Diverse middelklasse fantasy bøker

Elsker leseren din i mellomklasse fantasi? Magiske verdener, fantastiske dyr, mytiske skapninger, bisarre dimensjoner. Denne listen over forskjellige middelklassebaserte fantasybøker vil holde dem oppe hele natten! Det du virkelig vil elske med denne listen er at en rekke fantasyromaner trekker frem flerkulturelle mytologier. Barn som elsket Percy Jackson av Rick Riordan og hans romerske, norrøne og egyptiske myteinspirerte middelklasseserie, kan nå oppdage undringen til bengali, hindu, hatian og maya folklore!Mangfoldig fantasibokliste i mellomklassen

(Merk: bokomslag og titler er tilknyttede lenker. Som Amazon Associate tjener jeg på kvalifiserte kjøp.)

Middelklassebøker er vanligvis i alderen 8 år og oppover, men hvis du har en yngre leser, kan du bestemme at disse bøkene er mer passende for alderen 9 eller 10 år. Hvis barnet ditt leser Percy Jackson, er de fleste av disse bøkene sammenlignbare.


Amari og nattbrødrene av B.B. Alston. Amaris bror Quinton er savnet, men Amari insisterer på at han fortsatt er i live. En dag er det en mystisk besøkende på dørstokken hennes som leverer en pakke som avslører Quintons hemmelighet. Han er en del av et byrå for overnaturlige anliggender, og nå har Amari en sjanse til å finne sin egen magi og tjene en plass i byrået. Men Amari er ikke bare en eskapistisk fantasi, Alston innarbeider behendig temaer for mobbing, fordommer og ulikhet.


Aru Shah og slutten av tiden ( Pandava-serien) av Roshani Chockshi. Barna mine elsket denne eventyrboken, og jeg elsker at historien er avhengig av hinduistisk mytologi for å ta dem med på en fantastisk reise. Aru har en tendens til å strekke sannheten, og mens hun tilbringer skoleferien på Museum of Ancient Indian Art and Culture ( moren hennes er arkeolog ), våger klassekameratene henne å bevise hennes påstand om at lampen til Bharata er forbannet. Men det som skjer videre involverer frosne klassekamerater, det hinduistiske diktet, The Mahabharata , en demon og dødsriket! Barna dine teller ned dagene til de kan lese oppfølgeren.


Håndbok for Dragon Slayers av Merrie Haskell. Håper forfatter Prinsesse Tilda er en uavhengig sinnes prinsesse som aldri en gang har vurdert å drepe drager på grunn av sin vansirede fot. Imidlertid ønsker fetteren, Ivo, å stjele riket hennes, og hun ender med å flykte fra riket sitt. Det påfølgende eventyret innebærer magi, fange, en truende blåskjegg-karakter, og ( selvfølgelig ) drap.

FLERE STERKE PRINSESSBOKER: Princess Chapter Books med sterke kvinnelige hovedpersoner


Stormløperen (serie) av J.C. Cervantes. Rick Riordan Presents er et nytt forlagsavtrykk som publiserer fantasier basert på flerkulturell mytologi skrevet av forfattere annen enn Riordan. ( Se ovenfor, Aru Shah, er også en del av RRP. ) I Stormløperen , Er maya-mytologien foran og i sentrum. Tretten år gamle Zane får vite at vulkanen i New Mexico-hagen hans faktisk er et fengsel for en mayagud. Når Brooks, en mystisk skiftende jente dukker opp for å hjelpe Zane med å oppfylle sin skjebne, begynner eventyret.


Charlie Hernández & League of Shadows av Ryan Calejo. Charlie tilbrakte barndommen med å lytte til sine abuelas fortellinger om spansk mytologi. En dag på ungdomsskolen opplever Charlie en merkelig transformasjon som antyder at historiene ikke var myter. Han blir kastet inn i en verden som er både kjent og bisarr, og ved hjelp av vennen sin, Violet, følger Charlie ledetråder fra et kart i morens medaljong som tar ham med på et hårreisende eventyr. Charlie bytter flytende fra engelsk til spansk, men betydningen vil være helt klar for ikke-spansktalende, og det er en nyttig ordliste over spansk mytologi i sluttnotene.

The Jumbies av Tracey Baptiste. Jeg leste faktisk den andre boka, The Rise of the Jumbies , uten å vite at det var en del av en serie! Baptiste trekker på haitisk folklore for å fortelle sin historie. Corrine La Mers tante Severine er en 'jumbie', en mystisk skapning i skogen. Severine er på utkikk etter mennesker til å bli smugler og Corrine må finne en måte å stoppe henne på. I den andre boken drar Corrine til sjøen for å få svar om øyas savnede barn fra sjømannen.


Slangens hemmelighet (Kiranmala and the Kingdom Beyond-serien) av Sayantani DasGupta trekker på bengalsk folklore. Kiranmala og indisk sjette klasse interdimensjonal demon slayer er bekymret. En trollformel som har gått galt, har sendt foreldrene sine til en annen dimensjon, og hun er i ferd med å bli spist av en rakkhosh demon på sitt eget kjøkken. Dermed begynner et svært engasjerende og morsomt eventyr der Kiranmala avviser to prinsers tilbud om å redde henne, reiser til en magisk dimensjon full av fantastiske dyr, kjemper mot demoner, løser gåter og redder New Jersey.


A Dash of Magic ( Love Sugar Magic-serien) av Anna Meriano. I sin meksikansk-amerikanske familie har Leo Logroño fem eldre søstre. Overbevist om at de forlater henne fra noe viktig mens de pleier familiebakeriet i den lille texanske byen, undersøker Leo. Hun oppdager en bok, Oppskrifter av kjærlighet, sukker og magi og at søstrene hennes bruker magi i det bakte! Mot søsterens råd bestemmer Leo at det er på tide at hun også lærer magi, men ting går ikke akkurat som hun håper! En herlig morsom lesning for barn som ønsker en fantasibok satt på et reelt sted.


Dragons in a Bag av Zetta Elliott. Jeg syntes det var ganske vanskelig å finne fantasy-middelklassebøker med afroamerikanske guttepersoner! Heldigvis ble Elliotts bok utgitt akkurat i tide for denne listen, og den fortjener å være her av seg selv, ikke bare som en symboltittel ( Jeg har aldri lagt tokenbøker på listene mine ). Dette er også et utmerket valg for tidlige middelklasselesere, fra 7 år og oppover. En dag forlater moren til Jaxon i omsorgen for Ma, en kvinne som han tror er bestemor, men som faktisk er en heks på et drageutdelingsoppdrag. Ma tar ham som lærling og de reiser til en magisk verden, men når de alle er klar til å returnere til Brooklyn, blir Ma ved et uhell etterlatt og Jaxon hjelper vennene sine til å ta seg av babydrakene og redde Ma.

FLERE DRAGONBOKER: Dragon Chapter og Picture Books

4 feb dyrekretsen


Hvor fjellet møter månen av Grace Lin . Dette er muligens min favoritt moderne kapittelbok noensinne, og jeg anser den som en moderne klassiker. Familien til Minli lever i fattigdom, og Minli legger ut på å finne den gamle mannen til månen og endre familiens skjebne. Underveis blir hun ledsaget av Jade-dragen, og reisen hennes er fylt med skjebnesvinger. Lin trekker på kinesisk folklore og fletter sammen Minlis søken, farens historier og fantastiske illustrasjoner for å skape en minneverdig historie. Ikke glem de to følgebøkene, Starry River of the Sky og Når havet blir sølv


Forest of Wonders (Wing and Claw trilogy) av Linda Sue Park. Raffa, som er en vidunderapoteker, oppdager en uhyggelig regjeringsplan for å slavebinde dyrene. Raffa, med sin kunnskap om apotek og botanisk magi, blir fanget opp i et hemmelig nett som involverer et familiemedlem. Spennende og full av moralske dilemmaer, barn som leter etter Wings of Fire les like vil elske denne trilogien, selv om den ikke involverer dragekamper.


The Black Panther: The Young Prince av Ronald L. Smith. Ja, vennene mine, jeg inkluderer en Marvel superhelt lisensiert karakterbok på denne listen. Men hør meg ut. Jeg har blitt imponert over Disneys nylige innsats for å rekruttere dyktige forfattere til å skrive romaner til Marvel og Star Wars-serien, og det burde du også være! ( For eksempel forfattet Shannon Hale Ekornpike roman, og Tom Angleberger skrev en av Star Wars-trilogibøkene. ) Hvis barnet ditt er motvillig til å lese lengre bøker, men liker en god superheltfilm, kan du prøve en av disse romanene!

Mer varierte middelklassebøker å elske:

Diverse moderne middelklasse skjønnlitteratur

Diverse historisk middelklassefiksjon

Kapittelbøker med forskjellige og kjærlige familier

LGBTQ Chapter Books for Kids

Del Med Vennene Dine: