Fiskefakta og arbeidsark

Fisk har vært på jorden i over 500 millioner år – lenge før selv dinosaurer streifet rundt på planeten. Det er over 25 000 arter - mer enn alle artene amfibier, krypdyr, fugler og pattedyr til sammen. Fortsett å lese for mer fakta og informasjon om fisk. • En fisk er et dyr som lever og puster i vann. All fisk er virveldyr (har ryggrad) og de fleste puster gjennom gjeller og har finner og skjell.
 • Fisk utgjør omtrent halvparten av alle kjente virveldyrarter. Fisk har vært på jorden i mer enn 500 millioner år. Fisk var godt etablert lenge før dinosaurene streifet rundt på jorden.
 • De 25 000 kjente fiskeartene er delt inn i tre hovedgrupper. Det er tre klasser fisk: uten kjeve, brusk og bein. All fisk har ryggrad.
 • Det er anslått at det fortsatt kan være over 15 000 fiskearter som ennå ikke er identifisert. Det er flere fiskearter enn alle artene amfibier, krypdyr, fugler og pattedyr til sammen.
 • Fisk er kaldblodig, noe som betyr at deres indre kroppstemperatur endres etter hvert som temperaturen rundt endres.
 • 40 % av alle fiskearter bor i ferskvann, men mindre enn 0,01 % av jordens vann er ferskvann. Tropisk fisk er et av de mest populære kjæledyrene i USA.
 • Noen fisker som haier har ikke en luftblære for å holde dem flytende og må enten svømme kontinuerlig eller hvile på bunnen. Noen fiskearter kan fly (gli), andre kan hoppe langs overflaten og andre kan til og med klatre i stein.
 • Fisk har en spesialisert sanseorgan kalt sidelinjen som fungerer omtrent som radar og hjelper dem med å navigere i mørkt eller grumsete vann.
 • Den største fisken er storhvalhaien som kan bli femti fot lang. Den minste fisken er den filippinske kutlingen som er mindre enn 1/3 tomme når den er fullvoksen.
 • Fisk har utmerkede sanser for syn, berøring, smak og mange har god luktesans og 'hørselssans'. Fisk føler smerte og lider av stress akkurat som pattedyr og fugler.
 • Fisk spiser annen fisk, fiskeegg, bløtdyr, vannplanter, alger, dyreplankton, landlevende insekter, vannfugler, skilpadder, frosker , slanger og mus
 • En person som studerer fisk kalles en iktyolog.
 • Hos noen arter har hannene og hunnene forskjellig form eller forskjellig farge; hos andre arter er det ingen synlig forskjell.

Fiskeark

Denne pakken inneholder 8 klare til bruk fiskeark som er perfekte for elevene å lære om de mange forskjellige fiskeartene, hvor de bor, hva de spiser og mye mer!

bøker som elefant og gris

Fakta om fisk

Identifiser fisken

Hvorfor er ikke hvaler fisk?

Denne nedlastingen inkluderer følgende regneark:

Hvorfor er ikke hvaler fisk?
Elevene skal lære at ikke alle dyr som svømmer er fisk, og ved hjelp av egen forskning vil de forklare hvorfor hvaler faktisk ikke er fisk.

Hvilken fisk er jeg?
Etter å ha lært om saltvanns- og ferskvannsfisk, skal elevene identifisere fisken og skrive den på figurene.

Undersøk fisken
Elevene skal gå gjennom de fire eksemplene på eldgamle fisker og bruke sin egen forskning for å finne ut hva de er og tegne dem på siden.

Lær om rovdyr
Dette arbeidsarket vil få studenten til å fylle ut dataene for både en hammerhai og en sverdfisk, og forklare hva de spiser, og hvor de vanligvis finnes.

Fisk origami
Ved å bruke et blått papir eller kort vil elevene følge instruksjonene i denne aktiviteten for å lage sin egen origami-fisk.

Er all fisk spiselig?
Ved å arbeide seg gjennom det medfølgende kildematerialet, skal studenten svare på en rekke spørsmål om giftig fisk.

Fisk i kostholdet ditt
Dette arbeidsarket går gjennom elleve grunner til at fisk er bra for mennesker å spise og avslutter med at studenten skriver ned en fiskeoppskrift, inkludert ingredienser og hvordan den skal tilberedes.

Klima forandringer
Ved å bruke kildematerialet som tilbys, skal elevene svare på spørsmålene om hva som ville skje med laksen hvis klimaet i havene endret seg.

Link/siter denne siden

Hvis du refererer til noe av innholdet på denne siden på ditt eget nettsted, vennligst bruk koden nedenfor for å sitere denne siden som den opprinnelige kilden.

Fiskefakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 12. november 2016

Link vil vises som Fiskefakta og arbeidsark: https://kidskonnect.com - KidsKonnect, 12. november 2016

Bruk med hvilken som helst læreplan

Disse regnearkene er spesielt utviklet for bruk med enhver internasjonal læreplan. Du kan bruke disse regnearkene som de er, eller redigere dem ved hjelp av Google Slides for å gjøre dem mer spesifikke for dine egne elevferdighetsnivåer og læreplanstandarder.

1119 nummer

Del Med Vennene Dine: