Designe et barnevennlig nettsted (eksempler og praksis)

Voksne generelt er veldig tekniske og er mer bevisste på å løse problemer. Vi har regninger å betale, avtaler å gjøre, og så videre. Barn på de andre hendene er bekymringsfrie og elsker å oppdage nye ting når de vokser.Så enkelt det kan høres ut, er design for barn mye vanskeligere enn du tror. Dette er ikke det vanlige nettstedet du besøker daglig. Dette er en helt annen dimensjon av internettområdet.

Bortsett fra voksne, som vanligvis bruker nettet for å holde seg informert og jobbe, går barn online for underholdning. De ser datamaskinen som en inngangsport til moro og lek.

Også barna er veldig gode til å huske noe de liker. Jeg er ikke for gammel, og jeg husker at jeg i femte klasse besøkte Yahooligans (en barneavdeling på Yahoo.com for barn) for å spille spill.

Ja gjør narr av meg alt du vil, men jeg lærte barn i online brikker og sjakk . Når jeg ser tilbake på det nå, ser jeg tydelig at den eneste grunnen til at jeg fortsatte å gå tilbake til siden, er fordi det er det eneste spillområdet jeg kjente. De fanget oppmerksomheten min, og jeg var hekta!

Før vi hopper til inspirasjon, ønsket vi å dekke over noe av det viktigste elementet du må huske på når du designer. Nedenfor har vi listet en oversikt du kan følge.

 • Introduksjon
 • Sakte og gamle datamaskiner
 • Barn er lett distrahert
 • Bruke lyse og klare farger
 • Navigasjon og samhandling
 • Design for forskjellige aldersgrupper

Innholdsfortegnelse

Introduksjon

Bildekreditt: Moxiebird.com

Bortsett fra erfaring, har jeg et yngre søsken, så det burde gi deg et bevis på at jeg har en god ide om hva jeg snakker om. Mens jeg så på showet hans her om dagen, så jeg et veldig interessant poeng på en reklame.

Reklamen inviterte barn til å besøke et nettsted med foreldrene sine og spille spill online. Nå i reklamen kunne du tydelig se at moren holdt på barnet mens hun spilte spillet på den bærbare datamaskinen. Så i mine tanker må nettstedet helt klart være enkelt å bruke for yngre og eldre aldersgrupper.

Å ha en foreldreseksjon på nettstedet er avgjørende. Siden voksne er mer i stand til å navigere, kan du vanligvis ha et mindre knappeplass enten i topptekst, sidefelt eller bunntekst. Det trenger ikke å være stort og prangende, bare en enkel knapp vil være bra. Barn er vanskelig å krangle med, og hvis de må ha noe, vil de bugge deg i hjel til du får det for dem.

Sannheten er at alle foreldre elsker barnet sitt og vil kjøpe hva som helst (så lenge det er innenfor budsjettet) for dem. Bedrifter vet allerede dette, og vil trolig ha en e-handelsside på nettstedet klar.

Hvis du har ansvaret for e-handelssiden av tingene, må du huske å holde kasseprosessen jevn og praktisk for å muliggjøre mer salg.

Sakte og gamle datamaskiner

Med utviklingen av teknologi har familier med lav inntekt råd til datamaskiner. Denne fremgangen hjelper internett med å vokse som helhet og gir oss flere brukere å tjene. Husk at barn ikke har ' toppmoderne ”PC eller Mac.

De har standard datamaskiner som vanligvis er billigere enn $ 500. Bare fra dette alene kan vi se at den første av foreldrene ikke vil investere for mye penger på tenåringer, ettersom de pleier å bry seg mindre og bryte ting. For det andre kan vi tolke at datamaskinene de kjøper ikke har den raskeste prosessoren og heller ikke mye RAM.

Ikke bare er datamaskinene sakte hjemme, men er sannsynligvis sakte også på skolen. De fleste skolene har skrivebord som er 7-8 år gamle. Vi vet alle at offentlige skoler ikke har penger til å kjøpe PCer eller Mac-er av høy kvalitet.

Jeg sier ikke at de ikke kan, men med denne nåværende økonomien er jeg sikker på at midlene er begrenset. Optimalisering av nettstedet for hastighet og bruk av CDN er den smarteste ruten å gå.

Barn blir lett distrahert

Barn er veldig følsomme for bevegelige / blinkende gjenstander. Vi vet at de lett kan bli distrahert, og dermed hjelpe deg med å tiltrekke dem for en lengre nettopplevelse. Voksne er allerede vant til bannerannonser, så de er allerede opplært til å ignorere dem. Barn derimot er ekstremt sårbare for annonser.

Annonsører elsker dette, fordi barn ikke kan skille mellom innholdet på nettstedet og annonsen. Nettstedseiere blir derimot frustrerte fordi barnet har forlatt nettstedet sitt. Klart de tjener penger, men det viktigste målet deres er sannsynligvis sidevisninger. Så husk dette: Ikke gjør nettstedet med annonser!

Bruke lyse og klare farger

Mens vi søkte, la vi merke til et vanlig element som de fleste av nettstedene nedenfor deler. Alle nettsteder inneholder utallige mengder med fargerike bilder.

Barn blir vanligvis trukket for å klikke eller se på de mest iøynefallende tingene. Dette vil skape en minneverdig opplevelse som får dem til å komme tilbake.

Ingen liker et trist nettsted, så beholder alle tegnene lykkelig og smilende er en nødvendighet. Vi sier ikke at et smil skal plasseres på hvert tegn ansikt, bare et lykkelig humør generelt.

Barn er veldig vant til fra naturen. Å innlemme dem i nettstedet vil skape et naturlig utseende. Hva du skal innlemme spør du? Ting som trær, vann, snø, dyr, hjem, kjøretøy, skole, butikk, leker, årstider, klær og mye mer.

6. september stjernetegn

Du kan også bruke dette til din fordel for ring til handlingsknapper. Spør deg selv / klient hva vil du at de skal gjøre når de besøker nettstedet? Svaret vil avgjøre i hvilken retning designet skal være.

Navigasjon og samhandling

Noen ganger kan det være vanskelig å designe nettsteder for voksne. På baksiden, hva skjer når du må designe et nettsted for noen helt utenfor din tankegang?

Barn har en tendens til å være enkle, men prosessen din med er imidlertid veldig forskjellig fra deres. Barn har en tendens til å være mer visuelle. Så å designe ikonorienterte knapper i stedet for tekst, vil bare være til nytte for det ferdige produktet.

De fleste av nettstedene nedenfor er store merkenavn som er velkjente. Så du kan nok forestille deg budsjettet for et godt designet nettsted. De brukte tusenvis av dollar på å utvikle og A-B teste forskjellige versjoner av nettstedet deres.

Det er ingen gylden måte et barnorientert nettsted skal være, men det er mange meninger / ruter man kan følge. Du kan bruke tegn som er større enn livet, typografi og knapper til din fordel.

Barn liker ikke å lese med mindre de er i et klasserom. Diskuter med meg alt du vil, men dette er helt sant. Svært sjelden vil du få et barn som er mer interessert i å lese enn å spille spill. Så hva er noen måter barn kan samhandle på nettstedet?

 • Spill
 • Tegning
 • Videoer
 • Sosial
 • Interaktiv lesing

Hvis det er en slags kjøpsvinkel til nettstedet, blir jobben din å overbevise mødrene og pappaene om at det å kjøpe fra et barneside er enkelt og profesjonelt. Du serverer faktisk to forskjellige grupper: influencer og beslutningstaker. Å få dette riktig flyter virkelig båten min.

Design for forskjellige aldersgrupper:

Bildekreditt: Nomediogrekids.blogspot.com

Her er fokuspunktene for de forskjellige aldersgruppene. Du må finne ut hvilket målmarked du designer for. Fra den avgjørelsen vil du forstå intelligensen til den gruppen.

Etter fylte 16 år kan tenåringer bruke komplekse nettsteder som Facebook, Twitter, Myspace, Wikipedia og mye mer. Tro det på ikke med de hyppige endringene som Facebook fortsetter å implementere, jeg går til og med tapt noen ganger.

 • 4-7 år gammel
 • 8-11 år gammel
 • 12-15 år gammel
 • 16+ år

Ting å huske:

 • Bruk lyse farger
 • Bruk tegn
 • Ha et godt humør
 • Skap dybde i designet
 • Bildebasert navigering
 • Lav lastetid
 • Brukerinteraksjon
 • Bruk video og spill
 • Inkluder utskrivbare elementer

Nå som du har god kunnskap, kan du sjekke ut følgende nettsteder som er designet riktig!

1. Kids National Geographic

2. Hasbro

3. Tegneserienettverk

4. PBS Kids

5. Nickelodoen

6. Lego

7. Leker R Us

8. Fisher Price

9. Teletubbies

10. Yo Gabba Gabba

11. Sesame Street Live

12. Mattel

13. Disney

14. Yahoo Kids

15. Nick Jr

16. Barney

17. Spire

18. iCarly

19. SI Kids

20. Barnes fotskap

21. Funbrain

22. Playdoh

23. Pop Cap

24. Webkinz

25. Crayola

26. Club Penguin

27. Barbie

28. Thomas og venner

29. Herman

30. Barn WB

31. Dicovery Kids

32. Wow Leker

33. Min nettlesing

34. På barneklubben

35. YTV

Konklusjon

Det er veldig viktig å vite forskjellen i utformingen av et nettsted for voksne og barn. Etter hvert som barna utvikler seg gjennom skolen, vokser deres kunnskap og nye interesser oppstår. Mens de blir utdannet lærer de flere ting som lokker beslutningene de tar.

For mer informasjon, sjekk ut denne interessante studien Useit.com om bruksspørsmålene i design for barn. Internett er et stort sted med milliarder brukere, og det er et must å vite at de ikke er i samme alder eller har samme ferdigheter.

Del Med Vennene Dine: