Finn Ut Antall Engel

Historien om ghostwriting

Fra sentrale kanoniske verk, de vitenskapelige hypotesene knyttet til verkene til William Shakespeare til hjernen bedøvende babling av kjendiser som Jordan, har ghostwriter-fenomenet en rik, variert og interessant historie.

Ofte er en skummel del av litterær produksjon, ghostwriting har likevel vedvaret gjennom tidene. I dag skal vi diskutere denne formen for kreativ skriving og se hvordan den ble til.

William Shakespeare

Folk har søkt tjenestene til ghostwriters som er villige til å forbli skjulte i bytte mot gleden av å lage et verk og selvfølgelig de økonomiske fordelene, som ofte kan være betydelige.Mange høyprofilerte kjendiser har rett og slett ikke skriveevnen til å produsere en full selvbiografi, men har en fascinerende historie å fortelle, og trenger derfor en begavet skriftlærer de kan diktere til.

Andre verk fra kanonen har blitt samlet sammen over lang tid før forfatterfenomenet fikk betydning.

Verk fra tidlig alder da muntlige tradisjoner ble ansett som viktigere enn å bevare historiene som skrevne tomter, har ofte blitt tilskrevet en forfatter, som kanskje eller ikke kan være så fiktiv som karakterene som ble foreviget i fortellingene.

Uansett av hvilken grunn de skriver verket, fortsetter ghostwriters å trives, og det har vært noen ekstremt interessante og kontroversielle eksempler på ghostwriting gjennom litteraturhistorien, noen overraskende og noen åpenbare.

Få verk samsvarer med viktigheten og innflytelsen til Homers The Iliad og The Odyssey i verdenslitteraturen. Imidlertid kan den legendariske blinde poeten som foreviget historien om Troy-sekken og karakterer som Achilles, Hector, Odysseus og Helen, ha vært en fiktiv konstruksjon selv.

elskere av skorpion og skytter

Det er ikke fastslått noen bestemt dato for opprettelsen av de to episke diktene, og det er utbredt gjenfortelling av poeter i en tid med muntlig resitasjon, og det betyr at diktene kan ha blitt omarbeidet og endret gjennom århundrer, noe som gjør tilskrivning til en enkelt forfatter nær meningsløs.

Homers persona er mer en form for nyttig kategorisering for verk som er formet over tid av muntlige poeter som ikke er klar over deres ghostwriting-aktivitet.

Det gamle testamentet

Blant de viktigste verkene i vår historie er Bibelen det klassiske eksemplet på et spøkelseskrevet verk.

Det gamle testamentet kommer fra en muntlig tradisjon som ligner den som produserte Homers verk, men dette holder den ønskede tonen for de hebraiske skrifter, tilskrivning til menneskelige forfattere ville være urolig med tekster som skulle samle Guds handlinger, mysterier og åpenbaringer.

Det nye testamentet er like sterkt som et eksempel på ghostwriting. Forskere mener at også disse ble diktert eller omarbeidet i de aller første stadiene av kristendommen.

Apostlene var høyst sannsynlig helt analfabeter, mens evangeliene er skrevet på gresk som viser at høyere læring er uvanlig blant arbeiderklassene som apostlene kom fra.

Mens de fleste akademikere håner ideen, har det blitt brukt liter blekk på å argumentere for det William Shakespeare var ikke forfatteren av mesterverkene som tilskrev ham. Ironisk nok var det intellektuell elitisme som først startet teoriene, født av vantro om at en mann uten universitetsutdannelse kunne skape slike tilsynelatende lærte verk.

Var han virkelig rival Christopher Marlowe, som forfalsket sin død i en taverna i Deptford for å fortsette å skrive gjennom Shakespeare som en ghostwriter? Var han geni Francis Bacon, som tok en pause fra vitenskapelig undersøkelse for å poetisk gjengi den menneskelige tilstanden inkognito?

Eller var Shakespeare Edward de Vere, den 17. jarlen av Oxford, som den nye filmen Anonyme gjetninger, og beskyttet hans overklassepersona ved å ansette en ydmyk teaterspiller til å stille som forfatter av hans skuespill.

I sannhet er det vi vet om Shakespeares personlige liv, inkludert hans oppvekst i Stratford-upon-Avon, tydelig til stede i de poetiske bildene av hans skuespill.

Stykket eksisterer i forskjellige former på grunn av den tilfeldige naturen til publisering på den tiden, noe som gjør Shakespeare-stipend til en nesten rettsmedisinsk praksis, men mens Shakespeare samarbeidet med andre dramatikere, er teorien hans skuespill var helt spøkelseskrevet, ganske fantasifull.

Stratford-upon-Avon

Gjennom århundrene har det vært mye spekulasjoner om at Truman Capote ghostwrote en betydelig del av Harper Lee ’Praktfulle Pulitzer-prisvinnende roman To Kill A Mockingbird.

Nå stort sett miskrediterte, ryktene oppsto på grunn av det faktum Harper Lee aldri gitt ut en annen bok, at hun og Capote hadde vært venner fra barndommen, og at hun hadde hjulpet ham med å forske i kaldt blod mens hun var ferdig med romanen. Linjene mellom råd, samarbeid og ghostwriting kan noen ganger bli uskarpe.

Å drive et land eller en politisk bevegelse gir lite tid til litterære bestrebelser, men mange politiske ledere har følt behov for å uttrykke seg skriftlig og har brukt ghostwriters til å gjøre det.

USAs president John F. Kennedy vant Pulitzerprisen for sin bok Profiles In Courage, som samlet historier om amerikanske senatorer som hadde handlet i opposisjon til opinionen for å holde seg tro mot deres prinsipper.

Da taleskriveren Theodore Sorenson publiserte selvbiografien Counselor, kom det imidlertid frem at han hadde skrevet en stor mengde av JFKs bok.

Et annet klassisk eksempel på politisk ghostwriting er den rørende selvbiografien til Malcolm X . Alex Haley, forfatter av den berømte romanen Roots, jobbet som en ghostwriter og formet lange intervjuer med Malcolm X inn i arbeidet som ble fullført i ukene etter den politiske lederens attentat.

818 nummer
Malcolm X

Haley blir ofte sett på som mer en medforfatter enn en ghostwriter av selvbiografien; uten tvil formet han den fortellende stilen til tome og sensurerte kontroversielle aspekter av Malcolm X Politiske synspunkt, særlig hans antisemittisme.

Til tross for at han minimerte stemmen, laget Haley bevisst en kraftig skildring av motivet, og hans enorme innflytelse på det ferdige arbeidet er langt fra usynlig.

Hvordan har vi kommet til den nåværende rollen som ghostwriter? En viktig innflytelse har vært samarbeidsprosessen med filmprosessen og filmprosessen. Tom Clancy opptrer som en regissør på den måten han fører tilsyn med produksjonen av romaner og dataspillscenarier av ghostwriters.

Noen samlinger av populære romaner som Nancy Drew-serien er skrevet under et pseudonym, i dette tilfellet den fiktive forfatteren Carolyn Keene, av et team av ghostwriters, og utvikler serien til noe som ligner på et merke.

David Beckham

Kjendiser som ønsker historien sin hørt, men som ikke har skriveferdigheter, bruker jevnlig ghostwriters.

David Beckhams vellykkede selvbiografi My Side ble spøkelseskrevet av kringkasteren og den tidligere Eastenders-skuespilleren Tom Watt, mens Jordans selvbiografi Being Jordan også ble spøkelseskrevet. Disse berømthetsbøkene har etablert en egen lukrativ sjanger.

Det har vært et nylig eksempel på en satirisk berømthet som åpenlyst har en usannsynlig forfatter. Me Cheeta er både en tegneserie og oppmuntrende selvbiografi som hevder å være skrevet av den berømte sjimpansen som spilte i Hollywood Tarzan-filmene.

Selve forfatterskapet kan brukes som et instrument for litterær effekt, noe som gir ghostwriter langt mer omfang.

Wikipedia

Til slutt har ghostwriterens arbeid blitt løftet til en viktig rolle av nettet. Wikipedia ville ikke eksistere uten redaksjonelle innspill fra besøkende på nettstedet, som former hver artikkeloppføring.

Gjennom formbart elektronisk innhold utfører alle websurfere rollen som ghostwriter, og etterlater spor, via et verdensomspennende nett med uendelig samarbeid.

Del Med Vennene Dine: