Hvordan utnytte dine mellommenneskelige ferdigheter for å øke karrieren din

Når folk flest søker på jobber, legger de ofte stor vekt på de harde og tekniske ferdighetene som er relevante for den utlyste stillingen. Fokuset er alltid på hvor de gikk på skolen, samt deres tidligere arbeidserfaring.Riktignok er harde ferdigheter et flott sted å starte så langt som å sette deg til potensielle rekrutterere. Imidlertid har bedriftslandskapet vært vitne til et stort paradigmeskifte de siste årene, og tekniske ferdigheter er ikke alt det mange bedrifter leter etter i jobbsøkere i dag.

For å holde deg foran dine andre arbeidssøkere og gjøre CVen din enestående, bør du også vurdere å liste opp noen andre myke ferdigheter, også kjent som mellommenneskelige ferdigheter. Mellommenneskelige ferdigheter refererer til egenskapene eller atferdene du demonstrerer mens du samhandler med andre, for eksempel teamarbeid, kommunikasjon, emosjonell intelligens, etc.

Ikke bare vil de mellommenneskelige ferdighetene øke sjansene dine for å bli ansatt i din neste jobb, men de vil også øke produktiviteten din på jobben. Disse ferdighetene lar deg komfortabelt passe inn i kulturen til et selskap og bidra til den fortsatte veksten, samtidig som du pleier din personlige utvikling.

En flott ting å elske med mellommenneskelige ferdigheter er at de ikke nødvendigvis er arvelige. Det at foreldrene dine ikke ble født med en dyktighet for nettverk, betyr ikke at du ikke kan etablere sterke nettverk.

En annen ting å huske er at ikke alle mellommenneskelige ferdigheter er relevante for noen jobb. Så når du søker på en stilling, bør du sørge for at målrollen samsvarer med dine sett av mellommenneskelige ferdigheter.

Les videre for mer innsikt i mellommenneskelige ferdigheter og hvordan du kan utnytte dem for din karriere og personlige vekst.

Innholdsfortegnelse

Topp mellommenneskelige ferdigheter som alle burde ha

Følgende er en oversikt over noen av de viktigste mellommenneskelige ferdighetene du bør vurdere å pleie for din karrierevekst og utvikling.1. Emosjonell intelligens

Emosjonell intelligens, ofte forkortet EI, refererer til din evne til å være oppmerksom på dine følelser, tanker og handlinger, samt forstå andres følelser. Emosjonell intelligens er uten tvil grunnlaget for alle de andre mellommenneskelige ferdighetene.

En følelsesmessig intelligent person kan utøve selvkontroll og navigere gjennom vanskelige sosiale og bedriftssituasjoner med ultimat ro. Hvis du er følelsesmessig intelligent, vil du synes det er veldig enkelt å håndtere følelsesmessig ustabile mennesker, samt levere selv under de mest stressende arbeidsmiljøene.

2. Kommunikasjon

Dette er en mellommenneskelig ferdighet som nesten alle er kjent med, men en som ikke så mange mennesker har.

Effektiv kommunikasjon innebærer din evne til å formulere de kompliserte ideene til et selskap på en hensiktsmessig måte. Det er spesielt nyttig for jobber som involverer teambaserte samarbeid, eller hvor du har direkte kontakt med kunder og kunder.

Og kommunikasjon inkluderer ikke bare din evne til å snakke eller skrive. Det inkluderer også ferdigheter i å lese kroppsmerker, inkludert ansiktsuttrykk, tonevariasjoner, håndbevegelser etc.

3. Selvtillit

Hvordan bygge tillit som en Champ

Tillit er av største betydning. Å ha selvtillit kan hjelpe deg med å håndtere sensitive situasjoner på en effektiv måte.

Selvtillit forbedrer spesielt hvordan veileder og medarbeidere ser deg. Når du tar ordet for å lage en presentasjon, vil du alltid lede alles oppmerksomhet.

Selvtillit manifesterer seg ikke bare i hvordan du snakker. Du viser også denne ferdigheten i hvordan du går, kroppen din holdning , samt kleskoden din.

4. Arbeidsmoral

En sterk arbeidsmoral vil nesten alltid gi deg en forfremmelse på jobben. Arbeidsetikk refererer til hvor profesjonelt du formidler deg på jobben og hvor pålitelig du er.

Er du den typen arbeidstaker hvis sjef er komfortabel med å delegere oppgaver til? Kan du jobbe under minimum eller ingen tilsyn? Dette er noen av kjennetegnene til en person med sterk arbeidsmoral.

5. Ledelse

Selvsikker moden forretningsmann i byen

Det er praktisk å forestille seg at alle administrerende direktører, veiledere og avdelingsledere i bedriften din har lederegenskaper. Men hvis du gjennomførte en tilfeldig undersøkelse, kan du oppdage at de ansatte som rangeres nederst på bedriftens stige, viser bedre lederegenskaper.

Ledelse går utover å uttale seg fra kontlaens enklave. Ekte ledelse inkluderer å blande seg med junioransatte på deres forskjellige nivåer og gi dem mulighet til å utmerke seg selv. En god leder bør også ta ansvar og hevde sin autoritet når det kommer til det.

6. Åpenhet for tilbakemelding

Å være mottakelig for tilbakemelding er en annen utmerket mellommenneskelig ferdighet som er nyttig for å utvikle karrieren din. Hjernen vår er naturlig kablet for å imøtekomme positive tilbakemeldinger. Du bør imidlertid se på alle tilbakemeldinger som en sjanse til å lære og vokse.

Positive tilbakemeldinger burde ikke tillate deg å sitte pent og sole deg i glansen over prestasjonene dine. På samme måte bør du ikke behandle negativ tilbakemelding med tilbakeslag, selv om det er fra en person eller enhet som ikke har dine beste interesser.

7. Samarbeidsferdigheter

Denne mellommenneskelige ferdigheten er nyttig i tekniske jobber som krever teambasert samarbeid, for eksempel IT, skriving og grafisk design.

28 okt dyrekretsen

Effektive samarbeidspartnere konkurrerer ikke om å overgå andre medlemmer av teamet deres, og de gleder seg heller ikke over kredittopptak. I stedet fokuserer de på kollektiv suksess og lykke til hele teamet.

8. Kritisk tenking og problemløsning

Kritiske tenkeevner er spesielt uvurderlige hvis du følger en karriere innen strategisk planlegging. Å være en kritisk tenker og problemløser innebærer idédugnad ut av boksen-løsninger på bedriftens problemer.

Du trenger ikke nødvendigvis komme med levedyktige ideer hver gang. Det er ditt ønske og sterke viljestyrke å lete etter kreative svar på problemer som teller.

9. Tidsstyringsevner

Hvert selskap ønsker en ansatt med en dyp følelse av tid. Og forståelig nok, ettersom tiden er den mest ressurssterke eiendelen.

En av egenskapene til en effektiv tidssjef er evnen til å prioritere oppgaver basert på hvor presserende oppgavene er.

I slekt: 120 inspirerende tidstilbud som hjelper deg med å styre livet

10. Forhandling

Forhandling innebærer ikke nødvendigvis å prøve å selge selskapets produkter eller tjenester. I stedet refererer det til enhver interaksjon der du prøver å engasjere en person eller gruppe mennesker i et forsøk på å komme til en delt avtale.

Forhandlingsferdigheter avhenger sterkt av andre mellommenneskelige ferdigheter, for eksempel kommunikasjonsferdigheter og kritisk tenking .

Andre bemerkelsesverdige mellommenneskelige ferdigheter inkluderer;
• Positivitet,
• Empati,
• Ydmykhet,
• Aktiv lytting, og
• Konflikthåndtering.

Hvor viktig er mellommenneskelige ferdigheter?

Opptatt forretningsfolk som går

Mellommenneskelige ferdigheter er nesten like viktige som formelle kvalifikasjoner, ikke bare for din karrierevekst, men også for din personlige utvikling.

En studie fra 2016 observerte en jevn økning i trenden med at ledere og ansatte samarbeider. Dette innebærer at rekruttere fremover vil være opptatt av å ansette kandidater med myke ferdigheter, spesielt hvis disse ferdighetene kan passe inn i deres respektive selskaps kultur.

Faktisk har nylige undersøkelser avdekket at opptil 60% av arbeidsgivere foretrekker å ansette kandidater med samarbeidsevner. De fleste ledere har en tendens til å vike unna ansatte som abonnerer på tankegangen 'Jeg foretrekker å jobbe alene'.

Foruten å optimalisere produktiviteten din på jobben, kan mellommenneskelige ferdigheter også hjelpe deg med å fremme positive sosiale forhold. En artikkel fra 2017 publisert i Harvard Business Review hevdet at et positivt arbeidsforhold kan hjelpe deg med å unngå utmattelse, depresjon og ensomhet.

Hvordan inkludere dine mellommenneskelige ferdigheter i et CV

Når du ser på hvor viktig mellommenneskelige ferdigheter er, lurer du kanskje på hvordan du kan understreke disse ferdighetene i CV-en for å fange rekrutterernes oppmerksomhet.

Følgende er noen av måtene å gjøre det på.

Jeg. Når du utarbeider CV, dobbeltsjekker du stillingsbeskrivelsen for å finne ut om du har de mellommenneskelige ferdighetene som samsvarer med den utlyste stillingen.

ii. Bryt deg bort fra det tradisjonelle gjenoppta skrivingen formater som mer fremtredende for dine formelle kvalifikasjoner. I stedet fokuserer du på ferdighetsdelen, der du fremhever de mest fremragende egenskapene dine.

Når du peker på dine mellommenneskelige ferdigheter, er det tre grunnleggende retningslinjer å følge;

• Kursiv, fet skrift, eller oppgi ferdighetene dine i punkttegn. Unngå å understreke eller sette dem i ren tekst.
• Bruk CV-vennlige adjektiver, for eksempel Good, Excellent, Advanced, Superb, Expert, etc.
• Vær spesifikk. For eksempel, i stedet for bare å skrive 'Forhandling', kan du vurdere 'Ekspert på kontraktforhandling.'

iii. Deretter fortsetter du med å fange opp din karrierehistoriske seksjon, og fremhever hvor instrumentelle noen av dine mellommenneskelige ferdigheter har vært i dine tidligere oppgaver.

iv. Hvis det er mulig, må du sikkerhetskopiere dine mellommenneskelige ferdigheter med konkrete bevis. La oss si at du var en del av et team som designet en produktprototype for en av dine tidligere arbeidsgivere. Nevn dette i CV-en din, tydelig med din rolle i teamet og nevn noen få lagmedlemmer.

v. Nå, fremhev hvordan du kan bruke dine mellommenneskelige ferdigheter til å levere jobben du søker om. Hvis det er en salgs- og markedsføringsposisjon, kan du angi hvordan du kan utnytte ferdighetene dine i effektiv kommunikasjon og forhandlinger for å vinne kunder og kutte avtaler for selskapet.

vi. Hvis du er heldig å være på listen over et intervju, husk å snakke lidenskapelig om dine mellommenneskelige ferdigheter til intervjupanelet. Og mens du er i gang, sørg for at du fokuserer på hvordan selskapet vil dra nytte av dine ferdigheter.

Konklusjon

Mellommenneskelige ferdigheter spiller en viktig rolle i utformingen av karrieren vår. Og som vi allerede har nevnt, er ikke disse ferdighetene nødvendigvis arvelige. Du kan enkelt lære dem i løpet av livet ditt, og det er mange online-programmer dedikert til å undervise i mellommenneskelige ferdigheter.

Noen av disse programmene inkluderer;
• Myke ferdigheter: De 11 essensielle myke ferdighetene i karrieren ( https://www.udemy.com/course/soft-skills-the-11-essential-career-soft-skills/ )
• Coaching ferdigheter for ledere ( https://www.coursera.org/specializations/coaching-skills-manager )
• Ledende med emosjonell intelligens ( https://www.lynda.com/Leadership-Management-tutorials/Leading-Emotional-Intelligence/756283-2.html )
• Arbeide med opprørte kunder ( http://www.lynda.com/Business-Skills-tutorials/Working-Upset-Customers/191340-2.html?tsd=1 )
• Hvordan vinne argumenter ved ikke å argumentere ( https://www.udemy.com/socraticjujitsu/ )

REFERANSELENKER
en. https://hbr.org/2016/01/collaborative-overload
to. https://insightsresources.seek.com.au/soft-skills-just-important-academic-ability-science-graduates
3. http://hbr.org/2017/06/burnout-at-work-isnt-just-about-expressionion-its-also-about- ensomhet

Del Med Vennene Dine: