Finn Ut Antall Engel

Diverse historisk middelklassefiksjon

i motsetning til mangfoldig fantasi middelklasse bokliste , det var mye, mye lettere å lage en bokliste fylt med mangfoldig historisk middelklassefiksjon! Med forståelsen kan jeg umulig dekke hvert emne, men jeg har gjort en innsats for å spre et bredt nett. Du finner forskjellige bøker som finner sted på mange forskjellige steder, fra India til Filippinene til England og utover. Bøkene dekker århundrer med historie.Mangfoldig historisk fiksjon for middelklasselesere

Disse historiske skjønnlitterære bokene har karakterer fra forskjellige bakgrunner, trosretninger, kulturer, etnisiteter og evner. Et notat om aldershensyn: generelt anbefales disse bøkene i alderen 8 år og oppover, selv om jeg vil si at de fleste av dem er best i alderen 9/10 og oppover. Bruk ditt beste skjønn. (Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)


Ahimisa av Supriya Kelkar. I 1942 slutter Anjalis mor seg til Gandhis motstandsbevegelse i India. Dette betyr noen store endringer for 10 år gamle Anjali og hennes families livsstil, og Anjali må jobbe for å overvinne sine fordommer mot noen av Indias lavere klasser, som de 'urørlige'. Til tross for sin dedikasjon til ikke-vold, går Anjalis mor i fengsel, og Anjali må bestemme seg for om hun skal begynne på jobben. Dette er en rørende historie om jentens reise mot å lære om ulikhet og viktigheten av sosial rettferdighet. ( Se også hvor pent omslaget er! )


The Wind Called My Name av Mary Louise Sanchez. Under den store depresjonen blir Margarita Sandovals familiegård i New Mexico ødelagt av tørke, og faren tar en jobb med jernbanen og flytter familien til Wyoming. Hennes nye samfunn setter ikke pris på Sandovals spanske arv, faren hennes jobber med å organisere jernbanearbeidere i en union, og familien hennes må forhindre tapet av Abuelitas land i New Mexico. Denne boka fyller et sårt tiltrengt gap i barnelitteraturen ved å skildre mangfoldet til den amerikanske grensen.


Birchbark House (serie) av Louise Erdrich. Jeg elsker denne serien! Erdrichs forfatterskap er rett og slett fantastisk. Denne første boken finner sted på en øy i Lake Superior i 1847 der 7 år gamle Omakayas, 'Little Frog' og hennes Ojibwa-familie bor. Erdrich beskriver hverdagen og opplevelsene til Ojibwa, så vel som deres sorger og gleder. Utmerket, og en må lese for barn.MER: Indianere i middelklasse


En enkelt skjær av Linda Sue Park. I det 12. århundre Korea bor Tree-Ear, et foreldreløst barn, under broen med den funksjonshemmede kranmannen. De to overlever fra dag til dag, men Tree-Ear er fascinert av den lokale ærverdige pottemakeren, Min. Omstendigheter kolliderer og Tree-Ear blir Mins lærling. Tree-Ear må lære tålmodighet, en takknemlighet for hardt arbeid, samt lide Min dårlige humør. Når Min begynner å lage keramikk for å imponere en utsending, er Tree-Ear fast bestemt på å hjelpe ham med å lykkes og gjennomgår en viktig, livsendrende reise. En helt fantastisk bok.


Øya på slutten av alt av Kiran Millwood Hargrave. Ami og hennes mor bor på Culion, en øy på Filippinene som ble utpekt som spedalskekoloni i 1906. Men Ami har ikke spedalskhet som moren hennes gjør. Når hun er 12 år, bestemmer regjeringen seg for å fjerne de 'rene' innbyggerne fra Culion, noe som betyr at Ami vil bli skilt fra moren, vennene og øya hun elsker. En vakker historie om medfølelse og kjærlighet.
Det er ikke så forferdelig falafel av Firoozeh Dumas. På 1970-tallet i California fant en ung iransk innvandrer ut hvordan man kunne være amerikansk uten å avvise arven hennes. Zomorod Yousefzadeh’s ( som nå vil bli kalt 'Cindy' ) prøver å passe inn i jevnaldrende. Faren hennes jobber for oljeindustrien, og den iranske revolusjonen har en fremtredende rolle i familiens liv. Jeg elsket denne rørende og morsomme boken, og jeg tror alle barna vil forholde seg til Zomorod, jeg mener 'Cindy.'


Nattdagboken av Veera Hiranandani. Jeg kunne ikke legge fra meg denne boka! Nisha og tvillingbroren hennes er halv-muslimske, halv-hinduistiske søsken som bor sammen med faren i India rett før partisjonstiden. Når ordet kommer at byen deres skal bli en del av den nye pakistanske staten, må Nisha, hennes bror, hennes hinduistiske far og bestemor gjøre den opprivende og farlige reisen til den indiske grensen. Hvert kapittel er en oppføring i Nishas dagbok da hun etterlater sitt komfortable liv og sliter med sine egne spørsmål om identitet. Sterkt anbefalt!


Krystallbåndet av Celeste Lim. I middelalderens Kina har Li Jing et vanskelig liv. Hennes fattige familie selger henne til en familie som har til hensikt å gifte seg med sin smårollingssønn, og hun går for å bo hos sine nye svigerforeldre som viser seg å være grusomme og behandler henne som en slave. Når hun nekter å underkaste seg dem, selger de henne til et hus for kurtisaner, men hun rømmer og drar på reise for å finne tilflukt. Li Jing er en voldsom sterk jentekarakter som i økende grad får tillit til seg selv og tar kontroll over sin egen skjebne. Sannsynligvis best i alderen 11 og oppover.
Stella av Starlight av Sharon Draper . En natt blir Stella og broren hennes vitne til at KKK brenner et kors, og det blir en katalysator for handlingen i denne hjerteskjærende og overbevisende historien i Jim Crow South. Som forteller forteller Stella terroren samfunnet hennes lever hver dag, når hun går nedover gaten og ser på en hvit person kan lande dem i fengsel, eller hvordan en hvit mann kan slå henne straffri når som helst han vil. Den intelligente Stella stiller alltid spørsmålstegn ved måten ting er på, prøver å få tankene ned på papiret. Hun møter godhet på små måter og knytter forbindelser på uventede steder. Drapers ufrivillige dedikasjon til å skildre frykten Stella og hennes samfunnserfaring gjør dette til en bok å sette på leselisten til hvert barn i alderen 9 år og oppover.

801 nummer

MER: Kapittelbøker for Black History Month


Lucky Broken Girl av Ruth Behar. På 1960-tallet er Ruthie og hennes familie nylige jødisk-kubanske innvandrere som bor i New York City. Etter en bilulykke får Ruthie forferdelige skader, og hun blir plassert i en hel kroppsavstøpning. Ruthies fysiske verden blir begrenset til sengen og helt avhengig av andre, men når andre kommer for å besøke henne, begynner Ruthie å samle historier og hennes emosjonelle og intellektuelle verden utvides. Forfatteren baserte historien på egne erfaringer, og dette er en fantastisk, rørende bok.

Ser bak trær av Michael Dorris. Dette er en vakker historie! Valnøtt kan ikke se veldig bra, men utfordringen med å tjene sitt voksennavn inkluderer en nøyaktighetstest med pil og bue. Moren lærer ham å se med ørene, og onkelen erklærer en ny utfordring med å se det som ikke kan sees. Men Walnut lærer mer om hva det vil si å være voksen enn å bare passere en utfordring, og han tjener sitt nye navn 'Sees Behind Trees'. Ligger i Nord-Amerika fra 1500-tallet.


Kjeder av Laurie Halse Anderson. Kjeder i s et fascinerende syn på slaveri i New York, der bøker om slaveri ofte settes i Sør. Under den amerikanske revolusjonen lengter en 13 år gammel slave som tilhører en nådeløs lojalistfamilie, Isabel, etter frihet. Hun møter Curzon som oppfordrer henne til å spionere etter opprørerne.


Krigen som reddet livet mitt av Kimberly Brubaker Bradley. Wow. Ada, født med en fot, har aldri forlatt leiligheten som hun deler med sin yngre bror og grusomme mor. Når moren sender broren sin ut av London på landsbygda i begynnelsen av andre verdenskrig, stikker Ada av med ham. I landet begynner de å lage et nytt liv med Susan, en kvinne som motvillig tar dem inn. De tre danner et bånd, og Ada kommer til slutt til virkelig bo. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest de siste månedene, med interessante historiske detaljer og en overbevisende fortellende stemme.


En sprø sommer av Rita Williams-Garcia . Det er 1968 da 11 år gamle Delphine og søstrene hennes reiser fra New York til Oakland for å bo hos moren som forlot dem syv år tidligere. Moren deres, som ikke akkurat er glad for å være vert for dem, melder dem inn i en barnehage som drives av Black Panthers. Williams-Garcias forfatterskap er fantastisk, med interessante karakterer. Det var en vanskelig bok som var vanskelig å legge ned, og en flott ikke-predikant historie for å vise barna hvordan politikk tilfører dagligliv.

7. september dyrekretsen


Bud, ikke kompis . Christopher Paul Curtis er en av mine favorittforfattere i mellomklassen, og jeg elsket å lese dette høyt for 9-åringen min. Jeg har uttrykt min hengivenhet til boken hans, Watsons drar til Birmingham flere ganger og det er på tide å anbefale en annen Curtis-roman. 10 år gamle Buddy stikker av fra en rekke ubehagelige fosterhjem og legger ut for å finne faren, som han mener er jazzmusiker. Sett i depresjonen, er Curtis forfattere fylt med humor så vel som alvorlige sannheter. Til syvende og sist er det en optimistisk bok, full av latter, og man kan ikke unngå å bli forelsket i Buddy.


Papirønsker , av Lois Sepahban , er en historie som tar for seg en for ofte oversett og skammelig periode i amerikansk historie: de japanske interneringsleirene. Jeg synes fortsatt det er sjokkerende at regjeringen tvangsflyttet folk av japansk anstendig ( og borgere, ikke mindre! ) til de avsidesliggende leirene. Skammelig. Men uavhengig av såpeboksuttalelsene mine, er dette en fantastisk bok. 10 år gamle Manami og hennes familie bor på Bainbridge Island i staten Washington da japanerne bomber Pearl Harbor. USAs regjering transporterer familien og andre til en leir i ørkenen. Når et forsøk på å smugle hunden hennes, Yujiin, under frakken mislykkes, slutter Manami å snakke. I leiren holder hun på håpet om at hun får se Yujiin igjen en dag. Læreren hennes på leiren hjelper henne å takle ved å gi henne tegningspapir slik at hun kan male følelsene sine. En rørende og kraftfull bok.

MER: Kapittelbøker for den asiatiske og stillehavsamerikanske arvsmåneden


Lawrence Yep’s Golden Mountain Chronicles er en 10-bokserie som forteller historien om den unge familien gjennom mange generasjoner og to århundrer. Jeg har ikke lest alle de 10 bøkene ennå, bare noen få, og de har alle vært sideomvendere. Min siste lesning var Dragon's Gate , satt i 1867. Otter har alltid vært i ærefrykt for sin far og onkel som jobber for jernbaneselskapene over havet. Når han kommer dit selv, tjener arbeidsforholdene, bitter kulde, rasisme og onkelen sin oppførsel ham til desillusjon. Du trenger ikke å lese serien i rekkefølge ( Jeg har ikke gjort det ) for å nyte dem og Yep er en dyktig forfatter. Du vil ikke legge fra deg boka. Best for barn fra 11 år og oppover.


Judith Kerr basert Da Hitler stjal rosa kanin på egne erfaringer fra å forlate Nazi-Tyskland og bo i Sveits og Frankrike, før hun endelig dro mot England. Som en ung jødisk jente er Anna klar over at det skjer noe foruroligende i hjemlandet hennes, og farens levebrød er truet, men hun forstår ikke helt trusselen fra Hitler. Mens hun er i Zürich og Paris, må unge Anna lære å navigere i nye skoler og kulturer, få nye venner og akseptere at hennes familieliv endres ugjenkallelig. Gjennom alt henger Anna på ideen om at så lenge familien deres er sammen, er det alt som betyr noe. Selv om det er uunngåelig at enhver bok som er satt i Europa under andre verdenskrig, vil involvere noen diskusjoner om den jødiske befolkningens forferdelige skjebne, er denne boken passende for foreldre hvis barn ikke er klare til å diskutere disse gruene i detalj.

Mer varierte romaner i mellomklassen:

Del Med Vennene Dine: