Finn Ut Antall Engel

Tvingende afroamerikanske historiebøker for barn

Hvert barn bør lære om afroamerikansk historie, for det er historien til oss alle, uansett hvilken hudfarge vi har. Å lære om historie hjelper også barn til bedre å forstå nåtiden og jobbe for en bedre verden. Mens jeg har jobbet hardt for å sette sammen en enorm ressurs med afroamerikanske historiebøker for å dele med barna dine, vil ingen boklister være omfattende. Mitt håp er at du vil finne nok bøker på denne listen for å komme i gang samtalene dine, og vil dra ut til biblioteket for å utvide kunnskapen din ytterligere.

Barn

Beskrivelsene mine er litt kortere enn vanlig for å gjøre listen håndterbar, men jeg anbefaler hver eneste av disse afroamerikanske historiebøkene og håper du leser dem ikke bare i løpet av afroamerikansk historiemåned, men hele året. Jeg har også fokusert hovedsakelig på sakprosabøker. For ikke å si at det ikke er noen fiktive historier på denne listen, men å lære om historie og historiske figurer er mitt primære mål her. ( Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. )

Bøkene er organisert nedenfor i følgende kategorier:

  • Bildebøker - historie og kultur
  • Øvre elementære karakterbøker - historie
  • Bilder av biografier

Ja, denne listen er lang. Hvis du vil at en utskriftsvennlig versjon skal ha med deg til biblioteket, fyller du ut følgende skjema:

Afroamerikanske historie- og kulturbøker

Jeg har delt denne kategorien opp i underkategorier basert på bokens format. Bildebøker kan deles med alle aldre. Jeg organiserte bøkene i grov historisk rekkefølge.

Bildebøker om afroamerikansk historie

Du finner flere bøker på følgende lister:

302 engelnummer


Hjerte og sjel: Historien om Amerika og afroamerikanere av Kadir Nelson. En 100 år gammel kvinne forteller denne episke historien om afroamerikansk historie som om hun husker historiene hennes forfedre fortalte henne. Det er hyggelig å ha en vakker bok som dekker et bredt spekter av historiske emner og som er helt passende for barneskolebarn. Det er en oversikt over historien, og du vil gjøre det bra å supplere lesingen med mer spesifikke bøker. Nelsons malerier er fantastiske, som vanlig.


Like a Bird: The Art of the American Slave Song av Cynthia Grady, illustrert av Michele Wood. Denne nydelige boken inneholder ordene og musikalsk poengsum på 13 slave spirituelle. Hver sang er ledsaget av en historisk forklaring av betydningen, og de bibelske referansene. Woods illustrasjoner er helt nydelige.


Murstein på murstein av Charles R. Smith, Jr., illustrert av Floyd Cooper er en bildebok som vil få barna til å tenke på Det hvite hus i et helt nytt lys. Dette er også en fascinerende bok for voksne, og vi vil alle gjøre det bra å huske at slaver var en stor del av arbeidsstyrken som trakk mursteinene og reiste et av nasjonens mest berømte frihetssymboler.


Frihet på Kongo-plassen av Carole Boston Weatherford, illustrert av R. Gregory Christie. I det 19. C. Louisiana fikk slaver samle seg på Kongo-plassen på søndager, en tradisjon som tillot slaverne å bevare noe av sin kulturarv. Fortellingen følger en slaveuke fram til søndag. Det er en kraftig bok, både i forbindelse med en lite kjent historisk begivenhet, men også i tvilsom betydning av ordet 'frihet'. En samtalestarter, helt sikkert.


Steamboatskole av Deborah Hopkinson, illustrert av Ron Husband. En lov fra 1847 gjorde det ulovlig for svarte, gratis eller slaver, å gå på skole. Men pastor John Meachum kom seg rundt loven ved å holde skolen på en dampbåt i Mississippi-elven, som var føderal, ikke statsland.


Wind Flyers av Angela Johnson, illustrert av Loren Long. En ung gutt i Alabama med flydrømmer ender opp som en av de berømte Tuskegee Airmen. Historien blir fortalt gjennom øynene til en 5 år gammel gutt, som forteller historien om oldonkelen.


Vi marsjerer av Shane W. Evans. Reserveteksten og strålende illustrasjoner gjør dette til en fantastisk bok for barn helt ned til 3 år. Den lette førstepersonsfortellingen forteller historien om at en familie gjør seg klar til å marsjere i den historiske begivenheten.


En søt lukt av roser av Angela Johnson, illustrert av Eric Velazquez. En ung jente med rødbåndsbamsen beskriver opplevelsen hennes da hun og søsteren glir ut av huset for å bli med på en frihetsmarsj. Fokuset er veldig mye på sanseopplevelsen. Dette er nok en nydelig bok som understreker hvordan barn var en integrert del i kampen for frihet.


Sit-In: How Four Friends Stood Up by Sitting Down av Andrea Davis Pinkney, illustrert av Brian Pinkney. Dette er historien om lunsjdisken i 1960 i Greensboro. Jeg likte matmetaforene. 'Først ble de behandlet som hullet i smultringen - usynlig.' Barna hadde også en oppskrift. En ny brygge som heter integrasjon. ' Jeg elsker Pinkneys fantastiske uttrykksfulle illustrasjoner, med sine swirly linjer og farger.


Boykott Blues: Hvordan Rosa Parks inspirerte en nasjon
av Andrea Davis Pinkney, illustrert av Brian Pinkney. Denne boken forteller historien om hvordan det afroamerikanske samfunnet gikk i 382 dager i stedet for å kjøre segregerte busser i Montgomery, Alabama. Den rytmiske teksten og de livlige illustrasjonene, som selv ser ut til å bevege seg, fanger vakkert ånden til de fantastiske individene som førte forandring til samfunnet og nasjonen.


Ruth and the Green Book av Calvin Alexander Ramsey og Gwen Strauss, illustrert av Floyd Cooper Fra 1936-1964, 'The Green Book' var en reiseguide for afroamerikanere som inkluderte en liste over bensinstasjoner som skulle betjene dem. Ruth og familien hennes er på vei fra Chicago til Alabama for å besøke bestemor. Ruth lærer om Jim Crow-lovene for første gang og gjør det til sin jobb å hjelpe til med å navigere ved hjelp av The Green Book.

lillian
Lillian's Right to Vote: A Celebration of the Voting Rights Act of 1965 av Jonah Winter, illustrert av Shane W. Evans. Den eldre Lillian klatrer en bakke for å stemme for første gang. Mens hun klatrer, husker hun historien til familien og afroamerikanerne i landet sitt og alt som trengs for å komme til dette punktet.


Lærerne mars !: Hvordan Selmas lærere endret historien av Sandra Neil Wallace og Rich Wallace, illustrert av Charly Palmer. Dette er et fascinerende blikk på en lite kjent hendelse i borgerrettighetsperioden. Ved hjelp av omfattende forskning forteller forfatterne historien om pastor F.D. Reese, som organiserte sine medpedagoger for å marsjere for stemmerett i 1965. En helt essensiell bok.


Saken for kjærlighet: Kampen for interracial ekteskap av Selina Alko, illustrert av Selina Alko og Sean Qualls. Denne boken forteller historien om hvordan ett par kjempet for og vant sin rett til å være lovlig gift i Virginia. Grunnen til at Virginia ikke ville gjenkjenne ekteskapet deres? Hun var svart og han var hvit.


La oss klappe, hoppe, synge og rope; Dance, Spin & Turn It Out!: Spill, sanger og historier fra en afroamerikansk barndom av Patricia C. McKissack, illustrert av Brian Pinkney. Dette er en morsom samling med barnesanger, rim og spill, folkehistorier som Anansi-historiene, spirituelle. Det er en flott måte for barn med alle bakgrunner å oppleve likhetene mellom sin egen kulturarv og andre.

Afroamerikanske historiebøker for øvre grader

Finn flere Black History-bøker som inkluderer romaner basert på historiske hendelser på følgende liste:


Aldri fanget, historien om Ona ​​Judge: George og Martha Washingtons modige slave som våget å løpe bort (Young Readers Edition) av Erica Armstrong Dunbar og Kathleen Van Cleve. Dunbar og Van Cleve har skrevet en ekstremt lesbar biografi som beskriver hvordan Ona Judges liv ville ha vært, hvordan Washingtons så på slaveri, hvordan de behandlet deres slaver og avgjørende, hvordan de forfulgte Judge etter at hun slapp. Denne boka er en øyeåpner for barn hvis utsikt over Washington ble dannet rundt kirsebærtre-myten. Visste du at Washington forsøkte å bryte sin egen flyktningelov for å fange dommer? Ikke akkurat bildet av en rettferdig og rettferdig leder. Når det er sagt, selv om forfatterens sympati helt klart ligger hos dommer, demoniserer ikke boken presidenten. Det er nå en utmerket bildebok om Ona ​​Judge, Runaway av Ray Anthony Shepard, illustrert av Keith Mallett.


Svare på gråt for frihet: Historier om afroamerikanere og den amerikanske revolusjonen av Gretchen Woelfle, illustrert av R. Gregory Christie. Woelfle profilerer tretten afroamerikanere som levde under den amerikanske revolusjonen. De fleste av navnene vil være ukjente i begynnelsen, men leserne er bestemt til å aldri glemme historiene sine. Jeg tror denne samlingen kan tjene det tiltenkte publikum bedre som høytlesning snarere enn for uavhengig lesing. Foreldre og lærere kan utvide samtalen, og dele en historie om gangen. Alder 9 og oppover.


Frihet over meg: Elleve slaver, deres liv og drømmer brakt til liv av Ashley Bryan. Bryan tar et historisk eiendomsdokument som beskriver slavene og prisene, og gjør det til en kraftig bok om drømmene til virkelige mennesker. Hun gir hver navnløse slave et navn, en alder og livlige håp og drømmer. Dette er en usedvanlig kraftig diktsamling og illustrasjoner.


Port Chicago 50: Disaster, Mutiny, and the Fight for Civil Rights av Steve Sheinkin. handler om en lite kjent hendelse i 1944 der krig og borgerrettigheter kolliderte. 244 afroamerikanske soldater nektet å følge en kommando som de følte ville ha utsatt dem for unødvendig risiko. For deres standpunkt ble de siktet for mytteri. Sheinkins bok ser på hendelsen, hva som førte til mytteriet og hvor forskjellig de væpnede tjenestene behandlet de hvite og svarte soldatene. Fascinerende.


Du kan fly: Tuskegee Airmen av Carole Boston Weatherford, illustrert av Jeffery Boston Weatherford. En kraftig historisk versroman om Tuskegee Airman som ble noen av de mest vellykkede pilotene fra andre verdenskrig, til tross for den voldsomme rasismen de møtte.


We Are the Ship: The Story of Negro League Baseball av Kadir Nelson. Denne boka er en fascinerende fortelling om historien til Negro League, dens talentfulle spillere, kampen til lagene som eier og den viktige rollen League spilte i historien til sporten i Amerika. Kadirs tekst er engasjerende, og som alltid vil hans illustrasjoner forbløffe deg og trekke deg inn i følelseslivet i denne historiske perioden.


Brown v. Board of Education: A Fight for Simple Justice av Susan Goldman Rubin. En godt etterforsket og overbevisende skrevet fortelling om menneskene som er involvert i å bringe Brown v. Board of Education for retten. Det hjelper til med å tilpasse historiene for dagens barn, samt lette oversettelsen av lovlig mumbo-virvar til lett forståelig tekst.


Frihetsstemme: Fannie Lou Hamer: The Spirit of the Civil Rights Movement av Carole Boston Weatherford, illustrert av Ekua Holmes. Dikt forteller historien om Fannie Lou Hamers liv, fra barndommen hennes som delingsmann til livet som aktivist. Teksten er emosjonell og glanser ikke over Fannies vanskeligheter, og collageillustrasjonene er fantastiske.


mars av John Lewis og Andrew Ayden, illustrert av Nate Powell. En grafisk romantrilogi av en borgerrettighetsaktivist om hans opplevelse i den urolige tiden.


Turning 15 on the Road to Freedom: My Story of the Selma Voting Rights March av Lynda Blackmon Lowery, som fortalt til Elspeth Leacock og Susan Buckley, illustrert av PJ Loughran. Denne boken er en tiltalende samtalestil førstepersonsfortelling av den yngste personen som marsjerer helt fra Selma til Montgomery. Lowery beskriver hennes opplevelse å bli fengslet ni ganger ( alt før fylte 15 år ) og slått på Bloody Sunday i Selma, Alabama på en måte som snakker direkte til barn og forteller dem at de har en stemme og også kan være historikere.


28 dager: Øyeblikk i svart historie som forandret verden av Charles R. Smith, jr., illustrert av Shane W. Evans. For hver dag i februar introduserer boken leserne til en annen afroamerikaner som gjorde innflytelse. 3 Høyesterettsavgjørelser og en grunnlovsendring er også inkludert. Selv om formatet på boken ikke støtter inngående biografier, er boken full av interessant og viktig informasjon.


Blir Mohammad Ali av Kwame Alexander og James Patterson, illustrert av
Dawud Anyabwile. Denne biografien om Ali er skrevet i vers, noe som gjør den ekstremt tilgjengelig for alle lesere, selv motvillige. Jeg visste faktisk ikke mye om Alis liv og syntes denne romaniserte biografien var fascinerende. Alexanders vers fanger Alis dynamiske personlighet og utholdenhet. Det er en inspirasjonshistorie for oss alle.

Afroamerikanske historiebøker: biografier

Jeg er blitt oppmuntret på det økende biblioteket med bildebokbiografier om svarte amerikanere. Hvis du noen gang er bekymret for aldersgruppen til noen av disse afroamerikanske historiebøkene, anbefaler jeg at du forhåndsviser boken. Se også følgende liste:


William Still and His Freedom Stories: the Father of the Underground Railroad av Don Tate. Når du tenker på Underground Railroad, er William Still sannsynligvis ikke det første navnet du kommer til å tenke på. Dette er den fascinerende biografien om en mann som spilte en nøkkelrolle i å bevare historiene om svarte amerikanere som rømte til frihet på 1800-tallet. Tate begynner sin bok med livet og flukten fra slaveriet til Stills foreldre, og jeg satte pris på hans sannhetsfortelling om de faktiske forholdene til de slaver, i stedet for å glose over den. Jeg leste dette høyt for 12-åringen min, og vi lærte begge mye.


Pathfinders: The Journeys of 16 Extraordinary Black Souls av Tonya Bolden. En samling fascinerende mini-biografier om menn og kvinner du aldri har lært om i historietimene.


Dave the Potter: Artist, Poet, Slave av Laban Carrick Hill, illustrert av Bryan Collier. Denne Caldecott Honor-boka er en av favorittene mine på denne listen. Få slaver fikk lære en dyktig handel, men Daves historie har nådd oss ​​gjennom hans fantastiske keramikk og de poetiske ordene han skrev inn på den. Historien kjenner Dave bare ved fornavnet sitt, noen få spredte omtaler i historiske papirer og av keramikken han skapte. Likevel snakker historien hans volumer om historien til afroamerikanere og slaveri i dette landet.


Etched in Clay: The Life of Dave, Enslaved Potter and Poet av Andrea Cheng. Etter å ha lest ovennevnte biografibiografi om Dave the Potter, kan du snu til denne biografien i vers for ungdomsskoleelever og videregående studenter. Lee and Low har en fantastisk lærerveiledning for boken, for å hjelpe barna å grave dypere i Daves live og den historiske perioden.

George Moses Horton
Poet: The Remarkable Story of George Moses Horton av Don Tate er virkelig en bemerkelsesverdig og fascinerende historisk biografi om Amerikas første fungerende afroamerikanske dikter. Horton var en slave i North Carolina som lærte seg selv å lese, noe som var i strid med loven. Han solgte råvarer på markedet for å tjene penger, og da han begynte å lese poesien sin, begynte universitetsstudenter å betale ham for å komponere kjærlighetsdikt, slik at de kunne beie kjærester.


Sojourner Truth's Step-Stomp Stride av Andrea Davis Pinkney, illustrert av Brian Pinkney. En livlig bok om en kvinne som ikke kom tilbake fra det hun trodde på. Sojourner reiste rundt på landsbygda og spredte sin antislaveri-beskjed, fast bestemt på å få stemmen hennes hørt.


Femti cent og en drøm: Young Booker T. Washington av Jabari Asim, illustrert av Bryan Collier . Asim forteller Washingtons historie i vakre frie vers. Født som slave, var Washington fast bestemt på å utdanne seg og etter frigjøring gikk han 500 mil med en drøm om å tjene en høyskoleeksamen.


Moses: Da Harriet Tubman ledet folket sitt til frihet av Carole Boston Weatherford, illustrert av Kadir Nelson. Denne biografien understreker Tubmans åndelige reise da hun bestemmer at Gud har kalt henne for å hjelpe slaver med å rømme til frihet. Weatherfords lyriske tekst og Kadirs ekspressive malerier gir denne inspirerende kvinnen liv.

To venners bok
To venner: Susan B. Anthony og Frederick Douglass av Dean Robbins, illustrert av Sean Qualls og Selina Alko. Frederick Douglass var ikke bare en avskaffelse, han jobbet også med kvinnens rettighetsbevegelse. Denne bildeboken utforsker vennskapet med Susan B. Anthony.


Yours for Justice, Ida B. Wells: The Daring Life of a Crusading Journalist av Philip Dray, illustrert Stephen Alcorn. I Amerika etter borgerkrigen var Wells en anti-lynch-aktivist og en av få vellykkede svarte amerikanere som vant en juridisk kamp i retten. Hun skrev utrettelig mot Jim Crow og nektet å trekke seg tilbake, selv i møte med trusler mot livet hennes.


Gå rett opp: Hvordan Doc og Jim Key lærte verden om vennlighet av Donna Janell Bowman, illustrert av Daniel Minter. På 1800-tallet ble William 'Doc' Key, en mann som ble født som slave, en vellykket forretningsmann etter borgerkrigen. Ved hjelp av godhet lærte Doc en av hestene sine å lese, skrive og utføre summer. Doc og Jim turnerte landet og viste Jim ferdigheter. Underveis sto Doc opp for rasisme og andres skepsis, og lærte at det var godhet som inspirerte Jim til å lære.


Dårlige nyheter for forbrytelser: The Remarkable Life of Bass Reeves, nestleder U. S. Marshal av Vaunda Micheaux Nelson, illustrert av R. Gregory Christie. Liker barna dine det ville, ville vesten? Lær dem om Bass Reeves, som ble født som slave, men rømte fra sin herre og stakk av til det indiske territoriet. Etter borgerkrigen ble Bass en legendarisk stedfortreder US Marshall, til tross for hvite folks skepsis og rasisme. Alder 8 og oppover.


It Jes ’Happened: When Bill Traylor begynte å tegne av Don Tate, illustrert av R. Gregory Christie. Lær barna dine om denne lite kjente, men viktige artisten. En selvlært kunstner, Traylor ble født som slave. Etter borgerkrigen levde han og jobbet som delingsmann. Da han var 81 flyttet han av landet til Montgomery, Alabama hvor han begynte å tegne.


A Splash of Red: The Life and Art of Horace Pippin av Jen Bryant, illustrert av Melissa Sweet. Horace Pippin, som jeg aldri hadde hørt om før jeg hadde lest denne bildeboken, var en selvlært maler. Han ble skutt i armen under første verdenskrig, men han jobbet jevnt og trutt for å lære å bruke armen igjen for å skape kunst.


Legen med øye for øynene: Historien om Dr. Patricia Bath av Julia Finley Mosca. Dette er en fantastisk biografi om en kvinne du sannsynligvis aldri har hørt om, men som har gitt betydelige bidrag til medisin, inkludert behandling av blindhet. Skrevet i rim flyter fortellingen godt og illustrasjonene er engasjerende. Sluttmateriale, inkludert et brev fra Dr. Bath, fotografier, en tidslinje og ytterligere detaljer om Dr. Baths liv og arbeid gjør denne biografien ekstra spesiell.


Hidden Figures: The True Story of Four Black Women and the Space Race av Margot Lee Shetterly, illustrert av Laura Freeman. En film med samme navn brakte disse lite kjente kvinnene i lyset, og vi er alle bedre for det! Dette er historien om fire fantastiske matematikere, Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson og Christine Darden, som bidro til NASAs suksess ved å gi viktige beregninger. Men det var ikke lett, og de måtte overvinne sterke rasemessige og kjønnsmessige barrierer for å lykkes.


Mae blant stjernene av Roda Ahmed, illustrert av Stasia Burrington. Ikke så teksttung som mange biografibøker, dette er en fantastisk bok om den første afroamerikaneren i verdensrommet, Mae Jemison, og den vil inspirere yngre barn. Fortellingen fokuserer på den unge Mae og hennes drømmer om å se jorden fra verdensrommet. Når hun lærer at hun trenger å være en astronaut for å gå ut i rommet, lærer hun så mye hun kan om stjernene og hva som trengs for å være en astronaut. Foreldrene hennes oppfordrer henne til å drømme stort, selv i møte med andres skepsis.


Lille Melba og hennes store trombone av Katheryn Russell-Brown, illustrert av Frank Morrison. En sjarmerende historie om lite kjent musiker Melba Doretta Liston som lærte seg å spille trombone da hun bare var 7! Dette er en ekstremt velskrevet jazzbildebok om en musiker du vil ønske du hadde kjent om mye, mye tidligere.


The Little Piano Girl: The Story of Mary Lou Williams, Jazz Legend av Ann Ingalls og Maryann Macdonald, illustrert av Giselle Potter, fokuserer på barndommen til den fantastiske pianisten Mary Lou Williams og hennes fattige bakgrunn i Pittsburg hvor hun sjarmerte naboene med sitt magiske spill.


Tiny Stitches: The Life of Medical Pioneer Vivien Thomas av Gwendolyn Hooks, illustrert av Colin Bootman. Vivien Thomas, som ikke kunne gå på medisinstudiet av økonomiske årsaker, ble forskningsassistent for en kirurg ved det helt hvite Vanderbilt University. Thomas utviklet en kirurgisk teknikk som Dr. Blalock brukte ved den første barnekirurgi med åpent hjerte. Rampant institusjonalisert rasisme betydde at Thomas kjempet i oppoverbakke for å tjene den respekten og æren han fortjente, men hans arv på det medisinske området er varig.

.
Martin's Big Words: The Life of Dr. Martin Luther King, Jr. . av Doreen Rappaport, illustrert av Bryan Collier. Dette er en god nybegynnerveiledning for MLK. Det er informativt, men ikke altfor lenge som noen bildebokbiografier kan være. Det gir en solid introduksjon til MLKs liv og arbeid og er vakkert illustrert.


The Youngest Marcher: The Story of Audrey Faye Hendricks, en ung borgerrettighetsaktivist av Cynthia Levinson, illustrert av Vanessa Brantley Newton. En historie om det yngste kjente barnet som ble arrestert for å stille opp for borgerrettigheter. Audrey var ni da hun ble arrestert i Birmingham, Alabama, 1963 under borgerrettighetsmarsjen.


Historien om Ruby Bridges av Robert Coles, illustrert av George Ford. Denne boken feirer seks år gamle Ruby, som i 1960 møtte sinte folkemengder og tomme klasserom da hun ble det første barnet som gikk på en helt hvit skole etter en rettsbestemt desegregasjon i New Orleans. Forfatter Coles gjør en god jobb med å gjøre en historisk begivenhet personlig og vise hvordan et barn kan overvinne en vanskelig situasjon.


Den legendariske frøken Lena Horne av Carole Boston Weatherford, illustrert av Elizabeth Zunon. Denne biografibiografien forteller historien om en kvinne som nektet å spille stereotype ruller som Hollywood tilbød: barnepiker og tjenestepiker. Fortellingen sporer høyder og nedturer i karrieren og familielivet, og barna vil glede seg over det lille nikket til utseendet hennes på Sesame Street!


When Marian Sang: The True Recital of Marian Anderson av Pam Muñoz Ryan, illustrert av Brian Selznick. I likhet med hennes jazzmotstykke, Josephine Baker, fant Marian Anderson den sanne aksept først i Europa fordi amerikanerne ikke var villige til å akseptere en svart kvinne på scenen. Da DAR nektet å tillate henne å opptre i Constitution Hall, arrangerte Eleanor Roosevelt at hun skulle synge på Lincoln Memorial i 1939.


Hun var den første !: The Trailblazing Life of Shirley Chisholm av Katheryn Russell-Brown, illustrert av Eric Velasquez. Russell-Browns engasjerende biografi om Chisholm forteller hennes reise fra et lite barn med talent for ledelse til hennes liv i politikken. Leserne vil lære om hvordan hennes erfaringer med å vokse opp i Barbados og New York påvirket hennes ønske om å gjøre forandring og kjempe på vegne av andre. Med det økende mangfoldet i høye politiske kontorer, er dette en viktig lesning for barn å lære om den lange banen i kampen for representasjon og rettferdighet.


Gordon Parks: Hvordan fotografen fanget svart-hvitt-Amerika av Carole Boston Weatherford, illustrert av Jamey Christoph. Gordon Parks nektet å godta sin grunnskolelærers påstand om at svarte amerikanere bare kunne jobbe med servicejobber. I stedet tok han opp et kamera og ble en selvlært fotograf, jobbet først med mote og deretter som en statsfotograf.


Whoosh !: Lonnie Johnsons Super-Soaking Stream of Inventions av Chris Barton, illustrert av Don Tate. Barn vil elske å lære hvordan deres favoritt Super-Soaker leketøy ble oppfunnet! Det kan også være overrasket at det ble oppfunnet av en mann som hadde en karriere hos NASA.


Radiant Child: The Story of Young Artist Jean-Michel Basquiat , av Javaka Steptoe. En usedvanlig nydelig bok om en Brooklyn-født kunstner hvis collagestil førte ham til verdens oppmerksomhet på slutten av 1900-tallet.

Del Med Vennene Dine: