Historie, Mennesker, Samfunnsfag

Al Capone fakta og arbeidsark

Al Capone, også kjent som ‘Scarface’, var en av de mest kjente amerikanske gangsterne. Han var leder for Chicago Outfit under forbudstiden. Klikk for å laste ned faktafilen eller regnearksamlingen.

Les Mer

President Andrew Jackson fakta og arbeidsark

Andrew Jackson var den syvende presidenten i USA. En grunneier og en fremtredende advokat, han var en krigshelt under krigen 0f 1812, kjent for å være grunnleggeren av det demokratiske partiet. Klikk for noen gode fakta om president Andrew Jackson eller last ned vår omfattende arbeidsarkpakke.

Les Mer

Anne Hutchinson fakta og arbeidsark

Anne Hutchinson var en puritansk åndelig leder som spredte sine egne tolkninger av Bibelen. Hennes handling førte til Antinomian-kontroversen i Massachusetts Bay Colony som forårsaket hennes død i en massakre i 1643. Klikk for å laste ned vår omfattende arbeidsarksamling og faktafil.

Les Mer

Andrew Johnson fakta og arbeidsark

Andrew Johnson var USAs 17. president (1865 – 1869). Han ble president i Amerika tre timer etter drapet på president Abraham Lincoln. Klikk for å laste ned faktafilen eller regnearksamlingen.

Les Mer

Chester A. Arthur fakta og arbeidsark

Chester A. Arthur var USAs 21. president (1881-1885). Han steg opp til presidentskapet etter president James Garfields død. Arthur avsluttet korrupsjonen i postvesenet, som også ble kjent som 'Star Route Scandal'. Klikk for å lese mer fakta eller last ned vår samling av arbeidsark.

Les Mer

Eli Whitney fakta og arbeidsark

Eli Whitney var en amerikansk oppfinner som er mest kjent for å finne opp bomullsginen. Dette var en av nøkkeloppfinnelsene til den industrielle revolusjonen og formet økonomien i Antebellum South. Les videre for å lære mer om oppfinnelsene og livet til Eli Whitney, eller last ned vår omfattende arbeidsarkpakke.

Les Mer

Florence Nightingale fakta og arbeidsark

Florence Nightingale (12. mai 1820 – 13. august 1910) ble frivillig sykepleier for soldatene under Krim-krigen. Hun var en britisk sykepleier, statistiker og sosial reformator kjent for å grunnlegge prinsippene i moderne sykepleie. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Franklin Pierce fakta og arbeidsark

Franklin Pierce var den 14. presidenten i USA (1853-1857). Han signerte Kansas-Nebraska-loven, som førte til en debatt mellom begge kongresshusene. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Frederick Douglass fakta og arbeidsark

Frederick Douglass er en forfatter, orator og borgerrettighetsleder som fremmer menneskerettigheter og avskaffelse av slaveri. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

George W. Bush fakta og arbeidsark

George W. Bush er USAs 43. president (2001-2009). Han var guvernør i Texas og er sønn av tidligere president George HW Bush. Det var i løpet av hans periode 11. september-angrepene ble utført, og dette førte til krigen i Afghanistan. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Gerald Ford fakta og arbeidsark

Gerald Ford var den 38. presidenten i USA (1974-1977). Han var advokat, amerikansk representant, visepresident og president. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Grover Cleveland fakta og arbeidsark

Grover Cleveland var USAs 22. og 24. president (1885–1889 og 1893–1897). Han var den eneste presidenten som tjente to perioder uten påfølgende. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

Harry S. Truman fakta og arbeidsark

Harry S. Truman var USAs 33. president (1945-1953). Han besteg presidentskapet etter president Franklin D. Roosevelts død og ble valgt for en hel periode. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

James Garfield fakta og arbeidsark

James Garfield var den 20. presidenten i USA, som tjenestegjorde i bare seks måneder i 1881. Han var en militærmann, en amerikansk representant og en senator. For mer informasjon om James Garfield, klikk for å lese faktafilen eller last ned vår omfattende regnearkpakke.

Les Mer

James Buchanan fakta og arbeidsark

James Buchanan var den 15. presidenten i USA (1857-1861). Han var tidligere medlem av begge Houses of Congress og president James K. Polks utenriksminister. Klikk for mer barnefakta og informasjon eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer

James Madison fakta og arbeidsark

James Madison, også kjent som grunnlovens far, var USAs fjerde president (1809-1817). Klikk for å se faktafilen for mer informasjon om James Madison eller alternativt kan du laste ned vår 21-siders James Madison-arbeidsarkpakke for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet.

Les Mer