Enkel måte å starte en journal med førskolebarnet ditt på

Mange foreldre vil at barna deres skal få et forsprang på lese- og skriveferdigheter , men det er en feil å tvinge formell skriving de første årene. Du kan imidlertid oppmuntre til tidlige 'skriveferdigheter' ved å starte en journal med førskolebarnet ditt. Førskolejournalering trenger ikke å inkludere faktiske bokstaver, ord eller setninger!Hvordan starte en førskoledagbok.

Hele livet har jeg vært dagbok, men - overraskelse, overraskelse - siden jeg hadde barn, har jeg ikke vært i stand til å følge med på journalføringen min slik jeg ønsker. Jeg trodde at det å introdusere konseptet med førskolejournalering bare kunne være billetten for å få meg tilbake i spillet og få sønnen min trene de alle viktige finmotorikkene nødvendig for fremtiden håndskrift .

Det gledet meg å oppdage en veldig enkel måte å starte en journal med førskolen min på! Nå kunne vi journalføre sammen. Vinn-vinn.

(Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker.)

42 engelnummer

Preschool Journal Inspiration

Forfatteren av Skrivstart: En guide til å pleie skriving på hvert trinn, fra å skrive til å danne brev og skrivehistorier foreslår å bruke farger som en måte å inspirere et barn til å skrive i en journal.

Tanken er at du spør barnet ditt: 'Hvilken farge var dagen din?' og så velger barnet en farge. Siden i denne alderen er barnet en forfatter, kan han eller hun fortelle deg hvorfor dagen var blå ( for eksempel ).

Du kan til og med registrere barnets tanker, enten ved å skrive dem ned eller med et lydopptak. ( Et videoopptak vil være for distraherende for de fleste barn. ) Hvis du skriver barnets tanker, foreslår jeg at du gjør det på et eget papir, slik at barnets klatter / tegninger står alene.

Start en journal med førskolebarnet ditt

En flott bildebok for barn som forklarer dette konseptet er Dr. Seuss Mine mange fargede dager . Boken sammenligner stemninger og dager med forskjellige farger og handlinger hos dyr. For eksempel, 'Så kommer en gul dag, og jeg er en travel, summende bi.' Eller: 'På lilla dager er jeg lei meg, jeg stønner, jeg drar halen.'

My Many Colored Days-boken av Dr Seuss

En førskolebarn kunne bruke en farge for å representere stemningen, og kanskje til og med handlingsord som 'buzzy' eller 'drag' kunne inspirere hvordan han beveget pennen. Raskt for summende, eller langsom for dra, eller hopping rundt på siden for lykkelig. Du får ideen.

Det viktige er å la barnet velge og bli inspirert. Ikke foreslå. Og hvis barnet ikke har lyst til å snakke en dag, la dem krangle hva de vil.

Gjør journalen til en rutine

Nøkkelen til suksess er å journalføre med førskolebarnet ditt som en del av en forutsigbar rutine. Om du velger å gjøre det om morgenen, eller etter lunsj eller om kvelden er ikke viktig. Velg et passende tidspunkt å journalføre - eller å skrive på - som du vet du kan holde deg til. Hvis du savner en dag eller to, ikke slå deg selv. Bare kom tilbake til det. Ganske snart vil du kanskje finne at barnet ditt minner om det du , 'Det er journalføringstid, mamma!'

Vi har en tendens til å ha ganske øyeblikk sent på morgenen, så det er da vi to kommer ut av vår tidsskrift. Så langt har det fungert!

Gi navn til tidsskriftene dine

Du kan også velge et navn på tidsskriftene dine. Kall det en 'Tankebok' eller en 'Humørbok' eller en annen morsom tittel. For nå kaller vi vår 'Writing Book' ( ikke veldig kreativ, vet jeg ). Jeg forklarte sønnen min at jeg bruker dagboken min til å registrere mine aktiviteter og tanker om hver dag, men at han kan 'skrive eller tegne' hva han vil. Jeg er alltid sikker på at jeg skriver datoen på hver side, slik at vi kan spore fremdriften hans.

Sønnen min er selvfølgelig alltid ferdig før jeg gjør det, men jeg får noen ekstra minutter med å skrive inn, og det føles bra.

Mer inspirasjon til førskolejournalistikk:

  1. Hvordan bruke en journal for å hjelpe finmotorikk
  2. Tidsskrifter for barn - som fremmer selvbevissthet
  3. Ideer for å starte kreativ kunst og skrive tidsskrifter for barn
  4. 15 utrolig enkle tegneideer for barn

Jeg anbefaler denne fantastiske boken for lekne ideer for å få barna til å elske å skrive:

Dette innlegget ble først publisert i 2008.

Førskoledagbok. Begynn å journalføre med barnehagen din hjemme.

Del Med Vennene Dine: