Hvordan sette opp en Wi-Fi Extender i 6 enkle trinn

Internett-tilkobling er en uunnværlig del av livet vårt. Derfor må du vite hvor viktig det er å har et godt Wi-Fi-signal for å dekke dine behov i jobb og studier . Problemet er at ikke alle får det de vil ha.Døde punkter og tap av signaler er ganske vanlige på grunn av mange årsaker, noe som ville være ganske irriterende og forstyrrende. Heldigvis kan dette problemet løses enkelt med en Wi-Fi-rekkeviddeutvidelse. Denne enkle enheten vil fylle dekkingshullene og forbedre nettleseropplevelsen.

I de neste avsnittene vil vi vise deg hvordan du konfigurerer din Wi-Fi rekkeviddeutvidere for å få det beste signalet.

Innholdsfortegnelse

Forberedelse før start

Før du setter inn Wi-Fi-rekkeviddeutvideren din, er det nødvendig å sette opp noen egnede referanseverdier og finne ut hvilke områder hjemme eller på kontoret ditt med svake signaler. Dette vil spare deg for å justere posisjonene etter installasjonen. Nedenfor er noen enkle trinn å følge:

  • Trinn 1: Last ned en gratis app til smarttelefonen for å teste signalhastigheten hjemme eller på kontoret. Du kan enkelt finne en på både Google Play eller Apple Store.
  • Steg 2: Gjør en signaltest på de nødvendige områdene og skriv ned resultatene
  • Trinn 3: Besøk områdene der Wi-Fi-signalene er svake og sakte, basert på resultatene av testen
  • Trinn 4: Undersøk disse områdene og forbered dem på å sette opp en Wi-Fi-rekkeviddeutvidere

Hvordan sette opp en Wi-Fi-rekkevidde for det beste signalet

For å gjøre alt enklere for deg, har vi delt oppsettet i disse enkle trinnene som følger:

  • Trinn 1:

Pakk ut utvideren og les håndboken nøye for å lære hvordan du konfigurerer den riktig. Hvis modellen din har fjernantenner, må du sørge for å heve dem helt til vertikal posisjon. Dette vil gi den bedre ytelse og levere sterkere Wi-Fi-signaler.

  • Steg 2:

Det er best å installere en Wi-Fi-rekkevidde i samme område av ruteren. Dermed må du finne et stikkontakt rundt ønsket plass for å få de beste resultatene. Forsikre deg om at enheten er koblet til innen 15 til 25 fot fra ruteren for å tillate sterkere signaler.

Kontroller lyset for å se om det er på. I tilfelle du har en trådløs utvidere, kan du hoppe over trinnet og gå til neste.

  • Trinn 3:

Finn Wi-Fi Protected Setup eller WPS-knappen på ruteren og trykk på den. Det er ofte plassert på siden eller foran enheten. Ellers må du lese dokumentasjonen for å få den beste veiledningen.

Deretter trykker du på routerens EPS-knapp, så ser du at WPS-knappen blir grønn. Dette antyder at det er en forbindelse mellom disse to enhetene. Gjenta prosessen hvis ruteren støtter 5 GHz-båndet.

  • Trinn 4:

Koble utvideren og velg et område mellom ruteren og plassen med svake signaler. Koble forlengeren til stikkontakten og vent på det grønne LED-lyset. Forsikre deg om at utvideren ikke er i nærheten av andre trådløse gjenstander for å forhindre forstyrrelse av signaler.

26. februar stjernetegn
  • Trinn 5:

Koble klientenheten som en bærbar datamaskin til Wi-Fi-utvideren. Generelt kan det hende du finner et bestemt nettverk med samme navn som den etablerte SSID, men med suffikset _ext.

Nøkkelen eller passordet er det samme som passordet til det eksisterende nettverket. Dette trinnet er veldig viktig, da det vil bestemme kvaliteten på internettforbindelsen.

  • Trinn 6:

Til slutt, bruk en mobilenhet som et nettbrett, telefon eller datamaskin for å teste Wi-Fi-signalene rundt området. Hvis du ikke ser et betydelig løft, bør du vurdere å ha en annen rekkevidde eller se etter andre løsninger, for eksempel en kraftlinje eller AC Wi-Fi-rekkevidde.

Konklusjon

Ved å følge disse enkle tipsene ovenfor kan du oppleve en nesten perfekt trådløs opplevelse. Uansett om du har flere dødsfall eller Wi-Fi-problemer hjemme eller på kontoret, ikke bekymre deg fordi de kan løses enkelt. Hvis du ikke kan gjøre alt alene, er det bedre å søke profesjonell støtte fra en erfaren tekniker for å få bedre resultater.

Del Med Vennene Dine: