Hvordan lese for barn som er eldre enn eldre, høytlesende tid!

Blir familien høyt høyt tid noen ganger litt frustrerende fordi barna ikke er nær i alderen? Kanskje det ene barnet vil ha en tavlebok og det andre et kapittelbok?Hva om jeg sa at du KAN lese høyt for barn i forskjellig alder samtidig og holde barna lykkelige (mens du holder deg tilregnelig).

Det kan gjøres!

Guttene mine er fire år fra hverandre, og de er på veldig forskjellige lesenivåer, for ikke å nevne deres evne til å sitte stille! Mine over 200 boklister for barn Jeg har lest MYE bøker. Og de fleste av dem har jeg lest høyt.

Så jeg har litt seriøs erfaring med dette. (Ikke for å tøffe mitt eget horn eller noe. Ok, kanskje litt. toot toot )

Med mine tips for høytlesing for alle barna på en gang, vil du snart få den beste familien høytleset noensinne.Hvordan lese for barn i forskjellige aldre samtidig for en flott familie høytlesende tid

Hvis ditt yngste barn er en baby, er det lett å sette babyen på fanget, gi ham noe å tygge på, eller som jeg pleide å pleie, mens du leser for det eldste barnet ditt. Men når babyen blir småbarn, blir ting litt vanskeligere ( for å si det mildt ).

Min yngste krever veldig oppmerksomhet, det er det umulig å sette seg ned og lese med det eldre barnet mitt, med mindre det er en annen forelder i leiligheten som holder ham opptatt. I tillegg er min eldste det ikke takknemlig for å få lesetiden avbrutt av brorens krav om at jeg skal lese den samme siden om og om igjen (en av brorens mest deilig kvaliteter). Hvis jeg begrenset min høytlesetid med storebror til brorens luretid eller sengetid, ville tiden vår faktisk vært veldig begrenset.gaiman sitat om høytlesing

(Merk: nevnte bøker er tilknyttede lenker)

For å bruke mer tid på å lese med begge guttene har jeg utviklet et par strategier:1. LES UNDER MÅLTIDER

Hør meg nå. Du liker kanskje ikke denne ideen hvis du har familiemiddager hver kveld. Imidlertid kommer mannen min alltid hjem på hverdager etter middagen, så det er bare meg og guttene ved bordet fem netter i uken. Men hvis barna dine er hjemme om dagen, hva med lunsjtid?

Jeg lot guttene bytte på å velge favorittbildebøkene deres og jeg leste for dem mens de spiser. Det yngre barnet har ikke noe imot at søskenens bøker er over hodet, han nyter bare selskapet og middagen. Hvis han kjeder seg, kaster han bare maten. Det takler jeg. Når spiser jeg? Hmmm, kanskje jeg burde markedsføre dette som en diettstrategi.

2. BE ALLTID DET eldre barnet om å bli med deg og det yngre barnet

Jeg alltid, alltid inviter min eldre sønn til å bli med oss ​​på sofaen når jeg leser for den lille fyren. Han vil ikke alltid, men oftere enn ikke kommer han bort. Jeg er sikker på å sette dem på hver side av meg, eller det er mye å skyve, skyve og klage. Men han blir med oss ​​fordi ... barna elsker bildebøker, til og med bøker som visstnok er 'for unge for dem.' Ikke undervurder kraften til en utmerket bildebok! I går leste jeg Donald Crews ’strålende Skolebuss , en bok med enkel grafikk og en enda enklere tekst og storebror likte den like mye som yngre bror.

Sideanmerkning: Er barna dine klare for kapittelbøker? Disse sesongens familie lese høyt lister vil holde alle lykkelige hele året!

3. La de eldre barna velge bøker for det yngre barnet

Lillebror får velge bøker hele dagen mens broren er på skolen, men hvis storebror ønsker å bli med oss ​​på sofaen (se nr. 2), lar jeg ham plukke ut babybøkene, som han kaller dem. (Se vår favoritt småbarnsbøker her .) Selv om de tydeligvis ikke bare er for babyer. Det er vanskelig for eldre barn når mange aktiviteter må imøtekomme behovene til de yngste. På denne måten kan mine eldste ta mer eierskap i en aktivitet som involverer broren hans. Han vet også hvilke 'eldre barn' bildebøker broren hans vil tåle, noe som bringer meg til strategi nr. 4 ...

Tips for høytlesing

4. SIKRER FOR Å HA MYE BILDER BØKER PÅ ET GJENNOMSLOVT TEMA

I vårt tilfelle er det transport: lastebiler, tog, biler, båter. Du får ideen. Selv om Gail Gibbons ’ Tog er litt avansert for den yngre forståelse, og den eldre kan ta på seg mer avanserte bøker, de elsker fortsatt det. Det samme gjelder de fantastiske T-bane , og mange lignende bøker. Denne strategien kan føre til slagsmål om hvem som får boka når du er ferdig med å lese, så vær forberedt. Ta en titt på noen av guttenes favoritt konstruksjons bildebøker .

La oss være ærlige, ikke alt fungerer hele tiden. Barna er uklar, den ene dagen elsker de peanøttsmør, den neste dagen er det den tøffeste tingen i verden. Disse lesestrategiene fungerer ikke hver eneste gang, men de hjelper. Til slutt vil det alltid lønne seg å sikre at barna dine ser at du setter pris på familielesing ved å gjøre en innsats for å lese for dem sammen.

Flere nyttige innlegg her:

anbefalte bøker for 9. klassinger
  • Hvordan lese ordløse bøker
  • Les høyt kapittelbøker for 4-6-åringer
  • Alternativer for å tvinge barna til å lære å lese

Del Med Vennene Dine: