Historie, Samfunnsfag

Spansk-amerikansk krigsfakta og arbeidsark

Den spansk-amerikanske krigen i 1898 var et militært sammenstøt mellom USA og Spania. Det avsluttet det spanske kolonistyret i Amerika. Klikk for flere fascinerende fakta om krigen eller last ned den omfattende regnearkpakken for å bruke i klasserommet eller hjemmemiljøet.

Les Mer

Spoils Systemfakta og arbeidsark

Spoils System, også kjent som Patronage System, var navnet som ble gitt til praksisen med å utnevne politiske venner og avfyre ​​fiender i alle føderale stillinger.

Les Mer

Sons of Liberty fakta og arbeidsark

The Sons of Liberty var en politisk hemmelig organisasjon etablert i 1765. De kritiserte den britiske regjeringens pålegg av skatt til kolonistene. Klikk for flere fakta eller arbeidsark.

Les Mer

Steinalderfakta og arbeidsark

Steinalderen er betegnelsen på den tidligste perioden av menneskelig kultur da våre forfedre begynte å bruke steinredskaper. Klikk for flere fakta eller arbeidsark.

Les Mer

Fakta og arbeidsark om Falklandskrigen

Falklandskrigen var resultatet av den argentinske invasjonen over de britisk kontrollerte Falklandsøyene. Klikk for flere fakta om Falklandskrigen eller last ned vår omfattende arbeidsarkpakke for å gi enda flere detaljer for klasserommet eller hjemmeundervisningen.

Les Mer

Jordbruksjusteringsloven fakta & arbeidsark

Agricultural Adjustment Act (AAA) var en del av New Deal-programmet under administrasjon av president Franklin D. Roosevelt. Loven ble vedtatt 12. mai 1933, og hadde som mål å øke landbruksproduksjonen i USA. Klikk for å laste ned faktafilen og regnearksamlingen.

Les Mer

Fugitive Slave Act Fakta og arbeidsark

Fugitive Slave Law eller Fugitive Slave Act ble vedtatt av den amerikanske kongressen i 1793 og ble senere endret i 1850. Klikk for flere fakta og informasjon om barn eller last ned regnearksamlingen.

Les Mer