Hvor mye er Mariah Carey verdt, og hvordan kom hun dit?

InnholdsfortegnelseHvem er Mariah Carey?

Mariah Carey er en amerikansk sanger, låtskriver, skuespiller og plateprodusent som er kjent for sitt 5-oktavs vokalområde og melismatiske sangstil.

Carey har solgt mer enn 200 millioner plater globalt og regnes for tiden som de bestselgende musikkartistene gjennom tidene. Gjennom årene har 19 av sangene hennes toppet Billboard Hot 100, hvorav de fleste dominerte hitlistene i flere uker. Carey har også vunnet en rekke priser og utmerkelser, inkludert:

hvordan spille 5 terninger

• 10 American Music Awards,
• 15 Billboard Music Awards
• 19 verdensmusikkpriser, og
• 5 Grammy-priser

Kjappe fakta

Fullt navn: Mariah Carey
Populært navn: Mariah Carey
Kjønn: Hunn
Bursdag: 27. mars 1969
Alder: 51 år
Foreldre: Alfred Roy Carey og Patricia Carey
Søsken: Alison Carey og Morgan Carey
Fødested: Huntington, New York
Nasjonalitet: amerikansk
Etnisitet: Afroamerikanske, afro-venezuelanske og irske
Utdanning: Harborfields videregående skole
Sivilstatus: Skilt. Tidligere gift med Tommy Mottola (1993 - 1998) og Nick Cannon (2008 - 2016)
Seksuell orientering: Rett
Kone / ektefelle: Ikke relevant
Barn: Marokkansk kanon og Monroe kanon (fra hennes forhold til Nick Cannon)
Dating: Ikke relevant
Nettoformue: 320 millioner (per 1. juni 2020)
Rikdomskilde: Sang, sangskriving, plateproduksjon, skuespill og andre satsinger
Høyde: 5 ′ 9 ″ (1,75 m)
Vekt: 66 kg; I pund: 145 kg.

Tidlig liv og karriereinformasjon

Mariah Carey ble født 29. mars 1969 i Huntington, New York, av Alfred Roy Carey og Patricia Carey. Hun ble uteksaminert fra Harborfields High School i 1987.

Carey brøt ut på musikkscenen i 1990 etter å ha gitt ut debutalbumet sitt med Columbia Records. Albumet gikk på toppen av US Billboard 200 i elleve uker på rad.

Etter suksessen med debutalbumet fulgte Mariah Carey opp med tre album til - Music Box i 1993, Merry Christmas i 1994 og Daydream i 1995. Noen av hennes mest solgte singler fra disse albumene inkluderer All I Want For Christmas, Hero , Always Be My Baby, Without You, and One Sweet Day (med Boys II Men).

Etter elleve år med Columbia Records forlot Mariah produksjonsselskapet i 2000 og signerte en multimillion opptakskontrakt med Virgin Records. Imidlertid var hennes første CD med Virgin Records både en kommersiell og kritisk svikt, og fikk selskapet til å si opp kontrakten på ubestemt tid.

Det tok ikke lang tid før Carey spratt tilbake. I 2005 ble albumet hennes med tittelen The Emancipation of Mimi det nest bestselgende albumet i verden. Albumets mest suksessfulle sang, We Belong Together, toppet Billboard Hot 100-listen i mer enn tre måneder og ble erklært Billboards sang i tiåret.

Følgende er albumene som Mariah Carey har gitt ut hittil:

• Mariah Carey (1990)
• Emotions (1991)
• Music Box (1993)
• God jul (1994)
• DayDream (1995)
• Butterfly (1997)
• Rainbow (1999)
• Glitter (2001)
• Sjarmarmbånd (2002)
Emancipation of Mimi (2005)
• E = MC2 (2008)
• Memoirs of An Imperfect Angel (2009)
• Merry Christmas II You (2010)
• Meg. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse (2014)
• Forsiktig (2018)

Foruten å synge, har Mariah Carey også fått noen store skjermspill, inkludert å spille i filmer som Glitter og Precious, samt å vises som dommer på American Idol.

Mariah Careys nettoverdi

Fra 1. juni 2020 hadde Mariah Carey en nettoverdi på 320 millioner dollar. Hun har tjent mye av sin formue på salg av album og vellykkede turneer. Careys inntjeningskraft blir ytterligere forsterket av det faktum at hun fungerer som skribent og produsent av sine egne sanger.

Til dags dato er Mariah Careys mest kommersielt suksessfulle sang All I Want For Christmas, som hun ga ut i 1994. Sangen ble en øyeblikkelig suksess både lokalt og internasjonalt.

Hvert år ruller juletiden inn, Mariah Carey tjener millioner i nedlastningssalg fra sangen. Ifølge rapporter bringer All I Want For Christmas inn minst 500 000 dollar årlig fra royalties og lisenser bare i Storbritannia.

Sangen har solgt mer enn 100 millioner eksemplarer og tjent 60 millioner dollar i royalty siden utgivelsen. Totalt sett har Carey solgt mer enn 200 millioner plater og over 55 millioner album gjennom sin tre tiår lange musikkarriere.

I tillegg til salg av album, har Mariah Carey også prestert eksepsjonelt bra på turneer. Imidlertid er mange av hennes kommersielt vellykkede turer de som hun startet ganske nylig. Et slikt prosjekt er 2016-turen med tittelen Sweet Sweet Fantasy, som tjente omtrent $ 30,3 millioner.

Mariah Careys imponerende track record har også sett henne signere flere lukrative platekontrakter. I 2001 fikk hun en platekontrakt med Virgin Records til en verdi av mer enn $ 100 millioner for hver av de 5 CDene hun spiller inn med selskapet. Dessverre oppførte den første CDen som ble gitt ut under denne avtalen ganske uhyrlig, og tvang Virgin Records til å si opp kontrakten. Til tross for kanselleringen av kontrakten, la Mariah Cary fremdeles inn kule 28 millioner dollar.

1. Mariah Careys Big Screen Gigs

Mens hun for det meste er kjent som sanger, har Mariah Carey tidvis forgrenet seg til skuespill. Noen av filmene hun har omtalt i inkluderer Glitter (2001) og Precious (2006). Precious tjente 63,6 millioner dollar over hele verden fra et produksjonsbudsjett på 10 millioner dollar.

Foruten skuespill, har Mariah Carey også spilt på TV. Hun gikk foran Jennifer Lopez som dommer på American Idol i en sesong og tjente 18 millioner dollar.

I 2015 tjente Mariah Carey 27 millioner dollar på sitt opphold i Las Vegas. Avtalen innebar å utføre hits på Caesars Palace. Etter å ha opptrådt på palasset i to år fortsatte hun med å signere en annen bostedsavtale på The Venetian. I følge The Blast var den venetianske bostedsavtalen i lave åttetall.

2. Mariah Careys påtegningstilbud og andre satsinger

Mariah Carey fulgte kjendisens vei for å lansere en duftlinje. Til dags dato har hun gitt ut 14 dufter som samlet har tjent rundt 150 millioner dollar. Noen av merkene hun har samarbeidet med inkluderer Elizabeth Arden og Walkers.

Livsleksjoner fra Mariah Carey

1. Ikke dvel med tilbakeslagene dine

Etter at innspillingsavtalen med Virgin Records gikk sørover, bodde Mariah Carey ikke på hennes fiasko. Hun tok det som en leksjon og gjorde noen år senere en stor gjenoppblomstring gjennom albumet The Emancipation of Mimi.

2. Vær konsekvent

tegneideer for 12 åringer

Mariah Carey er blant de få kunstnerne som nyter en vellykket karriere som spenner over mer enn tre tiår. Det krever konsistens og motstandskraft for å vare i bransjen så lenge.

3. Telle din velsignelser

I 2001 fikk Mariah Carey diagnosen bipolar II lidelse. Hun åpnet seg for sin kamp med tilstanden i 2018, og ifølge henne har det tatt Guds nåde å være der hun er i dag.

Sitater av Mariah Carey

'Jeg har ikke noe imot å bli sammenlignet med Whitney. Det er mange kilometer verre å sammenligne med.'

«Hvis kritikere har problemer med mitt personlige liv, er det deres problem. Alle med en halv hjerne vil innse at det er kartene som teller. '

'Det er et lys ved enden av tunnelen ... forhåpentligvis er det ikke et godstog!'

'Uansett hva du går gjennom i livet ditt, må du aldri gi opp.'

'Du må virkelig se inni deg selv og finne din egen indre styrke, og si:' Jeg er stolt av hva jeg er og hvem jeg er, og jeg skal bare være meg selv. '

Konklusjon

Helt siden hun kom på rampelyset for 30 år siden, har Mariah Carey aldri skuffet fansen. En kombinasjon av hennes unike vokal, konsistens og lidenskap for det hun gjør har holdt henne gående gjennom årene.

Del Med Vennene Dine: