Hvordan David Bowie endret måten vi ser på skjønnhet

David Bowie var fortsatt 17 år gamle David Jones fra Brixton, England, da han først dukket opp på BBCs I kveld show i 1964. Han ble invitert videre for å diskutere Samfunn for forebygging av grusomhet mot langhårede menn , en organisasjon, frekk i formål og ånd, som han hadde dannet etter at en musikkprodusent ga ham flaks for hans raggete hårklipp. «Jeg tror vi alle liker langt hår, og vi ser ikke hvorfor andre mennesker skal forfølge oss på grunn av det,» proklamerte Bowie som vert for Cliff Michelmore. kornete svart-hvitt-program . Når vi ser tilbake på det nå, føles den seriøse proklamasjonen som utfordrer den daværende offentlighetens følelse av normalitet som det første hintet til den firkantede stemningen verden ville oppleve i årene som følger.Bildet kan inneholde ansikt menneskelig person hode David Bowie kvinnelig fotoportrett og fotografi

Bowie på 1960-tallet, da han nettopp dukket opp på musikkscenen.

engel nummer 112

Jeg kan ikke huske om det var under en hektisk preteen-album-riflingøkt på Bostons Newbury Comics eller på en overnattingsvisning av Labyrint at jeg først fikk et glimt av David Bowie. Det jeg husker er at jeg umiddelbart ble slått av ærefrykt over denne fantastiske skapningen; lyden hans, utseendet hans, det var ulikt noe mitt unge jeg noen gang hadde opplevd. Generasjoner av tenåringer har følt seg på samme måte feid opp av Bowie; hvordan kunne de ikke det? Vi fant i ham et mistilpasset idol. Her var en som fortalte oss at rart ikke bare var OK, det var vakkert. At vi skulle følge fantasien vår, uansett hvilke merkelige kroker de førte oss til. Og det å spille etter reglene for eldgamle kjønnsnormer var ikke nødvendig, og faktisk var det ganske kjedelig.

Ettersom hyllestbilder samlet oversvømmet Instagram-feeds de siste 24 timene, ble det klart at virkningen av hans ytterliggående essens var vidtrekkende. Og i skjønnhets- og stilkretser var denne innvirkningen spesielt uutslettelig (bare se de sosiale mediekontoene til enhver større modell, frisør eller makeupartist). Bowie var tross alt den ultimate bildeformskifteren. I løpet av tiårsperioden mellom 1970 og begynnelsen av 1980-tallet, med hver albumutgivelse, kom et radikalt, nytt, fullstendig forestilt utseende. «Den perioden var alt,» sier makeupartist Pati Dubroff (som tilfeldigvis har en liten rolle, som Kim, i kultfavoritten Bowie-filmen Linguini-hendelsen ). 'Å se hans Ziggy Stardust-karakter var første gang jeg forsto og så at sminke kunne være fantastisk...at det kunne ta deg til magiske steder.'

Bildet kan inneholde menneskeansikt Mick Rock og finger

Bowie med sin ikoniske Ziggy Stardust multe

Ziggy var virkelig magi. Bowie fikk ideen til den piggete flammefargede multen fra en modell iført japansk designer Kansai Yamamoto på forsiden av en utgave av Honning magasin; flere tiår senere frisør Paul Hanlon ville bruk en identisk parykk for å forvandle Kate Moss til Ziggy for omslaget til en 2011-utgave av Vogue Paris. Bowie fullførte Ziggy-looken med hardhendt sminke i Kabuki-stil (hans makeupartist på den tiden, Pierre La Roche, spilte en kritisk rolle) og en fremtredende sirkel av glitter plastret på pannen hans - et futuristisk tredje øye modellert etter skinnende sølv halvsirkler hans kinesiske professor-venn Calvin Lee ville ha på sin egen panne på 60-tallet.

Bildet kan inneholde finger og hud fra menneskelig person

Ovenfor får Bowie påført sin Ziggy Stardust-sminke. Nedenfor Kate Moss sin hyllest til Ziggy på forsiden av Paris Vogue .

Husker ham xxx en shoot med Kate som hyllest til DB !!med @mertalas @macpiggott @emmanuellealt @lucia_pieroni og håret Meg !!!

Et bilde lagt ut av @paulhanlonhair 11. januar 2016 kl. 06:43 PST

'Hver inkarnasjon av Bowie var umiddelbart ikonisk,' sier makeupartist Fiona Stiles , som jobbet med underskriveren på egenhånd. Aladdin Sane, en annen av hans alter egoer, ville følge Ziggy i 1973 med det ikoniske malte lynet utsmykket over ansiktet hans (et annet utseende tilegnet Kate Moss for omslaget til en britisk 2003). Vogue utgave).

Bildet kan inneholde Brian Duffy Face Human Person and Head

David Bowies Aladdin Sane person

Og så, senere samme år kom *Pin Ups, *en ny albumkarakter med en dukkelignende maske av sminke og fjerne øyne, som han filmet sammen med supermodellen Twiggy.

Bildet kan inneholde en menneskelig person Mick Rock Face Klær og hode

Coveret til Bowies album Pin Ups Det var også den spøkelsesaktige hudfargen og det blonde og ingefær ombre-håret (langt forut for sin tid) til Thin White Duke, de nedstrippede og glatte Berlin-årene som fulgte med utgivelsen av 1977-tallet Lav , det uhyggelig vakre Pierrot-inspirerte utseendet til 'Ashes to Ashes'-videoen, og den sprudlende avlingen av gulblonde krøller som fulgte med 'Modern Love' på 1980-tallet. 'Bowie brukte virkelig skjønnhet for å legemliggjøre hver av disse karakterene,' sier Dubroff. 'Han var akkurat et slikt bevis på kraften til kreativitet og transformasjonen som kan skje med skjønnhet.'

Bildet kan inneholde slips Tilbehør Tilbehør Menneskelig Person Klær Klær Scene Sleeve og David Bowie

Bowie på 1980-tallet

Akkurat som Bowie ga oss mange musikalske milepæler, med hans bortgang, forlot han oss også med et leksikon over visuelle milepæler. 'Jeg tviler på at det er noen som jobber med sminke som ikke vil sitere ham som en stor innflytelse,' sier Stiles. 'For meg er det som et synsk visuelt bibliotek som alltid er tilstede.' Denne oppfordringen til å eksperimentere uforskammet med farger, å omfavne glitter når det er menneskelig mulig, å se skjønnhet og stil som en mulighet til å spille med stor P, og å legemliggjøre hvilken som helst karakter som kommer fra dine villeste drømmer, dette er Bowie-effekten. Og med forestillingen om individualitet og virkelighet som det store nye skjønnhetspratpunktet, ser det ut til at det ikke er noe bedre tidspunkt å feire det. Bowie ville ikke ha ønsket det på noen annen måte.

Gemini kvinne i sengen

Til hans ære kan du se hans klassiske hit «Changes» nedenfor:

Vil du vite hva som er trending innen skjønnhet nå? Sjekk leppestiftindeksen:

Del Med Vennene Dine: