George Cloonys nettoverdi og hvordan han bygget sitt imperium

InnholdsfortegnelseHvem er George Clooney?

George Timothy Clooney, populært kjent som George Clooney, er en amerikansk skuespiller, filmprodusent, filmregissør og manusforfatter. Clooney har en skuespillerkarriere som strekker seg over mer enn fire tiår. Hans eksepsjonelle opptreden har vunnet ham ganske mange prestisjetunge priser, inkludert to Oscar-priser og tre Golden Globe-priser.

George Clooney har også tjent seg et upåklagelig rykte utenfor underholdningsindustrien. I 2009 tok han Time Magazine sin liste over de 100 mest innflytelsesrike menneskene i verden.

Clooney er også en frittalende politisk, sosial og økonomisk aktivist. 31. januar 2008 ble han utnevnt til FNs fredsbud.

Kjappe fakta

Fullt navn: George Timothy Clooney
Populært navn: George Clooney
Kjønn: Mann
Bursdag: 6. mai 1961
Alder: 59 år
Foreldre: Nick Clooney og Nina Bruce
Søsken: Adelia Clooney
Fødested: Lexington, Kentucky
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Irsk, tysk og engelsk
Utdanning: Blessed Sacrament School i Fort Mitchell, Kentucky, St. Michael's School i Worthington, Ohio, Western Row Elementary School i Mason, Ohio, St. Susanna School i Mason, Ohio, Augusta High School i Augusta, Kentucky, Northern Kentucky University og University av Cincinnati
Sivilstatus: Gift
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Amal clooney
Barn: Alexander Clooney og Ella Clooney (fra nåværende ekteskap med Amal Clooney)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: USD 500 millioner (per 1. juli 2020)
Rikdomskilde: Skuespiller og stemmeskuespill, manusforfatter, filmproduksjon og regi, TV-produksjon og regi og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 11 ″ (1,8 m)
Vekt: 80 kg; I pund: 176 pund.

Tidlig liv og karriereinformasjon

George Clooney ble født 6. mai 1961 i Lexington, Kentucky, av Nick Clooney og Nina Bruce. Hans far er tidligere ankermann og TV-vert, mens moren hans var en skjønnhetsdronning og byrådskvinne.

George Clooney debuterte i film i 1978. Han fikk senere bredere anerkjennelse for sin rolle i TV-medisinsk drama, ER (1994 - 1999), hvor han spilte Dr. Doug Ross. Clooney utnyttet populariteten han hadde fått fra ER for å starte seg fullstendig inn i filmindustrien.

Mens han fortsatt var i ER, fikk han noen ledende filmroller, som From Dusk till Dawn (1996) og Out of Sight (1998). Imidlertid var det hans forestilling i 2001’s Ocean’s Eleven at han ble et kjent navn i Hollywood. Siden har Clooney vist seg i en rekke vellykkede filmer.

I tillegg til skuespill er George Clooney også filmregissør. Noen av de suksessfulle filmene han har regissert inkluderer Good Night, and Good Luck (2005), Leatherheads (2008), The Ides of March (2011), The Monuments Men (2014).

George Clooney’s Net Worth

At George Clooney er en av de mest dyktige skuespillerne på planeten er hevet over tvil. Cloonys berømte skuespillerkarriere reflekterer positivt på hans nettoverdi. Per 1. juli 2020 hadde den oppsiktsvekkende A-List Hollywood-stjernen en nettoverdi på 500 millioner dollar.

2018 vil gå inn i historien som Clooney mest økonomisk vellykkede år. Skuespilleren og filmprodusenten tjente hele 239 millioner dollar før skatt, og ble den høyest betalte skuespilleren det året. Dwayne 'The Rock' Johnson fulgte på et fjernt sekund med 124 millioner dollar.

Cloonys inntekter på 239 millioner dollar før skatt i 2018 rangerte ham som den nest best betalte kjendisen det året. Han var bare andre etter tidligere profesjonell bokser, Floyd Mayweather , Jr., som raked inn 285 millioner dollar i inntekt før skatt.

Det er verdt å merke seg at Clooney har tjent de fleste av sine største lønnsslipp fra skuespill og filmproduksjon. Løvenes andel av 2018-inntektene hans kom imidlertid fra salget av hans tequila-selskap, Casamigos. Selskapet ble kjøpt opp av den britiske brennevinsgiganten Diageo til en kostnad på 1 milliard dollar.

313 engel nummer kjærlighet

700 millioner dollar av kjøpsverdien ble gjort på forhånd, som George Clooney delte med sine to partnere, Rande Gerber og Michael Meldman, basert på deres individuelle andel i selskapet. De resterende $ 300 millioner vil bli betalt i bonuser, avhengig av selskapets ytelse.

Men allerede før storsalget av Casamigos tjente George Clooney allerede stor tid, takket være hans mange kommersielt vellykkede filmer.

Følgende er et høydepunkt av George Cloonys inntjening gjennom årene fra hans film- og tv-utseende:

• 1991 - Tjente $ 40 000 per episode med detektiv James Falconer i TV-showet, Sisters
• 1994 - 1999 - Tjente $ 100.000 per episode som spilte Dr. Doug Ross i tv-medisinsk drama, ER
• 1996 - Tjente 3,25 millioner dollar ved å spille Seth Gecko i filmen From Dusk Till Dawn, og som Jack Taylor i filmen One Fine Day
• 1997 - Tjente $ 13 millioner å spille Batman i filmen Batman & Robin, og som oberstløytnant Thomas Devoe i filmen The Peacemaker
• 1998 - Tjente 10 millioner dollar ved å spille Jack Foley i filmen Out of Sight
• 1999 - Tjente $ 5 millioner ved å spille Archie Gates i filmen Three Kings
• 2000 - Tjenes 9 millioner dollar fra to filmer; O Brother, Where Art Thou ?, hvor han spilte Everett og Perfect Storm der han spilte Billy Tyne
• 2001 - Tjente 20 millioner dollar ved å spille Danny Ocean i filmen Ocean's Eleven
• 2003 - Tjente 15 millioner dollar fra filmen Intolerable Cruelty, as Miles
• 2005 - Tjente $ 350.000 fra filmen Syriana, med Bob Barnes
• 2007 - Tjenes totalt 25 millioner dollar. 15 millioner dollar av det kom fra hans rolle som Danny Ocean i Ocean’s Thirteen
• 2009 - Tjente totalt $ 25 millioner, hvorav $ 2 millioner kom fra hans rolle som Ryan Bingham i filmen Up in the Air
• 2010 - Tjente totalt $ 19 millioner fra sine forskjellige bestrebelser
• 2013 - Tjente 20 millioner dollar ved å spille Matt Kowalski i filmen Gravity
• 2014 - Tjenes $ 16,5 millioner. To millioner dollar av det kom fra hans rolle som Frank Stokes i filmen The Monuments Men
• 2015 - Tjente 25 millioner dollar fra sin rolle som Frank Walker i filmen Tomorrowland
• 2016 - Tjenes 30 millioner dollar fra to filmroller; spiller Baird Whitlock i Hail, Caesar! Og som Lee Gates i Money Monster

1. Godkjenningsavtaler

I tillegg til filmlønnen har George Clooney også tjent store penger på lukrative godkjenningskontrakter. En av hans bemerkelsesverdige merkevarepartnerskapstilbud er Nespresso.

Clooney har dukket opp i en serie annonser for kaffeselskapet fra 2013. I 2018 tjente han angivelig $ 5 millioner dollar fra sin godkjennelsesavtale med Nespresso alene.

2. Eiendom

I likhet med mange Hollywood-stjerner har George Clooney investert mye i eiendomseiendommer over hele verden. Clooneys eier en eiendomsportefølje anslått til rundt 100 millioner dollar. Hans mest bemerkelsesverdige eiendom er en villa med 15 soverom som ligger ved Comosjøen, Italia, som han kjøpte i 2002 til en kostnad på 30 millioner dollar.

Det er også et herskapshus med 6 soverom i Studio City, California, kjøpt i 1995 for 2,2 millioner dollar. Eiendommen er for tiden verdsatt til mer enn $ 10 millioner.

9494 nummer

Livsleksjoner fra George Clooney

1. Ta vare på vennene dine

Han er kanskje rik og berømt, men George Clooney har ikke glemt vennene sine. Han overrasket en gang 14 av vennene sine med 1 million dollar hver i likvide kontanter.

2. Lytt mer enn du snakker

George Clooney mener at du bare kan kommunisere effektivt når du lytter mer og snakker mindre. Han sa en gang: 'Du lærer aldri veldig mye av å høre deg selv snakke.'

3. Invester i lønnsomme virksomheter

I 2013 tok Clooney og to av vennene hans en risiko ved å investere omtrent $ 600 000 dollar hver i Casamigos Tequila. Knappe fem år senere smilte trioen helt til banken da selskapet ble kjøpt til en kostnad på 1 milliard dollar.

Berømte sitater av George Clooney

“Jeg tror på alle egenskapene til å være liberal. Jeg fortsetter å gå tilbake til alle de store sosiale begivenhetene i vårt lands historie, og begynte med hekseprosessene i Salem, hvor det konservative synet var at de er hekser og skulle brennes på bålet, og den liberale oppfatningen var at det ikke er noe som heter hekser. ”

«Livet mitt er ikke fokusert på resultater. Livet mitt er virkelig fokusert på prosessen med å gjøre alle tingene jeg gjør, fra jobb til forhold til vennskap til veldedighetsarbeid. '

'Jeg liker ikke å dele mitt personlige liv ... det ville ikke være personlig hvis jeg delte det.'

'Jeg vokste opp i en verden av dårlig TV, på min fars sett og deretter som en ung schmuck på datingshow og så videre.'

'Den eneste feilen er ikke å prøve.'

Konklusjon

George Clooney blir med på listen over de rikeste Hollywood-kjendisene i live. Som mange av kollegene hans, skylder han sin nettoverdi til sine fantastiske forestillinger på skjermen så vel som hans forretningsskikk.

Del Med Vennene Dine: