Chapter Books for Kids with Old-Fashioned Flair

Jeg blir ofte bedt om det anbefalinger for barnas kapittelbok ( og gutt elsker jeg å gi dem! ). Foreldre vil at både gode bøker skal leses høyt og kapittelbøker barna kan lese selvstendig.Les høyt bøker for barn. Bøker har en klassisk, gammeldags følelse

I forrige uke delte jeg min favorittbildebøker å gi i gaver men jeg vil ikke forsømme eldre barn! Å gi barnet ditt gaven til en kapittelbok som du har tenkt å lese høyt, er en fantastisk gest. Dette er noen av favorittvalgene mine med en gammeldags stil. Enten de ble utgitt for 50 år siden, eller mye mer nylig, anser jeg dem for å være klassikere. ( Finn mer klassiske titler i indeksen over alle boklistene mine .)

Alle er gode valg for høytlesning, eller uavhengig lesing for barn fra 7 år og oppover ( avhengig av et barns lesenivå, selvfølgelig ). Tenk på en høytleset bok som en familiegave! Foreldre som nettopp har begynt å lese høyt kapittelbøker, vil ha nytte av å lese Amy of Solbelyste sider ' stjernetips om hvordan hjelp små barn elsker kapittelbøker . (Merk: Jeg valgte alle disse bøkene fordi jeg elsker dem. Titler og omslag nedenfor er tilknyttede lenker. Glad lesning!)

Moderne og klassiske kapittelbøker for barn:


Hvor fjellet møter månen . Dette er muligens min favoritt kapittelbok noensinne, og jeg anser den som en moderne klassiker. Familien til Minli lever i fattigdom, og Minli legger ut på å finne den gamle mannen til månen og endre familiens skjebne. Underveis blir hun ledsaget av Jade Dragon, og reisen hennes er fylt med skjebnesvinger. Lin fletter behendig sammen Minlis søken, farens historier og fantastiske illustrasjoner for å skape en minneverdig historie.

gammeldagse spill for voksne


Lørdagene . Dette er den første boka til Enright’s Melendy Quartet. Fire søsken som bor i New York City før 2. verdenskrig, utgjør Saturday Club. De samler godtgjørelsene sine, og hvert barn tar en tur og lever ut drømmeeventyret sitt på påfølgende lørdager.


Three Tales of My Father’s Dragon . Personlig tror jeg Min fars drage er den absolutt beste boka for å lage din første kapittel høytleset . Siden barnet ditt vil kreve å lese oppfølgerne, kan du like godt få alle tre på en gang. Det er også den enkleste boka på denne listen for uavhengige lesere.


The Last of the Really Great Whangdoodles . Læreren min i femte klasse leste dette høyt for klassen. Jeg kan fortsatt huske hvor ivrig jeg var etter høytleset hver dag rundt det utslitte avokadogrønne teppet. Tre barn la ut på en reise gjennom et magisk land for å finne den sjenerte og hemmelighetsfulle Whangdoodle. Hvis barnet ditt elsker bøker om mytiske steder som Oz eller Eventyrland eller til og med Hogwarts, vil denne boka være en velkomstgave.


Fortellingen om Despereaux: Å være historien om en mus, en prinsesse, en suppe og en trådsnelle . DiCamillos mesterlige fortelling fletter fire historier om en mus som blir forelsket i en prinsesse, en rotte som elsker suppe og en bondepike som vil bli prinsesse. Søt, rørende, sofistikert og desperat fantastisk, den er også litt mørk.


Homer Price . Homer er en klassiker du ikke kan motstå. Jeg er nevnt ham flere ganger på bloggen. Begge barna mine elsket å høre på denne boken mens jeg leste den for dem. Det var mye for meg å forklare, som omreisende selger, og hvorfor hest og vogn og biler ville være på samme vei, men guttene spiste det hele.


Det enorme egget . Begge barna elsket denne boken fra 1950-tallet hvor et kyllingegg klekkes for å avsløre en baby-triceratops. Nate Twitchell kaller sitt nye kjæledyr onkel Beazley. Å ta vare på onkel Beazley er ikke uten at det er opp og ned. Dinoen kan ikke unngå å komme i trøbbel før det en dag er på tide å ta ham med til National Museum i Washington, DC. Hvis du har et barn som du tror er klar til å lytte til kapittelbok og han eller hun elsker dinosaurer, kan du prøve dette sjarmerende, morsom bok om størrelse.


All-of-a-Kind familie . Sydney Taylor skrev en serie bøker om en jødisk familie som bodde i Lower East Side i NYC rundt begynnelsen av tjuende ) århundre. De fem jentene har teknologifrie opplevelser som å reise til Coney Island, lete etter biblioteksbøker eller besøke markedet. Noe av det beste med disse bøkene er at livet som en jødisk familie er en integrert del av boka, men ikke den overordnede bekymringen.


The Penderwicks: A Summer Tale of Four Sisters, Two Rabbits, and a Very Interesting Boy . Det er vanskelig å tro at denne boka ble skrevet for bare noen få år siden! Den har all sjarmen til bøker som Betsy-Tacy eller Anne of Green Gables . Penderwicks leier et hus for sommerferie og har slike fantastiske opplevelser med den musikalsk talentfulle gutten som bor i det 'store huset', og det er vanskelig å huske at de eksisterer i samme verden som mobiltelefoner og Wiis.

morsomme dikt for ungdomsskolen


The Watsons Go to Birmingham – 1963 . Denne boka er overraskende morsom, noe du kanskje ikke forventer med uttrykket 'Birmingham - 1963' i tittelen. Watsons bor i Michigan, men 9 år gamle Kennys bror Byron ser ikke ut til å holde seg utenfor trøbbel, så familien drar på tur til Alabama der bestemoren bor. Som du kanskje forestiller deg, er hendelsene i Birmingham og rasisme til stede gjennom hele boka, men Curtis håndterer det vanskelige emnet på en intelligent måte, og familiemedlemmers kjærlighet til hverandre er historiens sanne fokus.

Ikke gå glipp av noen av våre berømte mandagslister! Abonner på nyhetsbrevet .

Flere leselister med gammeldags stilbøker:

Les høyt bøker for barn med gammeldags stil

Del Med Vennene Dine: