med, men som han lett kunne hente.

spill på papir for to

to. Ta med noen ord med dobbel betydning . Et ord som signal er både et substantiv og et verb. Et ord som f.eks stift er et substantiv, verb og adjektiv og har noen helt forskjellige betydninger.

3. Bruk ord barnet ditt kjenner, men kanskje ikke bruker det regelmessig . Ovennevnte eksempel på signal er perfekt. Sønnen min visste betydningen av dette ordet da han plukket det fra krukken, men jeg ville aldri hørt ham bruke det som et verb i samtale før. Nå bruker han det mye!

Fire. Slappe av. Ikke gjør det til en test . Noen dager bruker vi ordet mye i samtale. Andre dager bruker sønnen min 10 minutter på å tenke på de galeste setningene han kan og bruker ikke ordet igjen. Det er ok. Det er sommer. Det skal være morsomt. Det virkelige målet er rett og slett å demonstrere fordelene og gleden ved å ha et stort ordforråd, ikke å få 7 åringen din til å bruke ordet spesiell riktig.

5. Bruk ord fra forrige dager . Sannheten blir fortalt, det er for det meste opp til meg å bruke ord fra tidligere dager i samtalen vår. Jeg elsker det når sønnen til sønnen min skinner av anerkjennelse og forståelse.

Jeg innrømmer at min favorittdel av denne aktiviteten ikke engang er at sønnen min lærer og beholder nye ord, det er at vi kan ha mange muntre samtalemomenter på en tid da han viser for mye typisk 7 år gammel petulance! Det viser seg at ordet jar er et flott foreldreverktøy!

MER:

Visste du at ordløse bøker er en utmerket måte å bygge barnets ordforråd på? Prøv å bruke ord fra sommerens ordkrukke når du 'leser' ordløse bøker! Her er en liste over flotte ordløse bøker , og her er de beste tipsene for å 'lese' ordløse bøker med barna dine . Jeg tilbyr mange tips jeg lærte fra mine dager som skuespiller!

Prøv også:

Sommerkunnskapsideer som ikke bruker en bokliste!

Sommerleseressursliste

Del Med Vennene Dine: