Finn Ut Antall Engel

Slik øker du barnas kulinariske ferdigheter – inkludert 5 gratis matlagingskurs på nett for barn i alle aldre

Det er aldri for tidlig å begynne å lære barna hvordan de skal lage mat.

La oss innse det - når barna dine er gamle nok til å tilberede sin egen mat, gjør det det din livet mye lettere også. Og nei, vi snakker ikke bare om å lage en PB&J sandwich!

Denne artikkelen skal ta deg gjennom de grunnleggende matlagingsferdighetene du kan lære barna dine ved å involvere dem i husholdningsmatlagingen. Vi har også en flott oppsummering av morsomme (og gratis!) matlagingskurs på nettet designet for barn – de vil gjøre barna dine om til mesterkokker på kort tid!Hvorfor trenger barn kulinariske ferdigheter?

Å kunne lage mat er en viktig livsferdighet. Ikke bare hjelper det å spare penger, men det er viktig å forstå mat og ernæring for å kunne spise et sunt, balansert kosthold.

23 sept dyrekretsen

Jo tidligere du begynner å introdusere barn for matlaging, jo bedre! Få dem komfortable på kjøkkenet, åpne øynene deres for de fantastiske tingene som kan lages med mat, og lær dem det grunnleggende om helse og ernæring. Så når de er pre-tenåringer, vil de kunne klare seg selv uten at du trenger å vente på dem med hender og føtter.

Barns kulinariske ferdigheter etter alder

Matlaging med småbarn

Tydeligvis er småbarn for unge til å hakke og sautere, men du kan fortsatt introdusere dem til noen grunnleggende ting om matlaging! Du kan prøve:

 1. Gi dem plastbeholdere eller leketøy som kan leke med på kjøkkenet mens du lager mat. Dette gjør dem kjent med kjøkkenutstyr.
 2. Viser dem (på lang avstand) noen typiske matlagingsteknikker. Pek på kokende vann på komfyren eller legg dem i barnestolen ved siden av deg mens du kutter grønnsaker eller elter deig.
 3. La dem smake forskjellige ting mens du lager mat, og forklare hvordan du har laget det.

Matlaging med barnehagebarn

Nå vil barna dine kunne hjelpe til med forskjellige kjøkkenprosesser. Korte, praktiske opplevelser er best for å holde dem fokusert; lær dem å være stolte av det dere skaper sammen.

 1. Tildel dem rollen som assisterende kokk. Få dem til å gjøre barnevennlige trinn i oppskrifter, som å legge til ost, blande deig eller måle pasta.
 2. Lag de grunnleggende sikkerhetsreglene. Vis dem hva som er varmt, hva som er skarpt og hva de ikke skal røre ved. Lær dem å holde pannehåndtakene vendt inn, å alltid bruke ovnsvotter og ikke ha løse ermer ved komfyren. Pek på farene uten å få dem til å virke skumle - du vil at de skal være oppmerksomme, ikke redde.
 3. Ta dem med på innkjøp og vis dem hvordan du planlegger måltider og finner oppskrifter.
 4. Lær dem verdien av å spise sunt, og hva som gjør visse matvarer - som frukt og grønnsaker - bedre for oss enn andre. Dette arbeidsarkbunt er en flott introduksjon.

Matlaging med barn i barnealder

I denne alderen kan barna dine begynne å få egentlig involvert i matlaging. Du kan også begynne å forklare dem konseptet ernæring og sunn mat.

fisker kvinner sex
 1. Be dem hjelpe deg med å lage en ukentlig måltidsplan. De kan se gjennom kokebøkene dine eller på nettet for å finne oppskrifter som er sunne og velsmakende.
 2. Introduser barna dine for mat pyramide , og viktigheten av et balansert måltid. Du kan lære dem om 'noen ganger matvarer' som sukker og fett, og understreke verdien av ferske grønnsaker.
 3. Nå kan de hjelpe til med mange kjøkkenprosesser: blande, vispe, måle, åpne bokser, lese oppskrifter, skrelle grønnsaker og knekke egg. Eldre grunnskolebarn kan begynne å bruke blendere og komfyren mens du er i rommet. Jo mer de gjør, jo mer komfortable vil de være på kjøkkenet.
 4. Se matlagingsprogrammer sammen, spesielt barn som liker Masterchef Junior som viser hvor mye potensiale de har til å skape på kjøkkenet.

Matlaging med pre-tenåringer

Ideelt sett bør de kunne lage mat selv når barna dine er tenåringer. Rett før videregående er den beste tiden for å sikre at de er komfortable og trygge på kjøkkenet på egen hånd.

 1. La dem lage et helt måltid på egenhånd med noen ukers mellomrom. Du kan være i beredskap hvis de har spørsmål eller trenger hjelp, men det vil øke selvtilliten deres hvis du gir dem ansvaret.
 2. Sørg for at de forstår komponentene i et måltid, slik at de kan ad-lib sine egne uten å trenge en oppskrift. Det er så enkelt som å inkludere en protein , noen karbohydrater og en sunn kilde til fett, sammen med noen få porsjoner grønnsaker.
 3. Gjør matlaging til en gledelig aktivitet, ikke et ork. Utforsk ulike retter sammen, eller bak en ny ting hver uke. Du kan begynne med fransk mat , og til og med gjøre det om til en morsom minigeografileksjon.
 4. Sørg for at de mestrer det grunnleggende. De trenger ikke å bake forseggjorte bakverk, men å kunne lage en grunnleggende pastasaus, suppe, salat, egg, grønnsaker og kanskje noen enkle kjeks vil holde dem i god stand.

5 av de beste gratis online matlagingskursene for barn

Chop Chop Cooking Club

Dette digital klubb arrangerer ukentlige matlagingsutfordringer og deler mange barnevennlige oppskrifter som vil få dem til å bli begeistret for matlaging. Den er rettet mot barn i alle aldre, men yngre kan trenge litt hjelp med å få det hele gjort.

Matskole

Matlagingskurs på Foodschool handler ikke bare om å følge en oppskrift. De lærer små barn om sunn mat, bærekraft, matkultur, hvordan man handler og det grunnleggende om ernæring. De tilbyr gratis online klasser gjennom nettsiden deres.

3344 nummer

Bakeklubb

Christina Tosi, grunnlegger av det ikoniske NYC-bakeriet 'Milk Bar', har begynt å være vertskap for en gratis bakeklubb på Instagramen hennes . Oppskriftene er familievennlige og enkle, og hun deler alle ingrediensene du trenger et par dager i forveien. Det er definitivt ikke en supersunn matlagingskurs - oppskrifter inkluderer bananpudding, frokostblandingsmarshmallow-kaker og klebrig smørkake.

Raddish Kids

Denne barnevennlige måltidspakken har også en haug med gratis online matlagingsvideoer , alt strømmet og arkivert på Facebook-siden. Det er enkelt å følge, med en blanding av stiftmiddagsoppskrifter og bakt godbiter.

Senter for matkunnskap

Denne ideelle organisasjonen har som mål å lære barn om ernæring; oppmuntre dem til å spise grønnsaker. De har etablert en læreplan å lære barna grunnleggende kjøkkenferdigheter, samtidig som de veileder dem til å ta sunne valg. Hver 'leksjon' inkluderer en oppskrift sammen med viktig ernæringsinformasjon de bør vite.

Del Med Vennene Dine: