Finn Ut Antall Engel

Fantasibøker for barn - mer enn bare vanlig pris

Leter du etter noen gode fantasibøker for barn som ikke er de vanlige anbefalingene? Hvis du har et barn som mitt, hvis favorittgenre er fantasy og har lest nesten alt på bibliotekshyllen, er du sannsynligvis det. Eller kanskje barnet ditt er en motvillig leser og har veldig spesiell smak? Du har kommet til rett sted!Fantasibøker transporterer leserne til nye verdener, lar dem drømme det umulige og utløse fantasien. Er det rart at barna elsker å lese fantasy-romaner?

collage av fantasibøker for barn

Det jeg har gjort med denne listen er å kuratere en samling på over 40 fantasibøker som inkluderer en stort utvalg av stiler . Denne listen har alt fra gal-vill science fiction til eventyrinspirerte historier til magisk realisme. Så uansett om barnet ditt ønsker å gå helt på fantasien eller forbli mest i det virkelige liv med bare et snev av innfall, er det en bok for dem. Jeg organiserte listen i følgende kategorier:

  • Tidsreiser / kolliderende verdener
  • Dragons and Mythical Creatures
  • Folklore Inspirert
  • Magi og mer

De fleste av disse bøkene er rettet mot lesere i alderen 8-13. For begynnende kapittellesere i alderen 6-10, sjekk ut følgende:

Og grafiske romanfans som elsker disse Fantasi og science-fiction grafiske romaner .

Merk: dette innlegget inneholder tilknyttede lenker som kan tjene provisjon.Worlds Colliding / Time Travel

sal og gabi bryter universets bokomslag

Sal og Gabi bryter universet

av Carlos Hernandez

Kjøpe det: Bokhandel | Amazon

Min sønn lyttet til dette på lydbok og elsket det! Han vekslet mellom å gispe og le. Salvador Vidón er det nye barnet, men er også et uvanlig barn fordi han er i stand til å åpne portaler i alternative universer med sinnet. Han møter Gabi Reál som er litt mistenkelig med sin forklaring om de mystiske tingene som skjer når han er i nærheten. Dette er en veldig morsom bok, med mye fartsfylt action og gal humor. Sterkt anbefalt!MER : Stor gigantisk liste over middelklasse eventyrbøker!


Den siste siste dagen av sommerbokomslaget

Den siste siste sommerdagen

av Lamar Giles

Finn det: Bokhandel | AmazonDette er en av de fineste bøkene jeg noen gang har lest høyt, og min 10 år gamle elsket det absolutt. Kusinene Otto og Sheed bor i et fylke i Virginia kjent for rare hendelser. Sammen har de jobbet for å løse mange mysterier, men dette er den siste sommerdagen og de er ikke klare for at den skal være over. De møter en mystisk mann med et kamera som stopper tiden, og det er da underligheten virkelig begynner! Zany, fantasifull, ikke litt surrealistisk, men likevel gjennomtenkt.


Starcross bokomslag

Starcross: A Stirring Adventure of Spies, Time Travel and Curious Hats

av Philip Reeve

Finn det: Amazon

Reeve er en mester i science fiction og tidsreiser historier. Jeg skjønte ikke at dette er oppfølgeren til Larklight da jeg hentet den, så kanskje barna dine burde begynne med den. I alle fall er dette en utrolig fantasifull og ikke sjelden morsom fantasibok. The Mumbys ( mor og barn Art and Myrtle ) reise til Starcross, et badested hvor en merkelig hattemann prøver å kontrollere sinnet sitt med sine onde hodeplagg. Høres gal ut? Det er det. Gal. Og fantastisk.

00 betydning

MER: Klassiske og moderne science fiction romaner for barn


bueskytter

Archer’s Quest

av Linda Sue Park

Finn det: Bokhandel | Amazon

I denne boka, en reisende fra fortiden som dukker opp i nåtiden. Koreanske leder Koh Chu-mong overrasker 12 år gamle Kevin ved å kaste seg inn i rommet en dag. Koh Chu-mong er fra 55 fvt. Kevin bruker sine matteferdigheter, dyrekretsen og koreansk folkehistorie for å hjelpe lederen tilbake til fortiden. Det er ikke for mange bøker som vil lære barna dine om det gamle Korea mens de fremdeles leverer en engasjerende fortelling, så velg definitivt denne!

MER: Time Travel Books for Kids


det magiske halvbokomslaget

Den magiske halvdelen

av Annie Barrows

Finn det: Bokhandel | Amazon

Miri er klemt mellom to sett med tvillinger. Familien hennes har nettopp flyttet til et gammelt hus, og en dag etter at hun ble sendt til rommet sitt for å utilsiktet skade en av sine eldre brødre, finner hun en del av et sett med gamle briller. Når hun ser gjennom den, blir hun fraktet tilbake i tid til 1935 hvor hun møter Molly, en foreldreløs som bor sammen med sine ganske uhyggelige slektninger. Miri og Molly må jobbe sammen for å hjelpe Molly å rømme 'tilbake til fremtiden', og når de gjør det, oppdager de det mest overraskende av alt! Alder 7 og oppover.

MER: Magiske bøker for barn som ikke er klare for Harry Potter


klawde kattbokomslag

Klawde: Evil Alien Warlord Cat

av Johnny Marciano

Kjøpe det: Bokhandel | Amazon

Klawde er så fantastisk ond og over toppen! Wyss-Kuzz, den onde fremmede krigsherren har reist til jorden, det verste stedet i universet! Han havner i bakgården til Raj Bannerjee, en sjetteklasse og motvillig transplantasjon fra Brooklyn til naturfylt Oregon. Hijinks og melodrama følger. Fortellingen veksler mellom Raj og Klawde ( som Wyss-Kuzz nå heter ). Alder 7 og oppover.


Dragons and Mythical Creatures

anya og dragen bokomslag

Anya og dragen

av Sofiya Pasternack

Kjøpe det: Bokliste | Amazon

Jeg leste dette høyt, og sønnen min elsket det absolutt. Anya ligger i middelalder-Russland der vanlig bruk av magi nå er i strid med loven, og håper fortsatt at hennes eget magiske talent vil avsløre seg for henne. Fordi familien hennes er jødisk, er de utenforstående i landsbyen deres, og den lokale dommeren prøver å tvinge dem ut. Når Ivan og hans familie, en familie som tillater å bruke magi, kommer til byen, får de Anyas hjelp til å spore en mystisk vanndrake. Anya samtykker i å hjelpe dem for å redde familiens gård. Anya og Ivan må beskytte dragen mot andre som ønsker å ødelegge den. Pasternack trekker dyktig på historieelementer fra russisk, slavisk og jødisk folklore.

MER: Drage bøker for barn


frosthjerte bokomslag

Voyage of the Frostheart

av Jamie Littler

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg leste høyt denne spennende fortellingen om en modig gutt som begir seg ut på et eventyr og sønnen min var på kanten av setet sitt. Ash har sanggaven, som gjør ham til en utstøtt i Fira, hans adopterte samfunn. Men han tar avsted på Frostheart, et skip bemannet av en uvanlig gruppe mennesker og skapninger, for å finne ut hva som skjedde med foreldrene hans. Mannskapet på Frostheart er ikke redd for hans Song Weaving-evne, og det kan til og med være nøkkelen til å unngå de fryktinngytende leviaternes vrede.


Fortellingen om Angelino Brown

av David Almond

Finn det: Bokhandel | Amazon

Almond er en så spennende forfatter. Jeg synes at bøkene hans er noe av det mest unike jeg leser, og generelt gjør de utmerket høytlesning nettopp på grunn av deres finurlighet. En dag oppdager en bussjåfør en liten engel i brystlommen. Han tar det med seg hjem til kona, og de tar seg av det. Barna tar engelen med på skolen, og når Angelino opplever verden han vokser, lærer han å fly og begynner å snakke. Det slo meg så fantastisk at ingen synes en liten engel er en raritet, bare at han er fantastisk! Det er en slags skurk som er ute etter å fange engelen, men Angelinos uskyld og nåde etterlater alle på et bedre sted i livet i denne varmhjertede historien. Absolutt verdt å lese!


drage med et sjokoladehjertebokomslag

Dragen med et sjokoladehjerte

av Stephanie Burgis

Finn det: Bokhandel | Amazon

Denne boka har fått mye skryt, og med god grunn. Når Adventurine blir dragen til en menneskelig jente med smak for sjokolade, bestemmer hun seg for å dra mot den menneskelige landsbyen for å prøve å bevise at hun er verdt det. En hjertevarmende, spennende bok, og jeg elsker at fortellingen var fra dragejentens synspunkt. Fantastisk.


is ulver bokomslag

Ice Wolves

av Amie Kaufman

Finn det: Bokhandel | Amazon

Tvillinger, Rayna og Anders, bor ved buksesetet. Hjemløse foreldreløse foreldre, de må bruke sine klær for å overleve. Under en landsbyseremoni der det avsløres hvilke 12-åringer som har makten til å forme seg til ulv, oppdager hver tvilling at de har magisk blod. Rayna kan forme skift til en drage og Anders til en ulv. Problemet er at dragen og ulvblodsamfunnene er dødelige fiender. Nå må Rayna og Anders oppdage hemmeligheten bak hvorfor det er.


odd og frostgigantens bokomslag

Odd and the Frost Giants

av Neil Gaiman

Finn det: Bokhandel | Amazon

I det gamle Norge er en gutt som heter Odd, midt i en uhell. I skogen møter han en bjørn, en rev og en ørn som forteller ham en merkelig historie som sender ham på en reise for å redde gudebyen fra Frost Giants. Jeg tenkte det. Det er virkelig ganske herlig og vil gjøre det morsomt å lese høyt mens du nipper til et krus med varm kakao. Illustrert av Chris Riddell.


forbannet bokomslag

Forbannet

av Bruce Coville

Finn det: Bokhandel | Amazon

Angus er bundet av en forbannelse mot jenta, Alex. Angus er en rampete kake med en ekstrem forkjærlighet for ryddighet, mens Alex er den rotete skapningen han noensinne har møtt. Alex og Angus satte seg for å bryte forbannelsen, men det blir ikke lett. Denne boka er morsom og gir foreldrene mange muligheter for dramatisk lesing i tullete stemmer. Sørg for å lese ledsagerbøkene, Skraverte og Trolled .


dactyl hill tropp

Dactyl Hill-troppen

av Daniel José Eldre

Finn det: Bokhandel | Amazon

Det er 1863 og borgerkrigen kjempes med tropper på rovfuglens rygg! Dette er en spektakulær og unik historisk fantasihistorie. Når Magdalys og flere venner er på ekskursjon, blir barn fra barnehjemmet der de bor kidnappet. Magdalys og de andre drar til Dactyl Hill-området i Brooklyn hvor de lærer å ri pterodactyls som en del av en plan om å ta ned den onde dommeren bak kidnappingen. Magdalys har noen problemer med å lære seg å være en lagspiller, men hennes dyktighet som en dinosaurtelepat hjelper med å lede gruppen til seier.


der fjellet møter bokomslaget til månen

Hvor fjellet møter månen

av Grace Lin

Finn det: Bokhandel | Amazon

Dette er muligens min favoritt kapittelbok noensinne, og jeg anser den som en moderne klassiker. Familien til Minli lever i fattigdom, og Minli legger ut på å finne den gamle mannen til månen og endre familiens skjebne. Underveis blir hun ledsaget av Jade-dragen, og reisen hennes er fylt med skjebnesvinger. Lin fletter behendig sammen Minlis søken, farens historier og fantastiske illustrasjoner for å skape en minneverdig historie. Ikke glem ledsagerbøkene, Starry River of the Sky og Da havet ble til sølv .

MER: Bøker som Mulan for Kids


hoboken kylling beredskap bokomslag

Hoboken Chicken Emergency

av Daniel Pinkwater

Finn det: Bokhandel | Amazon

Med et vitende nikk til naboene mine i New Jersey, må du innrømme at enhver bok som parrer 'Hoboken' og 'Chicken' i tittelen, må være morsom. Når det ikke er noen kalkuner å finne noe sted i Hoboken til Thanksgiving-middag, kommer Arthur hjem med en kylling. Problemet? Kyllingen er 266 pund. Hijinks følger. Jeg leste dette høyt for sønnene mine, og de elsket det. ( Egnet for tidlig elementær som høytlesning .)


Folklore

de syv fortellingene om pyntegjenstander

The Seven Tales of Trinket

av Shelley Moore Thomas

Finn det: Bokhandel | Amazon

Etter morens død og i selskap med Thomas the Pig Boy, setter elleve år gamle Trinket seg for å finne faren, en vandrende bard. Trinket har sin egen gave til historiefortelling og på reisen møter hun rare og fantastiske personligheter, noen er skapninger hentet fra keltisk mytologi og folklore, som selkie, banshee og pooka. Helt fantastisk!


lalani i det fjerne havet

Lalani fra det fjerne havet

av Erin Entrada Kelly

Finn det: Bokhandel | Amazon

Denne boken vil fange barnets oppmerksomhet fra første side. Rikt ordforråd og bilder hentet fra filippinsk folklore tar lesere og lyttere med på et spennende og helt unikt eventyr. Jeg elsket denne boken og kunne ikke legge den fra meg. Lalanis mor blir syk og Lalani legger ut på en reise over havet til det legendariske Mount Isa i håp om å kurere henne. Temaer spenner fra grensene for personlig ansvar, familierelasjoner og lojalitet, og maktmisbruk og ledelse.


det magiske speilbokomslaget

The Magic Mirror: Concerning a Lonely Princess, a Foundling Girl, a Scheming King and a Pickpocket Squirrel

av Susan Hill Long

Finn det: Bokhandel | Amazon

Her er et mysterium fullt av fargerike karakterer, uærlige villians, fryktløse kanskje-kanskje-ikke prinsesser og lommetyver ekorn så mye bedre. Maggie, en foreldreløs med et skjevt ben, er forferdet når hennes adopterte verge bestemmer seg for å gifte henne med en elendig eldre mann med forferdelig ånde, og så bestemmer hun seg for å forfølge en visjon hun så i et magisk speil. Flere reiser er vevd sammen i fortellingen, med alle sammen på slutten. Heldigvis er det et morsomt kart slik at leserne kan følge hver fest når de reiser mot destinasjonen.

MER: Fairy Tale Retellings: Princess Edition


dør ved trappebokomslaget

Døren ved trappen

av Katherine Marsh

Finn det: Bokhandel | Amazon

Dette er en fascinerende romanisering av Baba Yaga folkeeventyr. Spenningen vil føre til at barnet ditt snur sidene langt ut på natten. ( Prøv å oppmuntre dem til å sove litt. ) 12 år gamle Mary blir tatt bort fra barnehjemmet av den mystiske Madame Z. Madame Z er full av hemmeligheter og bor i et nysgjerrig hus. I byen blir Mary venn med Jacob, en tryllekunstner. Når de får vite den sanne identiteten til Madame Z, må de samarbeide for å unnslippe makten hennes.


jack and the beanstalk book cover

Jack: The True Story of Jack and the Beanstalk

av Liesl Shurtliff

Finn det: Bokhandel | Amazon

Historien trekker både Jack og Beanstalk og Jack the Giant Killer. Jack klatrer opp titularplanten for å redde pappaen hans, som er blitt stjålet av gigantene midt i en hungersnød og styrt av en grådig, gulloppsamlende konge med en kylling som legger gyldne egg. Shurtliffs oppfinnsomme vendinger og måten hun vever i referanser til populære eventyr og barnerim er genialt.

MER: Fairy Tale Novels: No Princesses Edition


fei bokomslag

Sweep: The Story of a Girl and Her Monster

av Jonathan Auxier

Finn det: Bokhandel | Amazon

Da jeg leste åpningsscenen der Nan kryper opp en røykrør og blir fanget i en skorstein, hadde jeg nesten et angrep av klaustrofobi, beskrivelsen var så detaljert og fengende! Nan Sparrow, en skorsteinsfeie blir reddet av en golem laget av aske. En golem er en magisk skikkelse i jødisk folklore, og Nans redningsmann blir hennes følgesvenn. Dette er en så interessant og suverent skrevet bok; og med temaene barnearbeid, antisemittisme og klassestrukturer vil barna dine finne mye å tenke på.


flight of swans bokomslag

The Swans Flight

av Sarah McGuire

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg leste mange bøker i mellomklassen, og selv når jeg elsker dem, har jeg vanligvis ikke problemer med å legge dem ned og gå bort litt, men jeg kunne ikke gjøre det med Svanens fly! Jeg ble betatt av denne gjenfortellingen av Grimm-eventyret 'Seks svaner'. Prinsessens nye stemor har trollbundet kongen, og når hun truer med å drepe Ryns seks brødre, forhandler Ryn for livet ved å gå med på å tie i seks år. Den onde dronningen forvandler deretter brødrene til svaner, og Ryn legger ut på en seks år lang søken for å redde dem.


stormløperbokomslaget

Stormløperen

av J.C. Cervantes

Finn det: Bokhandel | Amazon

I Stormløperen , Er maya-mytologien foran og i sentrum. Tretten år gamle Zane får vite at vulkanen i New Mexico-hagen hans faktisk er et fengsel for en mayagud. Når Brooks, en mystisk skiftende jente dukker opp for å hjelpe Zane med å oppfylle sin skjebne, begynner eventyret.

MER: Ulike fantasybøker for barn


en gutt som heter julebokomslag

En gutt kalt jul

av Matt Haig

Finn det: Bokhandel | Amazon

Sønnen min elsket denne boken, veldig morsom og sjarmerende med akkurat den rette mengden Dahl-humor. Når faren til Nikolas ikke kommer tilbake fra en reise til det forventede tidspunktet, forlater Nikolas sin forsømmelige tante og drar på jakt etter ham. Underveis møter han en landsby med nisser og hans fremtid er forandret for alltid. Dette gjør en flott høytlesning på Yule.

MER: Juleromaner for hele familien


aru shah og slutten på tidens bokomslag

Aru Shah og slutten av tiden

av Roshani Chockshi

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg elsker at historien er avhengig av hinduistisk mytologi for å ta leserne med på en fantastisk reise. Aru har en tendens til å strekke sannheten, og mens hun tilbringer skoleferien på Museum of Ancient Indian Art and Culture ( moren hennes er arkeolog ), våger klassekameratene henne å bevise hennes påstand om at lampen til Bharata er forbannet. Men det som skjer videre involverer frosne klassekamerater, det hinduistiske diktet, The Mahabharata , en demon og dødsriket! Barna dine teller ned dagene til de kan lese oppfølgeren.


slangen

Slangens hemmelighet

av Sayantani DasGupta

Finn det: Bokhandel | Amazon

DasGuptas originale historie bygger på bengalsk folklore. Kiranmala og indisk sjette klasse interdimensjonal demon slayer er bekymret. En trollformel som har gått galt, har sendt foreldrene sine til en annen dimensjon, og hun er i ferd med å bli spist av en rakkhosh demon på sitt eget kjøkken. Dermed begynner et svært engasjerende og morsomt eventyr der Kiranmala avviser to prinsers tilbud om å redde henne, reiser til en magisk dimensjon full av fantastiske dyr, kjemper mot demoner, løser gåter og redder New Jersey.


jumbies-bokomslaget

The Jumbies

av Tracey Baptiste

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg leste faktisk den andre boka, The Rise of the Jumbies , uten å vite at det var en del av en serie! Baptiste trekker på haitisk folklore for å fortelle sin historie. Corrine La Mers tante Severine er en 'jumbie', en mystisk skapning i skogen. Severine er på utkikk etter mennesker til å bli smugler og Corrine må finne en måte å stoppe henne på. I den andre boken drar Corrine til sjøen for å få svar om øyas savnede barn fra sjømannen.


drage perle bokomslag

Dragon Pearl

av Yoon Ha Lee

Finn det: Bokhandel | Amazon

Koreansk mytologi og science-fiction smelter sammen for å skape en spennende fantasi! Min mors mor har forbudt henne å bruke sin reve-magi, men Min føler seg kvalt av hjemmelivet og lengter etter å bli med i romstyrkene. Når noe mystisk skjer med broren hennes, Jun, går Min på jakt etter sannheten og møter eventyr utenfor hennes villeste fantasi.


frodig bokomslag

Frogget

av Vivian Vande Velde

Finn det: Bokhandel | Amazon

Frogget , som du kanskje har gjettet, er en gjenfortelling av 'Froskeprinsen'. Prinsesse Imogens mor får henne til å lese en grusom bok med tittelen, Kunsten å være prinsesse. Når hun vandrer ned til en dam, overbeviser en frosk henne om å kysse ham. Frosken blir imidlertid ikke bare en prins ( blir han til smart-aleck-bonde ), men trollformelen snur og Imogene blir til en frosk! Den eneste måten å forvandle seg til en prinsesse er å lure noen til å kysse henne, og dermed kaste froskestaven på en annen intetanende person. Men Imogen bekymrer seg om etikken i det! Som teaternerd elsket jeg måten Imogene frosken blir tatt med på et morsomt eventyr med en teatergruppe, og de minneverdige og ikke litt gale figurene vil holde deg lesende til slutt. Dette vil gjøre en flott høytlesning.


Heltenes guide til å redde riket ditt

av Christopher Healy

Finn det: Bokhandel | Amazon

14. juli dyrekretsen

Denne serien er best for barn som liker mye humor når de leser. Fire humlende prinser blir kastet ut av deres respektive eventyrprinsesser. Prinsessene har sine egne personlighetsegenskaper, men alt sammen kjemper de mot de mindre velsmakende skapningene i riket og har sine egne versjoner av lykkelige, middelmådige og ikke så lykkelige avslutninger. Veldig morsomt og morsomt tunge i kinnet. Også lydboken er fantastisk.


huset med kyllingbenfantasi

Huset med kyllingben

av Sophie Anderson

Finn det: Bokhandel | Amazon

Marinka kommer på 13-årsdagen, og selv om hun vet at hun er bestemt til å bli den neste Yaga, er hun bitter og ønsker friheten til å velge sin egen skjebne. Hun liker ikke det ensomme, nomadelivet hun bor sammen med bestemoren, og hjelper til med å føre de døde gjennom porten inn i etterlivet. Når hun en dag vandrer for langt borte fra huset sitt, lærer hun en livsendrende hemmelighet om hennes eksistens, men når bestemoren hennes reiser gjennom porten for å hjelpe en sjel og ikke kommer tilbake, må Marinka finne ut hvordan hun både kan kontrollere og fylle henne egen skjebne. Jeg elsket denne oppfinnsomme nye og oppløftende tolkningen av den slaviske Baba Yaga-folkeeventyren som bryter formen til Yaga som skurk.


Magi og mer

den falske prinsens bokomslag

Den falske prinsen

av Jennifer A. Nielsen

Finn det: Bokhandel | Amazon

Jeg elsker å sette denne tittelen på boklister. Jeg slukte denne serien mens den ble publisert. Hvert år ventet jeg spent på utgivelsesdatoen for hver nye del i trilogien. Kongeriket Farthenwood er i uro og en adelsmann er fast bestemt på å gi bort en ukjent foreldreløs som den savnede prinsen. Han tar med seg tre gutter for å trene på eiendommen sin, og lover at den som best fullfører testen, vil få et nytt liv som herskeren over Farthenwood. Som leser var jeg stadig på tærne når det gjaldt utfallet, og en overraskende vri vil gjøre at barna er ivrige etter å lese de to neste bøkene.


En trollmann fra Earthsea

av Ursula K. Le Guin

Finn det: Bokhandel | Amazon

Prisbelønte forfatteren Ursula K. Le Guin vil være kjent for fans av barnas fantasilitteratur. Dette er den første boka i hennes Earthsea-serie og introduserer oss for den unge mannen, Ged, som oppdager at han er full av magi. Denne er flott for fans av Tolkein.


undrende bokomslag

The Wonderling

av Mira Bartók

Finn det: Bokhandel | Amazon

Bartók skaper en fantastisk verden som trekker på det kjente og fantastiske. Hovedpersonen er en 'jordling', en revlignende skapning som rømmer med sin fuglevenn, Trinket, fra et dystert barnehjem for å dra på et eventyr. Eventyrsirklene deres rundes, og de planlegger å redde de andre foreldreløse. Det er noe veldig dickensisk ved historien, og i motsetning til noen bøker i rare hybridverdener, bygger Bartóks utrolige beskrivelser og språkbruk sammen med illustrasjonene hennes et fullstendig realisert, fascinerende univers.


videre bokomslag

Dessuten

av Tahereh Mafi

Finn det: Bokhandel | Amazon

En magisk, mystisk moderne Alice in Wonderland. 12 år gamle Alice er fast bestemt på å finne faren etter at han forsvinner fra Farenwood. Alice er litt feil. I en verden full av farger har hun rent hvitt hår og hvit hud, og hun presterer elendig på den magiske konkurransen, når alle 12-åringene skal vise sitt unike talent. Etter konkurransen la Alice og en gutt, Oliver, ut på et uventet, innvendig og opp ned eventyr i Videre for å finne og bringe tilbake faren.


tuck evig bokomslag

Tuck Everlasting

av Natalie Babbitt

Finn det: Bokhandel | Amazon

Her er en historie som adresserer det eldgamle ønsket om evig liv. Tuck-familien, etter å ha drukket av en fortryllet vannkilde, har oppdaget at det å leve for alltid ikke er så bra som det høres ut. Winnie, en 10 år gammel jente som bestemmer seg for å stikke av, møter Tuck-familien og oppdager hemmeligheten deres. En mystisk mann i den gule drakten oppdager også hemmeligheten og forfølger det magiske vannet på jakt etter fortjeneste. Winnie må hjelpe Tuck-familien til å holde seg skjult og bestemme selv om hun vil ha evig liv. En vakkert skrevet klassisk historie.


midtsommer

Midsummer’s Mayhem

av Rajani LaRocca

Finn det: Bokhandel | Amazon

Bland en kopp Shakespeare, to kopper The Great British Baking Show , en spiseskje med en mangfoldig rollebesetning og et dryss av magi, og du får en perfekt bakt magisk realismebok. Mimi, hvis mor er indisk-amerikansk og pappa er hvit, elsker å bake. Hun deltar i en konkurranse med det lokale bakeriet, men da mister faren sin merkelig smakssans, og en mystisk gutt hjelper henne med å søke etter uvanlige ingredienser. Alt går galt på la En midtsommernatts drøm og Mimi må finne ut hvorfor og hvordan man kan rette det.


grønnsakshus bokomslag

Greenglass House

av Kate Milford

Finn det: Bokhandel | Amazon

Milo bor sammen med adoptivforeldrene i et merkelig og mystisk smuglerhus. I løpet av ferien kommer en rekke gjester, alle med en hemmelig forbindelse til vertshuset. Eventyret begynner når Milo finner et nysgjerrig kart og ting begynner å gå glipp. Han og hans venn, Maddy, bestemte seg for å finne synderen bak tyveriene og begynne å løse mysteriet knyttet til huset og dets gjester. Jeg elsker atmosfæren i denne boken, siver fra hver side.


et snicker av magisk bokomslag

En snicker of Magic

av Natalie Lloyd

Finn det: Bokhandel | Amazon

A Snicker of Magic er et fantastisk eksempel på magisk realisme. Felicity Juniper Pickle har evnen til å se ord når de flyter over andres hoder. Hun bor i Midnight Gulch, en by med rykte for magi, men har på en eller annen måte mistet den. Felicity mener magien forsvant som et resultat av en forbannelse, og hun er fast bestemt på å finne ut hvordan man kan bryte forbannelsen og gjenopprette magien.


dukkefolkets bokomslag

Dukkefolket

av Ann M. Martin

Finn det: Bokhandel | Amazon

Selv min 11 år gamle sønn elsket å høre på dette på lydbok. Annabelle dukke finner en dagbok som tilhører lenge mistet tante Sarah og bestemmer seg for å undersøke. I mellomtiden lærer hennes 100 år gamle dukkefamilie å leve med den nye, moderne FunCraft dukkefamilien.


A Dash of Magic

av Anna Meriano

Finn det: Bokhandel | Amazon

I sin meksikansk-amerikanske familie har Leo Logroño fem eldre søstre. Overbevist om at de forlater henne fra noe viktig mens de pleier familiebakeriet i den lille texanske byen, undersøker Leo. Hun oppdager en bok, Oppskrifter av kjærlighet, sukker og magi og at søstrene hennes bruker magi i det bakte! Mot søsterens råd bestemmer Leo at det er på tide at hun også lærer magi, men ting går ikke akkurat som hun håper! En herlig morsom lesning for barn som ønsker en fantasibok satt på et reelt sted.


jenta som drakk månebokomslaget

Jenta som drakk månen

av Kelly Barnhill

Finn det: Bokhandel | Amazon

Protektoratet har alltid ofret en baby for å holde heksen i skogen i sjakk. Lite vet de at heksen har reddet babyene i alle år. Ett år bestemmer heksen å oppdra babyen selv, og fyller henne utilsiktet med en voldsom og sterk magi. Når jenta blir eldre og kommer inn i magien sin, lover en mann i protektoratet å finne og beseire heksen, og avslører sannheten om både protektoratet og heksen.


stell og fôring av et kjæledyrs sort hulls bokomslag

Omsorg og fôring av et svart hull

av Michelle Cuevas

Finn det: Bokhandel | Amazon

Dette er en fantastisk morsom og quirky bok, og i tillegg til de alvorlige temaene sorg og tap, kan du snakke med 9-åringen din ( og opp! ) om de litterære innretningene av metafor og absurditet. Etter en tur til NASA følger et svart hull Stella Rodriguez hjem. Stella kaller sitt nye kjæledyr, 'Larry,' forkortelse for Singularity. Larry svelger opp alt den berører, noe som viser seg å være en fin måte for Stella å kvitte seg med uønskede gjenstander, spesielt de som minner henne om sorgen over å miste faren. Når Stella, broren og den nye valpen blir sugd inn i det sorte hullet, må hun imidlertid finne en måte å hindre sin egen sorg i å konsumere henne for å komme seg ut. Ja, emnet er seriøst, men skrivingen er så herlig at boka er et utmerket redskap for å diskutere et tungtveiende emne.


kunnskapsrik bokomslag

Erfarne

av Ingrid Law

Finn det: Bokhandel | Amazon

Savvy-serien handler om den magiske Beaumont-familien. Mibs er i ferd med å fylle tretten, alderen da hvert barn finner ut hva hans eller hennes magi, eller 'kunnskapsrike', vil være. Brødrene hennes kan kontrollere naturlige elementer, moren kan gjøre alt perfekt og Mibs er opptatt av å finne ut hva hennes spesielle kvalitet er. Rett før hennes 13-årsdag hadde faren en ulykke og Mibs er overbevist om at makten hennes vil helbrede ham. Hun stikker av med søsken og venner for å prøve å nå ham. En magisk oppveksthistorie; en fantastisk bok for barn som elsker Harry Potter.

Del Med Vennene Dine: